Jump to content

KK Crvena Zvezda 19/20 - "Sa Jadrana Köln se vidi"


Mairosu

Recommended Posts

5 hours ago, Mairosu said:


O izvini šefe, ali zaista mislim da ovo odozgo nije toliko kriptično. Zamisli ti raskineš sa ribom i ne možeš više da je gledaš i kenjaš svim ortacima da je kurva, pa je posle dve godine vidiš na ulici i ipak joj se javiš i pozoveš na kafu i kažeš, ma, znaš šta...

Pozoveš je na kafu ili na kaficu:classic_biggrin:

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Predragdjape said:

U mojoj nekoj teori, vracanje Radonjica je izuzetno bitno za Covica, jer bi dobio podrsku ostale grupe navijaca koje mu i dalje nisu oprostile rastanak sa Radonjicem.. A realno je najbitnije da navijaci skroz stanu uz tim, trenera i upravu... 

 

6 hours ago, Chaos Is Me said:

Vraćanje Radonjića bi bio znak da postoji situacija u kojoj je Nebojša Čović sposoban da savlada sopstvenu sujetu. Pošto je ovo još uvek na nivou torijske mogućnosti, treba sačekati da vidimo da li može da se desi u praksi.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, leki bg said:

Bombarduju me nekim suludim tracevima o Dzimiju Fredetu koji ima ugovor na 2 god.sa PAO....

 

Ja ne bih menjao Pantera. Bas potcenjen igrac, verovatno jer ga ljudi povezuju sa Sakotom.

Edited by Markoss
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Od kada sam čuo priču za mogući povratak Radonje, počeo sam da razmišljam na tu temu. Nekako mi se nametnulo da se uopšte ne bih bunio da ako dođe Radonja igramo EuroCup sledeće sezone. To bi značilo rasterećivanje igračkog kadra, smanjenje broja nepotrebnih stranaca, pravljenje jedne nove ekipe po njegovom ukusu koju bi mogao da polako zateže u ne tako zahtevnom takmičenju. Ovde je ključno koje domaće igrače bi doveo i na koga bi mogao da se osloni od postojećih. Osim možda Dobrić, mislim da iz raznoraznih razloga nijedan drugi domaći igrač nije po njegovom ukusu. Za Čovića, Štimca i Kuridžu nemam dilemu, Lazić nije ni blizu Lazića iz njegovog mandata, Davidovac možda mada mislim da mu je vreme da ide, za Simanića ako se i odluči i ovaj opet usere onda jbg, po mom mišljenju Boriša da moli Boga da dođe Radonja i onda da radi i radi i radi i mooooožda Radonja uspe nešto sa njim. Tu najinteresantnije može da bude šta bi Radonja uspeo da uradi sa Ristićem(ukoliko se ovaj uopšte vrati, a mislim da bi mu bilo pametno da se vrati) i da li bi mogao od Jovanovića da išta napravi(ja mislim da je on drvo, ali Radonja je to). Kuzmić mi je totalna enigma na šta će da liči na početku sledeće sezone, mada svi znamo šta može pod Radonjom... Što se tiče stranaca mislim da bi on želeo da zadrži Berona i Brauna, ali mislim da su oni bivši. Panter je must da ostane. Gist, Ojo, Lukas, Dženkins(daj Bože da grešim 😥) i Perperoglu nemaju šta da traže kod njega.

 

E sada što se tiče FMP-a. Odmah mu dati Radanova i projektovati mu mesto u 12, a da na treningu kida i opravda šansu. Da se ja pitam od prvog dana Pecarski da dođe na pripreme i da isto kao Simanić radi i radi i radi i još 10 puta više radi sa Radonjom, pa ko zna... Ne poznajem dovoljno Momirova, Uskokovića i Đorđevića, možda na pripreme pa ko zasluži. Ne znam kakav ugovor ima Apić, ali možda njega dovesti pa probati i sa njim.

 

Od povratnika voleo bih da vidim Jovića(teška priča zbog love i EuroCupa), Dangubića, Jaku. Od povratnika stranaca voleo bih da ne znam zašto opet vidim Diona Tompsona, naravno i Milera, ali on je izgleda  definitivno za penziju. Voleo bih i Voltersa i Kinzija, ali to je već nemoguće.

 

Simonović mi više uopšte ne uliva poverenje(mada više puta sam sumnjao pa me par puta razuverio 😃), ali mislim da on ipak ne može više da igra na onom nivou. Luku Mitrovića ne bih ponovo voleo da vidim, ali nemam predstavu u kakvom je stanju trenutno.

 

Ovde je možda glavno pitanje kog domaćeg igrača dovesti da odmah bude produktivan. Nameće se možda Nedović, ali nije mi on za vođu, a i ne verujem da bi hteo da igra EuroCup. E sada neki Todorović, Kravić i slični to već pojma nemam na šta bi ličilo.

 

U svakom slučaju mašta radi svašta, tako da ukoliko Radonja ne dođe sve ovo pada u vodu.

Link to comment
Share on other sites

Radonjic nije bas blizu Zvezde ako se ova situacija oduzi.  Prvo, osnova svakog trenera koji je prosao pet uzastopnih godina treniranja EL tima je EL.  Konacna odluka  za timove da igraju EL sledece godine najranije moze biti 24. maja i to nas dovodi do win-win situacije kako za Covica, navijace, a tako i za samog Radonjica da se kosarkaska takmicenja zavrse toga dana i da ucesnici EL budu isti kao prosle godine i tu su sanse poprilicno velike da Radonjic sedne na klupu KKCZ. Svaki sledeci dan DR je sve dalji i dalji od klupe Crvene Zvezde. Niti ce Radonjic nesto puno cekati i rizikovati da ostane bez posla zasledece sezonu, a isto tako nece i Covic previse rizkovati i cekati. Stvar je tu poprilicno prosta.

 

Sam roster Zvezde koji je bio poslednjih godina je daleko od onoga cega Zvezda treba da se drzi i radi.  Najteza je prica je da nema kvalitetnih domacih igraca, a onda iz Primorske dovedes Jagodic Kuridzu u 33godini zivota koji pokaze da moze da igra na najvisem nivou i da bude bitan igrac u rotaciji. TIM stvara igrace, ovo sto smo imali poslednje godine je sve samo tim nije.  Kad dovodis strance, ne treba da se dovode isluzeni igraci, vec stranci koji imaju zelje da se dokazu u Evropi i kosarci generalno. To su bili ove sezone Beron, Panter i Braun i oni su dali najvise. Nije to sigurna stvar ali je najbolja za klub kao sto je Zvezda. Takve stvari radi  Zalgiris, koji je npr ove sezone imao relativno no name strance za EL nivo i sa jednim iskusnim Riversom. Ti njihovi stranci su sve igraci oko 24-26godina prosek godina koji su zeljni dokazivanja. Takodje selekcija domacih igraca mora biti kvalitetnija, Zalgiris godinama placa domace igrac malo i iznad cene da bi zadrzali srce tima i samih navijaca.

 

Dovodjenje domaceg igraca je najbitnije i onda dovodi kvalitetne strance koji ce popunjavati rupe koje su neophodne. i doneti cist kvalitet u tim. Ako se promasi stranac, imati prostora da ga i zamenis. Ono sto moze biti problem sledece sezone jeste mesto trenera, ako se bude igrala EL, nece tu biti puno vremena za biranje trenera a svakako da je zelja navijaca pa i kluba da se napravi iskorak u Evropi. Mi vec tri godine nemamo ni najmanji uspeh u evropskim takmicenjima i koji to trener moze doneti je veliko pitanje. Covic ce tesko ici na nekog stranog trenera ili trenera koji ne zna srpski jezik. Tako da se broj dostupnih i kvalitetnih trenera jako suzava i Radonjic sigurno nije njegova zelja, jednostavno on je ostankom Obradovica u Monaku neminovnost i pick no1.

 

Meni je takodje i neshvatljivo da se gleda pripadnost igraca klubu. Olimpijakos i PAO su davno prosli te probleme. Olimpijakos je i dolazio do titula tako sto je uzeo npr PAO Spanulisa i dao mu loptu a mi imamo EL u sakama i ne idemo tim putem, vec kao vadimo igrace iz FMP-a i tako cekamo Godoa u vidu Radanova, Simanica i ostalih FMP pulena sto je po meni pogresno. Mi prakticki imamo ceo region u rukama i  mi se oslanjamo na FMP. Imas Ivanovica iz Buducnosti, pa daj mu jak ugovor i uzmi ga to je samo primer. Kad otimas najbolje iz regiona, ti ces taj region drzati samim tim pod svojom sapom. Ivanovic ili Gordic su bili pod must prosle sezone a ti sezonu pocnes sa Filipom. Gordic iskusan back up-a Ivanovic pod naletom i ti izaberes Juniora, a razmisljas o nedokazanom Rebicu, Covicu i Radanovu.

 

Prosla sezona je bila totalni fijasko, dva izgubljna trofeja, lose mesto u ABA i EL. Na sve to ruzna ISO igra, bez trunke kvalitetne timske igre koji bi zacarao navijace, adam se da ce uprava izaci iz opanaka i gledati malu siru sliku regiona. KKP kad je igrao F4 doveli su neafirmisane strance, igrace iz regiona pa i iz same Zvezde svog ljutog rivala ili od rivala iz regiona. Mi smo iskljucivo okrenuti FMP, bivsim Zvezdinim igracima i istrosenim strancima. Cak i Radonjina Zvezda iz ere Jovica, Kalinica, Mitrovica i Dangubica je pokazatelj kako se treba raditi. Ima u regionu dobrih kosarkasa, ali su za nas kao zabranjeno voce., ali Kuridza nas mozda moze vratiti da gledamo u tom smeru.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Imam neki cudan predosecaj, da ce vecina bogatih klubova imati manje novca da dovedu top igrace, zbog cele situacije oko pandemije. Sto ide u prilog nasim blizancima, jer mi imamo para i da damo dobre ponude tim top igracima.

Sledece sezone dolazi do promene u EL i EK takmicenju, bitan region ce biti ABA liga region.

Cenim 2 tima u EL, i jos dva pozvana kroz wild card, ostali EK.

Zivi bili pa videli.

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, I, Ja Sam Laki said:

Imam neki cudan predosecaj, da ce vecina bogatih klubova imati manje novca da dovedu top igrace, zbog cele situacije oko pandemije. Sto ide u prilog nasim blizancima, jer mi imamo para i da damo dobre ponude tim top igracima.

Sledece sezone dolazi do promene u EL i EK takmicenju, bitan region ce biti ABA liga region.

Cenim 2 tima u EL, i jos dva pozvana kroz wild card, ostali EK.

Zivi bili pa videli.

 

Da li stvarno mislis da smanjenje budzeta CSKA, Reala, Barse, Armanija za par miliona eur u ukuponom budzetu ce bitno uticati da mi mozemo bilo kog igraca da privolimo da predje kod nas koji bi inace bili njihova meta?

Kakvu razliku drasticno ce napraviti budzet CSKA sa 40 miliona ako bude ove sezone 30 ili 35, kao da ce sada svi timovi doci na nivo od 5 miliona pa cemo svi biti ravnopravni na trzistu.

 

Jedino sto sam procitao da otvoreno kuka na budzet za sledecu sezonu je matori iz Makabija koji je izjavio da ako ne bude publike u sledecoj sezoni da oni razmisljaju o ne ucestvovanju u toj ligi jer im gledaoci donose oko 60 % budzeta.

 

Nama npr donosi oko 2 miliona eur godisnje  ticketing i sve sto ide uz ulaznice ( mogucnost prodaje svojih proizvoda iz shopa direktno na utakmicama ) . Da li stvarno mislis da cemo bilo koga moci mi dovesti ako smo u startu 2 miliona kratki za sledecu sezonu. I to su pare odmah, a ne kao od sponzora gde se ceka da ON  da zeleno svetlo kada i koliko ce da se uplati. 

 

 

 

Edited by Šarac
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, I, Ja Sam Laki said:

Imam neki cudan predosecaj, da ce vecina bogatih klubova imati manje novca da dovedu top igrace, zbog cele situacije oko pandemije. Sto ide u prilog nasim blizancima, jer mi imamo para i da damo dobre ponude tim top igracima.

Sledece sezone dolazi do promene u EL i EK takmicenju, bitan region ce biti ABA liga region.

Cenim 2 tima u EL, i jos dva pozvana kroz wild card, ostali EK.

Zivi bili pa videli.

 

Ja imam predosecaj da si preterao sa tim makom u strudli.:default_coffee:

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...