Perkos2 Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 Bez nervoze Mile, nađi odgovarajuću temu za svoje teorije zavere. Uvek prvo pročitaj naslov teme prw nego kreneš da kuckaš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 Perkose Srbine, Perkose Srbine 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 3 minutes ago, DJORDJE said: Perkose Srbine, Perkose Srbine 🙋♂️🙋♂️🙋♂️ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milenko Puzigaca Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 Ja samo nastavljam dokle se stiglo u stvarnom svetu/životu teme, a što se samog naslova tice, nemam šta da kažem o tome jer je ta tema je odavno završena. U šta će i oni koji bi da je i dalje guslaju, samo da se ne bi ponašali normalno, pa na primer počeli redovno da čiste ulice i ostalo, uskoro biti uvereni. A šta je u njihovim glavama, to nikoga ne zanima. Oni bolje neka misle zašto im je to u glavama, i šta je to sa njima, pa ništa više ne vole nego da se prepuštaju animalnim nagonima i uzburkanim emocijama, što znači da u stvari u tom prepuštanju uživaju. Uzrok im nije toliko važan Svejedno je njima koji je uzrok, bilo da je to kad neko umre, ili kad razni mejur efendije ritaju i ubacuju naduvenu svinjsku bešiku u kakav otvor, ili eto to iz naslova, a ono što im je u stvari važno, to je da se prepuštaju razularenim strastima i podivljalim emocijama, i da još u tome i uživaju. To nije normalno. Čak i sve religije sveta se oduvek bore protiv toga. Dobro, jeste da su ovi ljubitelji ovog zla sa prepuštanjem animalnim porivima bezbožnici, ali to ne znači da ne mogu da bar ponekad u pauzama uživanja u kovitlanju pobesnelih emocija razmisle o nekim porukama koje im šalje eto religija za koju kažu da su joj drugovi članovi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 Lepo si analizirao Italijansko i posebno Englesko društvo pred vecerasnje finale na Vembliju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milenko Puzigaca Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 (edited) Mozda, ali tamo to počinje i završava se u dva sata, a nije smisao postojanja. Tamo ne računaju vreme od jednog do drugog prepuštanja podivljalim emocijama, kao alkosi i narkomani. Plus, i kad napišem "vi", mislim na svakog od "vas" posebno, kao na "individue" Edited July 11, 2021 by Milenko Puzigaca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 14 minutes ago, Milenko Puzigaca said: Mozda, ali tamo to počinje i završava se u dva sata, a nije smisao postojanja. Tamo ne računaju vreme od jednog do drugog prepuštanja podivljalim emocijama, kao alkosi i narkomani. Plus, i kad napišem "vi", mislim na svakog od "vas" posebno, kao na "individue" Slabo ti pratiš događanja u tim zemljama, odjednom su i na koronu zaboravili a o divljačkom zvizdanju na protivničke himne verovatno ce videnovic nesto da tvituje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milenko Puzigaca Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 (edited) Ne slabo, nego uopšte ne pratim te aktivnosti, nigde. Zasto bi to mene zanimalo, i zašto bi me zanimalo šta rade i kako se ponašaju fanovi te aktivnosti? To je prostačko nogatanje. Rekla baka Elvira u seriji Grlom u jagode. Verovatno se shodno tome i ponašaju, kako se od tog staleža i očekuje. Zašto bi bilo čudno ako se fukara ponaša kao fukara? Čudno bi bilo kad bi fukara počela da se ponaša pristojno, a kad se ponaša kako joj priroda nalaže, to nije čudno, o tome i pričam. Edited July 11, 2021 by Milenko Puzigaca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 (edited) ne pomaze ni NATO izgleda😁 Edited July 11, 2021 by Perkos2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vince Carter Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 (edited) On 7/8/2021 at 3:45 PM, VladimirB said: Zamisli ovo - da se jednog dana Albanci odluče da se Kosovo vrati u sastav Republike Srbije. Evo na šta bi to ličilo... - Predsednik ili potpredsednik republike bi bio Albanac, u rotaciji sa Srbinom. Predsednik ili potpredsednik vlade, takođe. - Deo ministarskih mesta bi dobili albanski političari. - Albanci bi imali dvocifren procenat poslanika u skupštini. - Albanski jezik bi postao službeni jezik i učio bi se kao obavezan u školama. - Radio i TV program bi bili dvojezični. - Kako ne možeš da zabraniš slobodu kretanja i slobodu zapošljavanja, došlo bi do velike migracije prema velikim gradovima u Srbiji. - To znači da bi imali kolege Albance na poslu, kao i rukovodioce Albance. - Imali bi i komšije Albance u zgradama gde živimo, jer ne možeš da uvedeš segregaciju. - Kako ne možeš da ukineš slobodu veroispovesti, vremenom bi se gradile džamije po gradovima u Srbiji. - itd itd itd itd. Šta misliš, da li bi Srbi ovo želeli? Ovo navedeno je deo delića promena koje bi usledile. Da li insinuiraš da su Srbi netolerantan narod? Slobodno to i reci. Neće te niko banovati zbog toga. Edited July 11, 2021 by Vince Carter Link to comment Share on other sites More sharing options...
VladimirB Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 (edited) 32 minutes ago, Vince Carter said: Da li insinuiraš da su Srbi netolerantan narod? Slobodno to i reci. Neće te niko banovati zbog toga. Ne insinuiram, već kažem šta jeste - izrazito netolerantan narod. I to se vidi u raznim kontekstima, ne samo u priči oko Kosova. Ovaj spisak šta bi bilo kada bi bilo - najblaži odgovor (manjina sagovornika) koji sam čuo je bio tipa "našao bi se način da se Šiptarima ograniči xyz... da ne izlaze sa Kosova". Drugim rečima, aparthejd. Slobodu kretanja zapošljavanja posedovanja imovine - nikada im ne bi dali. 3 od 10 ili 4 od 10 nemaju problema da odmah kažu kako bi neki Bljesak ili Oluja rešili stvar, kada se geopolitička situacija promeni u korist Srbije - propadne EU i USA, pa nam braća dozvole da vratimo teritoriju. Da se ne pravimo fini i pametni, većina Srba želi Kosovo kao teritoriju bez ljudi. Ne vidim kako bi ti ili neko drugi meni dozvoljavao slobodu govora, tj. nebanovanja. Gore napisano je sažetak sažetka razgovora sa visoko trocifrenim brojem ljudi, i na Kosovu (odakle sam) i po Srbiji. Edited July 11, 2021 by VladimirB 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 Albanci se slobodno krecu po Srbiji, imaju pravo na imovinu, lekarske usluge, zapošljavanje ali očito to neko ne želi da vidi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VladimirB Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 18 minutes ago, Perkos2 said: Albanci se slobodno krecu po Srbiji, imaju pravo na imovinu, lekarske usluge, zapošljavanje ali očito to neko ne želi da vidi To kako ti pričaš se zove licemerje. Ja sam naveo veoma jednostavno - predsednik države, potpredsednik države, predsednik vlade, potpredsednik vlade, ministri, poslanici, da dodamo vojna lica i policajce, vlasnici nekretnina, kolege, šefovi, službeni jezik, komšije, sloboda veroispovesti... Ovo je drugi univerzum od tvog gde caruje carstvo i drugarstvo, u kome ima "dobrih Albanaca" ali u dovoljno malom broju da Srbi sačuvaju iluziju o samima sebi. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeanMachine Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 (edited) 13 minutes ago, VladimirB said: To kako ti pričaš se zove licemerje. Ja sam naveo veoma jednostavno - predsednik države, potpredsednik države, predsednik vlade, potpredsednik vlade, ministri, poslanici, da dodamo vojna lica i policajce, vlasnici nekretnina, kolege, šefovi, službeni jezik, komšije, sloboda veroispovesti... Ovo je drugi univerzum od tvog gde caruje carstvo i drugarstvo, u kome ima "dobrih Albanaca" ali u dovoljno malom broju da Srbi sačuvaju iluziju o samima sebi. A sto bi takvo resenje moralo da bude? Imas varijantu da bude unija Srbije i Kosova, dakle ko Srbija i Crna Gora nekad, bez zajednicke vojske. Postoji x modaliteta hipotetickog sporazuma Srbije i Kosova ali se non stop plasiraju samo dva najnerelanija, reintegracija ili obostrano priznanje. Niti je moguce reintegrisati Kosovo niti je izvodljivo postici obostrano priznanje jer zapad nije u stanju da to odradi kako treba. Trump je to pokusao ali ostali sa zapada nisu bili za to. Sad tek nece biti a kako vreme prolazi zapad sve vise ima drugih problema da se bavi priznanjem, plus Kurti je ozbiljan problem za tu pricu i ne znam kako ce to zapad resi. Edited July 11, 2021 by MeanMachine 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VladimirB Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 (edited) 13 minutes ago, MeanMachine said: A sto bi takvo resenje moralo da bude? Imas varijantu da bude unija Srbije i Kosova, dakle ko Srbija i Crna Gora nekad, bez zajednicke vojske. Dakle postoji x modaliteta hipotetickog sporazuma Srbije i Kosova ali se non stop plasiraju samo dva najnerelanija, reintegracija ili obostrano priznanje. Niti je moguce reintegrisati Kosovo niti je izvodljivo postici obostrano priznanje jer zapad nije u stanju da to odradi kako treba. Trump je to pokusao ali ostali sa zapada nisu bili za to. Sad tek nece biti a kako vreme prolazi zapad sve vise ima drugih problema da se bavi priznanjem, plus Kurti je ozbiljan problem za tu pricu i ne znam kako ce to zapad resi. To je ko da umesto Vucica imaju mladjanog Seselja samo kulturnijeg (dakle ideologa a ne pragmaticnog politicara). Zato što srpski narod, društvo, političare... jedino interesuje unitarizam. Ne postoji mentalitet, tradicija, kultura, iskustvo, makar kakva ideja... o nečem drugom. Lično, to što si pomenuo - unija, ili čak konfederacija - je nešto što bih najviše voleo. To je kada se mašti i emocijama pusti na volju. Kosovo u Srbiji služi za zamajavanje naroda, dok iza scene traje pljačka već više od dve decenije. Dok se viče i nariče "Kosovo, Kosovo" iza scene se broji novac. A prost i ne mnogo pametan narod pada na vikanje i naricanje. Edited July 11, 2021 by VladimirB 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 Ima jedna pesma kod susjeda koja kaže "neka pati koga smeta ..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odjosh Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 Taj stih iz pesme je jedino sto je ostalo od srpskog politickog bica. Zakljucali smo se u sopstvenu glavu i bacili kljuc ali je bar komforno 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 2 hours ago, VladimirB said: To kako ti pričaš se zove licemerje. Ja sam naveo veoma jednostavno - predsednik države, potpredsednik države, predsednik vlade, potpredsednik vlade, ministri, poslanici, da dodamo vojna lica i policajce, vlasnici nekretnina, kolege, šefovi, službeni jezik, komšije, sloboda veroispovesti... Ovo je drugi univerzum od tvog gde caruje carstvo i drugarstvo, u kome ima "dobrih Albanaca" ali u dovoljno malom broju da Srbi sačuvaju iluziju o samima sebi. Za ljubav je potrebno dvoje a sve ovo pobrojano potpisao bi AV bez da mu oko trepne. Kao što rekoh neka prava koja im kao gradanima Srbije pripadaju veliki broj kosovskih Albanaca koristi bez da ih sprečava u tome. Zamisli da se neki Albanac koji je živeo u Beogradu vrati u svoj stan i dozivi napade i da se trazi njegovo isterivanje kako bi se reagovalo. Ja bih prvi bio uz njega i pokusao da ga zaštitim koliko mogu. Toga nazalost u Đakovici nema. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
berti Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 3 hours ago, Vince Carter said: Da li insinuiraš da su Srbi netolerantan narod? Slobodno to i reci. Neće te niko banovati zbog toga. Eno u Djakovici na delu se pokazuje kako izgleda tolerantan narod. Ima ona pesma " A gde je Nataša..." I ostale Biserke... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milenko Puzigaca Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 4 hours ago, Vince Carter said: Da li insinuiraš da su Srbi netolerantan narod? Slobodno to i reci. Neće te niko banovati zbog toga. Ne znam za narod, ali oni koji se tu najviše busaju u svoju nacionalnu pripadnost jesu ekstremno netolerantni prema svemu što se ne uklapa u njihove halucinacije o onome "valja se", i to počinje u primarnoj porodici. Takvi svoju decu proganjaju samo ako odstupe od "valjanja" i unapred pripremljenog "puta", i ako odstupe, odmah počne teranje kroz toplog zeca sastavljenog od tzv roditelja, rođaka, komšija i svih ostalih, uz usklike "kakav si ti to srbin, stanovnik mesta x, wgaf, ako ovo ili ono..." itd. Kod takvih porodica nije mesto gde ljudi žive zajedno zato što tako hoće i gde ljudi jedni drugima pružaju ljubav, razumevanje i podršku, nego su "porodice" takvih nekakvi režimi u kojima "domaćin" lupa šakom o sto, i svima govori šta da rade, i nikad ni za koga nema ni jednu reč podrške, nego jedino što ima su sranja kako je sve što svi urade pogrešno. A takvih "porodica" je tu minimum 90%. Lako je umišljati nekakvu toleranciju među onima koji svi rade isto, i gde niko ne dolazi, turisti se ne računaju, a tolerancija neke sredine se najbolje vidi po tome kako se ta sredina ponaša prema najslabijima i najnezaštićenijima, Ovi koji se tu busaju u svoju nacionalnu pripadnost su se vala baš pokazali od kad su im rekli da više ne treba da ih je sramota što postoje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 Fond za humanitarno pravo koji deluje na Kosovu podrzao je povratak izbeglice Gašić u svoj dom u Đakovici i osudio napade na nju. Mislim da sam negde pročitao da je i Nataša Kandić apelovala na pravo na povratak izbeglih. Isto je uradio čelinik OEBS na Kosovvu pa nemački ambasador u Prištini ali teško je preko noći promeniti mišljenje koje se forsiralo decenijama unazad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milenko Puzigaca Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 1 hour ago, Perkos2 said: Ima jedna pesma kod susjeda koja kaže "neka pati koga smeta ..." To su samo ogavni tantrumi razmaženog derleta kome treba oteti bonu, i onda ga ostaviti da se zaceni od plača i dreke, dok se ne umori i prestane da kmeči i dere se. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 6 minutes ago, Milenko Puzigaca said: To su samo ogavni tantrumi razmaženog derleta kome treba oteti bonu, i onda ga ostaviti da se zaceni od plača i dreke, dok se ne umori i prestane da kmeči i dere se. Znao sam da ti se ne sviđa ona glupava "fudbal se vraća kući" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VladimirB Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 (edited) 1 hour ago, berti said: Eno u Djakovici na delu se pokazuje kako izgleda tolerantan narod. Ima ona pesma " A gde je Nataša..." I ostale Biserke... Ako ćemo tako... U Batajnici treba podići spomenik, ako uopšte razumeš zašto. I trebalo je nekada davno da bude sudski proces za dela koja su dovela do tog spomenika. Sudski proces koji bi dosegao do tadašnjeg vojnog i državnog vrha. Taj spomenik koga neće nikada biti, i sudski proces koji se nije desio - to je jedan od objektivnih pokazatelja šta je srpsko društvo, i prema čemu je tolerantno. Đakovica... Sramotno je potezati pojedinačne primere dobrog i lošeg kod raznih naroda, to je na nivou priče da će sutra izaći sunce. Edited July 11, 2021 by VladimirB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 1 hour ago, VladimirB said: Ako ćemo tako... U Batajnici treba podići spomenik, ako uopšte razumeš zašto. I trebalo je nekada davno da bude sudski proces za dela koja su dovela do tog spomenika. Sudski proces koji bi dosegao do tadašnjeg vojnog i državnog vrha. Taj spomenik koga neće nikada biti, i sudski proces koji se nije desio - to je jedan od objektivnih pokazatelja šta je srpsko društvo, i prema čemu je tolerantno. Đakovica... Sramotno je potezati pojedinačne primere dobrog i lošeg kod raznih naroda, to je na nivou priče da će sutra izaći sunce. Sam sebe demantuješ, prvo navodiš pojedinačni primer a onda kad ti nesto nije po volji kazeš da je sramotno potezati ih. Na Kosovu je nazalost bilo puno stardanja na mnogim mestima i koliko god vodili računa verovatno bi se na nekog zaboravilo. Obe nacije koje treba da žive na Kosovu treba da rade na tome da prevaziđu prošlost i krenu napred. Ako se živi sa mrznjom i tvrdnjom da "nikad ni jedan Srbin ne sme ući u Đakovicu" ili "ni jedan Albanac u Staro Gracko" onda nema napredka nikako. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts