Jump to content

KK Crvena Zvezda 19/20 - "Sa Jadrana Köln se vidi"


Mairosu

Recommended Posts


Lorenco plese po terenu, ali saigraci pored njega izgledaju jos gore na terenu. Naravno, nije Lorencova krivica, vec sistema koji od pocetka funkcionise po onom "seci usi, krpi...".

Jeste da si rekao da nije njegova krivica, ali i pored toga, ovo da igrači pored Lorenza izgledaju još gore jednostavno nije tačno
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Ridji said:


Jeste da si rekao da nije njegova krivica, ali i pored toga, ovo da igrači pored Lorenza izgledaju još gore jednostavno nije tačno

Ne u smislu da je los saigrac, da je sebican, da ga boli kurac za sve. Igra svoju igru, odskace. Zbog nakaradnog sistema cela ekipa igra lose i pojedinci, sem njega, izgledaju jos gore. U normalnim okolnostima bi sve to bolje izgledalo mnogo. Dakle, nisu oni gori igraci zbog Lorencovog cinjenja ili necinjenja, vec zbog pogubljenosti svih ostalih koje je izazvao trio Sakota, tatko i sinko.

Link to comment
Share on other sites

Sve se u našem klubu od početka sezone dešava stihijski, bez plana, pa je to slučaj i sa Lorenzom. Od jednog zbunjenog i nesigurnog EU rukija, koji kuca u prednji obruč i ima problem da pohvata sve detalje igre, igrom slučaja je tokom par meseci i pod tri trenera izrastao u nosioca ofanzivne igre, a da pri tome ne zapostavlja ni obaveze u odbrani. Jednom rečju, postao je lider tima. Pošto nismo imali kontinuitet struke, normalno je da se ovaj veleobrt ne može pripisati nekom planskom radu, nekoj projekciji i pažljivom uvođenju igrača u evropsku košarku, već je jednostavno Zo preuzeo liderstvo, u nedostatku igrača sličnog kvaliteta i afiniteta. Jeste Gist vukao na početku sezone, ali je isto tako posle povrede ili "povrede" postao neki sasvim drugačiji igrač, koji je miljama daleko od liderstva. Tomićev projektovani lider, Derik Braun, je bio non faktor od početka sezone, bez ikakve šanse da u kontinuitetu odigra bar 5, 6 utakmica, a lider iz senke Stratos se povredio na duži period. Tako je Zo, "ni kriv ni dužan", a na našu sreću, postao igrač-tim. Svaki primer ovog fenomena u košarci će nam reći da je tim onoliko uspešan, koliko je igrač-tim kvalitetan na vrhunskom nivou. No, ovde ne možemo govoriti o Lorenzu kao o nekoj vrsti franchise playera, igrača oko koga se gradi tim u sadašnjosti i posebno za budućnost, već o jednom one-year-wonder igraču, koga nemamo šanse zadržati produženjem ugovora, a na koga smo, da li srećom ili skauting znanjem, dobili kao najveći poklon ove sezone.

 

No dobro, ako je već tako, daj da ga bar u ovo malo vremena što je ostalo do kraja iste koristimo kao legit lidera. Nema šta tu posebno da crta sadašnji trener, kada je Zo u pitanju. On će svoje isporučiti, ali je izuzetno bitno aktivirati i ostatak tima i tu je glavni posao struke. Dakle, nije do Lorenza, već do struke da mu ublaže napore i skinu deo tereta u ofanzivnoj igri. Treba naglasiti da će skauting protivnika biti okrenut prema Lorenzu, pa se i zbog toga moraju naći druge opcije, jer će biti mečeva kada će protivnici uspevati da ga limitiraju ili mu jednostavno neće biti veče. Ipak, nije on Džordan, koliko god ga mi gotivili jasno je da on ima svoje limite i da nas ne može sam voditi do trofeja ili plejofa EL.

 

Nije nam olakšano dovođenjem čak tri nova igrača, čak i da su sva trojica u teoriji i po onome šta nam je neophodno pun pogodak, a očigledno je da nisu. Biće mnogo turbulencija dok i ako se orkestar naštimuje. Međutim, da bi se dale neke validnije projekcije, treba prvo videti ko ide iz našeg sadašnjeg rostera. Sve se iz korena menja ako jedan od njih bude Gist. Takođe, ako mamin panterčić i dalje bude imao ulogu protagoniste. Sada je vrlo osetljiv deo sezone gde se mnogo toga lomi i rešava, a posledice ćemo videti po tome gde ćemo dočekati njen kraj - na Kališu ili u Železniku.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Imamo 20 igraca u rosteru, od toga samo 1 plej + guzonjin sin. 

 

Alal vera gazda. Dobro rece Chaos, zdrava osoba ovo ne radi. Ostavljam 1% sansi da cemo praviti kombinacije sa ovim Panterom na pleju, ali po svemu sudeci morace glasne zice i dalje da se ostavljaju na utakmicama u BG. 

Edited by Sector
  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, madafaka73 said:

a posledice ćemo videti po tome gde ćemo dočekati njen kraj - na Kališu ili u Železniku.

 

Šakoti ne gine Kališ u junu.

 

Sad, da li sa 32 figure ili sa trofejem, to ćemo još da vidimo

  • Like 8
  • Ha-ha 17
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Obzirom da Gist stalno "kasni na prevoz" otkad je krenuo da ignoriše malog, ne bi me čudilo da zajedno sa njim i Derick-om, pedalu dobije i Beron jer ne upija savete dzelata Primorske, još se i buni.

 

Nateraće me da dodjem u Srbiju samo na dan( neke utakmice), da zviždim svih 20+ minuta dok parketom diriguje "najbolji plejmejker", makar mi se vrtelo u glavi dva dana posle toga.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kališ u junu?  to svašta može da znači, šampion KLS ... ili po potrebi, šta te zadesi.

Nema prioriteta, bahati ljudi hoće sve, samo daj meni, oću ja ... bolesno.

Pravimo jak tim za EL (okružiti mališana dobrim igračima da se sakrije koliko je to moguće) kad to padne u vodu

onda se radi doselekcija, da se vade fleke u ABA i priprema za Kup i KLS (domaći igrači) ... opasna je to gimnastika. :classic_smile:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...