Charles De Ketelaere Posted December 25, 2024 Share Posted December 25, 2024 13 hours ago, Geronimo said: Ako se dobro secam, urednik filmskog i serijskog programa je bio Robert Nemecek u jednom podeuzem periodu... Filmski i serijski program Pinka (koji je bio zaista izuzetan, cak i meni koji sam tada bio bas balavac) je bio izuzetan. In the 1990s he became the editor of film program on Television Pink, introducing the Serbian public to The Simpsons, The X-Files, Friends, Nikita, The Sopranos and other series. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted December 25, 2024 Share Posted December 25, 2024 Ehh na zimu kad sam ja bio dete dok traje raspust na RTS išao zimski bioskop. Nisam 100% siguran, ali mislim da je u 13h išao film. Posle doručka izađemo svi napolje. Skupi se cela ekipa iz ulice i idemo do železničke stanice gde je bio dobar spust za sanke. Oko pola 1 svi kući, presvlačenje i uz čaj ili kakao napitak gleda se film. Tada su još uvek bila samo 2 kanala RTS-a Bilo je baš dobrih filmova, klasika. Tada sam prvi put gledao Grof Monte Kristo, Robin Huda,... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geronimo Posted December 25, 2024 Share Posted December 25, 2024 14 hours ago, Geronimo said: Ako se dobro secam, urednik filmskog i serijskog programa je bio Robert Nemecek u jednom podeuzem periodu... Filmski i serijski program Pinka (koji je bio zaista izuzetan, cak i meni koji sam tada bio bas balavac) je bio izuzetan. off - lele, koliko se vidi da sam bio pijan kada sam pisao ovo... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted December 28, 2024 Author Share Posted December 28, 2024 (edited) Hvala @Nicklord na preporuci. The Wild Robot. Priča o uslužnom robotu koji slučajnošću završi na nenaseljenom ostrvu na kojem onda usvoji mladunca guske. Zapravo,priča je to o važnosti zajednice,o poštovanju koje se zavređuje,o tome kako se uloženi trud uvek isplati na kraju,,ali najviše je možda film o roditeljstvu - o njegovim najlepšim,ali i najtežim stranama tokom odrastanja deteta. Crtać nudi sve što treba: odličnu animaciju, originalnu priču, zabavan je i nadasve emotivan. Preporuka i od mene. Ide na onu moju listu najboljih ostvarenja godine iza nas. Edited December 28, 2024 by Drug Crni Dopuna posta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted December 29, 2024 Author Share Posted December 29, 2024 (edited) Uh,kako sam se samo sinoć,za kraj godine, počastio jednim fantastičnim filmom..iz 1999.godine. Kojeg nikada ranije nisam pogledao Magnolia (drama) Proletela puna tri sata filma dok sam rekao 'keks'. To mi je uvek jedan od znakova da je film dobar. Ovde ima još nekih:odlična režija,konematografija,neuobičajena montaža koja ovde fantastično funkcioniše. Respektabilan glumački ansambl. Imao sam utisak da su bukvalno svi glumci isporučili najbolje što su imali. Moram,međutim,da istaknem jednog. Ovo je najbolja gluma koju sam ikada video od Toma Cruisea Ja inače smatram da je u karijeri imao veoma zapaženih uloga,ali po meni,ova mu je najbolja. Film zapravo nema pravu priču;to je skup individualnih priča nekolicine slomljenih ljudi jednog kišovitog dana u Los Anđelesu. I taman kad sve ukazuje da će sve njihove priče da se spoje i utope u jednu,to se ipak ne dogodi. Jer je film veoma živ i ima drugačiji plan za njih. Jesam li spomenuo žabe koje imaju simboličnu,ali i konkretnu ulogu? Odavno nisam pogledao film u kojem se tenzija gradi toliko kontinuirano i tako prefinjeno da možeš da osetiš kako ti leptirići počinju igrati u stomaku. Emotivni vrhunac je možda ono simultano pevanje glavne pesme Wise up,od strane karaktera u filmu. Soundtrack je superioran u filmu. Sve u svemu,od mene jaka preporuka za Magnoliju i čvrsta 8. Najlepši način da okončam filmsku 2024.godinu. Ujedno,koristim priliku da svim filmofilima poželim srećnu Novu godinu! Ostanite mi živi i zdravi,pa se čitamo i dalje ovde. Edited December 29, 2024 by Drug Crni slovo 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted yesterday at 02:15 AM Share Posted yesterday at 02:15 AM Ne mogu da verujem da ti, od sve dece, za celih 25g nisi gledao Magnoliju... Ozbiljan previd, ne toliko samo po sebi jer se dešava, nego po tome šta si sve pogledao u međuvremenu, tj za šta si našao vremena... A ovo ti nije došlo na red Link to comment Share on other sites More sharing options...
woolgatherer Posted yesterday at 07:48 AM Share Posted yesterday at 07:48 AM nije gled'o ni oldboy-a 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted yesterday at 09:40 AM Share Posted yesterday at 09:40 AM Sinoć sam odgledao Čuvare Formule. Odličan film. Lep dokaz da kada režija odradi svoj posao kako treba to glumcima omogućuje da briljiraju. Bukvić i Francuz su odgirali odlične uloge a i ostali su bili dobri. Film ima vibe serije Černobil no pošto su oba slučaja rađena po istinitom događaju to nema negativnih konotacija. Takođe situacija je drugačija oko uzroka nesreće iako u osnovi iza obe nesreće stoji Vlast koja ne radi kako treba. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted yesterday at 10:33 AM Author Share Posted yesterday at 10:33 AM 8 hours ago, Marko said: Ne mogu da verujem da ti, od sve dece, za celih 25g nisi gledao Magnoliju... Ozbiljan previd, ne toliko samo po sebi jer se dešava, nego po tome šta si sve pogledao u međuvremenu, tj za šta si našao vremena... A ovo ti nije došlo na red Ima tome sigurno i nekoliko godina..da sam na ovom forumu jednom i priznao kako postoji ne-tako-mali broj poznatih,kultnih ili nagrađivanih filmova koje sam nekako uspeo preskočiti.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts