Jump to content

KK Partizan 19/20


Cooper

Recommended Posts

6 minutes ago, Stiletto said:

Vujanić, Vesa Petrović, DMBO, Mačvan, Air Slavkan što se tiče domaćih.

Leo, Haus, Berta, Lazme, Žofri od stranaca.

 

Vujanic ne moze nikako medj diskretne... Sto se mene tice, dajem mu prednost ispred Boa, sto mislim da ne bi trebalo da bude sporno sa igrackog aspekta. Lestera vezujemo za najuspesniju sezonu kluba u poslednjih x godina, ali Milos je bas bio nesto posebno. Sklon sam da ispred Boa stavim i Gossa. Mislim da kontekst u kome su se zatekli svaki u svoje vreme cini da ne vidimo sasvim realno citavu sliku. Ima tu jos problema oko najbolje petorke, recimo sta se gleda, da li na kraju ostvarena karijera ili doprinos i kvalitet igara u samom KKP-u, posto se tu dobijaju vrlo razliciti rezultati.

 

Vesa Patrovic svakako ide u ovu ekipu, kao i Vranes. Mislim da i Vonteego i Brown zasluzuju da se razmotre. Bulatovic, Tripkovic, Drobnjak, Roberts...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@SteveFrancis#3

 

Kako Gos ispred Mekejleba? Jasno je da su ekipe Partizana u kojima su oni nastupali nebo i zemlja, ali Bo je bio jedan od nosilaca ekipe koja je otisla na F4. Posle toga u Montepaskiju isto igrao jako dobro. Pa jednu Makedoniju je nosio do 1/2 finala EP-a. Realno tih nekoliko godina je bio top5 igrac u Evropi na svojoj poziciji.

 

Gos u Oliji dosta prosjecan, neka back-up uloga mu je bila namijenjena. Ne znam, meni je Bo bez dileme dominantniji igrac od njega.

 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Ja se isto ne slažem sa SF-om oko Boa. Čast celom F4 timu jer su oni stvarno kao tim izborili tu završnicu, ali meni je Bo bio cheat code u toj sezoni. Imali smo mi tu i Marića kao dominantnu peticu i Veselog kao trojku sa visinom petice i Robertsa kome niko nije mogao da uzme skok, ali ako bih jednog morao da izdvojim to bi bio Bo. Protivnicima je bukvalno bio nemoguć za čuvanje.

U vezi sa onom najboljom petorkom - ja bih definitivno ubacio prajm Novicu na 4, Veselog mrdnuo na 3, što je igrao u KKP, a Bertu na klupu.

Dakle: Bo, Bogdan, Veseli, Novica, Peković.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Epls end orindziz. Ekipe, kontekst, uloge, ovlasti, ambicije, odgovornost... Bo je onih godina bio izuzetno opasan i koristan igrac, medjutim to ne menja cinjenicu da je uvek bio one trick pony. Prakticno iskljucivo drive plej, ali je taj segment igre bio toliko iznadprosecan da je napravio karijeru na njemu. Njemu nije trebao ni dribling, jednostavno je na prvom koraku ostavljao svakog evropskog igraca onomad, bukvalno ga je bilo nemoguce sacuvati 1na1 kad usece. Svaka njemu cast, izuzetno mi je drag igrac i imao je veliki udeo u uspesima, ali ta ekipa je imala itekako jos (bar te sezone) vrhunskih igraca, medju najboljim u EL na svojim pozicijama. Nije nikakvo cudo da je iz f4 EL KKP-a otisao da bude nosilac u Paschiu, kao sto nije cudo ni sto je Goss jedva vise od bekapa u Olyu nakon dolaska iz ekipe s kojom se sprdaju u EC. Neka bude da sam ja delusional, ali sam ubedjen da KKP one sezone ne bi imao losiji rezultat da se njima dvojici zamene mesta. Cak mislim da bi Dule dobio i iskoristio jos dodatnih opcija i mogucnosti koje bi se otvorile zbog NWG-ovih kvaliteta koji su falili Bou. Lester je bio sve samo ne idealan partner Alexu, Robertsu, Veselom... To je zapravo jos jedan spomenik Dujinom znanju i prilagodljivosti.

Link to comment
Share on other sites

'Beš ga, jeste nezgodno porediti dupe i oko kontekste. Nisam pametan.

 

4 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Lester je bio sve samo ne idealan partner Alexu, Robertsu, Veselom... To je zapravo jos jedan spomenik Dujinom znanju i prilagodljivosti.

Ne zaboravi da su miljardu koševa dali nakon njegovog probijanja svake odbrane. O prikucavanjima onog što samo ostavi na obruču da ne govorim. Postoje različita partnerstva, sa NWG bi bila izgrađena drugačija, ovde su Boove Karakteristike dovedene do maksimuma. 

 

Da ne zaboravim, bio je pravi krpelj u odbrani, često krao lopte plejevima, što je u Duletovoj filozofiji igranja na 1-0 bio poseban kvalitet.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja sam Pekovića precrtao za sva vremena, otuda :

 

Bo, Bogdan, TK, Novica, Veseli ... razvalili bi sve vaše smješne petorke :classic_biggrin:

 

 

Nepravedno zaposavljeni: House, Vujanić, Milt,  Berta, Lučić, DMBO, Lasme, Roberts, Krstić, Miloje, Vonteego, Mačvan ... i kapiten Milenko :classic_smile:

Edited by Ne sam Safete
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...