Jump to content

Novak Djokovic


wwww

Recommended Posts

4 hours ago, Helena said:

Lepo sam ja na koroni rekla da se vracam na tenis-ovde bar mozes da se nasmejes na brutalni su bili Big3 na skoro svim podlogama (od cele tri), a Nadal posebno na travi i Fed na sljaci... :classic_laugh:

 

Ziv ti bio goldberg :lol_2:

 

Daj nam nekoliko igrača koji su bolji na šljaci od Federera?

Tu mislim više pobeda, turnira, finala RG itd itd.

 

 

BTW - Nadal ima više finala Wimbldona od Mareja ili Ivaniševića.

 

Edited by CheshireCat
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, CheshireCat said:

 

Daj nam nekoliko igrača koji su bolji na šljaci od Federera?

Tu mislim više pobeda, turnira, finala RG itd itd.

 

Pa Fed je sam preskakao RG par godina, pa gubio bezveze, pa opet se na Garosu spremao za Vimbldon-odustao etc

 

I nemoj mi reci da sad ovde kontriraš meni zbog kovid teme, sad sam ti gledala profil...

 

Ako je tebo goldberg alfa i omega na ovom forumu, meni nije, naprotiv...

Link to comment
Share on other sites

47 minutes ago, CheshireCat said:

Brojke Helena brojke. Nikakav kovid.

 

Brojke su im neverovatne!

 

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Open_Era_tennis_records_–_men's_singles#Grand_Slam_achievements

 

Novak sada ima najviše finala USO. Izdvojio se ovim finalom.

Federer je jedan od najboljih šljakaša ikada. Da nije bilo Nadala druga dvojica bi imala 4+ titule.

 

Djeco draga, finala nisu ništa...

 

Djeco draga, ne pominjite godine, odluka je njegova da igra tenis...

 

Djeco draga, nemojte to da nije bilo Nadala-šta bi bilo da nije bilo Federera,,,

Link to comment
Share on other sites

 

https://www.tennis.com/news/articles/how-novak-djokovic-run-us-open-record-breaking-31st-major-final-225-top-10-wins

 

How Novak Djokovic’s run at the US Open was still record-breaking

From reaching his ninth career US Open final to recording his 225th career Top 10 win, the Serb was still setting records throughout an electric two weeks in New York.

 

No other man has come anywhere near as close to a Calendar Slam in 52 years:

 

Roger Federer, Rafael Nadal and Djokovic are widely considered the three greatest men’s players of all time, but neither Federer nor Nadal have ever won the first two majors to start a season, let alone the first three, let alone the first three AND reaching the final of the fourth.

 

His run in New York was still record-breaking:

Djokovic reached his ninth career US Open final this year, which is more than any other man in the Open Era. He came into this year’s event in a three-way tie with Ivan Lendl and Pete Sampras at eight finals.

This was also his 31st career Grand Slam final, tying Federer for most for a man in tennis history. Nadal isn’t too far behind with 28—no other man has even been to 20.

And his win over No. 4 Alexander Zverev in the semifinals not only avenged a loss to the German from the semifinals of the Tokyo Olympics, it was also his 225th career Top 10 win, passing Federer for most career Top 10 wins in ATP rankings history

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

23 hours ago, goldberg said:

 

Ferrer nije imao tu privilegiju da igra protiv Big3 od kojih jedan ima 38+ godina, drugi 33+, treci 32+. Igrao je protiv njih trojice u punoj snazi, a tu su bili i Del Potro, Murray, Wawrinka .

 

E sad Medvedev - kazes da je neverovatan na betonu i da je naslednik Novaka (koji se na US Openu nesto nije naosvajao slamova, ali hajde da racunamo i finala). Zasto nije osvojio US Open 2020.? Zasto se nije plasirao ni u 1/4 finala na AO Openu 2019. i 2020.? Brutalan je Nadal na sljaci, brutalni su bili Big3 na skoro svim podlogama. Ako za nekog kazes da je brutalan na nekoj podlozi, to znaci da se svake godine plasira u finale, a Medvedev ima 3/6 finala na betonu u poslednje tri godine.

 

Dalje, ne mozes da pljujes po Samprasu, jer je covek na dva razlicita GS osvojio 5+ titula. Neka Medvedev i ne bude nista na sljaci, ali bi morao da na preostala tri slama konstantno ulazi u finale. Veliki Roger je imao od 10 uzastopnih finala i 23 (23!) uzastopna polufinala GS, velike nizove imali su i Nadal i Djokovic.

 

Ljudi, sam Djokovic se posipa pepelom i kaze posteno da je lose odigrao. Ne znam sto toliko hvalite Medvedeva, kad je cinjenica da je Novak mogao da dobije mec, da je samo malo bolje odigrao.

 

Takodje, Novak je kroz svoju karijeru precesto imao crne periode i bar tri epske sanse koje je sam upropastio:

 

1. 2016. je bio na vrhuncu, imao 4 GS u nizu i onda se raspao "jer je bilo dosta, nije video svrhu vise". Covece, ako mozes da osvojis 10 GS u nizu, osvoji 10 u nizu, neki (tipa Lance) su bili nezajazljivi toliko da su se dopingovali samo da bi imali sto vise u nisu. To je odlika sampiona, uvek na pobedu.

2. 2015. Igras protiv Wawrinke i gubis od njega finale? Opet propustena sansa za sva cetiri GS u jednoj godini.

3. 2021. OK, odmah da kazem, ne razumem hype oko tog broja GS. Napad na 4 u jednoj godini, a tu je iza ugla i napad na 6 u nizu je nesto sasvim drugo, ali je Novak opet pukao pod tim pritiskom.

 

Ne znam iskreno sta su to mogli Federer i Nadal da urade bolje i za cim ce oni za zale - za izgubljenim finalima sa 38 godina? Zbog povreda zbog stila igre? Federer da je mogao da izbegne Nadala osvojio bi neki RG i sva cetiri u jednoj godini, ali Nadal je zver na sljaci. Nadal jednostavno tako igra, malo razbija, malo je povredjen.

 

I da se vratim na Medvedeva - ranije sam pratio zenski tenis, bilo je tu velikih igracica. Danas mnogi kazu za neku igracicu ono sto ti kazes za Medvedeva - ova razbija, pred njom je velika karijera, imace mnogo GS, a ono od velikih rekorderki osta samo Serena. E tako ce da bude i u muskom tenisu, nece vise biti ni Novaka, pa ce Medvedev nesto da osvoji protiv nekog Tsitsipasa ili Zvereva i obrnuto, ali to ni blizu nije onome sto su radili veliki igraci i pre Big3 i onome sto je radio veliki Roger i zver Nadal i Djokovic koji je odavno mogao da bude najbolji svih vremena da nije sam sebe unistavao kad je bilo najbitnije.

Moram da ponavljam kao papagaj, Medvedev svoj visoki nivo igre na tvrdoj podlozi dostiže tek u drugoj polovini 2019, ista situacija koja se desila sa Vavrinkom i još brojnim igračima, neki brže, a neki sporije ulaze u tenis i dostižu visoki nivo igre. Otkad je podigao nivo igre na visok nivo, znači konkurentan na svim tvrdim podlogama na mastersu, a pošto je bila i Korona sezona, pa nismo imali prilike ni da vidimo njegovu konstantu pravu prošle godine, to ne znači da ćemo nekog za nešto da uskraćujemo, prošle godine od 6 mastersa na tvrdoj podlozi koja su igrana 2 i Novak i Medvedev su to podelili. Takođe, odigrano je od tada 5 GS, od čega mu je bilans 1 titula protiv Novaka, 2 finala protiv Novaka i Rafe, jedno polufinale protiv šampiona Dominika Tima, kome je to bila i najbolja sezona u karijeri, dosta je namučio Novaka na AO, a pre toga ga i pobeđivao dva puta uzastopno na RG i takođe je Danil ispao u jednom ludom meču protiv Vavrinke u 5 setova na AO, a svi znamo kakav tenis Stanimal može da odigra. 

 

Osvojio je i završni masters prošle sezone i ko zna koliko će puta da osvoji, jer će biti car tvrde podloge godinama unapred.

 

1. Ne znam koliko si pratio, ali Novak je na Vimbldonu vukao povredu lakta.

2. Vavrinka je odigrao vrhunsko finale i njegova najbolja igra u karijeri. Ko nije gledao, ima repriza na jutjubu, ja sam i reprizirao ceo meč i to nije bio meč za CYGS, da je dobio taj meč, ko zna šta bi se dešavalo kasnije, to je paralelni univerzum i glupo je o tome pričati.

3. Kada se mesecima priča o najvećem podvigu u tenisu, najteže je igrati meč u kome bi baš to i ostvario, naravno to je samo tvoje mišljenje na ovom forumu da je CYGS vredniji od najvećeg broja slemova.

 

Ne vidim da je iko 10 godina unazad isticao Lejvera iznad Federera i Nadala. Da ne budemo licemerni, nećemo onda ni ispred Novaka, jer je on po svemu uspešniji od ove dvojice.

 

I kao što je već neko rekao, Nadal i Federer najbliže što su bili CYGS je osvajanje AO, lol.

 

Opet o Medvedevu - o njemu sudi nakon završetka karijere, ovo što je do sada pružio je vrhunski. Glupo je sada njega upoređivati sa grupom teniserki koje osvoje slem ili dva, pa nestanu.

Iza Medvedeva će biti veliki rezultati u svemu. Broj nedelja u TOP2, a i za razliku od mnogobrojnih teniserki, on će biti i na prvom mestu, koliko nedelja, to ćemo videti, već sada za dve godine 4 mastersa uprkos koroni koja je raznela turnire na tvrdoj podlozi i mnogi se nisu igrali i plus 1 WTF.

Edited by Dracarys
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

I Novak opet kod ublehasa Osmanagica. Od svih ljepota kojima raspolazemo, on izabrao izmisljenu pricu. Umjesto da ode na Zelengoru i njena fantasticna jezera, Perucicu i i vodopad Skakavac, Trnovacko jezero podno Maglica, da ode na Bijambare, pecinu Orlovacu, Vjetrenicu (najveca pecina u BiH sa najvecim biodiverzitetom u svijetu), vidi Sanu, Unu…i da ne nabrajam…eto ako hoce da dodje kod nas..samo fragment onoga sto se moze naci.  
Jos na onom forumu sam izbjegavao da komentarisem i branio njegove izbore u tim stvarima ali jebo ga patak i veseli Osmanagic…
 

Edited by Gistro Bančo
  • Like 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

navodno, poseta ce biti jako kratka, dovoljno za titule u Torinu ina AO, a onda kada se bude otopio sneg u martu, ne gine mu jos jedna poseta misterioznim piramidama ali i Rtnju kao dodatnom izvoru energije za najveca dela ................................ 🤗  ............... energija sa  Rtnja je kljucna za osvajanje jos jednog RG ..............................

Edited by jevrem69
  • Ha-ha 4
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Dracarys said:

Opet o Medvedevu - o njemu sudi nakon završetka karijere, ovo što je do sada pružio je vrhunski. Glupo je sada njega upoređivati sa grupom teniserki koje osvoje slem ili dva, pa nestanu.

 

Iza Medvedeva će biti veliki rezultati u svemu. Broj nedelja u TOP2, a i za razliku od mnogobrojnih teniserki, on će biti i na prvom mestu, koliko nedelja, to ćemo videti, već sada za dve godine 4 mastersa uprkos koroni koja je raznela turnire na tvrdoj podlozi i mnogi se nisu igrali i plus 1 WTF.

 

To vazi i za tebe:

 

Quote

Medvedev je naslednik Novaka što se tiče tvrde podloge, neverovatan je. Naosvajaće se slemova na hardu, imaće sigurno 5+ slemova.

 

Ne moze da vazi logika da ti mozes da mu prognoziras brojne slamove, a ja ne mogu da kazem da nece.

 

Moj post je samo odgovor na tvoju "Simanic je novi Kukoc" tip prognoze i podsecanje koliko su se takvi postovi pisali i za brojne teniserke.

 

Bicu srecan da me Medvedev demantuje i postane brutalan na betonu kao Nadal na sljaci, ali sam za sada skeptican.

 

Sto se tice CYGS, da Nadal nije igrao na RG, Federer bi vec imao onoliko CYGS koliko bi Nadal propustio RG u periodu od 2005. do 2008.

Link to comment
Share on other sites

Brutalan u smislu rezultata, ne u smislu nacina igre.

 

Nadal je osvajao RG mnogo puta protiv odlicnih tenisera koji su svi imali dobru igru na sljaci.

 

Medvedevu ce konkurenti biti Tsitsipas, Zverev, Rubljov, Thiem (ako se vrati na svoj nivo), to ni blizu nije tako dobra konkurencija u odnosu na onu sto je imao Nadal na RG.

Edited by goldberg
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...