djole Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 17 hours ago, Ne sam Safete said: Ona unplugged verzija kida super je tehnički ali mi se nekako gubi taj trip hop vajb koji originalna verzija ima Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 21 hours ago, djole said: najpotcenjenija poznata tjuna ever? Apsolutno. Jedna od najboljih mejnstrim pesama ikada u mojoj knjizi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 Btw, evo jedne relativno mejnstrim pesme koja mnogo bolje zvuči uživo nego na traci (iako je verovatno malo obrađena live verzija), baš jebe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horium Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 Meni je i dalje bizarno koliko se razlikuju "gornji spratovi" (npr. politika) i ovaj podforum. Kao dva potpuno razlicita sveta, po kvalitetu diskursa, standardima moderacije, ma po svemu. Naravno, u korist ovog dela foruma... 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 3 hours ago, Chaos Is Me said: Apsolutno. Jedna od najboljih mejnstrim pesama ikada u mojoj knjizi. dobra tjundza, mada iz perspektive tinejdzera 90ih, moram da priznam da nikada nisam vezivao potcenjenost ta nju. bas je svugde bila, obozavalo je i staro i mlado, bilo malo i previse u nekom trenutku. bolje nego vecina u2 tjuna slicnog senzibiliteta, pa je bilo lakse podneti. 41 minutes ago, Horium said: Meni je i dalje bizarno koliko se razlikuju "gornji spratovi" (npr. politika) i ovaj podforum. Kao dva potpuno razlicita sveta, po kvalitetu diskursa, standardima moderacije, ma po svemu. Naravno, u korist ovog dela foruma... to je uglavnom zato sto smo mi ovde muskarcine a tamo picopevci 😕 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 5 minutes ago, uini said: to je uglavnom zato sto smo mi ovde muskarcine a tamo picopevci 😕 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 20 minutes ago, uini said: dobra tjundza, mada iz perspektive tinejdzera 90ih, moram da priznam da nikada nisam vezivao potcenjenost ta nju. bas je svugde bila, obozavalo je i staro i mlado, bilo malo i previse u nekom trenutku. bolje nego vecina u2 tjuna slicnog senzibiliteta, pa je bilo lakse podneti. "Potcenjena" je sigurno prejaka reč s obzirom da je pesma vrlo popularna, ima preko 200 mil pregleda na YT i realno je evergreen, ali ne bi bilo naopako ni da je još veća. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 ^ u ovom trenutku okej, tada je bilo borderline nepodnosljivo, recimo petina gangam stajl hajpa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 @uinitko je bio ''jaci'' bend u to vreme Durant Durant ili Depeche Mode? Osecaj za filing mi je da je DD bio vise mainstream popularniji, ali iz 2023. perspektive da na kraju DM ima duzi longevity i relevantnost na terenu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 depesh mod su pocetkom 90ih bili neki pop-andergraund, durant-durant su bili najvrucji bend jos od sredine 80ih, neuporedivo. mada su oni imali neku pauzu pa se vratili a pocetak 90ih je probijao grunge i elektroniku u mejnstrim, pa su djuran djuean tu bili malko autsajderi. nikada nisam posebno gotivio DM izvan tek par tjuna, pa sam biased. ... hocu da kazem kako su DM, kao i RHCP, postali mega popularni tek nakon sto je proslo xy vremena od najboljih izdanja (imho). duran duran su cepali sa madonom i majkl djeksonom. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 Depesha ne moze da nosi vodu DDu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 ^meni su neuporedivi. mogu da poredim depesh vs rhcp ili duran vs u2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horium Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 2 minutes ago, uini said: ^meni su neuporedivi. mogu da poredim depesh vs rhcp ili duran vs u2. Au, kakvo nepostovanje RHCP Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 Meni je RHCP jedan od najprecenjenijih bendova ikada. I Depeche i DD su mi ispred njega, ali ipak DD > Depeche. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 .. nego, ovo cu da slusam veceras za uspavljivanje: Explain the ’90s’: The Filthy Brilliance of Prince in the ’90s Finding the joy in the repetition—and experimentation—of Prince’s most interesting decade By Rob Harvilla Jun 14, 2023, 7:51am https://www.theringer.com/2023/6/14/23760185/prince-90s-gett-off-history princ je ledjenda 2 minutes ago, Horium said: Au, kakvo nepostovanje RHCP zasto? meni su rhcp jedan od 5 omiljenih bendova svih vremena, zakljucno sa "one hot minute". posle toga mi je sve bezveznjikavo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horium Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 (edited) 5 minutes ago, DameTime said: Meni je RHCP jedan od najprecenjenijih bendova ikada. I Depeche i DD su mi ispred njega, ali ipak DD > Depeche. Meni je tako DM overrated do zla boga. DD diskografija ne poznajem nista osim onih njihovih megahitova. @uiniMa ja samo ne cenim narocito DM, pa su mi zato tesko uporedivi. Edited July 6, 2023 by Horium Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 meni su depesh negde blizu rodje raicevica, kojeg kronos gotivi. samo dajem kontekst 90ih, koga bi mogli uporediti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 (edited) 8 minutes ago, Horium said: Meni je tako DM overrated do zla boga. DD diskografija ne poznajem nista osim onih njihovih megahitova. @uiniMa ja samo ne cenim narocito DM, pa su mi zato tesko uporedivi. Kod bendova, u vrhu su mi što se tiče uticaja (na mene): Pink floyd, Deep purple, Queen i DM. Edited July 6, 2023 by DameTime Link to comment Share on other sites More sharing options...
robespierre Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 18 hours ago, uini said: @SteveFrancis#3, ovo slusam za laku noc: ‘60 Songs That Explain the ’90s’: Nate Dogg, Warren G, and the Apex of the G-Funk Era Talking “Regulate,” Michael McDonald, and the effortless brilliance of the late gangsta crooner Nate Dogg Oduvek sam više bio pristalica njujorške tame, crnila i kiše, slug-proof vest underneath my Guess & setting up a deal over blunt fire, bum nigga sleeping on the bench they had him wired fazon, ali od jutros ide loop celog G Funk Era albuma, kakav masterpiece sunce ti jebem. Idealan soundtrack za ovih "prijatnih" 30+. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 39 minutes ago, uini said: ^meni su neuporedivi. mogu da poredim depesh vs rhcp ili duran vs u2. U kom kontekstu poredis DM sa RHCP, kroz naknadnu popularnost iz middle undergrounda, posto su stilovi skroz drugaciji. Vidim ima hejta na DM ovde, ali iz pozicije nekog ko je muziku poceo da ''slusa'' nakon peak-a obe grupe (DD, DM), tj nisam zahvatio hajp ni oko jedne, deluje mi da DM ima dublje stvaralastvo od DD, koji u nekim momentipa deluje cheezy, iako sam uzivalac oba benda. Poredim bas ova dva jer su oba deo British new wavea... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indig0 Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 12 minutes ago, 40Wins said: U kom kontekstu poredis DM sa RHCP, kroz naknadnu popularnost iz middle undergrounda, posto su stilovi skroz drugaciji. Vidim ima hejta na DM ovde, ali iz pozicije nekog ko je muziku poceo da ''slusa'' nakon peak-a obe grupe (DD, DM), tj nisam zahvatio hajp ni oko jedne, deluje mi da DM ima dublje stvaralastvo od DD, koji u nekim momentipa deluje cheezy, iako sam uzivalac oba benda. Poredim bas ova dva jer su oba deo British new wavea... Apsolutno se slažem, Violator i Black celebration su zaista top albumi. Mada meni generalno prija taj njihov zvuk i opšti vajb njihove muzike. Čak mi je i ovaj poslednji "Memento mori" kao omaž Fleču isto dobar. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 Pa sad... Bolje leze Safe+Sound od G-funk ere kako god da okrenes. Pa i Real Brothas. A mozda i Perfection i Conversation... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 35 minutes ago, 40Wins said: U kom kontekstu poredis DM sa RHCP, kroz naknadnu popularnost iz middle undergrounda, posto su stilovi skroz drugaciji. Vidim ima hejta na DM ovde, ali iz pozicije nekog ko je muziku poceo da ''slusa'' nakon peak-a obe grupe (DD, DM), tj nisam zahvatio hajp ni oko jedne, deluje mi da DM ima dublje stvaralastvo od DD, koji u nekim momentipa deluje cheezy, iako sam uzivalac oba benda. Poredim bas ova dva jer su oba deo British new wavea... pa ako treba jos da uprostim, depesche mode i rhcp su imali supstancu, nesto sto obelezava zeitgeist ili kako vec; u tom smislu su mi uporedivi, nebitno je sto ja licno volim rhcp do pola dm uglavnom nikako. duran duran su mi kao i u2, pop senzacije, koje je stvorila fabrika. napravi fabrika dobar kecap ali to je i dalje kecap . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 @Chaos Is Me, ovo je potcenjena pop tjuna u mojoj imaginarnoj knjizi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 ... eto i uzivo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts