Jump to content

Kafana pod obručima

Kronostime

Recommended Posts

mislim porede se jabuke i pomorandze™
brka je verovatno ok da ide kao background muzika dok sedis negde se drustvom, ispijas eKspreso i kukas kako te opljackao javor prethodne nedelje u EL
guetta je starleta
a richie je mr. techno in da flesh
Od tih tehnaća i minimalaca samo Dubfire kod mene može proć i to zbog minulog rada u DD.
Al opet , degustibus...

1 minute ago, Takeshi_Kovacs said:

jeste brka enciklopedija, ali mensecini da smo pricali o party dj-evima

ako sam pogresio i pricamo o ljudima koji imaju veliku kolekciju ploca raznolikih muzickih pravaca koje ponekad vole i da zavrte sirokim narodnim masama...onda je brka legit

nije brka za poređenje sa nekim majstorima. kao što nije bilo ko sa ovih prostora u muzici za poređenje sa top 50 u svojoj branši

opet, brka je esencija djinga: izvućiće neki turski underground tradicional i umiksati ga savršeno sa tjunom koja je izašla prekjuče iz geteborga: prosto, čovek ima znanje i ima vajb za žurku. njegov izbor muzike nije moj prvi izbor ali sam se strava provodio na njegovim setovima since 1996.

to je za mene dj a ne da li gađa moj ukus, ako se razumemo.

.... trivia

inače, brka svih ovih decenija ima dobro plaćen (valjda) konsultantski posao: čovek pušta mjuzu iz zabave  a ne zbog karijere

ne znam kad si poslednji put slusao brku, mozda vuces neku romansiranu verziju zurke iz svojih mladjih dana?

ja odem pre 2 leta na neku zurku u crvenkCi na potoku

tu je bila neka lokalna dj ekipa, koja ja uglavnom ok i vuce na neki deep tech minimal recimo...i brka, kao zvezda veceri

malo je reci koliko je njegov set zvucao tuzno u odnosu na ostale

njega to naravno nije sprecilo da  max uziva i djuska u svojim kreacijama, od abbe, preko muzike iz filmova do bebi dol i ne znam cega sve jos...dok je publika cekala kad ce da zavrsi

da napomenem da ostatak veceri nije bila sad neka industrial minimal tehnoza, vec laganije, tipa ovo:

isto i ekipa nisu bili drogirani navijaci tinejdzeri, vec pristojan svet

Edited by Takeshi_Kovacs
  • Like 1

1 minute ago, Luchifer89 said:

Priča je generalno bila o publici i time da slabo poznaju šta im se pušta,pa odlepe na hitić.
A čini mi se da su organizatori žurke malo promašili sa glavnom "zvezdom"

svakako da su promasili, ali moram pomenuti da su lokalci dali sve od sebe da se prilagode njemu

dosta ja tu, kao uvod, bilo disca not disca, nu disca i sl

brka je izasao onda i vrteo nesto svoje, bez ikakvog obzira na temu, publiku i atmosferu

enivej, da ne davim vise, prevarise me da odem tamo da slusam brkatog, pa me stiglo da izbacim svoj revolt 2 godine kasnije

da se nisam na slican nacin i istog dj-a ispalio vec 2 puta ranije pa ajde

@Takeshi_Kovacs

ma ja sam u poslednjih 10 godina jednom otišao na laurent garniera pre dve godine na apgrejdu, totalno sam out od aktuelnosti 

inače, @Luchifer89je pričao o tim trash hitovima. laurent tad proper slalom izveo kroz suštinu tehna, elektra i hausa (ko bi rekao, matorac ne jebe stil :)) i završio sa ovim nakon 4 sata 

• Like 1

laurent je isto klasa za sebe, slusao sam ga par puta na vecim festivalima, i ranije mu nije bilo strano da bude ipak u okviru teme i atmosfere date veceri(ume i te tako kako da vrti proper tekno kad oce)

u ovim godinama kapiram da je on zvezda za sebe i vrti sta mu se hoce...sto verovatno i brka radi, ali jednostavno nije taj kalibar, a ni izbor muzike mi se ne svidja

mozda je brka garnier za vrlo vrlo vrlo siromasne, sa losijom tehnikom i izborom muzike

ili peggy gou za vrlo vrlo vrlo siromasne, plus da se rodila jedno 30god ranije

a richie...kontra svemu tome i svojim godinama, skoro uvek ispred svog vremena...a slusao sam ga i tamo pred kraj 90-ih, i u 2000-im, i u 2010-im

a sto se tice aktuelnosti, pored richija i beyera, koji su uvek aktuelni...imam jedno novo ime - sama abdulhadi

Edited by Takeshi_Kovacs

[mention=319]Takeshi_Kovacs[/mention]
ma ja sam u poslednjih 10 godina jednom otišao na laurent garniera pre dve godine na apgrejdu, totalno sam out od aktuelnosti 

inače, [mention=493]Luchifer89[/mention]je pričao o tim trash hitovima. laurent tad proper slalom izveo kroz suštinu tehna, elektra i hausa (ko bi rekao, matorac ne jebe stil :)) i završio sa ovim nakon 4 sata 

Is, pa ovo nije trash, sasvim solidan remix je pušten.

ma jok, kakav brka vs garnier 

garniera sam prvi put slušao 95e, na žurci na kojoj svi stariji od 35 tvrde da su bili (:

i tad je bio jednako eclectic 

moj drugi omiljeni dj, helmut aka dj hell isto nikada nije furao jedan stil = jedan set, muzika je sva dobra ako je upotrebis na pravi način 

ja mrzim the cure a ova stvar je bila cherry on top jednog od najboljih house setova koje sam čuo u svom životu, od no name lika koji takođe vrti ili je vrteo muziku zato što voli a ne za lovu 

moja priča sa brkom je bila na tu temu - nisam u fazonu da mu dajem nadnaravne moći ( :

2 minutes ago, Luchifer89 said:

Is, pa ovo nije trash, sasvim solidan remix je pušten.

meni je puštanje mtv pop hitova u underground klabingu trash per se ali i to je verovatno stvar onoga na šta sam navikao back in the days ( :

• Like 1

ma jok, kakav brka vs garnier 

garniera sam prvi put slušao 95e, na žurci na kojoj svi stariji od 35 tvrde da su bili (:

i tad je bio jednako eclectic 
moj drugi omiljeni dj, helmut aka dj hell isto nikada nije furao jedan stil = jedan set, muzika je sva dobra ako je upotrebis na pravi način 

ja mrzim the cure a ova stvar je bila cherry on top jednog od najboljih house setova koje sam čuo u svom životu, od no name lika koji takođe vrti ili je vrteo muziku zato što voli a ne za lovu 
moja priča sa brkom je bila na tu temu - nisam u fazonu da mu dajem nadnaravne moći ( :

meni je puštanje mtv pop hitova u underground klabingu trash per se ali i to je verovatno stvar onoga na šta sam navikao back in the days ( :
Nekad je i sempl dovoljan

37 minutes ago, Takeshi_Kovacs said:

bilo :classic_sleep:

traumprinz je jedan od najvecih genija trenutno. neverovatan talenat. preslusao sam mu sve albume svih alijasa. prince of denmark favorit, dj metatron close second.

dj healer je isto jebacki stil, samo nije za svakoga bas, meni se svidja.

izbacio je nedavno album. kacio imo najbolju traku vec, bonsai.

peggy gou jbt ;D kad god sam joj slusao singlove nijedan mi se nije svideo ;D ali setovi su kul. verovatno problem u meni.

ne mogu sad da slušam ali varela je bio veliki heroj beograda kada se lord nastara vozdizao do svog kultnog statusa. meni je to bilo previše ludo i brzo za klabing, radije bih slušao iz fotelje sa sluskama na ušima 

2 minutes ago, gggggggg said:

peggy gou jbt ;D kad god sam joj slusao singlove nijedan mi se nije svideo ;D ali setovi su kul. verovatno problem u meni.

jesil video ovaj slabasni beef? k'o boro i ja kad se pljujemo na fantaziju 

https://m.facebook.com/daniel.wang.16503/posts/10157474272660957

https://www.instagram.com/tv/CIlXoIMob8N/?utm_source=ig_web_copy_link

@Chaos Is Me

Daj metala iz 2020. šta si slušao. Nisam istraživao toliko koliko obično. Idem kroz istoriju i evo šta sam video da sam slušao - Oransi Pazuzu, Esoctrilihum, Krallice, Havukruunu, Kaatayra, Turia, Eternal Champion, Annihilus, Katatonia, Imperial Triumphant (ovo mi je no1 za sad), Sumac, Haken, Primitive Man, Paysage d’Hiver, Igorrr + sam ispratio svaki mainstream album, Sepultura, Ozzy i slično

Edited by Nicklord