uncletima Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 On 1/22/2022 at 6:55 PM, Ne sam Safete said: Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 PS. E, da, Safete, Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
KockoOblo Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 Ovaj put nije nikakav jubilej u pitanju,ali moderna balada o neuzvracenoj ljubavi se i dalje dobro drzi,a spot jos bolje,rekao bih. Motiv slomljenog srca je cesto prisutan kao tema u pop muzici,ali retko je melanholija tako lepo prikazana kao u Madoninom spotu iz 1994.za pesmu "Take A Bow". Cetiri i po minutni video reditelja Michaela Haussmana, predstavlja pun tanjir erotike,religijske ikonografije i visoke mode. Prica je postavljena u Spaniju 1940-ih godina,a u njenom centru je Madonin ljubavnik,matador,koga u spotu igra pravi toreador,Emilio Munoz. Njene emocije ceznje,pozude i teskobe odlicno su prikazane kroz njenu garderobu, koju su za potrebe videa, kreirali Donatella Versace,John Galliano i manje poznati Christian Louboutin. Mi najpre vidimo plavokosu zvezdu kao ugladjenu i dostojanstvenu,potom kao seksualno probudjenu u klasicnom cipkanom vesu,a na kraju kao emotivno razbijenu - motivi razbijenog stakla, suza i razmazanog ruza. Spot je podigao mnogo prasine,posebno od strane raznih udruzenja za zastitu zivotinja. Madoni i ekipi je najpre bilo uskraceno gostomprimstvo u malom gradicu po imenu Ronda,u kojem je spot sniman tokom sest dana. Razlog se nalazio u losoj reputaciji pop-zvezde: provokativnom imidzu koji je izgradila nakon albuma "Erotica",izdavanja male knjige pod nazivom "Sex",te kontroverznog nastupa u emisiji kod Davida Lettermana. Ipak,dozvola je na kraju izdejstvovana,i spot je snimljen u bogatoj provinciji Malagan. Sam spot je bio inspirisan Almodovarovim filmom "Matador" iz 1986-te,a postigao je ogroman uspeh i,smatra se,Madoni otvorio vrata za glavnu ulogu Eve Peron u filmu "Evita". 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted January 24, 2022 Author Share Posted January 24, 2022 (edited) Hm, @Drug Crni , imas tu i jednu stariju pesmu A i jednu mladju obe su mnogo emotivnije. Edited January 24, 2022 by Kronostime 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 10 minutes ago, Kronostime said: obe su mnogo emotivnije. mislim, ja volim te dve tjune koje si priložio ali tebi su mnogo emotivnije. drug crni iz komiteta za emotivnost je predložio madonu za danas, štodane. meni su spiritualized najemotivniji, čak i kada pevaju o nekom banalityju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted January 24, 2022 Author Share Posted January 24, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 trebalo je lepo da otpeva imam jednu želju a ne da nas zamajava ovde Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted January 24, 2022 Author Share Posted January 24, 2022 27 minutes ago, uini said: trebalo je lepo da otpeva imam jednu želju a ne da nas zamajava ovde Mogao je i Al` nije to - to! Vreme u kome je nastalo i aktuelnost pesme sada mu daje vrednost sa svakim novim slusanjem. Mislim na delo - ne na autora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 2 minutes ago, Kronostime said: Vreme u kome je nastalo i aktuelnost pesme sada mu daje vrednost sa svakim novim slusanjem. Mislim na delo - ne na autora. aktuelnost je diskutabilna, pošto je održavaju matore drtine kao ti & ja. aktuelnost nastaje kada brda mladih od danas 15-25 godina krene da nalazi nešto značajno u pesmi od pre 25+ godina ne kažem da nije tako ali verujem da nije ništa značajnije nego gorepomenuta madona. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neko me sabotira Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 36 minutes ago, uini said: trebalo je lepo da otpeva imam jednu želju a ne da nas zamajava ovde Spoiler Kad prođe sveeee 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted January 24, 2022 Author Share Posted January 24, 2022 5 minutes ago, uini said: aktuelnost je diskutabilna, pošto je održavaju matore drtine kao ti & ja. aktuelnost nastaje kada brda mladih od danas 15-25 godina krene da nalazi nešto značajno u pesmi od pre 25+ godina ne kažem da nije tako ali verujem da nije ništa značajnije nego gorepomenuta madona. O drustvenom uticaju pomenute bi se dalo diskutovati - ali ovaj je mnogo uticajniji: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shunsuke Nakamura Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 (edited) 1 hour ago, uini said: drug crni iz komiteta za emotivnost je predložio madonu za danas, štodane. Pa da,ali to can nije ni poAnta..ima brdo emotivnijih (vrlo rastegljiva kategorija,btw) stvari od Take A Bow..cak nisam ni toliki fan pesme..ima po meni Madonna Louise Ciccone i boljih tjuna..vise je stvar u odlicnoj kombinaciji fine pesmice,prva liga spota,mode i cinjenice da i danas ta stvar ne zvuci ofucano.. Ponajvise napisah post zaintrigiran celom pricom oko spota,njegovog snimanja itd,koju sam pokusao malo sazeti. Edit:slova Edited January 24, 2022 by Drug Crni 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 3 hours ago, Drug Crni said: timine emocije ceznje, pozude i teskobe odlicno su prikazane kroz gifove i ostale glupotarije... PS. Aj sad, priznaj, odakle si prepisao... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 A,evo ga i Barkli da lajkuje..naravno da me ne cudi,jer je doticni petljao imao seksitajm sa Madonom..podeli drugar neki socni detalj..sto si se stis'o? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 Ne karikiram, zaista se desilo: Pet minuta mi kuca 6. limenki piva. Srecom, nisam trazio kesu, cenim da bih i dalje bio na kasi... PS. Pa, jeb'o te, bre! Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 21 minutes ago, Drug Crni said: A, evo ga i Barkli...imao seksitajm sa Madonom... Kako... Kad?! PS. Do, tell... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 On je, kao pravi džek, to demantovao, ali je ona rekla da je bilo posebno dobro. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 Boginja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 Kacio sam vec na Auto-moto PDF,ali mora ovo i ovde.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 39 minutes ago, DameTime said: . Hoces sam (kao covek), ili da te sutiramo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 Spoiler Raw, as it should be: Link to comment Share on other sites More sharing options...
propolis Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 @Tamburinjo @medobrundo @uini @Chaos Is Me @BarryWhite teško da je u Srb i ko je još igrao tad Da bacimo neki basket i obeležimo 10godisnjicu onog sa Taša? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts