Jump to content

Liverpool FC


Darth Steva

Recommended Posts

Apsolutno nije Ali kriv sto je odbrana staklena....ali golman je neko ko mora da ima petlju i glavu pre nego sto srlja ko labud. Znam bio sam golman i to u ta vremena, svali se sve na tebe ali to i jeste tako 50%50. Odbrana njemu ne uliva poverenje a potom i on njoj. No da se istakao samo jednom intervencijom ne bi bio zaglibljen do dna. Plus neverovatna shvatanja-neshvatanja 3. beka, proigravanja golmana su nuzda i kad su iznudjena gledas da to bude sto manje ali ti tako igras protiv ekipe koja ima aktivan rezultat i u fazi napada???

 

Ocajni su svakako bili TAA i Fabinjo, ovaj potonji q-cu nije vredeo, mlitav i blentavo nasmejan.

Edited by Janne240
Link to comment
Share on other sites

Slobodan Karajlic, deaktivira bombe rukama. 😄

 

No salu na stranu, odbrana je glavni uzrok krize u igri...dok se tu ne stabilizuje, uvodjenjem centralnog stopera, bunarenjem sa veznim igracima gubi se kompresija i onda i napadacima nije lako da probiju odbranu protivnika.

 

Kalahanu treba pruzati sansu da se kali...

 

Link to comment
Share on other sites

Ma kakav Kalahan ili neko treci, Alison je neprikosnoveni br. 1 i jedan od najboljih na svetu. Cele sezone se krpimo sa pozicijom cb-a, mora to da se oseti kroz rezultate.

Sad je kljucno da se Firmino i bekovi vrate u formu, visi nam LS. 😄

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

U rangu sa Alisonom, pa De Hea u PL i veteran Bufon...ne bi bilo u redu da nabrajam desetak tu ima makar dva u PL. 😄

 

Budi realan, nije najbolji treba da se gradi s timom i odbranom, ovako nista, cabar. Bice u boljem izdanju...al kad zatreba mora da bude u najboljem.

Edited by Janne240
Link to comment
Share on other sites

Uopste i ne treba @jedan od@, nego i drugi na svetu samo kad brani sve sto ide u metu. Ovako nista...totalno.

 

Svaki golman kiksa ali veliki kiks je izbor da se izmedju dva igraca sutne lopta protivnicom igracu i uopste igranje nogom mora da izbaci iz glave dok ne nauci kao Nojer.

Link to comment
Share on other sites

Ko zna zašto je sve ovo dobro. Sad je baš neophodno da se odradi kvalitetan update sastava, i bilo bi dobro da se raščisti s ovih par polupanih igrača koji ne mogu da sklope tri utakmice zaredom a da se ne povrede.

 

Dokotrljati se nekako do top 4, pa na leto remont. Biće to sve ok, dok god je Jirgen leđenda na klupi, ne brinem.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Janne240 said:

Uopste i ne treba @jedan od@, nego i drugi na svetu samo kad brani sve sto ide u metu. Ovako nista...totalno.

 

Svaki golman kiksa ali veliki kiks je izbor da se izmedju dva igraca sutne lopta protivnicom igracu i uopste igranje nogom mora da izbaci iz glave dok ne nauci kao Nojer.

Drugi pasus. Ako bi ocenjivali golmane sa ocenama od 1-5 na osnovu tehnike kontrole lopte i tehnike šuta, Ali bi bio vrlo dobar iliti imao 4. Jbg on ne može u sadašnjim godinama taj nedostatak nadoknaditi, i te greške mu se nekad dešavaju. 

 

Često sam razmišljao na temu današnjih golmana, i ovo mi je zlatan period što se tiče količine kvalitetnih golmana. Inače što se tiče rangiranja golmana meni je trenutno Oblak bez premca. Odmah za njim su Alison, Nojer, Ter Stengen, Kurtoa, verovatno i Navas. 

 

Svidja mi se Kalhan ali kao zalog za budućnost. Još uvek je Alison neprikosnoveni broj 1.

Edited by mr clutch
Link to comment
Share on other sites

Ma ne pise mu na celu ni sta je ni ko je...ok je bolji od proseka u vrlo solidnoj formi i gotivan lik.

 

Kalahan nije zalog za buducnost, nego golman kome treba dati priliku inace je veca steta nego drzati dva golmana poput Adrijana.

 

Ma pusti brate to,  kad on izadje na 30 metara i igra glavom to nije hrabrost vec suluda igra kojoj kumuje ne postojanje cb, a ako tako moras da igras-plus nogom u fazi aktivnog napada protivnicke ekipe i vise puta kiks je neminovan, samo je pitanje da li ces posle s gubitkom samopouzdanja dalje da se sroljas i da ispadas jos smesniji. Niko te vise ne pita jesi li morao tako ili si budala.

 

Inace, golman mora da vodi racuna o postavljanju sebe, i odbrane, to je kljuc price.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 2/7/2021 at 12:04 PM, Bugl Khan said:

Realno nije normalno da treneri imaju moć dovoditi kojeg god igrača požele. To je dobro za te trenere, ali u većini slučajeva dugoročno nije dobro za klub. Zato i postoji pozicija sportskog direktora. Trenera zanima isključivo rezultat sad i odmah, dok sportski direktor mora razmišljati što kad navedeni trener ode. Npr. trener s apsolutnom slobodom ti, zarad instant rezultata, nakrca momčad sa igračima koji imaju visoke plaće, nisu u cvijetu mladosti i skloni su ozljedama. Taj trener ode, a tebi ostanu ti igrači. I šta onda? To ima smisla jedino kod trenera tipa Guy Roux ili Ferguson, a takvi u današnjem nogometu ne postoje. Možda Simeone. Ako bi postojale garancije da će Klopp ostati 10+ godina, dao bi mu tu slobodu. Inače to nema nikakvog smisla.

Ne pricam o tome koliko je to dobro za klub ili ne (dugorocno ofc).
Samo konstatujem da Klopp kao manager ima taj leverage, i to je ono sto njemu daje odredjenu moc u odnosu na ostale trenere. 
A to je jako bitno.

Uglavnom danas vecina trenera zna skoro sve o fudbaalu, problem je sto nemaju vremena ni poverenje klubova da implementiranju svoju strategiju i znanje.
Cak i da ne znaju, strucni stabovi su tu da se radi na tome. Bitnije je mnogo sada da postoji poverenje kluba, ali isto tako i igraca, nego kakav si ti trener zapravo. Jeste bitno i to, ali ti to nista ne znaci ako nemas povoljno tlo da implementiras to.
Klopp ima autoritet nad igracima, ali i odredjeni povoljan status sa upravom kluba.
Pep je dosao u City kao neko cascava prisustvo City, superstar trener, koji je dosao iz tradicijom bogate Barselone i Bajerna da ovekolica i jedan City. Pa on ima taj leverage, cak i sa nekim fejlovima.

Ole ima svlacionicu, gotive ga, postuju ga, klub ga postuje kao klupsku legendu, i ono sto je njemu jaaaaaaaaako bitno, prethodni treneri Uniteda su za njega odradili posao dokazivanja "Ne moze na kerefeke i bez ozbiljnog rada da se napravi uspeh". Zato on ima poverenje, daje mu se da gura mlade igrace, stite ga tokom rezultatskih kriza.

Ja iskreno mislim da od Rogersa samo je Pep bolji trener u PL, ali Rogers ne bi nikad ne bi imao leverage u Unitedu/LFC-u kakav ga imaju Ole i Klopp. To smo i videli (LFC case)

Da se vratim na temu. Zbog toga ce Klopp uspeti da povuce klub kad prodju ove povrede, cak i da se proda neki Salah/Mane sta god. Uspece ponovo da napravi kvalitetan tim, i da LFC igra dobro

Edited by BattleBender
Link to comment
Share on other sites

I mene mrzi da se patim sa strimovima, nikad nisam razumeo zasto UEFA nema neki gamepass za LS.

 

Nisam ni ja gledao ali cim nismo primili gol, dovoljno dobar 😄 

Dobro je da smo izvukli ovo i dobili prvi mec... citam da je Ali imao neku ozbiljnu odrabnu na 0:0 a golove koje smo dali su stvarno skandalozni... kao da nam se vratilo za Lester.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...