Barker Posted Saturday at 08:15 AM Posted Saturday at 08:15 AM Kasno su se setili da mogu da navijaju i za njega ponekad (sve se mislim da on to nejasno procesira u glavi i da mu je mozda i otezavajuca okolnost ova "love suddenly")
Mina D. Harker Posted Saturday at 09:00 AM Posted Saturday at 09:00 AM I'm not crying, you're crying 🥹🥲 1 1
Polivalentni Stevica Posted Saturday at 09:15 AM Posted Saturday at 09:15 AM Dobar turnir je odigrao matori,pokazao je da može i u ovim godinama da igra završnice GS. Jednostavno treba uživati u igri Novaka jer je penzija iza ugla. Sada da se dodatno fizički spremi za sezonu na travi i nadamo se dobrom rezultatu. 7 1
jevrem69 Posted Saturday at 01:18 PM Posted Saturday at 01:18 PM 3 hours ago, Polivalentni Stevica said: Dobar turnir je odigrao matori,pokazao je da može i u ovim godinama da igra završnice GS. Jednostavno treba uživati u igri Novaka jer je penzija iza ugla. Sada da se dodatno fizički spremi za sezonu na travi i nadamo se dobrom rezultatu. Iz perspektive onoga sto smo gledali u toku sezone na sljaci do same zavrsnice, ovo je i vise nego dobar rezultat. Njemu je taj prelazak sa betona na sljaku uvek isao pomalo traljavo, ali ovoga puta se to razvuklo i na masterse gde se obicno vracao u igru, sto ovde nije bio slucaj. Tako da razumem Novaka, kada kaze da sada sve sto moze baca pre svega na potencijalni trijumf na Vimbldonu i jos jedno dobro izvlacenje na AO, sledece godine ce mozda doci samo na RG da se oprosti bez verovatnog igranja pripremnih turnira. 1
McLeod Posted Saturday at 03:03 PM Posted Saturday at 03:03 PM 6 hours ago, Barker said: Kasno su se setili da mogu da navijaju i za njega ponekad (sve se mislim da on to nejasno procesira u glavi i da mu je mozda i otezavajuca okolnost ova "love suddenly") Ja sam pricao o ovome pre nekoliko godina kada je vecina bila u fazonu jeste kompleksasi zapadni da navijaju za Srbina. Potpuno je normalno, bez obzira na njegov karakter, da se navija za velikog tenisera kada je kraj blizu, cak i ako ga nisi voleo prethodno. Nostalgija budi najjace emocije u ljudima, kad shvatis da je krenula labudova pesma, sve negativno nestaje.
Helena Posted Saturday at 03:11 PM Posted Saturday at 03:11 PM "bez obzira na njegov karakter" Ko da si mu žena ili familija
McLeod Posted Saturday at 03:15 PM Posted Saturday at 03:15 PM Trebalo bi da bude jasno da se radi o njegovom ponasanju na terenu, ulazenje u rasprave sa publikom, pocev od izbacivanja napolje, sve do sad cete nesto da mi nesto, ne treba da mu budem familija, vec samo da ga gledam na terenu.
Helena Posted Saturday at 03:20 PM Posted Saturday at 03:20 PM Biće da je taj njegov karakter najgori postao kad je počeo redovno da dobija tvog miljenika, naaaglo mu se karakter pogoršao Igraj ti druže protiv publike koja ti urla dok serviraš i aplaudira na svaku grešku.
McLeod Posted Saturday at 03:23 PM Posted Saturday at 03:23 PM Jos da sam ja jedini koji pominje njegov karakter... a da. Mrze ga sto je Srbin. Kao sto su Teslu mrzeli. Jos lice njih dvojica. Sve jasno.
Helena Posted Saturday at 03:52 PM Posted Saturday at 03:52 PM Evo vidiš tvoj karakter Još da sam ja jedina koja pominje tvoju stručnost 😃🫠😁
Molina23 Posted Saturday at 06:25 PM Posted Saturday at 06:25 PM Mora još jednom se okači jer me i dalje drži utisak i emocija posle onakvog meča i atmosfere. Desilo se do skoro nemoguće, da u sred Pariza Rafini i Rodžerovi navijači, iskreno od srca navijaju za Novaka. I to je istorija. Što reče Mek, nostalgija je mnogo jaka, nestale su sve tenzije, knjige ispisane, priče završene i ljudi prosto žele da podrže poslednjeg Mohikanca kako dolikuje. Kao da su svi prećutno rekli, igraj brate za sve nas i za Big 3 i dobra vremena, jebeš ove klince. Ovo malo što je ostalo, sad i nikad. A Novak je uvek želeo ta srca malo i za sebe, ne mogu ni zamislim kako se oseća posle 15 godina borbi protiv mašinerije. Chapeau za tradicionalno džangrizave toksik Parižane, nikada se ovo neće zaboraviti.
Drug Crni Posted Saturday at 06:29 PM Posted Saturday at 06:29 PM Saslušao sam deo kzš u kojem govori o tome da mu je ovo možda bio poslednji RG..ništa dramatično ja tamo ne čuh. Imao je on već ovakvih izdanja na kzš nakon nekih, nazovimo ih, težih poraza u karijeri..gde se iz aviona vidi (kao i sinoć) jedno razočaranje..naravno, razlika je što je i sam svestan godina pa je to ubacio u priču. Možda se stvarno i pokaže da će odustati, ali mršava mi je ta najava od sinoć
Helena Posted Saturday at 06:51 PM Posted Saturday at 06:51 PM POstavila sam video cele konferencije. Moguće je sve, ali u 40.godini je zaista previše očekivati.
alcesta Posted Saturday at 06:54 PM Posted Saturday at 06:54 PM Pa previše je očekivati da osvoji, ali ne znači da više neće učestvovati. Videćemo kad se stvari slegnu.
Helena Posted Saturday at 07:04 PM Posted Saturday at 07:04 PM 37 minutes ago, Molina23 said: Mora još jednom se okači jer me i dalje drži utisak i emocija posle onakvog meča i atmosfere. Desilo se do skoro nemoguće, da u sred Pariza Rafini i Rodžerovi navijači, iskreno od srca navijaju za Novaka. I to je istorija. Što reče Mek, nostalgija je mnogo jaka, nestale su sve tenzije, knjige ispisane, priče završene i ljudi prosto žele da podrže poslednjeg Mohikanca kako dolikuje. Kao da su svi prećutno rekli, igraj brate za sve nas i za Big 3 i dobra vremena, jebeš ove klince. Ovo malo što je ostalo, sad i nikad. A Novak je uvek želeo ta srca malo i za sebe, ne mogu ni zamislim kako se oseća posle 15 godina borbi protiv mašinerije. Chapeau za tradicionalno džangrizave toksik Parižane, nikada se ovo neće zaboraviti. Nisu zaslužili da im diže rejting više. Jeste bilo dirljivo, ali malo kasno.
wrach Posted Sunday at 07:00 PM Posted Sunday at 07:00 PM Gledajuci ovo finale RG shvatio sam da bih skroz okej bio kada bi Karlos obori* sve Novakove rekorde nego da Sinner obori jedan. *iako je trenutno na 5/5 u GS finalima (!!!) predugacak i nepredvidiv je put do Novakovih brojki
alcesta Posted Sunday at 07:14 PM Posted Sunday at 07:14 PM Nažalost verovatnije je da će Siner oboriti više Novakovih rekorda od Alkaraza, ali mladi su još, ima nade da Alkaraz sredi glavu... 1
wrach Posted Sunday at 07:21 PM Posted Sunday at 07:21 PM 6 minutes ago, alcesta said: Nažalost verovatnije je da će Siner oboriti više Novakovih rekorda od Alkaraza, ali mladi su još, ima nade da Alkaraz sredi glavu... Ne bih se usudio da rec verovatno/verovatnije koristim uz obaranje Novakovih rekorda (da ih ne navodim sada)
alcesta Posted Sunday at 07:24 PM Posted Sunday at 07:24 PM Teško da bi mogao da navedeš i pola u dogledno vreme naravno nisam mislila da će sve da ih obori, ali nekoliko iz trenutne perspektive nije neverovatno.
Ledd Posted Sunday at 07:28 PM Posted Sunday at 07:28 PM 3 minutes ago, alcesta said: Teško da bi mogao da navedeš i pola u dogledno vreme naravno nisam mislila da će sve da ih obori, ali nekoliko iz trenutne perspektive nije neverovatno. Teško. Broj nedelja nema šanse. A za slemove isto.. 🙂
Polivalentni Stevica Posted Sunday at 08:20 PM Posted Sunday at 08:20 PM Niko ne može pretpostaviti šta će se desiti u narednih desetak godina. Može doći do težih povreda,možda se pojavi neki igrač koji će poremetiti dominaciju Sinera i Alkaraza,a možda i Novak otkrije fontanu mladosti.😃 Dug je put do osvajanja 20 i kusur slemova.
alcesta Posted Sunday at 08:28 PM Posted Sunday at 08:28 PM (edited) Ne razumemo se. Slemovi i broj nedelja su "samo" 2 glavna rekorda, pogledajte koliki je ovo spisak, mrzi me i da brojim: https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_career_achievements_by_Novak_Djokovic Svakako Siner i Alkaraz imaju šanse da nešto s ovolikog spiska nadmaše do kraja karijere. Alkaraz npr. već ima sve velike titule na šljaci u ovim godinama. Edited Sunday at 08:30 PM by alcesta
BattleBender Posted yesterday at 11:15 AM Posted yesterday at 11:15 AM On 6/7/2025 at 5:23 PM, McLeod said: Jos da sam ja jedini koji pominje njegov karakter... a da. Mrze ga sto je Srbin. Kao sto su Teslu mrzeli. Jos lice njih dvojica. Sve jasno. Ne mrze ga zato sto je Srbin, ali postoji jedan nefer bias prema njemu. Apsolutno je suludo negirati to. Moze da se prica o tome sto je tako, a da se izbegne prica "Zato sto je Srbin". Ima tu dosta toga, pocevsi sto ga dozivljavaju kao joko ono tenisa i tog rivalstva Federera i Nadala. Pa onda i nekakav truli elitizam iz cisto estetickih razloga. Bolje receno na to sto ga esteticki dozivljavaju obicnim. Kad kazem estetika tu mislim ne samo na njegov izgled (mada ima i toga). Tu mislim i na manje izrazen i naglasen pokret igre u odnosu na Federera i Nadala. On je u ocima obicnih posmatraca shvacen kao manje talentovan teniser od Federera i Nadala. Vremenom se taj narativ razbucao, iako ima jos mnogo njih koji to ne zele da prihvate ili nisu sposobni da uvide.. Djokovic je zapravo najtalentovnaiji teniser svih vremena. Jer talenat nije samo spektakularno i izrazajnost forhenda, nekih odredjenih udaraca, passing shots. Njegov ritern, kontrola loptica iz bloka, sama kretnja (ne pricam o brzini i izdrzljivosti) koja je takva da protivnika tera da za bilo koji ugao udarca, mora dodatno da rizikuje. Protiv Djokovica skoro nikada ne udaras lopticu "Ok udaricu je tako, ne moram skroz ostro i do linije, iako znam da ce da je vrati ne moze da okrene tempo na svoju stranu". To je sve deo talenta koji je mozda i vredniji nego to gledanje tenisa kroz to kako ko moze da rokne forhend kad mu se otvori situacija, malo plica lopta. Svako negiranje postojanje ovoga je suludo, jer preko 15 godina su se stalno desavali dokazi toga. Tenis dosta i prate elitisti, gordi ljudi. A najglasniji su oni koji su puki mediokritet. Takvi ce da misle da je Djokovic negospodin u svakom smislu. Takvi ce da misli da je Djokovic manje talentovan od ove dvojice. I nije Djokovic omrazen zbog interakcije sa publikom itd. To je takva zamena teza i deplasiran konstrukt. Bukvalno si imao brdo tenisera koji su bili mnogo agresivni, temperamentniji i ostriji u takvim interakcijama, pa im nije uzeto to za zlo. Djokovicu nije oprosteno sto mu se videlo da ga svrbi kad mora dugo da se ponasa tako da udovolji standardima tog great teniskog gospodina. Taj fazon, ako si najbolji u tenisu, moras da imas taj bele rukavice fazon, taj lazni humble vajb. Teniski svet je pun tih nekih trulih narativa. Federer gospdoin, Nadal humble jer nije polomio reketi iz postovanja prema deci koja nemaju novac za reket. Potonje je top3 glupost u svetu sporta. Svih sportova. 7 1
Nicklord Posted yesterday at 11:27 AM Posted yesterday at 11:27 AM (edited) 11 minutes ago, BattleBender said: ...Teniski svet je pun tih nekih trulih narativa. Federer gospdoin, Nadal humble jer nije polomio reketi iz postovanja prema deci koja nemaju novac za reket. Potonje je top3 glupost u svetu sporta. Svih sportova. "Gospodin Federer" je mnogo lakše prodati jer realno nije daleko od istine - da se ne bavi tenisom završio bi neki faks i radio u korporaciji ceo život. Deca, kuče, dva auta ispred kuće i ceo taj fazon. Jeste imao par puta neke ružne izjave ali koga briga, vrhunski sportista je i očekivano je. Ali taj "humble Nadal" narativ je neverovatan, bukvalno jedan od najgorih gubitnika u tenisu. Jednom u životu nije izgubio a da je bio zdrav 😄 Edited yesterday at 11:27 AM by Nicklord 5
BattleBender Posted yesterday at 11:33 AM Posted yesterday at 11:33 AM Just now, Nicklord said: Ali taj "humble Nadal" narativ je neverovatan, bukvalno jedan od gorih gubitnika u tenisu. Jednom u životu nije izgubio a da je bio zdrav 😄 Pa da, Federer zaista ima odredjenu odmerenost, svedenost i pristojnost. Ni to nije sve bas kako se predstavlja, ali ima elemenata. I ovo sto kazes, on moze da se dozivi na taj nacin. Meni je cela prica sa Nadalom neshvativa. Bukvalno sve oko njega. Za pocetak, njegov status u tim goat diskusijama... Recimo da za sve sportove koje imam takav nivo znanja i upucenost ne postoji nijedan sportista koji je upao "ni kriv ni duzan" u goat diskusije, a da nema osnova za to. Ne postoji ugao gledanja za koje mozes da kazes da je Nadal goat. Jedan jedini nacin je da se tenis gleda kao igra koja se igra samo na sljaci. Sve van toga,nemoguce je naci smislenu argumentaciju za njega.
Recommended Posts