Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, nemanjaol said:

Ok, mozes da mislis da je laz. Ali te demantuje cinjenica da i u trenutku kada su subvencije u najvecem obimu okoncane, globalno posmatrano se gradi mnogo vise kapaciteta zelene energije u odnosu na ‘prljavu’

Nije mišljenje na žalost, nego fakat. Bar u slučajevima gde je procenat renewables poveći. Tamo gde nije - može biti najjeftinije, ali ne toliko jeftino koliko se tvrdi. 

Takođe, nije sve u ekonomiji. Na primer, Kina - da smanji zavisnost od drugih zemalja i da smanje prljav vazduh. Drugo, subvencije su itekako na snazi i mnogo doprinose  - bar ovde u Australiji. Na primer, imam solar na kući zbog subvencije. Takođe imam Teslu zbog subvencije. 

Mislim da se slažemo da ima mesta za diverzifikaciju i renewables. Ali fakat je što više renewables - veći trošak, osim ako nemaš opciju za hidro kao Urugvaj na primer. 

Ne shvati me pogrešno - naravno da više volim manje zagađenja, nisam budala. I spremam sam da platim malo više radi toga. Ali kada to malo više ode na mnogo više, to je već druga priča. 

• Like 1
Posted
5 hours ago, Ludi za Poli said:

Imas li ti oci kad zrno srama vec nemas? 

Imam, ali nisam policajac u toj situaciji, koji nema luksuz da uz mlako pivo raspravlja kako bi to moglo bolje, I gleda snimke u slow motion. Otkud znas da nije probao da uzme oruzje od agenta?

4 hours ago, JPM said:

Šta radi ta ICE na ulici uopšte? Koji god klip da odgledam deluje kao da je u pitanju odred najobičnijih siledžija kojima je dato preveliko ovlašćenje.

Sprovodi zakon, nema tu neke specijalne filozofije, to je federalni zakon. Lokalne vlasti su odbile da saradjuju, sto je protivno Ustavu.

I nisu samo odbili da saradjuju, nego ohrabruju ovakvo ponasanje. Zalosno, ali predvidljivo.

4 hours ago, Smrtokapa said:

ovi hipermoderni desničari jako vole da se fokusiraju na koeficijent inteligencije. Naravno, ovaj fenomen su i drugi uočili mnogo ranije.

https://www.independent.co.uk/life-style/trump-republican-iq-intelligence-elon-musk-andrew-tate-b2638907.html

Dobro, hteo si da kazem glupa odluka, debilna, zar nisam par strana ranije rekla da ce neko takav biti "mnogo zaljen"?

Ne postoji pravo da na protest doneses oruzje, racunaj da ces biti mrtav. To ti je US, mozes mirno da protestujes koliko hoces.

1 hour ago, Darko said:

Pa ... nije ih napao ali se jeste mešao, i to još naoružan - slažem se da je glup potez. Odgovoran je što je sebe stavio u opasnost, agenti ne mogu da znati da nema i drugi pištolj. Ali ... nije nikoga napao. Već je bio na zemlji kada mu je uzet pištolj, a onda popio 5-6 hitaca od agenta. 

Nebitno da li je napao ili nije, a jeste, nije poslusao zahtev da se ne mesa u akciju. Po zakonu, ako se mesas u akciju, napao si ih. Niko u tom okruzenju, ne cuje ni sam sebe od zvizdaljki.

Cak I da je tip koji je uzeo oruzje, slucajno ispalio metak (a ljudi koji znaju oruzje kazu da je to oruzje nestabilno i cesto moze da opali bez namere), svi ovi "protestanti" su kreirali ne-bezbedno okruzenje. 

Na snimku se cuje kad agenti skontaju da poseze za oruzjem, cuje se "gun, gun, gun", agent koji puca nije ni mogao da vidi da je neko uzeo oruzje, sve se desava u 3 sec. Cak I da je agent koji je uzeo oruzje, uspeo u toj buci da kaze, da je uzeo oruzje, ne znaci da covek nema drugo.

1 hour ago, Darko said:

Još jedan dokaz da te oružje ne čini bezbednijim kako tvrde pobornici lakom pristupu vatrenog oružja.

Problem nije pristup, nego nacin koriscenja.

Posted (edited)
58 minutes ago, Angelia said:

Problem nije pristup, nego nacin koriscenja.

Kom koriscenju? 

Andjo, ljudi poput tebe su kancer ovog drustva. Jednog dana ce ta valjda biti ponosni da ste uspeli posle 250 godina da unistite ovu drzavu. 

Evo, neka ti neko drugi kaze... jer sve sto si pisala ovde je upravo ovo... 

Edited by 𝓑𝓪𝓫𝔂
Posted
46 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Kom koriscenju? 

Andjo, ljudi poput tebe su kancer ovog drustva. Jednog dana ce ta valjda biti ponosni da ste uspeli posle 250 godina da unistite ovu drzavu. 

Ako ne razumes sta 2A znaci, ti si problem.  Kako sam ja kancer?