Jump to content

Kafana pod obručima


Kronostime

Recommended Posts

Quote

Ljudima ne mogu udahnuti svoju ljubav, i oni ne mogu da mi je vrate. Gledaju me hladno, sumnjičavo, odmjeravaju opasnost koja im od mene prijeti i, zatvoreni svakako, zatvaraju se još više, na prvu neočekivanu riječ, na prvi nenaviknut pokret ili odmah napadaju, braneći se, jer više vole da ubiju nego da strahuju. Ljudi se u stvari boje, zato su surovi. Napad je odbrana koju naređuje opreznost, i tako nema lijeka surovosti, jer nema lijeka ljudskoj nesigurnosti.

 

Meša Selimović

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ovog (produženog) vikenda, daklem od 31.3-2.4.2023. održava se 29. po redu skup Empirijska istraživanja u psihologiji, na Filozofskom fakultetu u BG, a u organizaciji Laboratorije za eksperimentalnu psihologiju Odeljenja za psihologiju i Instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta. Oblasti psihologije koje su pokrivene skupom su percepcija, psihologija umetnosti, kognitivna psihologija, psihologija ličnosti, razvojna psihologija, socijalna psihologija, psihologija obrazovanja, psihologija rada, klinička psihologija. Program skupa obuhvata plenarna predavanja, usmena saopštenja (klasifikovana u odgovarajuće oblasti), poster sekcije, kao i simpozijume i okrugle stolove.

 

Program: http://empirijskaistrazivanja.org/wp-content/uploads/2023/03/EIP_2023_full_programme.pdf

Raspored: http://empirijskaistrazivanja.org/raspored/ 

 

Svi su dobrodošli, mož' da bane ko 'oće i čuje šta se to novo i zanimljivo saznalo u psihološkim oblastima na ovim prostorima. Upad, normalno, besplatan.

 

 

Edited by DameTime
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, AgroLaki said:

 

Dal je u proslosti sve bilo vise kul, ili bi danasnjim klincima ovo bilo krindzeroni sa losom modom. Moram da pustim ovo zeninim sestricininama od 17 i 11 godina i izvucem zakljucak za celu generaciju. 

 

Objava na drustvenim mrezama pocinje sa:

 

Odricemo se tece AgroLakija....

:girl:

Edited by Kronostime
Link to comment
Share on other sites

1983.godine Zdravko Colic je snimio album "Sta mi radis". Album je sniman u Londonu. Producirao ga je Kornelije Bata Kovac. Kritika se slaze da je ovo najbolje producirani Colicev album. Bati i Coli je falio programer za sintisajzere. Neko im je preporucio mladog i anonimnog aranzera i programera Hansa Zimmera. 
Zimmer je u medjuvremenu postao jedan od najpoznatijih kompozitora filmske muzike.

Ja vise volim neke druge stvari koje su zajedno snimili Bata i Cola,ali neka danas ide pesma bas sa ovog albuma.
Dobar dan svima u kafani
 

 

  • Like 5
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...