Barkley#34 Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago E, da, kad si u Nemanjinoj, uđi u pekaru Trpković. Najveća znamenitost te ulice. 2 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago (edited) 8 minutes ago, Barkley#34 said: E, da, kad si u Nemanjinoj, uđi u pekaru Trpković. Najveća znamenitost te ulice. Počeo sam da trčim redovno samo da bih mogao češće da jedem njihov burek Edit: I kiflice sa kremom jer se mora i ušećeriti posle jakog doručka Edited 13 hours ago by Урош19 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago A mak sa štrudlom? Projice? Štapići sa maslinama? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago 9 minutes ago, Barkley#34 said: A mak sa štrudlom? Projice? Štapići sa maslinama? Isključivo pola kile bureka i 250 grama kiflica, ne volim da eksperimentišem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicklord Posted 12 hours ago Share Posted 12 hours ago Imali smo tu temu 20 puta ali ja i dalje ne mogu da razumem burek na grame. Svaki put bih rekao četvrtinu i ponavljao dok ne dobijem i kad pitaju 5 puta za grame 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted 12 hours ago Share Posted 12 hours ago Verovatno geografska stvar. Ja nikada nisam čuo nekoga da uzima ili pominje burek na polovine i četvrtine, prvi put sam za to čuo kada je onaj Nišlija snimio onaj viralni klip kada Nišlije dođu u Beograd. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted 12 hours ago Author Share Posted 12 hours ago 14 minutes ago, Урош19 said: Isključivo pola kile bureka i 250 grama kiflica, ne volim da eksperimentišem Narucujem iskljucivo iz lokala koji imaju mantije u ponudi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted 12 hours ago Share Posted 12 hours ago Tamo gde su tepsije standardizovane na kilogram (sa nadevom) četvrtina je logična za naručivanje. U Trpkoviću, npr, imaju veće tepsije pa ti 250-300g nekako dođe vizuelno malo. Zato kad nahraniš oči moraš posle više da trčiš, kao Uroš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted 12 hours ago Share Posted 12 hours ago Ruku na srce uvek kažem "jedan burek" i to je to. Ako je pita, onda gramažiram. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago 1 hour ago, Barkley#34 said: Rekao ti je čovek nešto po razumnoj ceni, ali u BG je taj pojam prilično iskrivljen. Generalno, centar ili širi centar Beograda je uglavnom bezobrazan sa cenama. Kažu ovi iz Savskog Venca: Quote U našoj ponudi nalazi se veliki izbor vina i rakija vodećih proizvođača. Prepoznatljivi smo i po vrlo obilnim porcijama i više nego pristupačnim cenama. Nekad su zaista bili pristupačni, da li su i danas... neko će morati da proveri @Drug Crni Nema cenovnik, al ima jelovnik: https://restoransavskivenac.rs/jelovnik/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted 11 hours ago Author Share Posted 11 hours ago Savski Venac i Stari Grad? Leskovcanin u Balkanskoj i Stara Hercegovina dole na Dorcolu - sve ostalo nije vredno pomena, tj. vredi kao bivsi Romani Tar kad ga preimenovase u McDonalds. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago Orašac je meni odličan i cene su im ok ali ne znam da li bi se svi složili da se može pešačiti od Nemanjine 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago 13 minutes ago, Урош19 said: Orašac je meni odličan i cene su im ok ali ne znam da li bi se svi složili da se može pešačiti od Nemanjine Može svako ko nije invalid, ima oko kilometar i po. Nek sačeka tramvaj ako ga mrzi da hoda 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted 11 hours ago Author Share Posted 11 hours ago 11 minutes ago, Урош19 said: Orašac je meni odličan i cene su im ok ali ne znam da li bi se svi složili da se može pešačiti od Nemanjine Dobro ne preporuci Djurdjevdan, Vltavu ili Na kraj sveta 2.0... Mada i Kapija Sumadije, Majdan i one pecenjare na kragujevackom putu i ibarskoj magistrali nisu daleko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago 1 minute ago, Kronostime said: Dobro ne preporuci Djurdjevdan, Vltavu ili Na kraj sveta 2.0... Mada i Kapija Sumadije, Majdan i one pecenjare na kragujevackom putu i ibarskoj magistrali nisu daleko. A i ti ga pretera, to je nekih 15-20 minuta pešaka ili 2 stanice tramvajem. Za Beograd ti to dođe kao da ideš kod komšije 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago (edited) E ali Kronos nešto zakera a on preporučio Staru Hercegovinu. Edited 10 hours ago by Smrtokapa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted 10 hours ago Author Share Posted 10 hours ago Just now, Урош19 said: A i ti ga pretera, to je nekih 15-20 minuta pešaka ili 2 stanice tramvajem. Za Beograd ti to dođe kao da ideš kod komšije Beograd moje mladosti "otisla nocna 26 - ko je j*be, picim peske od Trga Republike ka Jerkovicu..." >>> Beograd tvoje mladosti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago Orašac je i meni prvi izbor ali zavisi od volje za šetnjom/prevoza pa nisam hteo da je pominjem. Stara Hercegovina je dobro mesto ali baš ako hoćeš u ovoj situaciji da ga zajebeš pa ga pošalješ u tri lepe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago 3 hours ago, fancy said: Nekad su zaista bili pristupačni, da li su i danas... neko će morati da proveri @Drug Crni Nema cenovnik, al ima jelovnik: https://restoransavskivenac.rs/jelovnik/ Kad ti treba info o cenama, pogotovo restorana, odes lepo na Google maps i nadjes ih i uglavnom za posecenije/poznatije lokale imas medju slikama i kategoriju Menu gde mozes videti slike menija - treba samo da obratis paznju kad je fotkano. Na primer za Savski Venac postoje fotke menija od Aprila 2024. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts