Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

On 11/16/2024 at 10:07 PM, Smrtokapa said:

Ja prvi ne verujem da će Trampov mandat da bude neka opšta katastrofa i kraj sveta, ali da će da odvrće ventile i omogućava pritisak poplave ludila na branu normalnosti, to hoće. A kod svake brane na kraju dolazi do zamora materijala.

Odusevljeno sam kvotovala samo ekstremne bravure na koje sam naletela kojih ranije nije bilo u ovoj meri a koje je naravno inicirao Drugi Trumpov dolazak. Njegov, Trumpov uticaj fascinira - izvlaci iz ljudi najneverovatnije konstrukcije uz mnogo ulozenog truda i volje kako bi se pariralo Trumpu koji takodje ulaze u sebe inace bi sada ovde pisali onelinere o Kamalinim uspesima sto znaci da ona nikoga ne inspirise u meri u kojoj to moze Trump, takozvani hitler.

On 11/17/2024 at 12:12 AM, Dragan said:

Upotreba izraza fasizam (i usporedba sa Hitlerom) je dobila inflatorne razmere.........................

.................Umberto Eco  "Mein Kampf"

Jason Stanley  Charlesa Lindbergha................

Bavljenje `inflatornim razmerama` opcinjava i gura napred prema samom beskraju....na cijem kraju je opet T.rump (i ja volim da bojim)

On 11/17/2024 at 11:15 AM, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Sustina woke filozofije je da u drustvu kakvo je americko, cije je tlo nastalo na robstvu i na zenskom bespravlju i katolicizmu, gde je diskriminacija i dan danas ziva nazalost, da se u raznolikosti drustva ne odbacuju njeni clanovi nego prihvate kao jednaki, punopravni ucesnici u stvaranju slike drustva i drzave. 

Ovu sustinu odmah uvrstiti u udzbenike koje cemo spaliti jer sustina udzbenika nije diletantizam. Kao ni filozofije per se.

On 11/17/2024 at 11:19 AM, PorodicneVrijednosti said:

Prosto je fascinantno kako tebi smeta samo i iskljucivo antisemitizam koji sire razni ekstremni ljevicari i islamski radikali (dok se za onaj ekstremne desnice naravno pravis ko da ne postoji) ali ti nimalo ne smeta islamofobija i rasizam koji ekstremni desnicari sire na svakom koraku. 

...ovu `fascinantnu` sustinu ne bih komentarisala obzirom da islamofobija nije bila aktuelna kada su prohamasovci i palestinci reka/more divljali po svetu i po naslovu ove teme....

On 11/17/2024 at 11:30 AM, DameTime said:

Inače, obrazovanje jeste korelat konzervativizma,

Stepen obrazovanja je tu zapravo medijatorska varijabla, neke druge varijable koje su povezane sa njim jače koreliraju sa konzervativizmom

Varijabile i korelacije su takodje posledica Trumpove pobede, ljudi ubrzano misle kako je do svega ovog doslo i ko je uopste glasao....Da li je doslo do varijabile Kamalinih glasaca ili do korelata bilionima dolara koje je sprzila, to jeste za razmatranje.

Oprah za koju sam rekla da verovatno nije uzela ni jedan milion i da ce da se pretvara da ne poznaje Kamalu Harris, sada ispada da jeste uzela i to 2,5 miliona ali ne licno vec je platila statiste, one holivudske zvezde koje su sa suzama u ocima u emisiji podrzavale Tupachu. Ovim ne kazem da su glupi oni koji su to radili uz nadoknadu, to je bio posao koji su odradili a sada na nove radne zadatke....dok Kamali nema tko da pise.....

NIsam imala nameru da nekoga ovako rastuzim, samo je tako ispalo...Tuzno.

10 hours ago, Angelia said:

Sa drugacijim idejama, ljudima I kulturama, I na to da postoje druge kulture van mocvare LA....

Pa ti nemas pojma sta se uci na tim koledzima. Ja znam, jer imam klinca na koledzu, znas sta ih uce? Da ako si beo onda si rasista, da ako ne prihvatis gender fluid onda si transfob, deca treba da menjaju pol, I ako ne prihvatas otvorene granice ti si fashista. 

Ja svaki dan moram da objasnjavam klincu, neku od ovih gluposti. 

I kazes, mozes da izaberes ako hoces,da ides na drag queen story, good for you. Jel mogu ja svuda u US da opt-out od svih ovih stvari? Nesto mi se ne slazu sa uverenjima, nisam religiozna, suprotno, cvrsti atheista. Jel ok da smatram da mi deci ispiraju mozak?

Edit: autocorrect

Imam iskustvo troje na koledzu - dvoje trenutno, treci je zavrsio i ni jednog trenutka nisu ucili ovakve stvari, niti su dolazili kuci i trazili da im bilo sta objasnjavam. Ucili su da postoje ljudi koji su gender fluid i da su punopravni clanovi zajednice i da treba postovati njihove osjecaje i oslovljavati ih kako zele, ucili su da postoje ljudi koji se odlucuju na promjenu pola i da ih ne treba zbog toga tretirati drugacije, ucili su da nije svacije iskustvo isto i da postoji uticaj diskriminacije na formiranje licnosti i osjecaja zajednica, i da treba i saslusati, cuti i postovati njihova iskustva. I licno imam DEI trening jednom ili dva puta godisnje - 60 minuta u kojima se poziva na razumijevanje, postovanje, stvaranje prilika za sve zaposlene, pravljenje timova koji raspolazu razlicitim iskustvima. I nikada niko nije uticao na mene koga cu primiti u svoj tim. Drasticna razlika u odnosu na vrijeme od prije 30-tak godina, kada sam pocinjao raditi u Kanadi, gdje smo istu platu imali Kanadjanin sa "skracenim" kursom, ja kao inzenjer i MBA iz Hong Konga, a ovaj momak sa kursom je imao vise prilika za napredovanje od nas dvojice (da ne bude zabune - momak je dobar covjek i sada vec decenijski prijatelj koga je put odveo u drugu industriju gdje je veoma uspjesan, ali ta situacija od prije 30 godina je i danas ponekad predment zezanja izmedju nas)...

• Like 2
  • Thanks 1

2 hours ago, Angelia said:

Nemam pojma koga ti znas, ali NE je cesta prituzba roditelja, I ja pricam sa mojim klincom koji je na koledzu. Kakvi dokazi ti trebaju nego svedocenje bivsih direktora u Kongresu po pitanju anti-izraelskih protesta?  

Svjedocenja u Kongresu su dovoljan dokaz? Ili se to odnosi samo na svjedocenja koja nisu  protiv Trumpa? 

On 11/17/2024 at 11:19 AM, PorodicneVrijednosti said:

Prosto je fascinantno kako tebi smeta samo i iskljucivo antisemitizam koji sire razni ekstremni ljevicari i islamski radikali (dok se za onaj ekstremne desnice naravno pravis ko da ne postoji) ali ti nimalo ne smeta islamofobija i rasizam koji ekstremni desnicari sire na svakom koraku. 

Meni smeta onaj koji vidim svojim ochima ( citam, slusam), a tu je savsreno jasno kako stvari stoje.

Pre dva sata predsednica policije u Berlinu na konferenciji za stampu upozorava Jevreje i homoseksualce

da ne zalaze u odredjene ( muslimanske) cetvrti Berlina jer tamo vlada otvorena mrznja prema njima, a ta

mrznja ukljucuje i fizicke napade. Policija nije u mogucnosti da ih stiti.

9 minutes ago, Selina said:

Meni smeta onaj koji vidim svojim ochima ( citam, slusam), a tu je savsreno jasno kako stvari stoje.

Pre dva sata predsednica policije u Berlinu na konferenciji za stampu upozorava Jevreje i homoseksualce

da ne zalaze u odredjene ( muslimanske) cetvrti Berlina jer tamo vlada otvorena mrznja prema njima, a ta

Welcome to America. 

Mi ne mozemo da idemo u sve krajeve i da nam obezbede sigurnost. U neke krajeve ides na sopstvenu odgovornost. 

10 minutes ago, Selina said:

Pa shvatili smo vec dosad sa ti selektivno vidis i prenosis samo one stvari koje tebi licno odgovaraju. Ne samo u vezi antisemitizma ili islamofobije nego opcenito.

• Ha-ha 1

1 hour ago, Selina said:

To jeste strasno i Njemacka mora pronaci nacin da svim gradjanima, pogotovo onima koji su  u najugrozenijim  grupama,  obezbijedi sigurnost, da obuzda zlocine iz mrznje i da radi na vaspitanju mladih generacija koje bi dovelo do prestanka mrznje. Onog dana kada sedamdesetogodisnja crna trans Jevrejka, u invalidskim kolicima,sa mentalnim poremecajima, koja je uz to kokainska ovisnica,  bez primanja, koja zivi u nekom tamo Uckermarku bude zasticena - bicemo zasticeni svi.

Edited by ters

^ "AFUERA!" xD

7 hours ago, Nek grmi jako said:
  Hide contents

U stvari, jel ima išta bolje od reakcija sa društvenih mreža u kojima se neke žene zavetuju na seksualnu apstinenciju do kraja života, šišaju se na ćelavo ili prete da će glokom upucati svakog belog muškarca koji im priđe dok ujutru džogiraju, ako je to politički odgovor na aktuelno stanje?

lol, Tramp znaci resio problem abortusa pre nego sto je stupio na funkciju xD
5d shah.

missim, uobicajana mera protesta u drugim zemljama je strajk gladju, sto stvar cini dodatno smesnijom, jer se ovako seksualno samoobjektiviziju, upravo zene koje se izmedju ostalog ponajvise bore za to da ne budu posmatrane kao seksualni objekat 😄 

U ostalim vestima, introspekcija demsa na delu:

New York Rep. Alexandria Ocasio-Cortez appears to suggest that pro-Israel lobbying group AIPAC was responsible for Democrats’ poor performance in this month’s election, which saw Republican Donald Trump defeat Vice President Kamala Harris and the GOP take control of both the House and Senate.

Mozda je na milisekund pomislila da je prekomerno trosenje i woke ludilo dovelo do poraza, ali se ubrzo setila da su Jevreji krivi xD

• Like 2
  • Ha-ha 1

1 hour ago, PorodicneVrijednosti said:

I da logore naprave naci ce se vec neko opravdanje tipa woke ludilo ili nesto slicno. Doduse za 2028. ce morati smisliti novi izgovor jer ce im woke dotad vec isfurat. 

Pa ove ilegalce ce morati da prvo stave u logore kad ih sve pohvataju i posle da ih deportuju. Kao Ters kaze, istorija se ponavlja.

kind of off ali nije: pre nekoliko meseci, 5-6, pokuca na vrata i ulazi covek afrikanac. Pita me za posao, da li primam ima li nekih slobodnih mesta. Rekao mu da ostavi resume i pitao ga par pitanja, i onako informalno, kad je stigao u Kanadu, sta je radio pre itd.

Ispostavilo se da je u USA stigao preko Meksika i do Meksika isto jos preko nekih drzava. Usput je izgubio sina od 10 godina i zenu hodajuci milion kilometara, umrli su.

Edited by nonick
  • Tuzno 1

8 hours ago, Angelia said:

MSNBC mozda prelazi na "mracnu stranu". Morning Joe isao na sastanak sa Trampom u Mar-a-Lago da "pokrenu komunikaciju". Nakon sto su ga zvali Hitler I poredili skup u NYC sa nacistima. 

Ako nista, politika je postala zabavna.

Spoiler

Ako bi naučnici pronašli dva živa bića na dnu Marijanske brazde i ako bi utvrdili da je neko živo biće od njih lagalo i varalo, sa sigurnošću bismo mogli da posumnjamo da je na tom dnu bio - Džo Skarboro.

To je čovek koji ide na Floridu, na poklonjenje nekome koga je nazivao Hitlerom, i to zatim objavi u svojoj emisiji najavivši dalju saradnju sa - Hitlerom??!

Eto šta rejting može da uradi od liberala...

A prema rejtingu agencije Nielsen, MSNBC je u danima nakon izbora pao na manje od milion gledalaca. Mreža je izgubila više od polovine svoje publike, tačnije 56 odsto, u poređenju sa oktobarskom gledanošću, što je u petak, 8. novembra, obeležilo najniže ocenjeno nepraznično veče u godini.

CNN je takođe zveknuo dupetom o ledinu kada je reč o padu gledanosti nakon izbora, pa je mreža sada na 611.000 gledalca dnevno, što je pad od 36% u poređenju sa oktobarskim prosekom od 953.000.

Naravno, ako je jedna strana gubila gledaoce, tv šer je zakonitostima biznisa morao da se prelije na drugu stranu, pa je Foks njuz dohvatio drugačiji trend. I dok su MSNBC i CNN gubili gledaoce, Foks njuz ih je pridobijao.

I ne samo to što je Foks njuz bio ubedljivo najgledaniji u Americi tokom izborne noći sa više od 10 miliona gledalaca, već je u danima koji su usledili ukupna gledanost mreže u proseku iznosila preko 4 miliona, što je povećanje od 34% u odnosu na oktobarski prosek. 

Ovo je takođe bio skok od 58% u odnosu na gledanost od početka godine... 

Mi, dakle, vidimo jasne znakove koji ukazuju na sociološke i kulturološke promene u Americi, a politika uvek ide nizvodno od takvih promena. Jednostavno, mašina koja je proizvodila iluziju se pokvarila na način na koji više niko ne može da je popravi, a narod u Americi se probudio iz anesteziranog stanja, umoran od toga da se prema njemu postupa kao prema lakovernim budalama. 

I sad stara garda pokvarenih i lažljivih propagandista trči kod Trampa ne bi li im on povratio rejting, iako dobro znaju da ih je upravo on prvi nazvao - lažnim vestima.

I to više nije samo njegovo mišljenje, to je činjenica po kojoj su milioni Amerikanaca izgubili poverenje u korporativne medije, što sam taksativno na ovom mestu navodio pokazujući Galupove analize u poslednje dve godine, po kojima se tim lažovima ne veruje u rekordnim brojevima, nikada zabeleženim u istoriji SAD, kao što sam i do detalja obasnio kako će se to reflektovati na same izbore. 

To poverenje više i ne erodira, ono zapravo - ne postoji.

A kada su ih gledaoci uhvatili kako nezaustavljvo lažu, ne mogu sada da samo preokrenu scenario... Šta, jel treba da kažu: izvinite što vam godinama trujemo umove lažnim informacijama i što smo vas zadojili mržnjom, jel smo sad okej?!

Jel treba da kao En Selzer, koja je sa onom anketom u Ajovi nasamarila i poigrala se sa mozgovima miliona Amerikanaca i još toliko miliona ljudi u svetu, među kojima su i ovdašnji forumaši (iako sam u više navrata tačno naveo kojoj agenciji treba verovati jer je imala najbolje rezultate u 2020, a ispostavilo se i tokom ovog ciklusa), sada kažu: uzela sam pare za lažnu anketu, sad dajem ostavku i odoh da pecam, luzeri...

Pa to bre ne funkcioniše tako. 

Jer u doba kada je izveštavanje na internetu demokratizovano i sada imamo nezavisne glasove na mreži, koji rade posao koji su mejnstrim mediji  trebalo da obavljaju, internet je izjednačio teren za medijsku igru. I pokazao se kao najgora noćna mora korporativnih propagadista, jer su nestali dani kada je nekoliko veoma moćnih mreža moglo da kontroliše narativ i da uguši bilo kakvo protivljenje ili suprotstavljene informacije. 

Sada jedna osoba sa laptopom i mikrofonom može da stigne do svesti miliona ljudi... 

I na taj način nezavisni glasovi mogu jednostavno da zaobiđu čuvare korporativne vatre koji su nekada diktirali šta je prihvatljivo za javnu upotrebu, jer nezavisnim glasovima ne trebaju milijarde budžeta, upadljiva grafika ili fensi studio... Nezavisni glasovi ne moraju da umiruju oglašivače ili vuku liniju manjeg otpora da bi korporativni interesi bili zadovoljeni...

Sve što nezavisnim glasovima na internetu treba zapravo je autentičnost i hrabrost da zaista govore istinu. I zato svi zajedno svedočimo kraju korporativnih medija kakve poznajemo. 

Zato su mi bile tragikomične one opservacije tipa - šta će Tramp kod Rogana, a neće u TV duel sa Kamalom... Jer, preko 50 miliona ljudi je samo na Jutjubu gledalo trosatni neskriptovani intervju, uz verovatno stotine i stotine miliona prikaza na platformama društvenih medija i impresija na raznim mrežama.

I zašto da ide na CNN Town hall, da ga provlače kroz toplog zeca oni koji o njemu misle da je smeće i fašista, kada može da dohvati od 10 do 100 puta veću publiku kada ode direktno do izvora te publike, koja je sada mnogo više na internet platformama nego na kanalima korporativnih medija?  

Tako je, u stvari, Tramp dokazao još jednu istinu, koju sam se trudio da predočim svaki put kada sam objavljivao TV šerove koji su predskazali propast mejnstrim medija - oni su jednostavno nesposobni da se takmiče sa ljudima koji snimaju video snimke sa svog kuhinjskog stola, dok još uvek nose pidžamu i pijuckaju jutarnji espreso.

Još samo sledi odjavna špica. 

Edited by Nek grmi jako

2 minutes ago, nonick said:

Pa ove ilegalce ce morati da prvo stave u logore kad ih sve pohvataju i posle da ih deportuju. Kao Ters kaze, istorija se ponavlja.

kind of off ali nije: pre nekoliko meseci, 5-6, pokuca na vrata i ulazi covek afrikanac. Pita me za posao, da li primam ima li nekih slobodnih mesta. Rekao mu da ostavu resume i pitao ga par pitanja, i onako informalno, kad je stigao u Kanadu, sta je radio pre itd.

Ispostavilo se da je u USA stigao preko Meksika i do Meksika isto jos preko nekih drzava. Usput je izgubio sina od 10 godina i zenu hodajuci milion kilometara, umrli su.

Citam pre koji dan, neki Meksikanac dosao 1998, ozenio se, radio, placao takse, dobio 3 dece, kupio restoran, zaposljavao 20 ljudi, 2018 ga nahvataju i pocnu da ga prebacuju iz kampa u kamp mesecima dok ga nisu deportovali. 

Ne razumem ako vec hoce da ga deportuju, lepo na avion ili na granicu i cao zdravo, sto moraju da ih izmaltretiraju do besomucnosti pre toga? Ili je to cisto ekstaze radi njihovih glasaca...  

neko je presretan, ko malo dete kad dobije novu igracku  🙂

grmi:

Sada jedna osoba sa laptopom i mikrofonom može da stigne do svesti miliona ljudi...

ili kao da je komentator juzno americkog fudbala 🙂

Mesecima je meljao o polovima i laznim medijama, bio Trampovski MAGAfon a sad se ispostavilo da je sve tacno sto je rekao, malo li je?

Edited by nonick

10 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Citam pre koji dan, neki Meksikanac dosao 1998, ozenio se, radio, placao takse, dobio 3 dece, kupio restoran, zaposljavao 20 ljudi, 2018 ga nahvataju i pocnu da ga prebacuju iz kampa u kamp mesecima dok ga nisu deportovali. 

Ne razumem ako vec hoce da ga deportuju, lepo na avion ili na granicu i cao zdravo, sto moraju da ih izmaltretiraju do besomucnosti pre toga? Ili je to cisto ekstaze radi njihovih glasaca...  

Nema smisla, ovakve probleme su morali da isprave i demsi i reprsi vec odavno. Mada ne razumem zasto da ga deportuju ako je ozenjen i valjda supruga ima drzavljanstvo?

• Like 1

24 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Zato sto je usao ilegalno. 

Nije mogao da sredi nesto za toliko godina? 

Pa ne znam, ovakvih slucajeva signurno ima jako mnogo, ko zna kako ce da izgelda ta masovna deportacija. Bice to ocajno za mnoge.

19 minutes ago, nonick said:

Pa ne znam, ovakvih slucajeva signurno ima jako mnogo, ko zna kako ce da izgelda ta masovna deportacija. Bice to ocajno za mnoge.

Postojao je akt o ilegalnoj imigraciji tamo negde mislim od 20ih godina proslog veka koji je targetirao uglavnom stanovnike nekih drzava, mahom komunistickih i diktatorskih ali u zavisnosti od slucaja do slucaja su oni koji su usli ilegalno mogli su da zavrse papire. Klinton je doneo novi zakon po kom oni koji su usli ilegalno nemaju osnova za pokretanje da postanu gradjani jer je to preraslo u kriminalno delo. 

Svaka nova administracija, sa izuzetkom Bajdenove je u zakone unela nesto novo u imigracioni zakon koji otezava ne samo ilegalnu, nego i legalnu imigraciju, a nista nisu ponistili od onog sto su prethodne donete. Recimo Obama je doneo zakon da oni koji nisu legalno u zemlji ne mogu da dobiju vozacku dozvolu (sto je veoma glupo jer tako gube evidenciju ljudi koji su na putevima), Tramp vec poznato i sada ce se to jos vise zateci. 

Jedina sansa za ilegalce je amnestija od predsednika. 

Da, zaboravila sam da napisem. Azil daje mogucnost da ilegalci postanu gradjani, zato ga svi zloupotrebljavaju i onda se slucajevi gomilaju, pogotovo sto im trebaju godine da jedan slucaj raspetljaju. Zato i cela zbrka oko svega. Mahom su svi ilegalci pokusali na azil, samo sto nekima odobre, nekima ne. Taj covek verovatno nije imao osnova za azil, ili je proslo vreme da moze da ga trazi... 

Plus, kada traze azil, oni postaju legalni ovde dogod proces traje i ne dobiju odgovor. Imaju radne dozvole i vozacke dozvole i ostale papire koji im daju legalan status. 

Zato mi nije bas najjasnije da li ce da ukinu azile, i kako misle da izbacuju ljude koji nisu dobili odgovore a da to bude zakonski. 

35 minutes ago, nonick said:

22 miliona ljudi zivi u domacinstvu u kojem je barem jedan clan ilegalno dosao u USA . (https://apnews.com/article/immigration-deportation-trump-mixed-families-f64f6f0cbe093401ccc61f192fbe3dd2

45% ilegalnih migranata je u USA duze od 25 godina - stigli prije 2000-te (https://usafacts.org/answers/how-many-unauthorized-immigrants-are-in-the-us/country/united-states/)

• Like 2

Jos malo za one koji se "informisu" preko Foxa (u Srbiji, Pinka)... Ovakve vesti necete videti tamo, pa procitajte ovde.

Matt Gaetz, Trumpov potencijalni Attorney General (drugde bi to zvali "ministar pravosudja" ili tako nekako) je bio pod istragom Etickog komiteta, koji je sastavio izvestaj. Mike Johnson, predsedavajuci House of Representatives, se protivi ideji da se izvestaj objavi, pa cak i stavi na raspolaganje Senatu (pitam se, zasto - ako tamo nema nista inkriminarajuce... hmmm). MAGA deo foruma kaze - pa sta ako se seksao sa mladjom od sebe, nista strasno, valjda je kvalifikovan ako Trump ga hoce. Drogu ne pominju. Ipak, danas se pojavilo ovo.

Two women told House ethics panel Gaetz sent Venmo payments "for sex," attorney says

Two women interviewed by the House Ethics Committee about former GOP Rep. Matt Gaetz of Florida, President-elect Donald Trump's pick to be attorney general, testified that Gaetz paid them directly and repeatedly in Venmo transactions "for sex," and that those transactions were obtained by the committee, an attorney for the women told CBS News. The attorney, Joel Leppard, also said the women testified that Gaetz inquired in text messages about "party favors" and "vitamins" at upcoming parties, which was understood to be code for drugs.

Leppard, who is based in Orlando, said his clients testified that they attended parties from 2017 to January 2019 where Gaetz was present and sex and drug use took place. In an interview Monday with CBS News chief Washington correspondent Major Garrett, Leppard said one of his clients testified before the House Ethics Committee that she witnessed Gaetz having sex with a 17-year-old girl against a game table at a July 2017 party. Gaetz was sworn into Congress in January 2017, so all of the events the women allege took place while he was a member of the House. 

Officials with the Trump transition team did not respond to requests for comment Monday. One source familiar with Gaetz's legal position questioned the credibility of the women and argued their recollections would not have withstood cross examination in court, had it come to that.

Gaetz, who has denied all wrongdoing, including having sex with a minor, has blasted the committee's investigation against him and on Thursday called the testimony about him a "false smear."

Gaetz's conduct was also investigated by federal prosecutors, but they ended the probe in 2023 without filing charges.

As the House Ethics Committee weighs whether to release its report, which investigated allegations that Gaetz engaged in sexual misconduct, illicit drug use and bribery, Leppard said his clients want the public to know they are telling the truth. 

One of his clients said in a text to Leppard, "'Regardless of how many times he tries to distract from the truth, the public deserves to know that what we all experienced was real and actually happened.'"

"My clients are not political; they didn't vote in the last two elections — they don't care one way or another," Leppard told Garrett. "But they do want the public to know that they are not lying. They did not come forward willingly — they have never spoken to anyone without a force of a legal subpoena."

He continued, "And if the American people would know, then they could decide if that's the person they want to be the next attorney general."

One of Leppard's clients is among at least four women who have told the committee they were paid to attend parties with drugs and sex where Gaetz was present, according to multiple sources familiar with the matter. Her account corroborates the testimony of the then-minor, who told the committee that she had sex with Gaetz when she was 17 years old.

At the July 2017 party where his client alleges this occurred, Leppard said she and others were "at the party in order to provide entertainment, to be happy, to be lively and provide sexual favors for the gentlemen that were present."

"The expectation was that they would have sexual intercourse," Leppard said his clients testified about these parties. "They testified to the House that — and the House actually had their Venmo transactions, PayPal transactions, of Representative Gaetz." 

Leppard said the House panel asked the women about Gaetz's PayPal and Venmo transactions.

"'This was for sex,'" he said they responded. "'This was for sex. This was for sex.'"

Leppard said the payments were typically between $200 and $500 at a time. 

He said his clients also testified that sometimes, someone other than Gaetz would make a payment on his behalf. On at least one occasion, according to Leppard, that was Nestor Galban, a Cuban immigrant who is close to Gaetz and whom Gaetz has referred to as his "son." He said other payments on Gaetz's behalf were made by Gaetz associate Joel Greenberg, who was convicted in 2022 of sex trafficking of a minor and other crimes.

Leppard said his client who testified that she saw Gaetz having sex with the 17-year-old also told the panel she did not believe Gaetz was aware of her age at the time. 

"My client, at least, testified that he did not know her age," Leppard said. 

Leppard's client testified that she knew the 17-year-old girl and her age, and said the two attended high school together. 

His client testified that she had sex with Gaetz after arriving at the July 2017 house party. Later during the party, his client testified, she was walking outside when she saw Gaetz having sex with her friend, the 17-year-old, against the gaming table. 

Leppard said one of his clients provided more than 100 texts involving Gaetz to the committee. Frequently, Leppard said, the texts his client provided showed Gaetz would have to be reminded to pay. 

"There was a lot of texts requesting payment, like, 'Hey, when are you going to pay me?'" Leppard said. "Or, 'I don't want to be that girl, but can you please go ahead and pay me what we agreed upon?' Text messages along those lines. The texts the House was more interested in was the ones where Representative Gaetz was seemingly requesting that drugs be present."

"So, in my line of work as a criminal defense attorney, no one ever requests, 'Can you give me some drugs, please?'" Leppard said. "They usually use code words. And so Representative Gaetz would use terms like, 'Can you make sure that there are party favors present?' Or, 'Who's in charge of party favors?' He used the term 'party favor mecca' when he was referring to another individual who was bringing party favors. He also used the term 'vitamins,' I believe."

Still, Leppard's clients told the House panel they could not specifically recall whether they had seen Gaetz use marijuana or other drugs. 

The texts also included a "lot of positive emojis," Leppard said, like hearts, and "positive statements" back and forth between Gaetz, his clients and others. Leppard characterized the relationship with Gaetz as a complicated one, but also one of friendship, and he also told Garrett that his clients knew Gaetz's girlfriend at the time. 

"At least one of my clients testified that, in a sense, they were required to please Mr. Gaetz before going out and attending their [Electronic Dance Music] show," Leppard said of one alleged occasion about which his client testified. "And that was something that was of particular interest to the House. Representative Gaetz's girlfriend texted them, and they essentially took care of their duties, and later on, they went to see their show." 

Leppard said his clients have "been through heck" and are worried that if they testify before the Senate or anywhere else publicly, "they might not be safe in their jobs."  

The House Ethics Committee had planned to vote Friday, Nov. 15, on releasing its report, but the meeting was canceled after Trump announced his intention Wednesday to nominate Gaetz, and then a few hours later, the Florida Republican abruptly resigned from Congress. The panel is now set to meet Wednesday, two sources told CBS News. 

House Speaker Mike Johnson said Friday he would "strongly request" that the House Ethics Committee withhold the report on its investigation into Gaetz. The committee has equal representation among Democrats and Republicans — five Democrats and five Republicans. 

Democratic and Republican senators who would vote on Gaetz's confirmation as attorney general have said they want access to the ethics panel's report.

Nisam pravnik i ne bih spekulisao sta sve ovde spada na "onu" stranu zakona.

Ali, da nam takav bude ministar pravosudja - to moze samo Trumpu i MAGA-kultu pasti na pamet.

edit: samo da dodam link za vest, ovde: https://www.cbsnews.com/news/gaetz-witnesses-sex-allegations-venmo/

Edited by zoran59
  • Like 4

33 minutes ago, zoran59 said:

Nisam pravnik i ne bih spekulisao sta sve ovde spada na "onu" stranu zakona.

Ali, da nam takav bude ministar pravosudja - to moze samo Trumpu i MAGA-kultu pasti na pamet.

edit: samo da dodam link za vest, ovde: https://www.cbsnews.com/news/gaetz-witnesses-sex-allegations-venmo/

Ne treba njemu ministar pravde koji radi posao, nego koji ce da "odradi posao." 

E da, sudija u Teksasu je proglasio da je nelegalno da drzava donosi koliko kosta minimalna cena rada i da se prekovremeno radno vreme nece placati po vecoj tarifi. 

Jos Tramp nije ni dosao a njegovo biracko telo vec pocinje da oseca 'cari' na svojoj kozi... 

Edited by 𝓑𝓪𝓫𝔂