Eddard Posted Sunday at 12:13 PM Share Posted Sunday at 12:13 PM 30 minutes ago, Dzoni_m said: EU i Canada lepo da se okrenu Kini kao tgovinskom partneru. Jebiga, manje zlo. Dobro, nećemo sad ni preterivati. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ras kass Posted Sunday at 12:44 PM Share Posted Sunday at 12:44 PM Njegove tarife su prosli put dovele do masovnih bankrotstava medju Ajdaho farmerima, pa su milijarde dolara potrosene da se ti gubici kompenzuju. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djura.net Posted Sunday at 12:47 PM Share Posted Sunday at 12:47 PM 54 minutes ago, Dzoni_m said: EU i Canada lepo da se okrenu Kini kao tgovinskom partneru. Jebiga, manje zlo. To sam vec napisao pre mesec dana, imam potpuno isto misljenje. USA administracija je potpuno neuracunljiva i EU moze dobiti noz u ledja od takvog 'saveznika' koliko sutra. 23 minutes ago, Eddard said: Dobro, nećemo sad ni preterivati. Kad se hladne glave analizira situacija, shvatis da Kina nema teritorijalne pretenzije na EU drzave i da su zainteresovani za mir i prosperitet, nikakvi trgovinski ili bilo kakvi ratovi ih ne zanimaju, niti imaju zelju da dizu tenzije. Sad, to sto im ljudska prava i slobode nisu na prvom mestu, pa nisu ni u USA - cak su Kinezi manje licemerni od ovih koji, zaklanjajuci se iza nekadasnje demokratije, ljudskih prava i sloboda, proganjaju ljude koji su vodili istrage i sudske procese protiv njih, a pomiluju okorele fasiste i ljude koji su jurisali na ustavni poredak, jer im se nisu svidjali rezultati izbora. 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted Sunday at 12:52 PM Share Posted Sunday at 12:52 PM 4 minutes ago, djura.net said: nikakvi trgovinski ili bilo kakvi ratovi ih ne zanimaju, Hm... Ma da, pacifizam isijava iz njih. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzoni_m Posted Sunday at 01:02 PM Share Posted Sunday at 01:02 PM (edited) Ne mislim da su Kinezi BOLJI partner, ponajmanje ne zivim u iluziji da ih ratovi ne zanimaju (bilo koje vrste). Ali EU i Kanada treba malo da gledaju svoje interese, posto je ocigledno da US populacija misli da mogu sami. Sva ta kuknjava kako US placa ovo ili ono, oni zaboravljaju da placaju tako svoju dominaciju. Onog trenutka kada to prestanu, nece biti dobro po njih. Oni placaju svoj nacin zivota. Hteli to da priznaju ili ne. Npr ne vidim zasto EU treba da sprecava Holandski ASL da prodaje litrografske masine Kinezima. Oni bi platili to koliko god hoces, samo da ih se docepaju. Sta ima EU od toga sto postuje sankcije US za transfer te tehnologije? Nista. Dobije carine i da ih zajebava jedan nepismeni debil. Pa ako je tako, onda je bolje da trgujes sa onim gde ces zaraditi i gde ce biti bolje za tvoje stanovnistvo. Oni njma to, a kinezi za uzvrat npr optimiziranu tehnologiju proizvoidnje baterija za EV ali ne i cela vozila. Ciljano, ne sve i svasta NPR zasto bi sada EU kupovala gas od US, kada moze od Kanade? NATO, jebiga mozda je i vreme da EU “poraste” i da malo ozbiljnije pristupi tom problemu. Sto ce znacti da ce jedna Poljska, ali i Nemacka mozda imati malo nuklearnog oruzija. Istorijski gledano, nije bas pametno, ali stav je bio, niko ne treba da ima US ce braniti. Oni se prave sada blesavi. Edited Sunday at 01:03 PM by Dzoni_m 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted Sunday at 04:30 PM Share Posted Sunday at 04:30 PM 5 hours ago, Beonegro said: Kanada je mirnije, obrazovanije, tolerantnije, uspješnije i srećnije društvo od Amerike. Što je Ukrajina putinu, to je trumpistima Kanada, as simple as that. Iz njihove perspektive oni su samim time krivi. Trgovinski deficit je samo izgovor. I to retardiran trumpistički izgovor, taman na nivou ruske propagande o neonacistima u Ukrajini. Isto čeka i Evropu, obviously. Posebno Francusku, koja se u njihovoj uobrazilji drznula da se kroz ceremoniju otvaranja OI sprda njihovom bogu. Što se Francuske tiče, čini mi se da je Francuska u ofanzivi na Evropu jer je jedina u zajednici koja je nezavisna. Možda neće biti III Svetskog rata. Sve je ovo još uvek ok, dok USA ne porumeni Ustav po pitanju predsedničkog mandata. 🤣 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Sunday at 04:44 PM Share Posted Sunday at 04:44 PM 12 minutes ago, mrd said: Sve je ovo još uvek ok, dok USA ne porumeni Ustav po pitanju predsedničkog mandata. 🤣 Pa neka promeni, dace Obami sansu, ne? Btw, ne treba njima treci mandat, narandzasti verovatno nece docekati ni kraj ovog, onda Vance ima 2.5 mandata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Sunday at 05:09 PM Share Posted Sunday at 05:09 PM 10 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Nas? Koga boli dupe sto nas dovodi do ludila. Dovodi do ludila 99% zemaljske kugle, onih 1% su u Americi i nesto malo u Rusiji. Pravi tektonske poremecaje iz hira, da bi drustvo koje vec ima toliko para koje ne mogu da potrose za 400 zivota uzelo jos, a i on sa njima. Verujem da ti je primarno jer mislis da ce nesto dobro uraditi za Izrael... a i to ce sjebati kad mu naidje. I to sve radi samo da bi pravili haos da ostanemo toliko sokirani dok oni klepaju. Mask da uzme Treasury department i naciofasisti iz heritage da naprave od drzave the handmade's tale, ostali u roblje. Andjo, jel ti ne rece da si dosla na h1b? Vec imaju osnova da ti oduzmu drzavljanstvo ako im se prohte. Ne, nisam rekla da sam dosla na H1B. I ne, drzavljanstva se ne mogu oduzimati, po Ustavu, osim ako nije prevara. 7 hours ago, Eddard said: @Angelia i tebi je ok da se predsednik najmoćnije države na svetu, svetionika demokratije i prava, ponaša na takav način - da troluje, šibicari, flejmuje..? Postoji li reč kredibilitet u maga rečniku? Jebeš mi sve, to ni Vučić ne radi. Jbga da se politika vodila drugacije, da Dems nisu rasturili partiju, I pravili od njega Boga (ili Hitlera), ne bi imali takvog predsednika, ali ocigledno nam takav treba kad nema boljeg. Ni prvu put nisu procitali memo. Akcija =>reakcija. Politicari su komplet izgubili dodir sa realnoscu. A ljudi su izgubili poverenje u njih. I ne ocekuju od politicara kredibilitet, vec dugo vremena, nego rezultate. Ne znam da li si gledao izlazne polove, ali imas analize, najefikasnija reklama je bila "Kamala is for they/them, Donald Trump is for you". Znas kako, ljudi nisu glupi, videli su da je politika cisto shibicarenje, kakav kredibilitet, I sad hoce najboljeg shibicara. Mozda im se smuci, ali za sad uglavnom ima podrsku za dosta stvari, tarife ce biti osetljiva tema, ali ako postigne rezultat, I to ce mu se oprostiti. Da li bi vise volela da do toga nije doslo, naravno. Ali ovo su posledice vise od 10 godina politike. Tako da 🤷♀️ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted Sunday at 05:32 PM Share Posted Sunday at 05:32 PM Nevertheless, ne čini sve to manje tužnim i jadnim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted Sunday at 06:02 PM Share Posted Sunday at 06:02 PM 51 minutes ago, Angelia said: Ali ovo su posledice vise od 10 godina politike. Tako da 🤷♀️ Više od 20 godina demagogije viših ciljeva i PC-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeanMachine Posted Sunday at 06:07 PM Share Posted Sunday at 06:07 PM (edited) 5 hours ago, ras kass said: Njegove tarife su prosli put dovele do masovnih bankrotstava medju Ajdaho farmerima, pa su milijarde dolara potrosene da se ti gubici kompenzuju. Tarife na celik su kostale americku privredu samo tako prosli put. A secam se lika koji je prvo bio za te tarife a onda zakukao jer su njegov biznis ostetile samo tako, posto kineski konkurent je postao jos konkurentniji, da stvar bude ludja kineski proizvodjac ima high tech pogone dok je kod amera manufaktura i dalje... Radilo se o specijalnim prikolicama za kamione. Pa je Amer pokusao u da Vasingtonu trazi zabranu kineskih prikolica jer i sa 100% carine opet ga siju sa cenom i kvalitetom. Edited Sunday at 06:08 PM by MeanMachine 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Sunday at 06:29 PM Share Posted Sunday at 06:29 PM 18 minutes ago, mrd said: Više od 20 godina demagogije viših ciljeva i PC-a Pa da. Ali zadnjih 12 totalno otislo u pm. Sad vidim I Philly izabrao novu gradonacelnicu, Dems naravno, ali nju zovu Trumpuesqe, unajmila 75 policajaca za Kensigton. Naravno ACLU je vec merka, jer cisti beskucnike I drogu sa ulice. Ali bez zakona, ce tesko to postici. Sve dok ne zatvaraju kriminalce za kradju I pljackanje I slicno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Sunday at 06:43 PM Share Posted Sunday at 06:43 PM 59 minutes ago, Eddard said: Nevertheless, ne čini sve to manje tužnim i jadnim. Politicari moraju da se osveste, bilo je tuzno I da smo 4 godine imali zombija za predsednika. Ja sam govorila jos od 2012 da kad preteras u jednu stranu, pazi sta ce da se vrati... ti mislis da su to neke MAGA extremisti glasali, ne, bukvalno gomila normalnih ljudi kojima su dali taj izbor. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted Sunday at 06:52 PM Share Posted Sunday at 06:52 PM (edited) 17 hours ago, Angelia said: Za one koji nisu citali o tim temama: 1. Poprilicno dobar istorijat za birthright pitanje: https://www.npr.org/2025/01/23/nx-s1-5270572/birthright-citizenship-trump-executive-order 2. Prica o Grenlandu - za koji je USA vise puta ponudila da kupi: https://en.wikipedia.org/wiki/Proposals_for_the_United_States_to_purchase_Greenland 3. Panamski kanal je bio deo sporazuma, I bio je pod kontrolom USA, Tramp tvrdi da su prekrsili sporazum: https://newsnationnow.com/politics/what-would-it-take-for-us-to-reclaim-the-panama-canal/ 4. Istorija o prici o pripajanju Kanade, I ja se slazem sa textom, da je najverovatnije trolling: https://thehill.com/homenews/administration/5072926-trump-annexation-canada-trade-threat/ Znaci nije izmislio toplu vodu, nemojte da se lozite, on pokusava, nece ici u rat za te ideje. Jesi ti svesna da će da ti oduzme državljanstvo i da te protera ovamo. Ali ovamo te neće niko hteti... 17 hours ago, Angelia said: Ponudio je da kupi. Poceo je da preti kad su probali da ga zezaju. Inace, Grenland bi mogao sam o tome da odluci. Mislim da preteruje sa "milom ili silom" ali to je Tramp. I bukvalno jeste trollovanje, nije on nikakav ljubimac, meni je cak I smesno kako se lepite na njegovu strategiju. On je, sorry, znam da ces misliti ponovo da ga hvalim, ali PR genije. Dok se svi bave Grenlandom I Kanadom, on gura stvari koje mu jesu bitne, koje skoro I ne dolaze u medije. Znaci padate na foru starog manipulatora. Bukvalno gledate levo, kad on vrda desno, ili obrnuto, metafora, nema skriveno znacenje. Kako te nije sramota tih godina? 17 hours ago, Angelia said: nema sanse da se naturalizovanim gradjanima oduzme drzavljanstvo, Leti Air Srbija do BG, ne brini. Edited Sunday at 06:53 PM by shonke 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Sunday at 07:33 PM Share Posted Sunday at 07:33 PM Prvo su nacisti marsirali na moju kucu, sad ce ICE ...kako vam ne dosadi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted Sunday at 07:38 PM Share Posted Sunday at 07:38 PM 4 minutes ago, Angelia said: Prvo su nacisti marsirali na moju kucu, sad ce ICE ...kako vam ne dosadi... Još te nije sramota. Ne staje čopor nikada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Sunday at 08:34 PM Share Posted Sunday at 08:34 PM 53 minutes ago, mrd said: Još te nije sramota. Ne staje čopor nikada. Sedim u dvoristu, uzivam koktel, I uzasno sam zabrinuta....da li imam dovoljno vina I koktela za goste, jer ako dodje komsija Tramp, I ICE nisam kupila toliko 😀 I jos me nije sramota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ras kass Posted Sunday at 10:03 PM Share Posted Sunday at 10:03 PM 3 hours ago, MeanMachine said: Tarife na celik su kostale americku privredu samo tako prosli put. A secam se lika koji je prvo bio za te tarife a onda zakukao jer su njegov biznis ostetile samo tako, posto kineski konkurent je postao jos konkurentniji, da stvar bude ludja kineski proizvodjac ima high tech pogone dok je kod amera manufaktura i dalje... Radilo se o specijalnim prikolicama za kamione. Pa je Amer pokusao u da Vasingtonu trazi zabranu kineskih prikolica jer i sa 100% carine opet ga siju sa cenom i kvalitetom. Pa nalozio ih da USA moze sama a ostali ne mogu bez USA, tako da mogu da maltretiraju ostale a svi ce morati da im se povinuju. Sad ce Amerika umesto da uvozi, sve sama da proizvodi ( gde sam to vec cuo). Mladi Amerikanci ce umesto na college, da gaje mango i avokado a ovi hill-billy luzeri sto glasaju za njega ce valjda da prave rafinerije i vade gas. Naravno sve sami, posto ce proterati ilegalce koji im jedu pse i macke. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Sunday at 11:00 PM Share Posted Sunday at 11:00 PM 5 hours ago, Angelia said: Ne, nisam rekla da sam dosla na H1B. I ne, drzavljanstva se ne mogu oduzimati, po Ustavu, osim ako nije prevara. Ti se jos uvek uzdas u ustav? Pa ako mogu rodjenima ovde, mogu bilo kome od nas, smislice samo tako ako im se cefne. Doduse, ti nemas mnogo brige, dobro se uvlacis... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Sunday at 11:31 PM Share Posted Sunday at 11:31 PM 12 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ti se jos uvek uzdas u ustav? Pa ako mogu rodjenima ovde, mogu bilo kome od nas, smislice samo tako ako im se cefne. Doduse, ti nemas mnogo brige, dobro se uvlacis... Da, ja se uzdam u Ustav. I vec sam ti objasnila zasto I kako se gleda na birthright. Postoji vec jedan izuzetak, deca diplomata iako rodjena u USA nemaju pravo drzavljanstva. Za one koji su naturalizovani, to objasnjenje ne moze pravno da se koristi, jer bi zahtevalo promenu Ustava, a ne pravno tumacenje SC. Jedini nacin na koji naturalizovana osoba moze da izgubi drzavljanstvo, je fraud, a to je jedan od najvisih pravnih standarda. Znaci ne zaludjuj naivne. Ja nemam brige zato sto sam u US dosla sa duplom peticijom, imigrantskom I radnom vizom. A to sam zaradila, ne moram nikom da se uvlacim. Tako da, sorry, USA je odlucila da im odgovaram kao imigrant. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted Sunday at 11:36 PM Share Posted Sunday at 11:36 PM 4 hours ago, Angelia said: Prvo su nacisti marsirali na moju kucu, sad ce ICE ... Sada se granice izmedju ICE i nacista polako brisu... 3 hours ago, Angelia said: Sedim u dvoristu, uzivam koktel, I uzasno sam zabrinuta....da li imam dovoljno vina I koktela za goste, jer ako dodje komsija Tramp, I ICE nisam kupila toliko 😀 I jos me nije sramota. Ma samo uzivaj, to je vama vasa borba dala... MA Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Monday at 12:20 AM Share Posted Monday at 12:20 AM 5 hours ago, shonke said: Leti Air Srbija do BG, ne brini. Sunce ti poljubim, umalo sam ispljunula vodu na laptop 🤣 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted Monday at 01:28 AM Share Posted Monday at 01:28 AM 1 hour ago, DameTime said: Sunce ti poljubim, umalo sam ispljunula vodu na laptop 🤣 Zbog cega? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Monday at 02:02 AM Share Posted Monday at 02:02 AM 18 minutes ago, Koca Popovic said: Zbog cega? Pa zato sto je izuzetno smesno pretiti meni izbacivanjem iz zemlje ili nasiljem, jer se nekom ne svidja moje misljenje. Zar nije smesno? Iako sam legalno stekla svoj status drzavljanina, zar ne bi bilo smesno da mi neko oduzme zivot I sve sto sam radila da postignem, jer ne pljuckam po Trampu. Onaj je mislio da bi adekvatno bilo za neonaciste da mi napadnu kucu...necu dalje, znaju ko zna. Veoma smesno, zato su se neki zagrcnuli koliko je smesno. Moram za ovu grupu da kupim znacku "Trump bad" inace bi me obesili na banderu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Monday at 06:16 AM Share Posted Monday at 06:16 AM Spremaju se sankcije ljudima koji su istraživali divljanje trumpista na Kapitolu: Quote WASHINGTON, Feb 2 (Reuters) - FBI employees were ordered on Sunday to answer a questionnaire about any work they may have done on criminal cases related to the Jan. 6, 2021, attack on the U.S. Capitol, stoking fear about a fresh round of firings at the law enforcement agency. The list of questions in the memo, seen by Reuters, direct employees to give their job title, any role they played in the investigations into the Jan. 6 riot by supporters of President Donald Trump and whether they helped supervise such investigations. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts