ters Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 1 hour ago, DJORDJE said: E bas me obradova, znaci postoji mogucnost da jos veca budala dodje na vlast. Upravo tako - kao da nakon sukoba Rohm-Hitler na vlast dodje - Himmler... 1
Klotzen Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Očekujem Majkl Majersa u ovonedeljnom SNL. Kolege iz SAD kada izlazi novi skeč ?
freethrow Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 5 hours ago, Angelia said: Pa sto onda meni insinuiras? Ja sam recimo skepticna da nisu ovaj "sukob" I dogovorili. Ali u svakom slucaj ne menja moj stav prema Musku. Iz fazona Mile bre, nemo si naJvan, sve je dogoVOreno bre 1 1
nonick Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 1 hour ago, Klotzen said: Očekujem Majkl Majersa u ovonedeljnom SNL. Kolege iz SAD kada izlazi novi skeč ? nema novih do jeseni. 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 10 hours ago, djura.net said: Otprilike milion puta bolja od Trumpa. Svakako i od Bidena. Zena potpuno na svom mestu, sa manirima i ponasanjem koje prilici osobama na visokim drzavnim funkcijama. Sa humanim stavovima i modernim pogledom na svet. Sve suprotno od trenutne kamarile na vlasti. Ali... zene su previse emotivne da bi vodile drzavu, tako rekose glasaci... 1
Angelia Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 3 hours ago, freethrow said: Iz fazona Mile bre, nemo si naJvan, sve je dogoVOreno bre Pa nemam pojma ja sam samo skeptik 😀 Dobar im je show, samo neuverljiv, Trampova blaga reakcija, deluje namesteno. Elonova reakcija na budzet je preterana, tako da isto deluje vestacki. A I ako nije, on ima pravo da kritikuje budzet, donekle se I slazem sa njim, ali isto tako mi je jasno da su napravljeni kompromisi. Dok se svi bave time, pitam se sta Tramp ustvari radi, svaki put kad mediji dobiju nesto da zvacu, deluje kao diverzija. Dok je Dems Musk odjednom simpatican 😀 TDS. Sto je mozda i bio cilj cele price. A I ako nije, nego je Musk imao "meltdown", barem je zabavno, mozda je popio neku casu vise. Secam se kako se ovde diskutovalo kako je Musk ustvari predsednik....Musk dobije sansu da opravi svoje biznise, meni uopste ne smeta sto vidimo administraciju u kojoj ljudi imaju razlicita misljenja, a ne guraju party plan. Ustvari, Elon nije rekao nista stvarno lose, tako da deluje kao performance. Imam osecaj da se sve vreme smejao dok je kuckao "impeach Trump so JDV can take over" 😀 😀😃 5
Maharaja Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Jer jebanje maloletne dece nije ništa loše. kao što rekoh: 8 hours ago, Maharaja said: Svako, od Maska pa do najgorih oblika MAGA imbecila, je uvek znao da je Tramp korumpirani gangster, pedofil i silovatelj. Naravno da nema ništa od impičmenta. Niko od njih nije glasao za Trampa jer je on normalna i odgovorna osoba pa sad kao promene mišljenje, već jer misle da će dobiti neku sitnu ćar, ili, da će im se smanjiti porez za koji dolar, da će se proterati neko dete, da će se napraviti koji koncentracioni logor za one koje ne vole, da će se neko drugo dete izgladneti, da će moći da potlače nekog slabijeg od sebe kao što njih neki MAGA glavešina hvata za pičku ili im siluje maloletne ćerke... Tramp im to daje. MAGA debilčići će posrkati novu dozu direkt iz Trampovog anusa, i nastaviće se dalje. 2 1
MeanMachine Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) @Angelia Muskova reakcija je vrlo logicna jer mu je Tramp zabio noz u ledja dva puta. Sa budzetom gde nema onih zelenih kredita sto su jedine prave pare koje Tesla ima dakle ako se nesto ne promeni Tesla vrlo lako moze da bude novi Eron. Takodje izbor direktor NASA-e je noz u ledja, Tramp je hteo nekog svog dupeuvlakaca a postavljen je lik na kog Musk uticaja nema i koji bi mogao da pokrene istragu u vezi SpaceX-ove pobede u trci ka Mesecu jer od sva tri predloga SpaceX je bio najludji. Direktorica NASA-e koja je licno odlucil da SpaceX pobedi je vrlo brzo se nasla u upravnom odboru pa mozes da pogadjas jedanput 😉 Edited 6 hours ago by MeanMachine
Beonegro Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 9 hours ago, Angelia said: Pa nemam pojma ja sam samo skeptik 😀 Dobar im je show, samo neuverljiv, Trampova blaga reakcija, deluje namesteno. Elonova reakcija na budzet je preterana, tako da isto deluje vestacki. A I ako nije, on ima pravo da kritikuje budzet, donekle se I slazem sa njim, ali isto tako mi je jasno da su napravljeni kompromisi. Dok se svi bave time, pitam se sta Tramp ustvari radi, svaki put kad mediji dobiju nesto da zvacu, deluje kao diverzija. Dok je Dems Musk odjednom simpatican 😀 TDS. Sto je mozda i bio cilj cele price. A I ako nije, nego je Musk imao "meltdown", barem je zabavno, mozda je popio neku casu vise. Secam se kako se ovde diskutovalo kako je Musk ustvari predsednik....Musk dobije sansu da opravi svoje biznise, meni uopste ne smeta sto vidimo administraciju u kojoj ljudi imaju razlicita misljenja, a ne guraju party plan. Ustvari, Elon nije rekao nista stvarno lose, tako da deluje kao performance. Imam osecaj da se sve vreme smejao dok je kuckao "impeach Trump so JDV can take over" 😀 😀😃 Direktno za vas, sa stepenica zadruge... 1
Mina D. Harker Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 13 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ali... zene su previse emotivne da bi vodile drzavu, tako rekose glasaci... Ova predrasuda bi morala pod hitno dumre, štono kažu - koliko juče. Kad gledaš ove hemotional likove, jasno je da je -žene su EmOtiVnE- podmetačina patrijarhata. 2
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, Mina D. Harker said: Ova predrasuda bi morala pod hitno dumre, štono kažu - koliko juče. Kad gledaš ove hemotional likove, jasno je da je -žene su EmOtiVnE- podmetačina patrijarhata. Treba da umre i predrasuda kako je biti emotivan nešto loše. Uvek mi je smešno kada mi neki muškarci govore da sam pReViŠe EmOtIvNa, samo zato jer čvrsto branim svoje stavove. Mislim se druže i ti si emotivan, samo te očigledno nisu naučili da artikulišeš svoje emocije. Dobro došao u patrijarhat, sedi, udobno se smjesti. Ta podela da su žene emotivne, a muškarci racionalni (samim tim i objektivni) može da se obori samo jednim pogledom na Kamala vs histerični Trump. 3
Smrtokapa Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 9 minutes ago, Mina D. Harker said: Ova predrasuda bi morala pod hitno dumre, štono kažu - koliko juče. Kad gledaš ove hemotional likove, jasno je da je -žene su EmOtiVnE- podmetačina patrijarhata. Prvo je potrebno da umre predrasuda da je emocionalnost sama po sebi prepreka za racionalno rasuđivanje. Onda možemo da peglamo histerične likove oba pola. Edit: DT brža, samo koristi druge reči i ubacuje nekakva tu lična iskustva. Edit2: DT not as in Donald Tramp. Edited 2 hours ago by Smrtokapa 4
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 12 hours ago, Angelia said: Pa nemam pojma ja sam samo skeptik 😀 Dobar im je show, samo neuverljiv, Trampova blaga reakcija, deluje namesteno. Elonova reakcija na budzet je preterana, tako da isto deluje vestacki. Da, preterana reakcija od strane lika koji je koristio sieg heil bi baš delovala veštački. 12 hours ago, Angelia said: A I ako nije, on ima pravo da kritikuje budzet, donekle se I slazem sa njim, ali isto tako mi je jasno da su napravljeni kompromisi. Dok se svi bave time, pitam se sta Tramp ustvari radi, svaki put kad mediji dobiju nesto da zvacu, deluje kao diverzija. Dok je Dems Musk odjednom simpatican 😀 TDS. Sto je mozda i bio cilj cele price. Verovatno smišlja neki novi big bjutiful dil kojim će da vam vrati sve pare koje su vam oteli prljavi imigranti. 12 hours ago, Angelia said: A I ako nije, nego je Musk imao "meltdown", barem je zabavno, mozda je popio neku casu vise. Secam se kako se ovde diskutovalo kako je Musk ustvari predsednik....Musk dobije sansu da opravi svoje biznise, meni uopste ne smeta sto vidimo administraciju u kojoj ljudi imaju razlicita misljenja, a ne guraju party plan. Zanimljivo je da ovo dolazi od osobe koja je neironično komentarisala (naravno, negativno) Kamalin smeh i kako se oblači. Mislim, zanimljiv deo su ti dupli standardi. 12 hours ago, Angelia said: Ustvari, Elon nije rekao nista stvarno lose, tako da deluje kao performance. Imam osecaj da se sve vreme smejao dok je kuckao "impeach Trump so JDV can take over" 😀 😀😃 Stvarno nema ničeg lošeg u silovanju maloletnica i maloletnika... 3 minutes ago, Smrtokapa said: Edit: DT brža, samo koristi druge reči i ubacuje nekakva tu lična iskustva. Takoreći, emotivna sam :)) 2
Mina D. Harker Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 31 minutes ago, Smrtokapa said: Edit: DT brža, samo koristi druge reči i ubacuje nekakva tu lična iskustva. Edit2: DT not as in Donald Tramp. 28 minutes ago, DameTime said: Takoreći, emotivna sam :)) Slatki ste. Slažem se sa oboje, naravno da sam u postu pošla od raširene pretpostavke da "emotivnost" ima negativni predznak. 37 minutes ago, DameTime said: histerični Trump. *testerični 😋
Dragan Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 52 minutes ago, Smrtokapa said: Prvo je potrebno da umre predrasuda da je emocionalnost sama po sebi prepreka za racionalno rasuđivanje. Emocionalnost najcesece i jeste prepreka za racionalno rasudjivanje.
Smrtokapa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 10 minutes ago, Dragan said: Emocionalnost najcesece i jeste prepreka za racionalno rasudjivanje. Malo smo se uprošćeno izražavali u ovih par postova, pa da bih pojasnio na šta prvenstveno mislim, evo ovog članka: https://smw.ch/index.php/smw/article/download/1687/2255?inline=1 1
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 14 minutes ago, Dragan said: Emocionalnost najcesece i jeste prepreka za racionalno rasudjivanje. Ne. To na šta ti referiraš je zapravo nedostatak kontrole nad emocijama tj. emocionalne regulacije. Emocije same po sebi nisu prepreka kognitivnom sistemu. 1
Dragan Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, DameTime said: Ne. To na šta ti referiraš je zapravo nedostatak kontrole nad emocijama tj. emocionalne regulacije. Emocije same po sebi nisu prepreka kognitivnom sistemu. Koliko ljudi znas koji imaju kontrolu nad emocijama ? Pri tome ne mislim samo na socijalno uslovljenu kontrolu, ili nesvesno potiskivanje. Smrtokapa je dao dobar link koji dosta toga objasnjava. Moj pogled na stvar dolazi iz jednog drugog ugla, koji nije samo psiholoski.
Helena Posted 25 minutes ago Posted 25 minutes ago 5 hours ago, MeanMachine said: @Angelia Muskova reakcija je vrlo logicna jer mu je Tramp zabio noz u ledja dva puta. Sa budzetom gde nema onih zelenih kredita sto su jedine prave pare koje Tesla ima dakle ako se nesto ne promeni Tesla vrlo lako moze da bude novi Eron. Takodje izbor direktor NASA-e je noz u ledja, Tramp je hteo nekog svog dupeuvlakaca a postavljen je lik na kog Musk uticaja nema i koji bi mogao da pokrene istragu u vezi SpaceX-ove pobede u trci ka Mesecu jer od sva tri predloga SpaceX je bio najludji. Direktorica NASA-e koja je licno odlucil da SpaceX pobedi je vrlo brzo se nasla u upravnom odboru pa mozes da pogadjas jedanput 😉 Svakom po zasluzi. Lik koji ulazi u dil sa tranpom, ne da nije genije, nego potpuno suprotno. Amerika je postala rijaliti država, bukvalno, a to i jeste jedino što tranp zna. 1
DameTime Posted just now Posted just now 1 hour ago, Dragan said: Koliko ljudi znas koji imaju kontrolu nad emocijama ? Pri tome ne mislim samo na socijalno uslovljenu kontrolu, ili nesvesno potiskivanje. Ne mnogo. Ali opet, to je nešto na čemu mora mnogo da se radi, godinama. Pogotovo zato što u društvu postoji ovo pogrešno uverenje da su emocija i kognicija odvojeni. U smislu, ako hoćeš da budeš racionalan, emocije moraju na shut down. Većina misli da ima svoje emocije pod kontrolom, a zapravo su one samo potisnute. I onda kad se pojavi dovoljno snažan trigger shvate da uopšte nisu neemotivni i racionalni.
Recommended Posts