drgnk Posted Saturday at 10:21 PM Posted Saturday at 10:21 PM (edited) No Other Choice (2025) https://www.imdb.com/title/tt1527793/?ref_=ttfc_ov_bk Novi film Park chan wook-a (Oldboy, Handmaiden...), korejska crnohumorna adaptacija romana (postoji i francuska) Donalda Vestlejka "The Axe". Glavni junak ostaje bez posla u fabrici papira, jer je nakon preuzimanja iste od strane novog vlasnika, došlo do otpuštanja. Aplicira za novi posao u drugoj kompaniji koja se bavi istim poslom, ali postoji i konkurencija u vidu drugih kandidata za to radno mesto. Uspeva da dođe do CV-ija svakog od njih, utvrđuje ko su mu glavni konkurenti i počinje da ih "uklanja" jednog po jednog. Iskreno, nisam oduševljen ovim ostvarenjem, ali sam svestan činjenice da korejski filmovi namenjeni za festivale, obiluju raznoraznim umetničkim "ukrasima". Kinematografski gledano, film je fantastično zanatski urađen. Odlična režija, kadrovi, fotografija, close-up-ovi koji otkrivaju emotivna stanja likova... Međutim, veliki broj scena i dijaloga koji su u kontekstu radnje potpuno suvišni, doveli su do toga da film konstantno gubi fokus na dešavanja u istom. U nekom trenutku postaje potpuno nebitno šta glavni lik radi i zašto to radi. Pojedine scene su prilično morbidne i izazivaju mučninu. Jedna krajnje bizarna priča, gde se postavlja pitanje da li je čitav plan bio vredan napora i patnje, zarad radnog mesta u fabrici papira?!?? Iako imam utisak da će ovaj film pokupiti nagrade na festivalima i doživeti pozitivne kritike, isti nije moja šolja čaja. Francusku adaptaciju ovog romana i nemam želju da gledam. Edited Saturday at 10:46 PM by drgnk 2
Mina D. Harker Posted Sunday at 12:27 PM Posted Sunday at 12:27 PM Bila sam inspirisana da konačno pogledam Bohemian Rhapsody (2018) film ok, imam novi rispek za muziku grupe i posebno Fredijev glas. Posle sam shvatila da mi treba ChatGpt da sistematizuje i sažme mišljenja o Malekovom performansu, jer se sjećam da je tu svojevremeno bilo disonantnih tonova iako je čovjek dobio Oskara za ulogu. Pošto ne koristim AI vršljala sam dugo po bespućima interneta tražeći neki konsenzus. Ok, zubi su očigledno loš i prenaglašen momenat. Zatim, kažu da nije pogodio govor, nije uhvatio njegovu energiju. Fzički, premršav za Fredija u prajmu. (Btw, ne mogu da zamislim SBC kao Merkjurija zaista) Šta kažu forumaši koji su pogledali film, kako je Malek odigrao Fredija M?
Polivalentni Stevica Posted Sunday at 01:15 PM Posted Sunday at 01:15 PM Bohemian Rhapsody je bio film sa jakim marketingom,sasvim korektan i ništa više. Malek se maksimalno potrudio da dočara Fredija,nije bio loš,ali po meni nezasluženo je dobio Oskara te godine. A konkurencija je bila paklena.Bale,Cooper,Dafoe i Viggo. 2
Drug Crni Posted Sunday at 01:30 PM Author Posted Sunday at 01:30 PM Solidno. Ni više ni manje od toga. Od same glume možda je veći problem način na koji je Freddy portretisan, ali pisalo se o tome kad je film izašao.
Урош19 Posted Sunday at 04:44 PM Posted Sunday at 04:44 PM (edited) 3 hours ago, Polivalentni Stevica said: Bohemian Rhapsody je bio film sa jakim marketingom,sasvim korektan i ništa više. Malek se maksimalno potrudio da dočara Fredija,nije bio loš,ali po meni nezasluženo je dobio Oskara te godine. A konkurencija je bila paklena.Bale,Cooper,Dafoe i Viggo. Dobro je da nisam jedini koji to misli, bukvalno mu Fredi doneo oskara. Da je tako odglumio nekog random lika niko ga ne bi ni spomenuo kao mogućeg oskarovca. Edited Sunday at 04:45 PM by Урош19 1
dali_man Posted Sunday at 05:04 PM Posted Sunday at 05:04 PM Da probam da ga uporedim sa nasim Tomom. Meni je Toma drazi film, jer je uspeo da prenese tu neku emociju koju je sam Toma nosio svojim pesmama. Ali dok sam gledao Marica, uopste nisam video Tomu. Gedajuci Maleka video sam Fredija 1/1.
Klotzen Posted Sunday at 07:32 PM Posted Sunday at 07:32 PM I Am Zlatan (2021) Biografski film o Zlatanu Ibrahimoviću. Onako, nisam baš pao na dupe, mogli su Šveđani više da se otvore. Film prati Zlatana tu negde od 10. godine do 20. godine. Malo više je fokusiran ne njegovu životnu priču. Gluma je onako, dosta skromna, osim glumca koji je igrao Zlatanovg oca koji je odglumio 100% oca sa balkana. Glavni glumac je ok, neke stvari je uspeo neke nije no ide prelazna ocena ali je to moralo mnogo bolje da se odradi u režiji ili da se uzme bolji glumac. Neke teške stvari su izostavljene vervatno da bi film bio pristupačan i deci što nije za kritikovati jer on jeste uzor mladima u Švedskoj. Može da prođe film za porodično gledanje sa decom, ima tu tema koje su svim generacijama interesantne, pogotovo nama sa ovih prostora. One Battle After Another (2025) Malo me podsetio na jedan film o panterima u SAD koji je takođe bio aktuelan pre par godina za oskara. Film prati u principu terorističku organizaciju koja se raspala i vijanje njenih članova po SAD. Priča jeste interesantna i to je jedino što ovaj film diže iz gomile akcionih filmova. Uopšte mi nije jasno odakle ideje nekim ljudima da će ovo dobiti oskara. Dakle ko hoće da gleda akcioni film sa malo zapetljanom, mada zanimljivom, radnjom to je to. Verujem da će neke i odbiti radnja ali meni je ok cela priča. Ovo sigurno ne dobija oskara, bar ne ove glavne osakre.
Nicklord Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago On 11/29/2025 at 11:21 PM, drgnk said: No Other Choice (2025) https://www.imdb.com/title/tt1527793/?ref_=ttfc_ov_bk Novi film Park chan wook-a (Oldboy, Handmaiden...), korejska crnohumorna adaptacija romana (postoji i francuska) Donalda Vestlejka "The Axe". Glavni junak ostaje bez posla u fabrici papira, jer je nakon preuzimanja iste od strane novog vlasnika, došlo do otpuštanja. Aplicira za novi posao u drugoj kompaniji koja se bavi istim poslom, ali postoji i konkurencija u vidu drugih kandidata za to radno mesto. Uspeva da dođe do CV-ija svakog od njih, utvrđuje ko su mu glavni konkurenti i počinje da ih "uklanja" jednog po jednog. Iskreno, nisam oduševljen ovim ostvarenjem, ali sam svestan činjenice da korejski filmovi namenjeni za festivale, obiluju raznoraznim umetničkim "ukrasima". Kinematografski gledano, film je fantastično zanatski urađen. Odlična režija, kadrovi, fotografija, close-up-ovi koji otkrivaju emotivna stanja likova... Međutim, veliki broj scena i dijaloga koji su u kontekstu radnje potpuno suvišni, doveli su do toga da film konstantno gubi fokus na dešavanja u istom. U nekom trenutku postaje potpuno nebitno šta glavni lik radi i zašto to radi. Pojedine scene su prilično morbidne i izazivaju mučninu. Jedna krajnje bizarna priča, gde se postavlja pitanje da li je čitav plan bio vredan napora i patnje, zarad radnog mesta u fabrici papira?!?? Iako imam utisak da će ovaj film pokupiti nagrade na festivalima i doživeti pozitivne kritike, isti nije moja šolja čaja. Francusku adaptaciju ovog romana i nemam želju da gledam. Ja sam gledao ovaj film juče pa me baš zanima na koje scene tačno misliš u prvom boldu? A ovaj drugi bold, ja sam mislio da je to apsolutno cela poenta filma i da to služe razna skretanja sa teme 😄 Da li je zaista vredna količina truda uložena da bi se obezbedio dobar posao i da li je taj lep život koji donese to zaista uvek lep - sve te neke male scene koje nisu direktno povezane sa njegovom jurnjavom za posao mi upotpunjuju to. Razne sitne replike, kao kada mu kolega kaže da živi 6 meseci u kući a još nije upalio roštilj u dvorištu i slične stvari.
McLeod Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 22 hours ago, Mina D. Harker said: Bila sam inspirisana da konačno pogledam Bohemian Rhapsody (2018) film ok, imam novi rispek za muziku grupe i posebno Fredijev glas. Posle sam shvatila da mi treba ChatGpt da sistematizuje i sažme mišljenja o Malekovom performansu, jer se sjećam da je tu svojevremeno bilo disonantnih tonova iako je čovjek dobio Oskara za ulogu. Pošto ne koristim AI vršljala sam dugo po bespućima interneta tražeći neki konsenzus. Ok, zubi su očigledno loš i prenaglašen momenat. Zatim, kažu da nije pogodio govor, nije uhvatio njegovu energiju. Fzički, premršav za Fredija u prajmu. (Btw, ne mogu da zamislim SBC kao Merkjurija zaista) Šta kažu forumaši koji su pogledali film, kako je Malek odigrao Fredija M? Meni je film kad sam ga gledao bio ok, Oskar Maleku je naravno glupost, ali Oskar je i generalno vec godinama mnogo cesce glupost nego realno stanje stvari. Nije ga zasluzio, ali da je i u top 10 glumaca koje ces nabrojati da su dobili nezasluzeno Oskara, nije ni blizu. Ono na sta se on fokusirao je da pretoci njegovu mimiku i neku dinamiku benda koja mozda nije toliko poznata (mada je velikim fanovima sve poznato). Hajlajt filma je prakticno re-kreacija koncerta na Vembliju i tu se negde vidi sam selling point filma - milkovati fanove Queena dajuci im da dozive ponovo taj koncert. Posto su hteli da sve iskopiraju ima trenutaka gde to ne izgleda dobro, sto oni koji su gledali taj koncert 50 puta (a ima ih mnogo) svakako uhvate. Tako da je to bas bilo igranje na ziletu, mislim da vecina podeljenih reakcija dolazi od toga. Licno mi je najvise zasmetalo ono oko potpisivanja ugovora. Nije se desilo nikada, ajde da su napravili dramatizaciju zbog filma, nego su citav dogadjaj izmislili i stavili u film koji treba da prica o stvarnom zivotu Fredija Merkjurija. Dramatizacija je dozvoljena i dobrodosla, cak i spekulacije, kada predstavljas neke intimne momente gde pretpostavljas kako su se odigrale neke stvari za koje znamo da su se odigrale, ali ovo su gluposti. Sto se tice fizickog izgleda, meni je on dosta dobro skinuo Fredija. Ne slazem se uopste, a video sam da je bila prica o tome kako je Malek sitan za Fredija. Bukvalno je 5 cm nizi i nesto je bio laksi. Fredi je bio 177 cm, ne znam kome je on izgledao krupno, on je bio ispod proseka i sto se tice visine i gabarita za muskarce. 3
Mina D. Harker Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 1 hour ago, McLeod said: Ne slazem se uopste, a video sam da je bila prica o tome kako je Malek sitan za Fredija. Bukvalno je 5 cm nizi i nesto je bio laksi. Fredi je bio 177 cm, ne znam kome je on izgledao krupno, on je bio ispod proseka i sto se tice visine i gabarita za muskarce. Mislim da "sitan" nije pravi izraz, jer je i Fredi bio niži za muškarca. Zapravo sam se iznenadila da je imao i tih 177. Bolji izraz je muževnost kad se njih dvojica uporede. Takođe, Fredi je imao i muževnije lice, sa prodornijim pogledom. Mislim, Rami ima te iskolačene vodnjikave svijetle oči i to čini baš drastičnu razliku u utisku. Slažem se da je Live Aid bio kruna filma, i trenutak kad je Malek konačno zasijao u ulozi. Ali trebalo mi je skoro pola filma da se naviknem na njega, posle je bilo bolje sa kratkom kosom. Iz ovih fizičkih razloga mi je Saša Baron Koen sa svojih 190 i kusur u startu neuvjerljiv izbor, pošto sam čitala da bi neki ljudi radije vidjeli njega kao Fredija, u nekoj alt. stvarnosti. Markantno lice i transformacija na stranu.
Drug Crni Posted 12 hours ago Author Posted 12 hours ago On je (Saša) i bio prvi izbor producenata za ulogu, ali je tražio izmene u scenariju smatrajući da Mercury nije adekvatno predstavljen, da je imao još više izraženu mračnu stranu ličnosti. Producenti kao i članovi benda koji su stajali iza filma (May i Taylor) nisu hteli ni da čuju za to i tako smo otprilike dobili Maleka u vodećoj ulozi.
drgnk Posted 14 minutes ago Posted 14 minutes ago (edited) 21 hours ago, Nicklord said: Ja sam gledao ovaj film juče pa me baš zanima na koje scene tačno misliš u prvom boldu? A ovaj drugi bold, ja sam mislio da je to apsolutno cela poenta filma i da to služe razna skretanja sa teme 😄 Da li je zaista vredna količina truda uložena da bi se obezbedio dobar posao i da li je taj lep život koji donese to zaista uvek lep - sve te neke male scene koje nisu direktno povezane sa njegovom jurnjavom za posao mi upotpunjuju to. Razne sitne replike, kao kada mu kolega kaže da živi 6 meseci u kući a još nije upalio roštilj u dvorištu i slične stvari. Ne mogu sad tačno da se setim svih detalja, znam samo da sam imao osećaj da je film u nekom trenutku počeo da se vuče, da sam izgubio fokus i koncentraciju, te da sam povremeno morao da prekinem gledanje istog koliko me je ugnjavio i zgrozio. Rekao bih, na prvo sećanje, da su mi suvišne scene koje sadrže dijaloge sa suprugom, dijaloge sa alkosom koji mu je konkurent, te scene kad je u kadru luda žena pomenutog alkosa, a takvih situacija je previše za moj ukus. Uz to, tu su i morbidne scene "samovađenja" zuba, mučne scene mrcvarenja jer ne zna kako da izvede brzo i čisto ubistvo, testerisanja, ukopi i "sadnja" sadnica... itd, itd. Što se boldovanog tiče, da, zaista mislim da za posao stajanja pored valjka u fabrici papira, nije vredno da ubiješ 3 čoveka na bestijalan način. Odgledao sam preko 100 korejskih filmova, ljubitelj sam te kinematografije, ali ovo mi je bilo too much. Edited 3 minutes ago by drgnk
Recommended Posts