drgnk Posted Saturday at 10:21 PM Posted Saturday at 10:21 PM (edited) No Other Choice (2025) https://www.imdb.com/title/tt1527793/?ref_=ttfc_ov_bk Novi film Park chan wook-a (Oldboy, Handmaiden...), korejska crnohumorna adaptacija romana (postoji i francuska) Donalda Vestlejka "The Axe". Glavni junak ostaje bez posla u fabrici papira, jer je nakon preuzimanja iste od strane novog vlasnika, došlo do otpuštanja. Aplicira za novi posao u drugoj kompaniji koja se bavi istim poslom, ali postoji i konkurencija u vidu drugih kandidata za to radno mesto. Uspeva da dođe do CV-ija svakog od njih, utvrđuje ko su mu glavni konkurenti i počinje da ih "uklanja" jednog po jednog. Iskreno, nisam oduševljen ovim ostvarenjem, ali sam svestan činjenice da korejski filmovi namenjeni za festivale, obiluju raznoraznim umetničkim "ukrasima". Kinematografski gledano, film je fantastično zanatski urađen. Odlična režija, kadrovi, fotografija, close-up-ovi koji otkrivaju emotivna stanja likova... Međutim, veliki broj scena i dijaloga koji su u kontekstu radnje potpuno suvišni, doveli su do toga da film konstantno gubi fokus na dešavanja u istom. U nekom trenutku postaje potpuno nebitno šta glavni lik radi i zašto to radi. Pojedine scene su prilično morbidne i izazivaju mučninu. Jedna krajnje bizarna priča, gde se postavlja pitanje da li je čitav plan bio vredan napora i patnje, zarad radnog mesta u fabrici papira?!?? Iako imam utisak da će ovaj film pokupiti nagrade na festivalima i doživeti pozitivne kritike, isti nije moja šolja čaja. Francusku adaptaciju ovog romana i nemam želju da gledam. Edited Saturday at 10:46 PM by drgnk 2
Mina D. Harker Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Bila sam inspirisana da konačno pogledam Bohemian Rhapsody (2018) film ok, imam novi rispek za muziku grupe i posebno Fredijev glas. Posle sam shvatila da mi treba ChatGpt da sistematizuje i sažme mišljenja o Malekovom performansu, jer se sjećam da je tu svojevremeno bilo disonantnih tonova iako je čovjek dobio Oskara za ulogu. Pošto ne koristim AI vršljala sam dugo po bespućima interneta tražeći neki konsenzus. Ok, zubi su očigledno loš i prenaglašen momenat. Zatim, kažu da nije pogodio govor, nije uhvatio njegovu energiju. Fzički, premršav za Fredija u prajmu. (Btw, ne mogu da zamislim SBC kao Merkjurija zaista) Šta kažu forumaši koji su pogledali film, kako je Malek odigrao Fredija M?
Polivalentni Stevica Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Bohemian Rhapsody je bio film sa jakim marketingom,sasvim korektan i ništa više. Malek se maksimalno potrudio da dočara Fredija,nije bio loš,ali po meni nezasluženo je dobio Oskara te godine. A konkurencija je bila paklena.Bale,Cooper,Dafoe i Viggo. 2
Drug Crni Posted 14 hours ago Author Posted 14 hours ago Solidno. Ni više ni manje od toga. Od same glume možda je veći problem način na koji je Freddy portretisan, ali pisalo se o tome kad je film izašao.
Урош19 Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago (edited) 3 hours ago, Polivalentni Stevica said: Bohemian Rhapsody je bio film sa jakim marketingom,sasvim korektan i ništa više. Malek se maksimalno potrudio da dočara Fredija,nije bio loš,ali po meni nezasluženo je dobio Oskara te godine. A konkurencija je bila paklena.Bale,Cooper,Dafoe i Viggo. Dobro je da nisam jedini koji to misli, bukvalno mu Fredi doneo oskara. Da je tako odglumio nekog random lika niko ga ne bi ni spomenuo kao mogućeg oskarovca. Edited 11 hours ago by Урош19 1
dali_man Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Da probam da ga uporedim sa nasim Tomom. Meni je Toma drazi film, jer je uspeo da prenese tu neku emociju koju je sam Toma nosio svojim pesmama. Ali dok sam gledao Marica, uopste nisam video Tomu. Gedajuci Maleka video sam Fredija 1/1.
Klotzen Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago I Am Zlatan (2021) Biografski film o Zlatanu Ibrahimoviću. Onako, nisam baš pao na dupe, mogli su Šveđani više da se otvore. Film prati Zlatana tu negde od 10. godine do 20. godine. Malo više je fokusiran ne njegovu životnu priču. Gluma je onako, dosta skromna, osim glumca koji je igrao Zlatanovg oca koji je odglumio 100% oca sa balkana. Glavni glumac je ok, neke stvari je uspeo neke nije no ide prelazna ocena ali je to moralo mnogo bolje da se odradi u režiji ili da se uzme bolji glumac. Neke teške stvari su izostavljene vervatno da bi film bio pristupačan i deci što nije za kritikovati jer on jeste uzor mladima u Švedskoj. Može da prođe film za porodično gledanje sa decom, ima tu tema koje su svim generacijama interesantne, pogotovo nama sa ovih prostora. One Battle After Another (2025) Malo me podsetio na jedan film o panterima u SAD koji je takođe bio aktuelan pre par godina za oskara. Film prati u principu terorističku organizaciju koja se raspala i vijanje njenih članova po SAD. Priča jeste interesantna i to je jedino što ovaj film diže iz gomile akcionih filmova. Uopšte mi nije jasno odakle ideje nekim ljudima da će ovo dobiti oskara. Dakle ko hoće da gleda akcioni film sa malo zapetljanom, mada zanimljivom, radnjom to je to. Verujem da će neke i odbiti radnja ali meni je ok cela priča. Ovo sigurno ne dobija oskara, bar ne ove glavne osakre.
Recommended Posts