Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

31 minutes ago, Angelia said:

Naravno, ali iz drugih razloga. Ne zbog godina, nego sto je on bio predsednik koji je imao autoritet nad njom. Njene godine nisu bile bitne. I ceo svet je presao preko toga.

Ti si pisala da je Klintonov impicment mnogo strasniji nego to sto pripisuju Trampu (abuse of power and obstruction of congress)... 

I nisam ni mislila na godine, nego na stepen licemerstva koji je probio sve barijere kada i kako maga gleda na svet. 

Evo jedno pitanje - komsije, momak i devojcica koja je bila bucka i koju su druga deca zezala je branio od njih. Osam godina je stariji, to je bilo tipa kad je ona imala 9-10 godina a on zavrsavao srednju. On otisao da studira u drugi grad, ona se isto posle nekoliko godina odselila, nisu se videli godinama i onda slucajno sreli kad je ona imala 20-21 i smuvali. Je l' to ok ili ne, i da li je on grumer?

13 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Ti si pisala da je Klintonov impicment mnogo strasniji nego to sto pripisuju Trampu (abuse of power and obstruction of congress)... 

I nisam ni mislila na godine, nego na stepen licemerstva koji je probio sve barijere kada i kako maga gleda na svet. 

Prvo, mnogo strasniji je subjektivna ocena, mozda sam rekla gori. Zato sto je lagao u svedocenju Kongresu. Tramp nije, I ispostavilo se da je impichment izmisljen. Kod Klintona nije bio. Cinjenica je da jeste to uradio.

• Like 1

1 hour ago, DameTime said:

Ok, to nisam znala, ako je tako to onda jeste veoma problematično.

Sta je problematicno? Ko kome moze da odredjuje kada ce i u koga da se zaljubi? Da nema takvih

cudnih ljubavnih veza knjizevni bi svet bio mnogo siromasniji. To sve naravno nema veze sa ovim

sa Floride.

Makron se smrtno zaljubio u nju, ona je vec imala troje dece, jedno je dete bilo i starije od Makrona,

on je inistirao na ovoj kasnoj zenidbi s njom, njoj to sve nije bilo mnogo prijatno.

Meni je cudno da se u kampanji nije pojavio Tramp kao korisnik usluga servisa mladih, maloletnih devojaka

koje je organizovao Epstajn. Onda sam shvatila da je to sve pod velom velike tajne jer je lista Who is who,

https://eu.usatoday.com/story/news/politics/2024/01/02/jeffrey-epsteins-list-is-coming-out-who-will-be-named/72083109007/

Edited by Selina

6 minutes ago, Selina said:

Sta je problematicno? Ko kome moze da odredjuje kada ce i u koga da se zaljubi? Da nema takvih

cudnih ljubavnih veza knjizevni bi svet bio mnogo siromasniji.

Kapa dole za trol gospođo. Književni svet, ta vam je dobra.

Zamislite tek da nema ubistava i drugih zločina, šta bi Herkul Poaro radio, prodavao bi vafle verovatno.

• Ha-ha 6

16 minutes ago, Angelia said:

Prvo, mnogo strasniji je subjektivna ocena, mozda sam rekla gori. Zato sto je lagao u svedocenju Kongresu. Tramp nije, I ispostavilo se da je impichment izmisljen. Kod Klintona nije bio. Cinjenica je da jeste to uradio.

Znas kako znas da Tramp laze? - Mrda usta. 

Eto, to je ta licemernost o kojoj pricam. 

Elem, veliki pobornik slobode govora Elonia je banovala Stiven Kinga zbog nadimka. 

4 minutes ago, Smrtokapa said:

Zamislite tek da nema ubistava i drugih zločina, šta bi Herkul Poaro radio, prodavao bi vafle verovatno.

Idi bre u peršun, pomislih Puzigaća se vratio na 4um :lol_2:

• Like 2

9 minutes ago, Smrtokapa said:

Bez trilera bismo nekako i preziveli, ali bez poezije, baleta, drama, muzike, tesko. Barem ja tako.

Hajde da se vratimo na detalje slucaja za koji je Gaetz optuzen - trgovina maloljetnim osobama za potrebe seksa. Tacno je da je tuzilac procijenio da ce biti tesko doci do osudjujuce presude radi nekoliko razloga: 1) svjedok je i sam bio trgovac ljudima i svjedocio je na osnovu nagodbe da bi sebi smanjio kaznu, 2)  javni i politicki profil optuzenog bi uticao na prevelik uticaj javnosti i politickih faktora na ishod sudjenja, 3) pretesko je dokazati optuzbe takvog tipa gdje je potrebno izvesti dokaze  o namjeri 

Tuzilastvo je obustavilo istragu ali nije izdalo nikakvu izjavu o neosnovanosti optuzbi - Gaetz ima pravo zatraziti takvu izjavu ali to nije uradio. Dakle ne pricamo o razlici u godinama kod ljudi koji su iznad ili na granici "age of consent", ili zaljubljivanju, nego o trgovanju seksualnim robljem i svercovanjem maloljetnih lica preko granica radi seksualne zloupotrebe. 

Edited by ters
  • Like 4
  • Thanks 1

Ostade Rudi gologuz radi petljanja za Trampov racun. A bio je "grdonacelnik Amerike" i licnost godine u godini kada je stvarno trebao lider i jaka licnost da se prevazidje sok nakon terorirstickih napada na USA. Meni je to jedna veoma tuzna prica, ali ju je sam zasluzio.

• Like 2

11 minutes ago, ters said:

Ostade Rudi gologuz radi petljanja za Trampov racun. A bio je "grdonacelnik Amerike" i licnost godine u godini kada je stvarno trebao lider i jaka licnost da se prevazidje sok nakon terorirstickih napada na USA. Meni je to jedna veoma tuzna prica, ali ju je sam zasluzio.

Covek se tako istinski trudio da pomogne Trampu u vezi kradje izbora, mislim Trampove kradje, zasluzio je bar neku poziciju u novoj administraciji, da ne tumara kao neki beskucnik. Nadje li se neki guest room tamo na Floridi za njega?

Nisam videla nikakva nagadjanja zbog cega je Trump izabrao Gaetza, i sta time dobija?

Da li to radi smisljeno zbog medija i poluditisa koji ce izazvati ili ga je imenovao sasvim bezvezno  kao ono kad neko napise post potpuno nesvesan toga sta je napisao.....imali smo takve postove.

Dakle ovde je kljucno da li je samo u pitanju zahvalnost za podrsku ili postoji jos neki razlog....Trumpa sigurno ne mozemo nazvati nekim ko radi stvari bezazleno jer naprosto nije bezazlen tip.

Sto se bezazlenosti tj. gluposti tice tu je kandidatkinja Kamala imala stoputa vecu prednost nad Trumpom.

24 minutes ago, Mama_mia said:

Da li to radi smisljeno zbog medija i poluditisa koji ce izazvati ili ga je imenovao sasvim bezvezno  kao ono kad neko napise post potpuno nesvesan toga sta je napisao.....imali smo takve postove.

Pa oba slucaja zvuce veoma trezveno, videcemo.

Edited by nonick

2 hours ago, McLeod said:

Evo jedno pitanje - komsije, momak i devojcica koja je bila bucka i koju su druga deca zezala je branio od njih. Osam godina je stariji, to je bilo tipa kad je ona imala 9-10 godina a on zavrsavao srednju. On otisao da studira u drugi grad, ona se isto posle nekoliko godina odselila, nisu se videli godinama i onda slucajno sreli kad je ona imala 20-21 i smuvali. Je l' to ok ili ne, i da li je on grumer?

To je komsijska ljubaznost. Da bi bio groomer morao bi da manipulise sa njom sa ciljem, a on je nestao iz njenog zivota bez da ju je zloupotrebio. Bar iz ovog sto si ti napisao.