nonick Posted Saturday at 06:51 PM Share Posted Saturday at 06:51 PM 8 minutes ago, mrd said: Jedno je sigurno, a to je da se Amerika promenila, kroz svu teznju da se isprave dosadsnje znane greske, tipa zagadjenja, diskriminacije polova, sexualnog opredelenja, i ostalih razlicitosti. Mnogo se uradilo na polju izjednacavanja i empatije, medjutim u svoj toj teznji da se dodje brzo u neko perfektno drustvo, izjednacavanje se pretvorilo u prisilu, to nije dobro i vecina glasaca je osetila i rekla svoje misljenje na kraju. Trump bi dobio i posle prvog mandata da su glasaci bili sigurni da je on resenje. Sada je dobio, zbog toga sto su glasaci sigurni da KamIla nije resenje. Svima je dosta price “Ja sam imala tesko detinstvo morala sam da idem autobusom u skolu u Oaklandu.”Ona i njena sestra ciji su roditelji mogli da priuste da ih daju u privatnu skolu su oduzele 2 mesta onima kojima su u stvari ta dva mesta mozda zivot znacila. Ovo za KamIlu pisem zato sto je potekla iz Kalifornije i kalifotnijski glasaci je znaju, a ipak je tesno pobedila Trumpa. Ne zaboravite Kalifornija dugo nije glasala za republikanca kao predsednika. Imali smo republikanca kad je Davis izduvao i Arnold je bio jedan od boljih guvernera. Daklem, cela prica je da su se ljudi zasitili gluposti, da je njihova duznost da izdrzavaju one koji ne rade i ilegalne imigrante, za koje niko od Reagana nije ponudio nikakvo resenje. Eto nam sada dobili smo malo Seselja i srBskih radikala, da nas porede. Ja to sve razumem, ali hebote da izaberes bas najlveceg prevaranta i lazova za taj posao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Saturday at 06:57 PM Share Posted Saturday at 06:57 PM 5 minutes ago, nonick said: Ja to sve razumem, ali hebote da izaberes bas najlveceg prevaranta i lazova za taj posao. Zamisli koliko je nezadovoljstvo bilo sa 4 godine Bidena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Saturday at 07:04 PM Share Posted Saturday at 07:04 PM 39 minutes ago, shonke said: Vidi, ti ne razumeš ništa i sa tobom realno nema svrhe raspravljati. Kad se i praviš da raumeš i kad neko i pokuša da ti objasni stvari, opet se praviš da ne razumeš. BTW, nebitno je ko gde živi, neke stvari nemaju veze sa adresom već sa zdravim razumom a kod vas koji ste za onaj šljam glasali to je deficitarnije nego jaja u Pensilavniji... Znaci nemas odgovor, jer ti razumes sve. Samo ti nije jasno kako I zasto su Dems izgubili na svim nivoima. Pa onda izmisljas neke retarde I fasiste. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Saturday at 07:04 PM Share Posted Saturday at 07:04 PM (edited) 30 minutes ago, Dragan said: Samo jos da sjebu FED i to je to. Ne, Fed je predvidljiv, oni će raditi ono što im inflacija kaže da rade. Dnevna doza svojim divljanjem sa carinama, rasturanjem regulatornih tijela i sličnim inducira inflaciju, kada inflacija bud rasla nekoliko mjeseci zaredom Fed će početi da diže kamatne stope, što će posledično dovesti do pada ekonomske aktivnosti i recesije, odnosno uništavanja radnih mjesta, što će morati da se resetuje padom realnih plata. Rezultat je da će vlasnici kapitala (adnevna doza i likovi iz njegovog okruženja) uživati nekoliko godina beričetne rente (jer visoka referentna stopa Feda garantuje visok prinos na njihov kapital, i to bez rizika i bez muke), a na izlasku iz tog perioda će imati i još jeftiniju i obespravljeniju radnu snagu. Koje bi mi skoro bilo žao da se u velikoj mjeri ne sastoji od bijelih bježača sa časova koji su glasali za dnevnu dozu da ne bi njima ženetine, ljevičari i woke-isti određivali kako će da se ponašaju. Edited Saturday at 07:19 PM by Beonegro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted Saturday at 07:06 PM Share Posted Saturday at 07:06 PM 8 minutes ago, nonick said: Ja to sve razumem, ali hebote da izaberes bas najlveceg prevaranta i lazova za taj posao. Mozemo nas dvojica da ne razumemo, ali biraci mozda ne razmisljaju sa toliko promenljivih kao mi? Ne treba diskutovati o mentalnom stanju biraca, vec o ponudjenoj opciji. Slozices se da je razlika, posto niko ne moze da cita misli biraca. Ocekivali su da ce Trump da im skine takse! Nadam se da ti je jasno da je bubba to uradio. Skinuo je tax na zaradu, ali je podigao tax na malobrodaju, gde u nakacio carinu na sve sto je uvezeno, a vecina maloprodaje je uvezena. 🙂 Sve ce cene skociti, a i benzin ce opet da skoci, posto je Kalifornija prosli put odbila da vadi svoju naftu. Sve treba povezati. Na zalost mi se cini da je i Trump dobio isto sto ima i Biden, ali Elon nije ogranicen ko buduci guverner Kalifornije. 🙂 3 minutes ago, Angelia said: Samo ti nije jasno kako I zasto su Dems izgubili na svim nivoima. Pa onda izmisljas neke retarde I fasiste. To kljucno u vecini postova, gde se biraci etiketiraju. Medjutim, to je dobra stvar, samo pokazuje da vecina nas ovde na 4umu nije sposobna da bude politicar, posto ne mozemo da radimo sa ogranicenim ljudima. 🙂 uuuu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted Saturday at 07:14 PM Share Posted Saturday at 07:14 PM 28 minutes ago, mrd said: Jedno je sigurno, a to je da se Amerika promenila, kroz svu teznju da se isprave dosadsnje znane greske, tipa zagadjenja, diskriminacije polova, sexualnog opredelenja, i ostalih razlicitosti. Mnogo se uradilo na polju izjednacavanja i empatije, medjutim u svoj toj teznji da se dodje brzo u neko perfektno drustvo, izjednacavanje se pretvorilo u prisilu, to nije dobro i vecina glasaca je osetila i rekla svoje misljenje na kraju. Trump bi dobio i posle prvog mandata da su glasaci bili sigurni da je on resenje. Sada je dobio, zbog toga sto su glasaci sigurni da KamIla nije resenje. Svima je dosta price “Ja sam imala tesko detinstvo morala sam da idem autobusom u skolu u Oaklandu.”Ona i njena sestra ciji su roditelji mogli da priuste da ih daju u privatnu skolu su oduzele 2 mesta onima kojima su u stvari ta dva mesta mozda zivot znacila. Ovo za KamIlu pisem zato sto je potekla iz Kalifornije i kalifotnijski glasaci je znaju, a ipak je tesno pobedila Trumpa. Ne zaboravite Kalifornija dugo nije glasala za republikanca kao predsednika. Imali smo republikanca kad je Davis izduvao i Arnold je bio jedan od boljih guvernera. Daklem, cela prica je da su se ljudi zasitili gluposti, da je njihova duznost da izdrzavaju one koji ne rade i ilegalne imigrante, za koje niko od Reagana nije ponudio nikakvo resenje. Eto nam sada dobili smo malo Seselja i srBskih radikala, da nas porede. Bitno je da li taj neko ko negde ne zivi oseca probleme onih koji tamo zive. Najlakse je lupati o sto i vikati ja sam najjaci u mojoj kafani, a nemati pojma da tamo iza onih vrata postoji jos jedna soba koju jos nije video. Lako je tudjim gacama brisati pod. Dobili ste sta ste zeljeli, o tome ne treba raspravljati, imate potpuno pravo brisati pod svojim gacama, ali se nemojte ljutiti kad vam neko kaze da su vam gace prljave - i to ne od brisanja poda... 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Saturday at 07:16 PM Share Posted Saturday at 07:16 PM 2 hours ago, ters said: I standardni disclaimer - demokrate nisu ljevica. Prikucati ovo na vrh topica. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted Saturday at 07:19 PM Share Posted Saturday at 07:19 PM 2 hours ago, ters said: I standardni disclaimer - demokrate nisu ljevica. NIsu bili, ali im je levo krilo preuzelo moc. No dobro i to se vidi kroz prozor, tek! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Saturday at 07:31 PM Share Posted Saturday at 07:31 PM He who saves his Country does not violate any Law. Nikola Tesla 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted Saturday at 07:36 PM Share Posted Saturday at 07:36 PM 31 minutes ago, Angelia said: Samo ti nije jasno kako I zasto su Dems izgubili na svim nivoima. Pa onda izmisljas neke retarde I fasiste. Ma jasno je, u SAD ima više retarda i fašista nego normalnih ljudi. 31 minutes ago, mrd said: To kljucno u vecini postova, gde se biraci etiketiraju. Pa naravno da se etiketiraju i treba. A i etikete su prilčno dobro deklarisale etiketiranog. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Saturday at 07:39 PM Share Posted Saturday at 07:39 PM 7 minutes ago, Helena said: He who saves his Country does not violate any Law. Nikola Tesla Napoleon Tolstojevski 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Saturday at 09:19 PM Share Posted Saturday at 09:19 PM 1 hour ago, Beonegro said: Koje bi mi skoro bilo žao da se u velikoj mjeri ne sastoji od bijelih bježača sa časova koji su glasali za dnevnu dozu da ne bi njima ženetine, ljevičari i woke-isti određivali kako će da se ponašaju. Ovo bi bilo smesno, da nije tragicno. Prvo kaze da nemas pojma sta pricas, jer je Tramp dobio daleko vecu podrsku od Latino zajednice I crnaca, ovaj put nego sto je imao prethodno. Veoma moguce I da ga je ta podrska, dovela do pobede (u Filadelfiji je povecao 100% podrsku crnaca, sto je verovatno sa Amishima, donelo PA). A tragicno je, jer je ponavljanje mantre Dems o rasizmu, gde u stvari otkrivaju svoj rasizam, I dokle god ne skontaju gde su napravili gresku, nece je ni ispravljati. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonick Posted Saturday at 09:36 PM Share Posted Saturday at 09:36 PM (edited) Trump: Quote "He who saves his Country does not violate any Law" AI: Quote The authority of the "Führer" is not limited by any legal or constitutional constraints; it is considered absolute, meaning the Führer has complete power and his decisions are not subject to question or challenge within the system he governs Real life: Quote The authority of the Führer is not limited by checks and controls, by special autonomous bodies or individual rights, but it is free and independent, all-inclusive and unlimited,” said Ernst Huber, an official party spokesman, in 1933. Leonard Peikoff, The Cause of Hitler's Germany Edited Saturday at 09:50 PM by nonick 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted Saturday at 09:41 PM Share Posted Saturday at 09:41 PM (edited) 36 minutes ago, Angelia said: jer je Tramp dobio daleko vecu podrsku od Latino zajednice I crnaca, ovaj put nego sto je imao prethodno. Veoma moguce I da ga je ta podrska, dovela do pobede (u Filadelfiji je povecao 100% podrsku crnaca, sto je verovatno sa Amishima, donelo PA). A tragicno je, jer je ponavljanje mantre Dems o rasizmu, gde u stvari otkrivaju svoj rasizam, I dokle god ne skontaju gde su napravili gresku, nece je ni ispravljati. Svaki početak je težak, pa je tako Hakim Džefris, lider manjine u Zastupničkom domu rekao, upitan kako će se boriti protiv republikanaca, doslovno - what leverage do we have. Naravno, on se naslonio na činjenicu da su demokrate izgubile i Zastupnički dom, i Senat i Belu kuću, a napomenuo je da ni tokom Bajdenove administracije nisu učinili mnogo toga jer nisu imali podršku svojih republikanskih kolega sa kojima dele skupštinske klupe. I na kraju je ispalo da nisu mogli da urade ono što su smatrali da je trebalo ni tokom Bajdenove vladavine, a ni sada kada nemaju Zastupnički dom, Senat i Belu kuću... A kad će onda moći da urade nešto za građane koje predstavljaju i koji su ih izabrali? Ipak, rešenje se pojavilo iznenada, o čemu piše Njujork tajms - grupa milionera i donatora Demokratske stranke osnovala je, naime, The Win Them Back Fund, koji će finansijski pokriti troškove istraživanja načina na koji će neke buduće kampanje stići do radničke klase, kao i plaćati influensere koji bi na društvenim mrežama prenosili poruku manje politički angažovanim strukturama društva, među koje spadaju i oni koje ste pomenuli u svom postu. Čekajte, pa zar to nije isti slučaj kao i tokom kampanje Kamale Haris, koja je neslavno okončana?! I zašto treba plaćati milione za istraživanje na koji način se treba obraćati radničkoj klasi, što je nekada bio zaštitni znak Demokratske stranke? Da li to zapravo znači da demokrate nemaju ideologiju kojom će zadobiti poverenje najvećeg dela društva, pa moraju da kroz The Win Them Back Fund pronađu način kako da se, tako rasterećeni ikakvog ideološkog balasta, obrate radničkoj klasi kroz ankete i fokus grupe, kako bi im ovi rekli šta je zaista borba za prava srednje klase?! Njujork tajms je objavio da je Kamala ojadila Trampa makar u jednoj borbi - u prikupljanju novca za kampanju... I to za, ispostaviće se, čak 800 miliona dolara... Koliko li se fokus grupa može platiti za taj iznos? Pa ako se novcem može kupiti baš sve, nema za demokrate zime. Kupiće im i rešenje problema koji imaju sa radničkom klasom i srednjim staležom... Samo, taj film smo već gledali u novembru 2024. godine. I znamo mu kraj. Edited Saturday at 09:56 PM by Nek grmi jako Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Saturday at 09:43 PM Share Posted Saturday at 09:43 PM 2 hours ago, Helena said: He who saves his Country does not violate any Law. Nikola Tesla Opasna izjava koja znaci da je neko iznad zakona (ustav je puj pike ne vazi), a ocenu o spasavanju drzave cemo dati mi (oni) jer imamo vecinu morona koji su nam dali zeleno svetlo (glas). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Saturday at 09:57 PM Share Posted Saturday at 09:57 PM Ako bas moraju da nagrebu, nek to bude sa stilom i zabavno 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Saturday at 10:13 PM Share Posted Saturday at 10:13 PM 26 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Opasna izjava koja znaci da je neko iznad zakona (ustav je puj pike ne vazi), a ocenu o spasavanju drzave cemo dati mi (oni) jer imamo vecinu morona koji su nam dali zeleno svetlo (glas). Pa to... Putin: Svako ko spasava svoju zemlju ne krši nikakav zakon. I bilo koja svinjarija ili klanica se može pravdati/relatizovati ovim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzoni_m Posted Saturday at 10:22 PM Share Posted Saturday at 10:22 PM 7 minutes ago, Helena said: Putin: Svako ko spasava svoju zemlju ne krši nikakav zakon. Ako to cuje neki mladjani militantni demokrata…….just saying…… 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Saturday at 11:15 PM Share Posted Saturday at 11:15 PM 1 hour ago, Angelia said: Ovo bi bilo smesno, da nije tragicno. Prvo kaze da nemas pojma sta pricas, jer je Tramp dobio daleko vecu podrsku od Latino zajednice I crnaca, ovaj put nego sto je imao prethodno. Veoma moguce I da ga je ta podrska, dovela do pobede (u Filadelfiji je povecao 100% podrsku crnaca, sto je verovatno sa Amishima, donelo PA). A tragicno je, jer je ponavljanje mantre Dems o rasizmu, gde u stvari otkrivaju svoj rasizam, I dokle god ne skontaju gde su napravili gresku, nece je ni ispravljati. 84% glasača dnevne doze na izborima 2024. godine su bili non-Hispanic whites, na to se odnosi moje pominjanje bijelih bježača sa časova. Osim toga, nema nikakvog rasizma kod mene - crncima, hispanosima i Amišima koji su glasali za dnevnu dozu želim isto što i vama većinskoj populaciji koja ga je podržala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ras kass Posted Saturday at 11:27 PM Share Posted Saturday at 11:27 PM Medju latinosima imas rasizma i mizoginije koliko hoces. Za njih je bilo kakav beli muskarac bolji od tamnopute osobe, pa jos i zene. Eno vec kukaju kako ih je Trump zahebo, jer su oni glasali da deportuje neke druge latinose a ne bas njihovu porodicu. Kao i ostali maga glasaci, koji su glasali da se drugima usere u zivot a ne njima. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted Saturday at 11:45 PM Share Posted Saturday at 11:45 PM (edited) 7 hours ago, shonke said: Pa šta da ti kažem sem da ako nije finansijski razlog onda je magatard (ili retard za ostatak sveta van USA). A možda je malo ignorantan. Nije Amer i ne živi tamo. Inače prijatelj mi je pošten, uspešan i pametan - pa se ja zapitujem da li on vidi nešto što ja ne vidim. 9 hours ago, DameTime said: Moja floskula opisuje deo Trumpovih glasača Deo je ključna reč. Deo glasača je baš onakav kakav je Mahajara opisao, ali ima i dosta njih koji su napravili pogrešnu procenu oko manjeg zla. A poistovećivati sve nije produktivno po meni. Neću više na temi, rekao sam svoje. Videćemo šta će biti za vreme Trampovog mandata, ovo za sada ne miriše na dobro u najmanju ruku. Edited Saturday at 11:57 PM by Darko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Sunday at 12:07 AM Share Posted Sunday at 12:07 AM 38 minutes ago, Beonegro said: 84% glasača dnevne doze na izborima 2024. godine su bili non-Hispanic whites, na to se odnosi moje pominjanje bijelih bježača sa časova. Osim toga, nema nikakvog rasizma kod mene - crncima, hispanosima i Amišima koji su glasali za dnevnu dozu želim isto što i vama većinskoj populaciji koja ga je podržala. Ali tih 84% su uglavnom u vec red states. Ono sto ga je dovelo do pobede je povecana podrska u swing states. Ne samo to, nego je povecao podrsku zena. Tako da ta izjava da su za njega glasali beli muskarci koji nece woke, uglavnom su isti beli muskarci koji glasaju za republikance. Nisu bili kljucni, glasali bi za Reps svejedno. Dobio je independent vote, to je kljucno. I popular vote, koji jos od best '88 nije dobio Republikanski kandidat. Tako da te predrasude koje ponavljas... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted Sunday at 12:12 AM Share Posted Sunday at 12:12 AM 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted Sunday at 12:19 AM Share Posted Sunday at 12:19 AM Cini mi se da je ovo vec pisano, ali mnogi ne primecuju. Glasaci 2020 155miliona Glasaci 2024 145miliona Nije se cuditi onda sto je rezultat onakav kakav je. Ta sitna razlika su glasaci koji nisu hteli KamIlu, ali nisu hteli ni Trumpa. Baki je morao da dobije. KamIla: 75,017,613 votes Trump: 77,302,580 votes Nije 10 miliona. 😛 Znaci zbog 10 miliona retardiranih koji nisu hteli da glasaju vi nezadovoljni kibiceri sad imate o cemu da pisete. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Sunday at 12:37 AM Share Posted Sunday at 12:37 AM 11 minutes ago, mrd said: Cini mi se da je ovo vec pisano, ali mnogi ne primecuju. Glasaci 2020 155miliona Glasaci 2024 145miliona Nije se cuditi onda sto je rezultat onakav kakav je. Ta sitna razlika su glasaci koji nisu hteli KamIlu, ali nisu hteli ni Trumpa. Baki je morao da dobije. KamIla: 75,017,613 votes Trump: 77,302,580 votes Nije 10 miliona. 😛 Znaci zbog 10 miliona retardiranih koji nisu hteli da glasaju vi nezadovoljni kibiceri sad imate o cemu da pisete. U pitanju su 2.3 miliona, od cega samo 250k je bilo dovoljno (zbog nacina glasanja) da se stvar preokrene, ali je Mask dobar sa kompjuterima, narocito onima za glasanje i treba mu se zahvaliti... (by Trump) Plus, 3.6 miliona koji se pobrisani sa spiskova pre glasanja ili im nisu racunati glasovi. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts