Chaos Is Me Posted Monday at 08:30 PM Posted Monday at 08:30 PM Kaže AI da je realan kapacitet tvrđave 42k ljudi ali da je pravi kapacitet 15-20k da ne bi bilo kao u prknu. Gojira je što se mene tiče kreativni vrhunac ostavila 15+ godina iza sebe ali su svakako od tad porasli kao bend i dosta kežualaca voli da ih vidi.
BattleBender Posted Tuesday at 01:04 PM Posted Tuesday at 01:04 PM Glede leta i vrucine. Oduvek sam najvise voleo leto i bio spreman da prihvatim teskobu odredjenih vrucina zarad zivosti leta i svakodnevnice provucene kroz zut filter povremeno polivene kapljicavam vode. Sa creva ili kose, nakon neke vrste kupanja pa se sliva niz celo u oci. I uvek cu isticati da je najvrednija zivotna magija ona kad si dete, klinac i prozivljavas letnje avanture. Tada svi mi zivimo kao likovi iz nekog romana Stivena Kinga. Medjutim vec prosle godine leto mi je znatno teze palo, a od januara i MS relapsa jednostavno ne mogju da funkcionisem u vrucim prostorijama. MS ko MS, stanje hronicne upale, jako je bitna temperatura tela. I to je nesto sto sam ovih meseci ucio kako da manage-ujem. Mogu 2 dana da se osecam apsolutno normalno i onda ce 10ak minuta u nekoj vrucini da utice na mene, i da krenem da bagujem. Bukvalno kao pregrejani racunar. Slicno mi je i sa ustajalim vazduhom, nekad ne mora da bude i vruc vazduh. A leti se taj efekat ustajalog vazduha mnogo lakse i jace stvara. Neverovanto je kako sam razvio senzor da oba osecam, kao medved sto oseca foke na 3km u par sekundi. I dalje volim estetiku i vajb mediterana. I dalje bih na svake 3,4 nedelje otisao u neki mediteranski grad, na 2,3 dana samo da pijem espreso i rovarim voce po lokalanim piljarama. Kad kazem mediteranski, mislim pre svega na pro-italijanski, zato se meni u grckoj svidja Krf, i to je jedan od meni omiljenih gradova. Mozda bih i ziveo tamo. Dok sa druge strane Santorni i sva ona bela-krec sakis rivas mesta me ne odusevlajvaju mnogo. A overal volim Grcku. Nema ga taj Srbin, juznjak, da ne voli Grcku. Sa druge strane, kada premotam film, u poslednjih 7 meseci, ako moram da izdvojim period od vezana 3,4 dana kada sam se fizicki najbolje osecao, na samom vrhu te liste bi bilo kad sam bio na Kopaoniku. Tu pitanje da li sam jos bio izaso iz samog relapsa, i to je bilo nepunih mesec dana nakon izlaska iz bolnice. Dok kuckam ovo, klima pici na maks, vrlo verovatno 22h dnevno. Mi zivimo u potkrovlju, bez zidova, sa 6 krovna prozora i velikim staklenim portalom za terasu. 10 minuta bez klime i imas osecaj da si u onoj kutiji u koju su stavili Alec Guiness-a u The Bridge on The River Kwait. Od tolike silne klime krenula su mi da mi sviraju pluca. Nego kupio sam bazen, 4x2x1 za dvoriste kod mojih. Evo sad cu da se spakujem, i da predjem 12km da odem da ohladim temperaturu tela. I tako radim najveci deo leta. Bazen me povadio. Nasao i neke fotelje za savrseno lezanje u vodi, tj plutanje. Naravno neki temu pokusaj od nepunih par hiljada rsd-a koji se ispostavio kao pogodak. Ko moze, montazni bazen, do jaja kupovina. Imate na temu dosta zanimljivih zajebancija za to. Drzaci za pice, kosici i loptice. Sutam kao Chauncey Billups bacanja... 1
Recommended Posts