Horium Posted Saturday at 12:41 PM Share Posted Saturday at 12:41 PM 33 minutes ago, Selina said: Tako su i demsi bili uvereni, ali avaj, plebs boli ona stvar da uopste i znaju ko su te persone. Plebs generalno zna. Stvar je harizme i populizma. Kamala i Hilari pre nje su neharizmatične birokrate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted Saturday at 12:46 PM Share Posted Saturday at 12:46 PM 15 minutes ago, Smrtokapa said: Nešto sumnjam, možda je samo moj utisak ali mislim da se javlja izvesno zasićenje celom tom selebriti kulturom. A i bilo bi lepo da je tako prosto, dovedeš rendom osobu sa ulice (tm Meklaud) i ona treba da pobedi na izborima jer Tramp. U vezi sa tim: mislim da ovde ima nečeg. Doduše to ne znači da se moraju izvesti isti zaključci koje su izveli trampovci. Mislim da je tačno da su demokrate zapostavile "običnog čoveka / radničku klasu", ne nužno u poslednje četiri godine već je to proces koji traje još od zenita i saksofoniste. Uz to, ako pogledamo kritike Trampovaca na račun Kamale (izuzimajući način na koji se smeje i slične gluposti), imamo znake koji ukazuju na neautentičnost: deo vlasti a priča o promenama, ne govori ništa konkretno, "šta je zapravo njen program?", neodređene floskule, kampanja se svodi na kritikovanje Trampa itd. I onda republikanci izvedu zaključak da demokrate treba da se vrate centru. Što bi rekli dole na Košarci "evo ih javljaju se dobronamerne komšije" I tada pogledamo broj glasova za obe strane u odnosu na prošle izbore i vidimo da su crveni manje više isti, a plavi su osetno pali, odnosno desila se apstinencija. Odatle može da se izvuče i drugi zaključak, Kamala je otišla previše u centar. Pokušala da zadobije neke od republikanaca (Čejni manevar npr.) što naravno nije uspelo, a izgubila svoje glasače. Dakle, umesto što su demsi išli udesno i bili neautentični, smušeni i floskulasti, pokušali da zadovolje svakoga, mogli su da se hrabrije zalažu za ono u šta veruju. Neka "levičarenje" razjari i antagonizuje izvestan broj glasača repsa, pa šta? Trampu ništa nije smetalo što je antagonizovao dosta veliki broj demokrata koji bi pre glasali za Kneza Srkija Babovića nego za njega. Svejedno je pobedio. A ako baš insistirate da gađate centar, onda dajte pravog centrističkog kandidata koji veruje u ono što govori (ili makar bolje glumi). Lično ne verujem da klintonovska triangulacija do besvesti donosi dobre stvari, ali šta ja znam. Glasacko telo noje rauzumelo u sta oni veruju pa su zato i prosli kako su prosli. Kamala je pokusala da se nametne pricom, siromasno dete tamne boje koze iz Oklenda, a nit je biola siromasna ( dapace, dijametralno je suprotno u smislu dete iz dobrostojece porodice) u Oklendu se samo rodila, ali zato odrastala u jako otmenom delu San Franciska, a i nije bas crne boje koze. Kamaa le bogata zena, ima silne skupocene nekretnine i pokusala je sebe da predstavi kao siromasnu, ali lepu i pametnu. Berni Sanders im je lepo napisao zasto su izgubili, a izgubili su jer svoje biracko telo ne postoju, ismejavaju se nekim nemustima i nepismenima, krezubima, dice se time da samo upper class za njih glasa😆 5 minutes ago, Horium said: Plebs generalno zna. Stvar je harizme i populizma. Kamala i Hilari pre nje su neharizmatične birokrate. Njih dve jedna s drugom nemaju nikakve veze, Hilari je genijalna, ali je neomiljena vestica, a ova je budalsta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horium Posted Saturday at 12:48 PM Share Posted Saturday at 12:48 PM 19 minutes ago, Smrtokapa said: Nešto sumnjam, možda je samo moj utisak ali mislim da se javlja izvesno zasićenje celom tom selebriti kulturom. A i bilo bi lepo da je tako prosto, dovedeš rendom osobu sa ulice (tm Meklaud) i ona treba da pobedi na izborima jer Tramp. U vezi sa tim: mislim da ovde ima nečeg. Doduše to ne znači da se moraju izvesti isti zaključci koje su izveli trampovci. Mislim da je tačno da su demokrate zapostavile "običnog čoveka / radničku klasu", ne nužno u poslednje četiri godine već je to proces koji traje još od zenita i saksofoniste. Uz to, ako pogledamo kritike Trampovaca na račun Kamale (izuzimajući način na koji se smeje i slične gluposti), imamo znake koji ukazuju na neautentičnost: deo vlasti a priča o promenama, ne govori ništa konkretno, "šta je zapravo njen program?", neodređene floskule, kampanja se svodi na kritikovanje Trampa itd. I onda republikanci izvedu zaključak da demokrate treba da se vrate centru. Što bi rekli dole na Košarci "evo ih javljaju se dobronamerne komšije" I tada pogledamo broj glasova za obe strane u odnosu na prošle izbore i vidimo da su crveni manje više isti, a plavi su osetno pali, odnosno desila se apstinencija. Odatle može da se izvuče i drugi zaključak, Kamala je otišla previše u centar. Pokušala da zadobije neke od republikanaca (Čejni manevar npr.) što naravno nije uspelo, a izgubila svoje glasače. Dakle, umesto što su demsi išli udesno i bili neautentični, smušeni i floskulasti, pokušali da zadovolje svakoga, mogli su da se hrabrije zalažu za ono u šta veruju. Neka "levičarenje" razjari i antagonizuje izvestan broj glasača repsa, pa šta? Trampu ništa nije smetalo što je antagonizovao dosta veliki broj demokrata koji bi pre glasali za Kneza Srkija Babovića nego za njega. Svejedno je pobedio. A ako baš insistirate da gađate centar, onda dajte pravog centrističkog kandidata koji veruje u ono što govori (ili makar bolje glumi). Lično ne verujem da klintonovska triangulacija do besvesti donosi dobre stvari, ali šta ja znam. Zapravo problem Demsa je što su nit vamo nit tamo. Odnosno, "levi" su na pogrešan način. Suviše su koncententrisani na problematiku seksualnih i rasnih manjina, kada bi trebalo da se bave problemima koje muče radnički svet. Simptomatično je to da je Heris bila odnela primetnu većinu glasova onih koji zarađuje ispod 25k dolara godišnje i onih što zarađuju preko 100k godišnje. A ono između totalni krah. Uključujući i glas latino i crnih muškaraca. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted Saturday at 01:02 PM Share Posted Saturday at 01:02 PM 5 minutes ago, Horium said: Zapravo problem Demsa je što su nit vamo nit tamo. Odnosno, "levi" su na pogrešan način. Suviše su koncententrisani na problematiku seksualnih i rasnih manjina, kada bi trebalo da se bave problemima koje muče radnički svet. Tako nekako. Taj strašni vouk što toliko prepada konzervativniji deo SAD oni koriste mahom kao zamenu za sveobuhvatniju "levu" politiku, a to zato što je bezbednije za protivnika imati neprosvećenog krezubog redneka nego recimo Džefa Bezosa. E pa jbg, došao je Tramp i dao rednecima motke, a uz to će redneci nabaviti i dodatne od Bezosa preko Amazona pa će biti kolac zgrabi iz ograde partnera odvali . Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted Saturday at 01:02 PM Share Posted Saturday at 01:02 PM Gavin Newsom je aura level Obama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted Saturday at 01:05 PM Share Posted Saturday at 01:05 PM 13 minutes ago, Horium said: Zapravo problem Demsa je što su nit vamo nit tamo. Odnosno, "levi" su na pogrešan način. Suviše su koncententrisani na problematiku seksualnih i rasnih manjina, kada bi trebalo da se bave problemima koje muče radnički svet. Simptomatično je to da je Heris bila odnela primetnu većinu glasova onih koji zarađuje ispod 25k dolara godišnje i onih što zarađuju preko 100k godišnje. A ono između totalni krah. Uključujući i glas latino i crnih muškaraca. Ja nisam nigde videla ( samo sam jednom cula od Trampa) da je bilo ko od njih dvoje spominjao katastrofu oko nesigurnosti zivljenja, pljacke radnjica, pa i otmenijih radnji, malih supermarketa, provale i kradje, a za mene bi licno to bio neki kriterijum zboga cu ili necu da biram nekoga. Otuda i silni glasovi Azijata Trampu u Njujorku. Ti su jadni i vredni ljudi bili glav na meta pljackanja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoran59 Posted Saturday at 02:25 PM Share Posted Saturday at 02:25 PM (edited) 6 hours ago, tomas.hokenberi said: Jel su tu svi oni "selbritiji" koji su obećali da će da napuste US prvo 2016, pa sad opet "ako Tramp pobedi"? Ne znam za te "celebrities." Obican sam covek iz mase/naroda. Penzioner u 7. deceniji zivota i bolestan. Doselio sam u USA '81. Ziveo sam normalno, preziveo predsednike iz obe partije, nisam licno/direktno osetio koja partija ima vecinu u Kongresu. A sada se prvi put pitam da li cu morati da se vratim na Balkan. To nema veze sa ideologijom i "velikim" recima tipa "fasizam" ili "socijalizam" i slicno. Naprosto, praktican sam covek i, pogotovu u ovoj kasnoj dobi, gledam svoje dupe a manje mislim da menjam svet. Primam Social Security (drzavnu penziju). Srecom, nije mi to jedini izvor prihoda, ali osetim - bolje mi je s tim nego bez toga. Imam Medicare (drzavno zdravstveno osiguranje). Oba programa postoje vec decenijama, jos od pre nego sam doselio. Nisu ih menjali ni Reps ni Dems. A sada, Trump i njegovi hoce da usjebu oboje. Pogledaj Project 2025. Ogroman je tekst, no ako imas vremena (ja imam,u penziji sam), dostupan je ovde: https://static.project2025.org/2025_MandateForLeadership_FULL.pdf Nisam to ja izmislio. Taj nacrt je toliko zao da se tokom kampanje cak i sam Trump distancirao (tj. pokusao je) od njega, misleci da ce mu nastetiti. A ipak, pogledaj vest (ista se pojavljujena mnogo sajtova,ovo je primer): Trump's MAGA allies gloat Project 2025 "is the agenda" izvor: https://www.axios.com/2024/11/07/trump-project-2025-second-term-agenda Necu ziveti jos dugo. U USA imam tehnoloski najbolju zdravstvenu negu na svetu. Ali ako trumpisti uspeju mi skrse i penziju i pristup zdravstvu, vracam se na Balkan. Bice "isti qrtz" a tamo imam vise familije i prijatelja, pa da se nadje barem nesto. Uostalom, tamo ima kulena i kajmaka u izobilju, dok se ovde to tesko nadje i skupo je... I nisam jedini. Vec godinama neki poznanici iz Texasa, bez zdravstvenog osiguranja, odlaze u Mexico da popravljaju zube ili na neke lakse medicinske zahvate. Pre 40-ak godina, moja zena je letela u domaju da popravi zube jer je avionska karta bila jeftinija nego zubarska procedura ovde (tada nismo imali osiguranje). (hehe, malo zajebancije: danas imamo osiguranje, ali vise nemamo zube...) Dakle, ne zezaj sa "celebrities." Nije ovo "show" ili "political statement." Za mnoge ljude je ovo pitanje egzistencije. Ne bi bilo uz Harris, pojavilo se uz Trumpa. Edited Saturday at 02:31 PM by zoran59 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ras kass Posted Saturday at 02:37 PM Share Posted Saturday at 02:37 PM Radnicka klasa glasa za Trumpa koji drzavu predaje multimijarderu Masku. Danas JD Vance kaze da ce USA uskratiti pomoc NATO paktu ukoliko EU krene da regulise Maskove firme. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonick Posted Saturday at 02:51 PM Share Posted Saturday at 02:51 PM 3 minutes ago, ras kass said: Radnicka klasa glasa za Trumpa koji drzavu predaje multimijarderu Masku. Danas JD Vance kaze da ce USA uskratiti pomoc NATO paktu ukoliko EU krene da regulise Maskove firme. Ko je mislio da nepotizam i burazerska politika ne moze da distigne veci nivo od proslog? Ovo je tek pocetak. 🙂 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted Saturday at 02:57 PM Share Posted Saturday at 02:57 PM 4 hours ago, Sunshine State said: Pa to ne ume ni u South Dakoti da zivi, a selilo bi se nekud! I koliko pojma nemaju, to je strasno Neka Nemica ih pita:"Pa preziveli ste Trumpa od 2016-2020, zasto ne bi i sad?" Trebalo je ceo post da citiram ali nisam jer se ne bi videlo sve u startu... I nemoj pisati ovakve smesne postove jer ljudi naklonjeni demsima kao i sami demsi nisu bas raspolozeni da razumeju smesno. Posebno sada u zalosti se smejati bilo cemu. Sada kada je hitler pobedio da se smeju i raspiruju JOY. Pa to beze ljudi glavama bez obzirima gde stignu po svetu... Kamala ce na Jamajku ...ili u Thulasendrapuram (malo selo negde u prasumama Indije)... Sharon Stone obecala ako hitler pobedi da ce bezati u Italiju valjda zbog ducea, Springsteen ce u Rusiju, Beyonce bezi u Kingstontown sa Kamalom, Oprah ce da se pravi da nema pojma tko bese Kamala i ostace u USA. Taylor Swift jos ceka rezulate izbora pa ce da odluci to o iseljavanju sve sa mackama.... I to nije sve, to nisu svi koji ce se iseliti, mrzi me da ispisujem carsafe podrzavalaca Kamale Harris koji nemaju sta vise da traze u Drzavama po cijim putevima ce da marsira adiminstracija - deportacija...administracija - pogranicna policija - administracija - no no from the river to the sea....itd. Da ne pominjem kad ih dohvati Celicna ili kako bese? Ledena lady - gospodja Susie Wiles, Trumpova operativka koje se ne bi stideli ni da je bila kandidat za Predsednicu za razliku od Kamale koja je `deplorables` toliko placala da bi gospodja Susie iz senke uradila posao bolje neko cela izvikana Kamalina podrska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted Saturday at 03:46 PM Share Posted Saturday at 03:46 PM 4 hours ago, Big Ticket said: Љевица одбија да прихвати реалност, а то је да је обичном човјеку пун кофера беспотребних тема и говоркања глибавих, неморалних холивудских гњида за кога требају они да гласају или још горе, шта је боље за њих. Али ако, ја сам задовољан Pa svaki kandidat priča šta je bolje za glasače, ne vidim tu nikakvu razliku bilo gde u svetu. Razlika je što ih je ovaj lagao da je 2016-2020 period kada je ekonomija usa bila najjača ikad. Samo jedan primer od hiljada laži. 4 hours ago, Big Ticket said: Тачно. Само нека наставе демократе и остали лијево орјентисани да форсирају идиотизме од којих се обичном народу диже коса на глави и биће им супер. koje, daj primere koji je to idiotizam najštetniji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted Saturday at 03:52 PM Share Posted Saturday at 03:52 PM 3 hours ago, Horium said: Plebs generalno zna. Stvar je harizme i populizma. Kamala i Hilari pre nje su neharizmatične birokrate. Pa kako je onda hilari razbila u popular vote trumpa 2016? 2m glasova više dobila. 59 minutes ago, Mama_mia said: Trebalo je ceo post da citiram ali nisam jer se ne bi videlo sve u startu... I nemoj pisati ovakve smesne postove jer ljudi naklonjeni demsima kao i sami demsi nisu bas raspolozeni da razumeju smesno. Posebno sada u zalosti se smejati bilo cemu. Sada kada je hitler pobedio da se smeju i raspiruju JOY. Pa to beze ljudi glavama bez obzirima gde stignu po svetu... Kamala ce na Jamajku ...ili u Thulasendrapuram (malo selo negde u prasumama Indije)... Sharon Stone obecala ako hitler pobedi da ce bezati u Italiju valjda zbog ducea, Springsteen ce u Rusiju, Beyonce bezi u Kingstontown sa Kamalom, Oprah ce da se pravi da nema pojma tko bese Kamala i ostace u USA. Taylor Swift jos ceka rezulate izbora pa ce da odluci to o iseljavanju sve sa mackama.... I to nije sve, to nisu svi koji ce se iseliti, mrzi me da ispisujem carsafe podrzavalaca Kamale Harris koji nemaju sta vise da traze u Drzavama po cijim putevima ce da marsira adiminstracija - deportacija...administracija - pogranicna policija - administracija - no no from the river to the sea....itd. Da ne pominjem kad ih dohvati Celicna ili kako bese? Ledena lady - gospodja Susie Wiles, Trumpova operativka koje se ne bi stideli ni da je bila kandidat za Predsednicu za razliku od Kamale koja je `deplorables` toliko placala da bi gospodja Susie iz senke uradila posao bolje neko cela izvikana Kamalina podrska. Jel su prestale operacije po školama, jel se dečaci vraćaju kući sa pišama ili bez, zna li se šta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Saturday at 04:00 PM Share Posted Saturday at 04:00 PM 4 hours ago, Horium said: Ovde ima istine. Mislim da mizoginija kod određenog dela američkih gladača postoji i da ne bi želeli da imaju ženu za predsednika, ali Demsi stvarno nisu pomogli situaciji izborom svojih kandidata. Čak bih otišao toliko daleko da uopšte nije potrebna da bude karijerna političarka. Uveren sam da bi neka Tejlor Swift ili Opra Vinfri kao kandidati Demsa pobedili Trampa. Mozda mizogenije ima, ali to nije glavni razlog zasto su one izgubile, cak je i marginalan. Recimo da su stavili Michelle Obamu, oduvala bi Trampa, da se obratila prosecnom coveku. Problem je sto vec neko vreme Dems ne obracaju paznju da je vecina ljudi u US obicna radnicka I srednja klasa. Vozaci amazona, vatrogasci, policajci, kasirke....a ne ljudi sa diplomom iz gender studies I slicno. Oni zive u bubble okruzeni tim ljudima. I ovde se vadio taj argument "obrazovanih" I "neobrazovanih", sto ne odredjuje da li je neko glup ili ne. Neko je pomenuo Gavina, bio bi bolji kandidat, iako mu je track record uzasan, vecina nece da od ostatka amerike prave Cali. Ali bar bi znao da prica. Pogresna politika Dems koji se godinama bave nekim elitistickim temama, da su zaboravili ko je vecina u USA, da ih I manjine napustaju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted Saturday at 04:02 PM Share Posted Saturday at 04:02 PM auu shonke pa ti nisi u toku? ...to sto si citirao je u vezi bezanja iz Drzava. Glavama bez obzirima idu ljudi saplicu se ostavljuci sve za sobom....hitler je pred vratima. Ali u pravu si negde za operacije koje pominjes - pa bre zato i beze ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted Saturday at 04:13 PM Share Posted Saturday at 04:13 PM 4 hours ago, Big Ticket said: неморалних холивудских гњида Izvini al ovo ti je poprilicno kontradiktorno sa podrskom Trumpu. On sigurno nije nista manje nemoralan od tih holivudskih gnjida koje prozivas za nemoralnost. 4 hours ago, Big Ticket said: Тачно. Само нека наставе демократе и остали лијево орјентисани да форсирају идиотизме од којих се обичном народу диже коса на глави и биће им супер. Ako kazes da se obicnom narodu dize kosa na glavi od woke ludila (slazem se), a istovremeno su im izmisljoine o migrantima koji jedu cuke i mace, chemtrails ludilo, kako u blue states skole u toku nastave vrse operacije promjene pola na ucenicima i slicno okej, onda se poprilicno jasno namece zakljucak o inteligancji tih ljudi. Inace sto se tice rezultata ostalih izbora u swing states, kandidati Demsa za senat ce na kraju pobijediti u Nevadi, Arizoni, Wisconsinu i Michiganu dok ce izgubiti samo u Pennsylvaniji (nije jos potvrdjeno al je poprilicno izvjesno). U NC Stein je pomeo Robinsona za guvernera no tu je doduse imao olaksavajucu oklonost sto je ovaj horor od kandidata sa ispadima koji bi bili previse i za nasu politicku scenu. Poprilicno indikativno da je ovaj rezultat predsjednickih izbora prije svega pokazatelj nezadovoljstva americkih gradjana radom aktuelne administracije (iako mislim da su relevantni pokazatelj trenutno na kraju mandata poprilicno povoljni za njih no to nisu uspjeli prezentovati glasacima kako treba nit su glasaci tek tako zanemarili period prije toga), a ne nekakav pokazatelj da je ljudima pun kurac woke ludila koje demokrate u kompletu navodno guraju. Vrlo je moguce da bi neki kandidat Demokrata koji nije bio u ovoj administraciji tipa Shapiro dobio Trumpa i u tom kontekstu zamjeranje Bidenu sto se nije ranije povukao pa da se odrze primaries ima smisla. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djura.net Posted Saturday at 04:18 PM Share Posted Saturday at 04:18 PM 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Saturday at 04:28 PM Share Posted Saturday at 04:28 PM 3 hours ago, Horium said: Plebs generalno zna. Stvar je harizme i populizma. Kamala i Hilari pre nje su neharizmatične birokrate. Tramp je lopov. To plebs ne zna? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horium Posted Saturday at 04:44 PM Share Posted Saturday at 04:44 PM 15 minutes ago, Helena said: Tramp je lopov. To plebs ne zna? Ne zna... odnosno ne veruju da je ista vise lopov od ostalih politicara. Dave Chapelle je to lepo docarao u jednom od svojih specijala. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ras kass Posted Saturday at 04:51 PM Share Posted Saturday at 04:51 PM 22 minutes ago, Helena said: Tramp je lopov. To plebs ne zna? Zna ali im ne smeta. Zasto? Zato sto bi se isto ponasali da mogu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Saturday at 05:18 PM Share Posted Saturday at 05:18 PM Ja jesam skeptična u vezi ljudskog roda, ali ne verujem da bi baš svi bili...bilo ko, Hitler pominjani, recimo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted Saturday at 05:22 PM Share Posted Saturday at 05:22 PM 4 hours ago, Smrtokapa said: Mislim da je tačno da su demokrate zapostavile "običnog čoveka / radničku klasu", ne nužno u poslednje četiri godine već je to proces koji traje još od zenita i saksofoniste. Interesantno je kako se demokratima prebacuje zapostavljanje radnicke klase i obicnog coveka, a istovremeno pobedjuje stabilna budala i svemirska Karen, koji su valjda olicenje te brige (prilicno sam siguran da ce krajem iduce godine broj nezaposlenih porasti). Gledajuci gole ekonomske podatke, niti je stabilni pruzio nesto izuzetno, niti je bidenova ekonomija bila nesto posebno losa. I u jednom i u drugom slucaju treba uracunati globalno ekonomsko-politicko stanje za vreme njihovih mandata. Pala masa na isprazna obecanja i to je to. Kako god, ima jedna dobra stvar - nakon ove 4 godine stabilna budala ce konacno otici u istoriju (osim ako ne promene ustav za njega, pa da moze biti dozivotni, kao njegovi kumpani zli gnom i debela braca xi i kim). Videcemo, koliko stete ce uspeti da napravi, pored ove koju je vec napravio (sve poluge moci su u rukama republikanaca). 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted Saturday at 05:51 PM Share Posted Saturday at 05:51 PM (edited) Prica o tome da su Trump I Musk borci za radnike i njihova prava je suplja i besmislena - poznato je da su Muskove kompanije gurale ljude da rade do iscpljenosti a obicni radnici u njegovim pogonima su uz to bili izlozeni I velikom stepenu povreda radi nepostovanja sigurnosnih standrda. Trumpove kompanije su zakidale plate I ostajale duzne radnicima, zaposljvajuci Ilegalne mugrante I koristeci njihovu ranjivost I nezasticenost. Uz Bezosa I vlasnike raznih meat packing kompanija, Musk I Trump su sam vrh kada se govori o eksploataciji obicnih radnika I uskracivanja njihovih prava, a u slucaju Trumps I zakidanja plata I dugovanja za obavljeni posao. Edited Saturday at 05:54 PM by ters 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted Saturday at 06:00 PM Share Posted Saturday at 06:00 PM 3 hours ago, nonick said: Ko je mislio da nepotizam i burazerska politika ne moze da distigne veci nivo od proslog? Ovo je tek pocetak. 🙂 Postoji jedna stvar koju svi zaboravlaju- sa Trumpom niko ne ostaje u saveznistvu previse dugo, citava njegova ekipa iz proslog mandata je protiv njega, tako da ce prije ili kasnije doci do raskola i sa Muskom a to ce onda biti “epic”. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted Saturday at 06:08 PM Share Posted Saturday at 06:08 PM 2 minutes ago, ters said: Postoji jedna stvar koju svi zaboravlaju- sa Trumpom niko ne ostaje u saveznistvu previse dugo, citava njegova ekipa iz proslog mandata je protiv njega, tako da ce prije ili kasnije doci do raskola i sa Muskom a to ce onda biti “epic”. Sa Maskom ce vrlo brzo doci do raskola, nije Mask njemu po meri, a ni ovaj Masku. Vec je poceo raskol oko carina na robu iz Kine, to sve Masku nikako ne odgovara, ali je Mask dao silne pare za kampanju, a uz pare ulozio i svoje znanje, imanje. Tramp namerava da osnuje neku instituciju, ministarstvo koje bi kontrolisalo drzavne troskove i bitno smanjilo birakratiju, a Mask bi trebalo tu da b ude sef i to valjda da programira i prati. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzoni_m Posted Saturday at 06:11 PM Share Posted Saturday at 06:11 PM (edited) Upravo to sam hteo da napisem. Zanima me koliko dugo ce ljubav cvetati dok ne pukne tikva. Iskreno se nadam da nece pokusati promenu ustava da ostane dozivotni, verujem da republikanci u stranci sigurno nece to gledati i cutati, pogotovu sto znaju da posle isteka mandata njegova moc = 0. Ja licno mislim da ce on na pola mandata da bude Bajden 2. Treba ga drzati necim da se zabavlja, a posto je poznat kao veliki radnik to ce potrajati. Bukvalno kao da cuvas dete od 5-6 godina. Dovoljno veliko da hoda, istrazuje, ruca, ode samo da piski i kaki, ali nesposobno da predvidi opasnost, moze napravi sranje odmah. Edited Saturday at 06:13 PM by Dzoni_m 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts