Jump to content

Recommended Posts

Posted

Drive je neo-noir i suštinski omaž filmu Thief Džejmsa Kana ali celom noir žanru, Goslinga uopšte ne treba posmatrati kao filmskog lika nego kao strong, silent type arhetip noir žanra. 

Sinoć sam po prvi put pogledao film prvenac Pola Tomasa Andersona, Hard Eight. Vidi se klica Magnolije, Boogie Nights-a i There Will Be Blood-a, uz očigledan uticaj Pulp Fiction-a (Samuel L Jackson faktički glumi sebe iz Pulp Fiction-a). 

• Like 1
Posted

I meni je Gosling gotivan, ali muškarci imaju nekako specijalan odnos prema njemu/sa njim. Skoro boy crush. Bar je tako bilo u njegovom "prajmu" i tih par filmova gdje igra tihog ali samouvjerenog tipa. 

Meni pak neke njegove druge uloge više leže, (ne nije Notebook 😛 )

Blue Valentine, Lars and the Real Girl npr. 

A Refn inače nekako pravi "muške" filmove. Izuzev Neonskog Demona. 

Ne pitaj me da objasnim, n'umem 🙂

Takav mi je utisak. 

Posted
1 hour ago, Drug Crni said:

Bukvalno ne zna čovek šta je bolje od dva..sa tim u vezi odlične role i Foxxa i Cruisea, ali moram posebno da hejlujem Toma kao Vincenta u filmu. Neverovatno dobar i samo mi je njegova uloga u Magnoliji bolja od ove.

Tom Cruise u Tropic Thunderu je genijalan.😃 

• Like 1
  • Thanks 1
Posted (edited)
2 hours ago, Drug Crni said:

...

Collateral akcija, krimi, triler, drama 2004
Još jedan odličan film. Mann je majstor ovog žanra i to potvrđuje i u Collateral. Kao i u Drive, i ovde su te nightlife scene brojne i isto fenomenalne. Ništa novo za Manna; briljirao je sa sličnim scenama i u Vrelini. Akcija odlična, brza. Ono što je u Heat-u bila pucačka scena na ulici, to je ovde scena u noćnom klubu: vrhunska. Izuzetno mi se dopada kako film svičuje između dva žanra - trilera kada jedan ili oba glavna lika napuštaju taksi i drame koja se razvija između njih dvojice kada su u vozilu. Bukvalno ne zna čovek šta je bolje od dva..sa tim u vezi odlične role i Foxxa i Cruisea, ali moram posebno da hejlujem Toma kao Vincenta u filmu. Neverovatno dobar i samo mi je njegova uloga u Magnoliji bolja od ove. Collateral možda nije nivo Vreline, ali ne zaostaje mnogo..jaka 8 od mene..

Edit: možda šak i 8.5

Izvini što se ubacujem.

Interesantno da ga nisi ranije pogledao.

Ja recimo ne gotivim ni Drive a posebno ne Heat (čak mi je original bolji)...Ne bih tačno mogao da ti kažem - al' nekako su mi šminka i jedan i drugi. Ono, Al i Bobi konačno zajedno... bzvz.

Collateral  - pak, volim. Zbog Kruza. Pokidao.

Tu sam skontao da je, ipak, dobar glumac.

Simpatičan je i Bardem u filmu.

...

Foks je malo miskast - al' njega ionako ne volim.

Dobar film.

Edited by Besni lala
  • Like 1
  • Thanks 1
Posted

Jesam, kad je izašao, ali bila neka loša verzija, loš kvalitet snimka koji mi je tad dopao pod ruke..pa  mi je umnogome tad pokvarilo užitak, a i utisak o filmu. Sad je sve leglo kako treba.

• Like 1
Posted
1 hour ago, Besni lala said:

Izvini što se ubacujem.

Ja recimo ne gotivim ni Drive a posebno ne Heat (čak mi je original bolji)...Ne bih tačno mogao da ti kažem - al' nekako su mi šminka i jedan i drugi. Ono, Al i Bobi konačno zajedno... bzvz.

a616bed25c7bfba1416c742e7c8f829f.gif

R.db41f8d2fff6d33c1f77cd2e5ff2f0f9?rik=A

• WOW 1
Posted
1 hour ago, Besni lala said:

Izvini što se ubacujem.

Collateral  - pak, volim. Zbog Kruza. Pokidao.

Tu sam skontao da je, ipak, dobar glumac.

Simpatičan je i Bardem u filmu.

...

Foks je malo miskast - al' njega ionako ne volim.

Dobar film.

Isto, Drive i Heat su mi na prvo gledanje bili ništa posebno... Čak sam se zapitao da nije do mene jer su oba prilično ishajpovana... Možda nekad pogledam ponovo, naročito Drive, možda bude bolji utisak... 

Dok Collateral kida, na prvo gledanje me je "kupio" i pogledam ga s vremena na vreme ponovo (kao uostalom i dosta filmova koji su mi bili odlični). Imam neku svoju malu Blu Ray kolekciju baš tih filmova, kojima se rado vraćam...

Kruz je glumčina, ali ja mu odajem priznanje jer je baš težak movie freak, i posvećen je tome 1000%,bez obzira što je weirdo u real lajfu...  Retko koji film mu je loš... Novi Top Gun je takođe razvalio... 

• Love 1