Jump to content
Vox92.net Forum

BarryWhite

Redovni članovi foruma
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

140 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Pogledajte sva tri napad gde Stimac "postavlja blok" i kako su se sva tri napada zavrsila. I sta da kazemo za odbranu Iversona i Ayona?
 2. Mislim da se dovodi Tomas iz Izraela a on je PF/C bez suta i da će se dovesti dva igrača na PG/SG.
 3. Harper na drugom forumu piše da se Zenit pojavio i dao duplo više od nas, što znači da smo mu nudili 500k a to ima smisla. Idemo dalje, trebaju nam još 2 spoljna igrača na 1 i 2.
 4. Ima detaljnije statistika na Sinerdži koliko je koji igrač uspešan u određenim segmentima. Znam da je na postu bio nešto slab, tipa 9/21 ali da ne gubi puno lopti u tim situacijama (kao na primer Ojo). Na obruču ima valjda 63% procenat uspešnosti. Što se tiče rola ti je bio lošiji ove sezone ali generalno to mu je godinama najjače oružje u napadu. Ne napravi blok već samo slip i onda se otvori prema kosu i spretan je kad treba da uhvati pas i postigne kos iz pika. Doduše i blok od lopte koji teba da postavi mu je loš. Mislim ne razumem koja je poenta dalje priče. Izvlačenja zaključaka tipa da Štimac nije nigde ostao duže od jedne sezone jer su shvatili da je prevara od igrača, mislim što su ga zadržali onda celu sezonu, koliko igrača promeni klub u toku sezone ako ne pokažu šta se od njih očekuje. Mislim možda je Banavit hteo da ga zadrži ali je otišao u Malagu za više para, možda je Malaga htela da ga zadrži ali je otišao u Bajern jer su mu tad oni nudili više para. Verovatno je Bešiktaš hteo da ga zadrži ali je logično otišao u Efes. Ok Efes nije hteo da ga zadrži ali baš čudno jer su napravili tim koji je igrao F4. Mislim je nisam za dolazak Štimca, i uopšte mi se ne sviđa takav tip igrača ( Ristić i Đorđević su isti samo su mladi i još nisu stigli da iznerviraju navijače) ali ne smatram ni da je smak sveta ako ga potpišu.
 5. Ovo nije statistika poeni + skokovi. Pokazuje i uticaj na defanzivu između ostalog. Uzorak je mali, 13 utakmica ali se poklapa sa mojim utiskom bar na osnovu onih utakmica koja sam gledao. Elem Pešić ga je trenirao kod nas pa ga je kasnije doveo u Bajern.
 6. Malo statistike Štimca od prošle sezone iz EL kad se već drugar potrudio da mi pošalje: PER: 21.4 (drugi u ekipi iza Pantera) ORtg: 120.4 (treci iza Pantera i Kuza) DRtg: 106.6 (7. u ekipi) eDiff: 13.8 (drugi iza Pantera) TRB% : 18.1 (treci ako racunamo i Jovanovica, drugi Kuz sa 18.2) ORB% : 16.5 (drugi ako racunamo i Jovanovica) Sa njim na parketu: +24 Bez njega na parketu: -18
 7. Btw utakmica koju pominješ a koju su igrali Čović i Štimac je utakamica gde smo primili samo 58 poena, i to u gostima.
 8. Kao što rekoh moja greška. Poenta je u celokupnom kukanju na igrača kog su birali i trenirali treneri poput Pešića (2 puta), Plaze, Atamana, Radonjića, Željka Obradovića, Šakote, Đorđevića i evo sad očigledno Saše Obradovića i poređenju sa Filipom Čovićem koji nije igrao skoro nigde osim gde mu je otac predsednik kluba. Edit: trenere sam nabrojao po sećanju nek me ispravi neko ako sam pogrešio
 9. Moja greška brojao sam na telefonu pa sam se zabrojao. Meni je taj tim u drugom delu delovao smislenije, daleko od idealnog između ostalog upravo zbog situacije koje sam pominjao sa Gistom gde je nominalno bio najbolja 5 a morao je da igra na 4. Opet Štimac će biti jedan od 12 igrača koje trener treba da uklopi u svoju viziju. Meni jeste svakako čudan izbor jer sam Obradović forsira košarku bez tipa centara poput Štimca ili Ristića.
 10. I malo da prestaneš da ucitavaš ljudima da su rekli nešto što nisu? Ja nikad ne bi doveo Štimca , ali ni predstavljam stvari Štimac u timu = nećemo ništa uraditi i bice katastrofa. Pogodovu kod smo doveli Nnoka.
 11. Ne radi se o statistici Štimca. Radi se o tvrdnji da ako je on 2 centar onda treba da igramo EC. Prvo pričamo o jednom od 12 igrača i njegovoj ulozi u ekipi. Moj stav je bio samo da dedukcija - Štimac u timu (nevezano za ostalih 11 igrača + trener) lošiji smo tim se nije pokazala kao tačna prošle sezone. Možemo i da diskutujemo da li je prošle sezone bio bolji od Kuzmića i Oja na 5, ja mislim da jeste. Da li je bio bolji od Gista na 5? Nije, ali Gist je igrao mnogo vise na 4 zbog pretpumbavanja u timu tako da je Štimac bio prvi centar.
 12. Ne moraš da izvrćeš moje reči u nedostatku odgovora. Ti si tvrdio ako će nam Štimac biti back up da bolje da igramo EC. Ja sam ti samo skrenuo pažnju na naš učinak u EL sa Štimcem u ekipi prošle sezone kao 1 centra (ti si pominjao EC ako nam je 2 centar). Kao što sam već pisao prošle sezone na početku moje mišljenje je da je selekcija tima bila očajna i da smo se popravili zbog doselekcije koju je činio i Štimac. Postoji više faktora koji su stvari preokrenule a to je pre svega izbacivanje Čovića iz rotacije i dolazak Pantera. Štimac je svakako bio upgrade u odnosu na Kuzmića i Oja.
 13. Da, naravno Štimac je kriv što smo imali skor 5-10 pre nego što je on došao.
 14. Štimac je prošle godine bio prvi centar u EL pa smo sa njim ponavljam imali skor 6-7. Igrao je 23 minuta u proseku a na 5 su još igrali i Kuzmić, Ojo i Gist.
 15. Rekao bih preterana kuknjava zbog Štimca. Obradović ima sigurno ideju kakvu igru želi da forsira i očigledno se Štimac u to uklapa. Nije Štimac nas prošle godine unazadio u EL, bez njega 5-10, sa njim 6-7. Jasno je da se tim pretumbao i da su došli još neki igrači koji su uticali da igramo bolje (pre svega Panter) ali imao je i Štimac dobrih i solidnih partija prošle sezone. Svi uvek pominju taj uticaj koji Štimac ima na timsku atmosferu i izgleda da to svi treneri gledaju kao jedan od bitnih faktora kod izbora igrača.
×
×
 • Create New...