𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 03:44 AM Posted yesterday at 03:44 AM 48 minutes ago, ters said: ...someone earning $1 million will pay an additional $20,000 in city income tax. Reda radi poredjenja, u Majamiju sto da rezervises u boljem klubu kosta 40-100k... Mislim da je uopste i bezveze raspravljati o tih 2%... Ko ne razume, nikada nece.
Beonegro Posted yesterday at 09:55 AM Posted yesterday at 09:55 AM 6 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Reda radi poredjenja, u Majamiju sto da rezervises u boljem klubu kosta 40-100k... Pa da, ali to je guranje u sopstvenu guzicu, a ne pomaganje vašljivoj sirotinji, to je bogougodno. Vidiš kako bezos ima pare da zakupi Veneciju za onu gumenjakinju, a nema za porez, i vidiš kako svi plješću i viču bravo. 2
Eddard Posted yesterday at 11:05 AM Posted yesterday at 11:05 AM Kakvi su vam to argumenti tipa ajde šta je za njega 2%, vidiš da ima za svadbu u Veneciji da novčanicama od 100usd brišu usta nakon predjela od kavijara, a nema da da za njujoršku sirotilju? Wtf? Da li ste stvarno tako jebeno naivni? Pa to su truli bogataši, zabole ih tuki za sirotinju i socijalu i poreze, doniraće tamo gde mogu da ućare porez i sve što rade radiće da uvećaju svoje bogatstvo. Tu nema granice i nema stajanja. Apelovati na socijalnu svest ljudi koji su svetlosnim godinama udaljeni od bilo čega socijalnog je, da budem eufemistički nastrojen - leftistička utopija, nema vajde od toga. A nema ni od toga da ih primoraš da daju, to će uraditi samo ako im je računica u plusu. U suprotnom, bye bye. 1
Nicklord Posted yesterday at 11:31 AM Posted yesterday at 11:31 AM (edited) 9 hours ago, Angelia said: BTW sta ovaj kreten u NYC predlaze, je 2% wealth tax, ne income tax kako Baby hoce da predstavi, iako je i to razlog za odlazak. Takodje hoce da oporezuje korporacije koje cak nisu u NYC, nego samo posluju u NYC. Uz to covek je otvoreni antisemita, I podrzava defund the police, tako da ako dobije, da, masovni exodus. Toliko da sam videla neku zezanciju da ce mozda I Wall St da se preseli u Miami. Sto se mene tice, zelim im najbolje u NYC, ja sam mislila da kupim stan I provodim leto u NYC, ni pod razno sad. @McLeod i ovo ti je rešeno znači. Možemo da zaključimo da je odličan političar i da će NYC biti bolje mesto sa njim kao glavnim ako pobedi u novembru 😄 Edited yesterday at 11:32 AM by Nicklord
DameTime Posted yesterday at 11:44 AM Posted yesterday at 11:44 AM 37 minutes ago, Eddard said: Kakvi su vam to argumenti tipa ajde šta je za njega 2%, vidiš da ima za svadbu u Veneciji da novčanicama od 100usd brišu usta nakon predjela od kavijara, a nema da da za njujoršku sirotilju? Wtf? Da li ste stvarno tako jebeno naivni? Pa to su truli bogataši, zabole ih tuki za sirotinju i socijalu i poreze, doniraće tamo gde mogu da ućare porez i sve što rade radiće da uvećaju svoje bogatstvo. Tu nema granice i nema stajanja. Apelovati na socijalnu svest ljudi koji su svetlosnim godinama udaljeni od bilo čega socijalnog je, da budem eufemistički nastrojen - leftistička utopija, nema vajde od toga. A nema ni od toga da ih primoraš da daju, to će uraditi samo ako im je računica u plusu. U suprotnom, bye bye. To su tzv. salonski levičari
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 12:52 PM Posted yesterday at 12:52 PM 1 hour ago, Eddard said: Kakvi su vam to argumenti tipa ajde šta je za njega 2%, vidiš da ima za svadbu u Veneciji da novčanicama od 100usd brišu usta nakon predjela od kavijara, a nema da da za njujoršku sirotilju? Wtf? Da li ste stvarno tako jebeno naivni? Pa to su truli bogataši, zabole ih tuki za sirotinju i socijalu i poreze, doniraće tamo gde mogu da ućare porez i sve što rade radiće da uvećaju svoje bogatstvo. Tu nema granice i nema stajanja. Apelovati na socijalnu svest ljudi koji su svetlosnim godinama udaljeni od bilo čega socijalnog je, da budem eufemistički nastrojen - leftistička utopija, nema vajde od toga. A nema ni od toga da ih primoraš da daju, to će uraditi samo ako im je računica u plusu. U suprotnom, bye bye. Prvi savet od ljudi koji zaradjuju mnogo vise od milion godisnje kada sam kretala da radim pa postavila pitanje takse je bio: "prvo ti zaradi, lako ces platiti taksu" Oni uvek imaju na sta da odbiju. O 2% drame oni sto ne zaradjuju milion i vise godisnje.
Beonegro Posted yesterday at 03:33 PM Posted yesterday at 03:33 PM 4 hours ago, Eddard said: Kakvi su vam to argumenti tipa ajde šta je za njega 2%, vidiš da ima za svadbu u Veneciji da novčanicama od 100usd brišu usta nakon predjela od kavijara, a nema da da za njujoršku sirotilju? Wtf? Da li ste stvarno tako jebeno naivni? Pa to su truli bogataši, zabole ih tuki za sirotinju i socijalu i poreze, doniraće tamo gde mogu da ućare porez i sve što rade radiće da uvećaju svoje bogatstvo. Tu nema granice i nema stajanja. Apelovati na socijalnu svest ljudi koji su svetlosnim godinama udaljeni od bilo čega socijalnog je, da budem eufemistički nastrojen - leftistička utopija, nema vajde od toga. A nema ni od toga da ih primoraš da daju, to će uraditi samo ako im je računica u plusu. U suprotnom, bye bye. Apsolutno ne apelujem ni na šta, kažem samo da je na ovom forumu veoma rasprostranjeno diskvalifikovanje ideje redistribucije bogatstva kao ljevičarskog ekstremizma i pljačke prosto nedostatak obrazovanja ili intelektualnog poštenja, jer je isto već decenijama osnova funkcionisanja najuspješnijih i najsrećnijih društava na svijetu. 6
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 03:52 PM Posted yesterday at 03:52 PM Ne znam da li ljudi shvataju da je ta igranka oko podizanja/spustanja taksi nista drugo do igranke koju vode politicari koji imaju ekstremne (i licne) koristi od svega toga. Naravno, narod kao narod proguta propagandsku motku i vice 'jos' iako nema nikakav pozitivan uticaj na njih same. 2% nece nikog finansijski unistiti, taj ce svakako sliti taj novac u neku drugu kasu. Mozda ustedeti nesto na duge staze, recimo deceniju, ali posto se garniture politicara menjaju svake dve godine, oni krecu iznova ceo proces drama oko taksi kako bi navukli lobiste. 2
Angelia Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 18 hours ago, ters said: Iz dokumenta koji podijeljen ranije na forumu: Adding a 2 percent New York City Income Tax for anyone making more The Mamdani administration will work with Albany to update our NYC income tax to require the wealthiest New Yorkers to pay their fair share. It will champion a 2 percent tax on all incomes over $1 million, which raises $4 billion. ...someone earning $1 million will pay an additional $20,000 in city income tax. Procitala sam negde wealth tax, izvini ako gresim, ali corporacije ce podici na 11.5%, sa 7.5%. Za poredjenje Florida 5.5% Income tax u New York state, od 4-11%. Income tax u NYC, je 3.9%, ali on ce za one koji zaradjuju vise od mulion da doda 2%, znaci 50% povecanje. Zamrznuce rente, pitam se ko u NYC zaradjuje vise od million.🤔 Da ne pominjemo da je rekao da bilioneri ne treba da postoje, i da ce ti porezi najvise da pogode bele bogate krajeve... Meni zvuci kao redistribucija kapitala. Florida ima 0% Income tax. Miami 0%. Sales tax 6%. Uz to hoce da oporezuje firme koje nisu ni stacionirane u NYC. Znaci kad napakujes sve te poreze, koliko im je sales tax? 8.9 negde... Samo kazem, good luck 😀
Angelia Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 19 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Reda radi poredjenja, u Majamiju sto da rezervises u boljem klubu kosta 40-100k... Mislim da je uopste i bezveze raspravljati o tih 2%... Ko ne razume, nikada nece. Gde to kosta? Ja jos nisam naletela na takav klub, ako ne pricamo o Mar a Lago gde je clanstvo one time fee 200k i godisnji fees 14k. Ali da reservises sto za 40-100k ....nigde cula. Sexy fish, koji je izuzetno skup, I gde se ceka na rezervaciju, za event moze da kosta 1.2-6k. Ali ako unapred rezervises, nista posebno, veceru tipa za 4, racun ce izaci oko 2k, ali rezervacija ne kosta nista, osim ako ne otkazes oko $40 po osobu. Ne prozivam te, stvarno me interesuje. Jer jedino gde sam cula takve stvari su neki ograniceni membership clubs, ali to je obicno godisnje clanstvo a ne rezervacija za sto. Pa mozda naucim nesto.
Angelia Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago I btw ja ne znam nikog ko zaradjuje 1 milion godisnje (a znam ljude u tom income bracket), i trosi na rezervaciju vecere $40-100k, to bi mozda bio neko na nivou Bezosa. Mozda na vencanje ili takav tip once in a life time event, ali da idu na vecere od 40k, totalno suludo. Samo uradite scale down, ako zaradjujete 100k, da li bi platili rezdrvaciju za veceru 4k? I kako, nakon poreza vam ostane mozda 70k, 1/3 barem ide na housing, 1/3 na ostale troskove. Koliko vecera koje su 4k mozete da platite od ostatka? Max 4. I to sam uzela minimum koji Baby tvrdi.
mrd Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 6 minutes ago, Angelia said: I btw ja ne znam nikog ko zaradjuje 1 milion godisnje (a znam ljude u tom income bracket), i trosi na rezervaciju vecere $40-100k, to bi mozda bio neko na nivou Bezosa. Mozda na vencanje ili takav tip once in a life time event, ali da idu na vecere od 40k, totalno suludo. Samo uradite scale down, ako zaradjujete 100k, da li bi platili rezdrvaciju za veceru 4k? I kako, nakon poreza vam ostane mozda 70k, 1/3 barem ide na housing, 1/3 na ostale troskove. Koliko vecera koje su 4k mozete da platite od ostatka? Max 4. I to sam uzela minimum koji Baby tvrdi. Joj milion godišnje je neka lova moliću lepo. Ja kad čitam šta ovde pojedini navode kao issue zabrinem se gde nabavljaju TP? Više ni Coca Cola čovek na miru ne može da pije. Za one koji ne razumjeti zašto stalno napominjem koka kolu i kokice, ti je zato što pojedini upisi nemaju veze sa vezom. Hvala. Nisam mislio na tvoje pisanje iako se nas dvoje ne slažemo u mnogim stvarima. Svaka ti čast za živce.
Angelia Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 31 minutes ago, mrd said: Joj milion godišnje je neka lova moliću lepo. Ja kad čitam šta ovde pojedini navode kao issue zabrinem se gde nabavljaju TP? Više ni Coca Cola čovek na miru ne može da pije. Za one koji ne razumjeti zašto stalno napominjem koka kolu i kokice, ti je zato što pojedini upisi nemaju veze sa vezom. Hvala. Nisam mislio na tvoje pisanje iako se nas dvoje ne slažemo u mnogim stvarima. Svaka ti čast za živce. Ma ne mislim da je 1 million bitna stavka za ljude u odredjenim industrijama, ali da placaju 40-100k za rezervaciju za veceru, to prlsto nema smisla. Bukvalno, to se ne dogadja, ako nisi izuzetni kreten. Ko god zaradjuje tako nesto, stedi duplo da moze da zivi u skupom kraju. 1
mrd Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 12 minutes ago, Angelia said: Ma ne mislim da je 1 million bitna stavka za ljude u odredjenim industrijama, ali da placaju 40-100k za rezervaciju za veceru, to prlsto nema smisla. Bukvalno, to se ne dogadja, ako nisi izuzetni kreten. Ko god zaradjuje tako nesto, stedi duplo da moze da zivi u skupom kraju. 40-100k ide za određene donacije i kad se tako nešto ulozi mora bar 5x da se vrati? Ko je zainteresovan može da izceprka par donacija za određenu školu u Kaliforniji, gde su roditelji donirali $500k kako bi im se deca upisala. Nije $100k majka para. Treba to zaraditi da bi bacio. Ali i kad baciš očekuješ povrat.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago mrd - pravi Amer, spasava korporacije od propadanja 😄 Elem, 11.5% je korporativna taksa u NJ i ona je druga donor drzava. Ni NY ni NJ, ni CA ne trebaju drzavne pare, mogu same da se izdrzavaju. Znaci, napravili su uslove da moze da se zaradi i plati taksa. Mrde, od takse ti dobijas platu... kad prestanu da je placaju ostajes bez posla...
ters Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago (edited) 3 hours ago, Angelia said: Procitala sam negde wealth tax, izvini ako gresim, ali corporacije ce podici na 11.5%, sa 7.5%. Za poredjenje Florida 5.5% Income tax u New York state, od 4-11%. Income tax u NYC, je 3.9%, ali on ce za one koji zaradjuju vise od mulion da doda 2%, znaci 50% povecanje. Zamrznuce rente, pitam se ko u NYC zaradjuje vise od million.🤔 Da ne pominjemo da je rekao da bilioneri ne treba da postoje, i da ce ti porezi najvise da pogode bele bogate krajeve... Meni zvuci kao redistribucija kapitala. Florida ima 0% Income tax. Miami 0%. Sales tax 6%. Uz to hoce da oporezuje firme koje nisu ni stacionirane u NYC. Znaci kad napakujes sve te poreze, koliko im je sales tax? 8.9 negde... Samo kazem, good luck 😀 NYC se trenutno krece za income tax (state + city) kumulativno izmedju 7.9% i 14.9%, a Florida je 0% vec decenijama? Zasto se onda New York nije ispraznio vec prije 20 godina? PA zato sto sve ima svoju cijenu - kao sto restoran na glavnoj turistickoj ulici u gradu ima cijene vece od onog u sporednoj, tako i otvaranje biznisa i zivot u glavnom svjetskom finansijskom centru ima svoju cijenu... A na sve ovo ide i posebna prica - Zohran je izgleda iz dobrostojece familije, tako da mi argument da "zeli da otme od bogatih" nema smisla - bas suprotno cini mi se da je svjestan polozaja koji mu je priustilo finanskijski polozaj njegovih roditelja i potrebe da se razlike sa onima koji zaradjuju manje smanje... Edited 17 hours ago by ters 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Magama je Zohran uzdrmao zesce kavez. Izbezumili su se u najmanju ruku kao da menjaju Trampa... 1
ters Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 22 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Magama je Zohran uzdrmao zesce kavez. Izbezumili su se u najmanju ruku kao da menjaju Trampa... Nije u kasta sistemu da bi ga mogli smatrali Arijevcem. 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 1 hour ago, ters said: Nije u kasta sistemu da bi ga mogli smatrali Arijevcem. I uzasno ih nervira sto Njujorcanima to ne smeta. Oni bi milom ili silom da naprave od NY i CA maga drzave. 31 minutes ago, Helena said: + je musliman + misle da je komunista+ + nije beo. To sa komunizmom je toliko otrcano, kao stare gace. Cim nemaju cime da plase narod krenu o komunizmu. Iskreno se nadam da ce pobediti, ako nista drugo da ih bar nervira... 1
Beonegro Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Bureau of Labor Statistics zbog Muskovih kretena više ne može da radi svoj posao: Quote EVERY DAY HUNDREDS of Americans take to the streets to collect prices for the Bureau of Labour Statistics (BLS), the government’s economic-data agency. Enumerators in 75 urban areas track fluctuations in the costs of a “market basket” of goods and services, from blood tests at doctors’ offices to rental fees for two-bedroom apartments and cinema tickets. The numbers they gather feed into the Consumer Price Index (CPI), a statistical tool used to calculate inflation. In June BLS revealed that two months earlier it had stopped surveying living expenses in Lincoln, Nebraska, and Provo, Utah. This month the bureau scrapped Buffalo, New York. Producer price data for 34 industries that go into 350 economic indices—manufacturing for lime, ammunition and metal cookware, for example—will also be gone by August, it announced. BLS explained its reason for the cuts in a short statement: “current resources can no longer support the collection effort.” 1
Dragan Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) Trump says he’ll withhold money from New York if Mamdani becomes mayor and doesn’t do ‘the right thing’ University of Virginia president resigns under pressure from White House over DEI programs Trump calls Fed chief Jerome Powell 'stupid,' demands interest rate cut to 1% President Trump slammed Fed Chair Jerome Powell, calling him "stupid" and urging his resignation over high interest rates, reigniting tensions ahead of the 2025 election. Edited 12 hours ago by Dragan
Beonegro Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 18 minutes ago, Dragan said: Trump calls Fed chief Jerome Powell 'stupid,' demands interest rate cut to 1% President Trump slammed Fed Chair Jerome Powell, calling him "stupid" and urging his resignation over high interest rates, reigniting tensions ahead of the 2025 election. 1
Angelia Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 11 hours ago, ters said: NYC se trenutno krece za income tax (state + city) kumulativno izmedju 7.9% i 14.9%, a Florida je 0% vec decenijama? Zasto se onda New York nije ispraznio vec prije 20 godina? PA zato sto sve ima svoju cijenu - kao sto restoran na glavnoj turistickoj ulici u gradu ima cijene vece od onog u sporednoj, tako i otvaranje biznisa i zivot u glavnom svjetskom finansijskom centru ima svoju cijenu... Naravno da sve ima cenu, nekad se kriminal cistio sa ulica, NYC je bio lep grad za zivot. Sada je drugacija situacija, De Blasio prvo unistavao. Adams tek nedavno poceo da cisti. Izmedju ostalog zato sam ti I pomenula da Miami postaje finansijski centar. Nije ni juzna Florida bila tako privlacna, nego se izgradilo zadnjih 10 godina. Ja sam gledala taj proces u Filiju, zato su I bila vec dva talasa iz NE koji su dosli u Miami. 11 hours ago, ters said: A na sve ovo ide i posebna prica - Zohran je izgleda iz dobrostojece familije, tako da mi argument da "zeli da otme od bogatih" nema smisla - bas suprotno cini mi se da je svjestan polozaja koji mu je priustilo finanskijski polozaj njegovih roditelja i potrebe da se razlike sa onima koji zaradjuju manje smanje... Salonski levicar, naravno. Zato i ima debilne ideje kao sto je defund the police. Covek nema pojma sta prica, tipa gradski supermarketi koji ce imati nize cene 😀 a supermarketi rade sa 3% marze.
Dzoni_m Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 hours ago, Angelia said: pomenula da Miami postaje finansijski centar. To moze samo u tvojoj masti. Ne postoji nijedan ozbiljan korak u tom smeru.
Recommended Posts