Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
1 hour ago, Barkley#34 said:

Odgledao preksinoć, nakon što se pojavio u našim bioskopima. Kvalitetan film, za svaku preporuku.

Mislim da su i kreatori išli na omekšavanje publike izborom Rasela za glavnog negativca, upravo da bi podvukli to da i naizgled dobroćudni likovi, sa smislom za umetnost, nežni prema porodici, mogu da budu nepojmljivi krvoloci. Sviđa mi se i kako se pravi poveznica između njih i onih neskrivenih psihopata iz kojih isijavaju mržnja i zlo i kako je prikazano da svi oni mogu da se nađu na istom lošem zadatku. U Srbiji svedočimo tome.

Ne slažem se sa tim da se u filmu ne dešava bog-zna-šta. Razgovori i međusobni odnos glavnih likova nisu predugi i zamorni, iako jesu u fokusu filma. Ispresecani su događajima, odnosu sa ostalim likovima, postoji više različitih tenzija, da tako kažem. Uvod je dinamičan, bez preteranog objašnjavanja i sa prelaskom između kadrova i perioda, daje osnovnu a opet jasnu sliku o pripremi suđenja. Finale isto nosi dinamiku i preokret, a uz to svaki lik doživljava neku promenu. Za mene je odličan lik narednika Hjuia.

Zaista skoro dva i po sata brzo prođe.

Referenca na sadašnju Ameriku, a rekao bih i na slične situacije širom sveta je više nego precizna, slažem se.

I ja sam ga sinoć završio. Vrlo dobar film ali mislim da osim istoričara ovo može da se svidi jedino još ljubiteljima drame. Gluma je odlična, meni je Malek vrh odigrao ulogu, mora se imati u vidu kakav je lik tog doktora kako fizički tako i psihički, pogotovo posle ovog suđenja što smo videli u epilogu :

douglas-m-kelley.jpeg

Ovo je slika doktora iz RL.

Uopšteno svi glumci su odradili posao, ali to je ovde bilo i očekivano jer je visokobudžetan film. Ono što meni bode oči je naglasak narednika Hjuia koji priča engleski kao da je rođen u SAD a tamo je proveo par godina života. Takođe on se iscrcao u Normandiji ali ne na dan invazije nago kao pojačanje dva dana kasnije. To je propust režije, aj ovo za dday mi je jasno ali naglasak je morao postojati. Ja imam neku rodbinu iz Bosne koji ni posle 30 godina nisu izgubili naglasak a ovaj ga izgubio za par godina.

Gering je u prvom planu kod Nemaca dok su ostali zapostavljeni, rekao bih totalno. Nije ni čudo obzirom da su tu angažovali neke nepozante glumce. To doprinosi malo bržem tempu filma što će svakako ceniti oni kojima drama nije prvi izbor kod filmova.

Edited by Klotzen
  • Like 2
Posted (edited)

Što se mene tiče, treba pogledati “Zonu interesa” pa tek onda sve ostale filmove o nacistima i uporediti utiske.

”Zona interesa” je nešto najbolje što sam ikada pogledao o tim monstrumima.

Nema intervencija, kamera savršeno dočarava atmosferu užasa a likovi su predstavljeni bas onakvim kakvim ih zamišljam i u poslednjim danima njihovih života na suđenju u Nürnbergu - bezosećajni skotovi koji bi to što su uradili ponovili i u petoj reinkarnaciji.

Edited by melankolic
  • Like 2
Posted
19 minutes ago, Klotzen said:

Ovo je slika doktora iz RL.

Ao, pa baš niđe veze sa Malekom.

Dr bi mogao da ga nosi u zubima, na stranu što je, sudeći po glavi, bio zgodan i muževan.

Ali ispade film jedan od najboljih koje sam gledala prošle godine 

I da, slažem se za Zonu Interesa, totalno drugačija zverka od Nirnberga ali svakako preporuka.

Posted

Meni liče po obliku lica. :classic_smile:

35 minutes ago, Klotzen said:

Ono što meni bode oči je naglasak narednika Hjuia koji priča engleski kao da je rođen u SAD a tamo je proveo par godina života. Takođe on se iscrcao u Normandiji ali ne na dan invazije nago kao pojačanje dva dana kasnije. To je propust režije, aj ovo za dday mi je jasno ali naglasak je morao postojati. Ja imam neku rodbinu iz Bosne koji ni posle 30 godina nisu izgubili naglasak a ovaj ga izgubio za par godina.

I meni je to isprva zaparalo uši ali posle sam se setio da su neki ljudi odlični sluhisti i lako upijaju naglasak, čak prebacuju naglasak u zavisnosti od jezika/narečja na kom pričaju. Moja draga je upoznala nekog dečka od dvadesetak godina u prodavnici u Beču, koji je isprva govorio uobičajen bečki nemački da binse ispostavilo da su mu roditelji iz BL, pa kad je progovorio srpski pričao je čistim BL naglaskom. Moj ćale takođe, kad priča sa rodbinom potpuno promeni naglasak.

• Like 1