Jump to content

KK Partizan 19/20


Cooper

Recommended Posts

Tesko je reci bilo sta pametno, sem da su silna provlacenja dosla na naplatu, i to sa kamatom.

 

Morace se mnoge stvari preispitati. Ovaj tim mozda nema neki vrhunski kvalitet, al ovako lose nisu izgledale ni mnogo skromnije ekipe Partizana.

Edited by Xpert
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Xpert said:

Tesko je reci bilo sta pametno, sem da su silna provlacenja dosla na naplatu, i to sa kamatom.

 

Morace se mnoge stvari preispitati. Ovaj tim mozda nema neki vrhunski kvalitet, al ovako lose nisu izgledali ni mnogo skromnije ekipe Partizana.

 

Koliko prije dvije godine su u istom ovom takmičenju skoro na identičan način čistili parket sa nama u maltene svakom meču. I ne, ovo nije botovanje na nivou "sjetite se gdje smo bili...", samo ne moramo da idemo u krajnosti, kako u veličanju ovih nedavnih 5-0, tako ni u očajavanju zbog ovog poraza.

 

Stoji da smo pošteno razbijeni večeras, i da je Venecija izgledala kao duplo bolji tim na terenu, ali i to je sastavni dio sezone. Srećom, vremena za popravke ima, vidjećemo kako će biti iskorišćeno. 🙂

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Problem je sto mi, u kontinuitetu, ne igramo dobro. Mi jesmo imali 5-0, ali nismo izgledali kao 5-0 tim. I dalje je nejasno kako smo dobili Ritas, protiv Tofasa kriminalno prvo poluvreme... 

 

Nesto ozbiljno ne stima. A na Trinkijeriju i strucnom stabu je da pronadje problem i proba da ga resi.

Edited by Xpert
Link to comment
Share on other sites

Oni su sampionska ekipa a mi tek želimo da to postanemo. Rekoh danas ostali smo im dužni, pošteno  oni su bolja ekipa. Mi možemo i hoćemo da napredujemo kroz sezonu ali za bilo šta više treba nam i neki ekstra kvalitet. Pobjeda danas bi opet zamaskirala neke stvari. 

Glavu gore

Edited by odupri se ludilu
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jebi ga. Nismo vrhunski kvalitet pa se ovo da desiti povremeno.

 

S druge strane, kukanje kako "nesto sa nama ozbiljno nije u redu" je preterano. Sve je sa nama u redu. Raspored, umor, skracena rotacija. Nista manje ili vise. Plus, hoce ovo da se desi kada apsolutno nista ne mozemo da ubacimo.

 

Ritas smo dobili na defanzivu i kvalitet koji je veci nego njihov. Protiv Turaka lose prvo, sjajno drugo. Krenuo nas bio sut za 3. Veceras je i mrtvacka atmosfera uzela danak pa su nasi na terenu izgledali kao babetine. Sto ih nikako ne opravdava. Oni moraju da grizu sve i da ih gleda samo Zeka fmp sa tribina.

Edited by Alex_Serbia
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Xpert said:

Problem je sto mi, u kontinuitetu, ne igramo dobro. Mi jesmo imali 5-0, ali nismo izgledali kao 5-0 tim. I dalje je nejasno kako smo dobili Ritas, protiv Tofasa kriminalno prvo poluvreme... 

 

Nesto ozbiljno ne stima. A na Trinkijeriju i strucnom stabu je da pronadje problem i proba da ga resi.

 

Tacno je da je mozda Partizan mogao da ima jos neki poraz u takmicenju, ali to ne znaci da celokupan utisak nije povoljan.

 

Naravno, ako ne racunamo na ocekivanja da se ide na osvajanje ovog takmicenja. Partizan ima sanse, kao i mnogi timovi, ali je trenutno daleko od prvog favorita.

 

Ozbiljna mana ovog tima je sut. Gordic, Jaramaz i Walden nisu dobri suteri, Zagorac ima kriminalan procenat za tri poena, kao i Thomas. Samo Bircevic i Paige mogu da rutinski pogode kad su sami.

Nije ovo poraz koji ce vam mnogo nastetiti jer se ova faza ne racuna za cetvrtfinale, polufinale i finale, ovde je bitno uzeti prvo mesto, a moze da se igra i sa pozicije dva.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ovo je bila demonstracija maksimalnih posledica svih naših problema. A tih problema ima u svim linijama tima. 

 

Sinoć:

Zagor 9-2

Pejdž 7-1

Gorda 9-1

Jaramaz 9-1

 

34-5 je verovatno najgori šut spoljne linije nekog tima, koji sam video u životu. A najgori mi je tu bio Zagor, baš sramotna partija. Momak koji bi trebao da bude pojam all-round igrača, odjednom istripuje da je bek šuter i ne radi ništa drugo. 0 asistencija, 0 ukradenih, 0 blokada, nedovoljna pomoć u skoku. Na sve to lenja igra u napadu, gde ostaje konstantno sa centrom i nijednom ne pokuša da probije, već samo pali sa distance.

 

Ipak, najveći fejl juče je bila odbrana i Trinkijeve zamisli u istoj. Bukvalno svaki njihov napad je počinjao sa ostvarenim mismečom u 5. sekundi napada. Samo prevedu loptu, leđni blok ispod koša, mi preuzimamo svi-sve,  i eto Gorde sa Vatom, ili nešto slično. Ne razumem čemu to, kao da će taj Vat ili Vidmar, ispaliti dugu dvojku iz okreta, čim prime loptu, pa da je problem te pola sekunde koliko će zbog bloka kasniti centar.

 

Sa druge strane,  :Hail: za De Rafaelea. Čovek je na poluvremenu skontao da ne mogu da se nadigravaju sa nama na način na koji se to dešavalo od 5. do 20. minuta, naredio tuču u trećoj. Delovalo je da je dobro što su izašli iz bonusa za minut i po, a to je u stvari bio plan. Isekli nas poptuno, uvukla se nervoza, ćao, zdravo.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Ko je kačio Fitjka neka se sam banuje, da ne tražim. :classic_biggrin:

 

Nije stvar u porazu, potencijalnoj šteti na borbu za pozicije i tome slično, problemi u igri bodu prstom u oči i to je topla voda. Ne znam kad je poslednji put zabeleženo da se profi igrači, sa karijerama koje kao najveći domet ne uključuju KLS, onako muče da ubace loptu u koš kada su sami. Naši procenti šuta sad su već horor. Ono sa bacanjima više nije ni za sprdnju. Ne smem ni da pogledam krajnji procenat.

 

Naši još uvek nisu tim, ne veruju ni sebi ni onima oko sebe. Kako krene malo lošije raspadnu se. Pomenu realni na lajvu da smo u svim porazima flertovali na -20, što je potpuni nedostatak karaktera. Gledam sinoć govor tela i reakcije kada smo imali nekakvo vođstvo a Venecija da dva teška/user koša - lađe potonule. Onakav manjak volje mi je nedopustiv za Partizan.

 

Odbrana postaje više nego zabrinjavajuća kada Mozli izađe. Kao nožem isečeno. posle se i on ubaci u sivu zonu jer ne možeš stalno da vadiš tim iz minus faze. Kad su počeli da ubadaju trojke sve se raspalo i pokazalo da povoljan rezultat u prvom delu nije posledica naše dobre igre nego njihove lošije.

 

Nikad nisam bio veliki fan Zagorca ali sam to pripisivao tome da uglavnom ne umem da prepoznam talenat i napravim projekciju potencijalnih dometa. On ima sposobnost da na ulazu nešto izmisli u milisekundi, ali mi se sve ostalo uopšte ne sviđa. Užasno je statičan, ceo tim se uspori i upadne u letargiju u periodima dok je na terenu. Ne prihvatam više ni opravdanja za šut ili bacanja. Depresivan je na terenu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ne bih se slozio sa svim stavkama Barkli. Poslije prosle tekme smo se hvalili kako nam nije panika i kada gubimo 15ak razlike.

Nama je najjace oruzje to sto smo tim i samo tako mozemo pobjedjivati, na individualni kvalitet sigurno ne mozemo.Mislim da Trinki insistira najvise na tome i spremao sam 1 post sa pohvalama na 'zadanu temu' medjutim ova tekma ga je prolongirala.

 

 

 

 

Sada u salu i 'okrvaviti koljena' nista ovaj poraz nije promjenio.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Nije ništa promenio, ali nam je pokazao kako će to da izgleda kada niko nema snage da na individualni kvalitet povuče. 

 

Po stoti put - mi sa centarskom linijom Mozli/Janković, apsolutno ništa ne možemo da uradimo ove sezone. Ali baš nikakve šanse.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

U pravu si Safete. Verovatno sam pod uticajem utakmice, a onda sam se setio i Ljubljane pa sam izmračio. 

 

U stvari, najtačnije bi bilo reći da sam ''raspolućen'' i konfuzan po tom pitanju. Mislim da ovaj Partizan još uvek nije u potpunosti tim ali da ponekad pokazuje kako može da izgleda. Apslolutno se slažem sa konstatacijom da možemo pobeđivati samo svi zajedno jer je suvi kvalitet upitan. Nekako mi deluje da imaju periode/dane/nedelje kada su sigurni u sebe pa tada ne padaju ni kada gube 10-15 razlike. Ali kontinuitet tog duha ne postoji pa lako napukne i uvuče se sumnja pa slede ponori kao onaj u drugom poluvremenu sinoć ili onaj horor u Ljubljani. Tada sam mislio da ih je Trinki namerno pustio da bi imao šta da im pokazuje kao primer koliko loši mogu da budu kada se raspadnu, ali opet se desilo.

 

Iskreno, najvišše me brine to što na periode loše igre ne reagujemo pojačanom igrom u odbrani nego nas pojede ta letargija na obe strane. Na Trinkiju je da to eliminiše. Zaključati ih u salu i to je to.

 

Setih se, jbt. koliko je Parahuski loše delovao u onih par minuta na terenu. Spor, nepokretan, a uguze ga kao ništa.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, realno *w said:

Sinoć:

Zagor 9-2

Pejdž 7-1

Gorda 9-1

Jaramaz 9-1

 

34-5 je verovatno najgori šut spoljne linije nekog tima, koji sam video u životu.

Hmmmmm..... ne tako davno...Makabi - KKCZ 17.10.2019:

Beron 10-1

Lorenco 7-0

Davidovac 3-0

Dzenkins 6-0

Filip 6-2

😄

32-3 

Sreca pa nas Filip spasio sa one 2 vezane trojke(i 33% suta) inace....bi nam bekovska linija sutirala iz igre 4% 🙂 Ovih vasih 15% od bekovske linije deluje tako Dzordanovski 😄

Pocetak je sezone ocekivane su oscilacije(mada nisam gledao vasu utakmicu, pa pisem uopsteno)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...