Jump to content

Recommended Posts

Posted
17 hours ago, fancy said:

The Capture

Za sad 2 sezone od po 6 epizoda, zanimljiva tematika, za sve big data, A! algoritmi, deepfake ljubitelje.

U nekoliko navrata će podsetiti i na (sada se već može reći i sigurno proročanske) izvesne kadrove iz davne Person Of Interest.

5. epizoda 2. sezone je ludilo...  u par navrata mi izbacilo neke flešbekove na našu trenutnu političku situaciju :classic_ninja:

Treća sezona je u planu.

Za ljubitelje klasika - sjajna uloga Ron Perlmana.

Gledao, odlicna

• Like 1
Posted

Objavljen zvaničan kasting za neke od uloga u Hari Poter seriji.

Albus Dambldor - Džon Litgou

Minerva MekGonagal - Dženet MekAtir

Severus Snejp - Papa Esijedu

Rubeus Hagrid - Nik Frost

Kvirinus Kvirel - Luk Talon

Argus Filč - Pol Vajthaus

Da, dobro ste pročitali, Severusa Snejpa glumi crnac. Verujem, ali ne verujem.

Posted

Klasičan "Milking the Cow" projekat.
Neverovatno je da se ovoliko često novci daju za razne rebootove umesto za razvoj novih ideja i projekata.

• Like 3
Posted
11 hours ago, Drug Crni said:

Klasičan "Milking the Cow" projekat.
Neverovatno je da se ovoliko često novci daju za razne rebootove umesto za razvoj novih ideja i projekata.

Ne mogu da ostave uspešne projekte na miru. HP serijal je bio savršen takav kakav je bio, ta priča je završena i treba da ide ad acta. Jebalo ih prvo ono Dete sudbine ili kako se već zvala predstava, a sad i ova serija. I još jedna stvar, ne smeta mi što je Snape sad crnac, ali nijedan glumac ne može ponoviti ulogu Alana Rickmana. Taj čovek je jedini true Snape; mada kompletan kasting za HP je bio perfektan. Ovo će biti sranje.

• Like 1
Posted
10 minutes ago, DameTime said:

Ne mogu da ostave uspešne projekte na miru. HP serijal je bio savršen takav kakav je bio, ta priča je završena i treba da ide ad acta. Jebalo ih prvo ono Dete sudbine ili kako se već zvala predstava, a sad i ova serija. I još jedna stvar, ne smeta mi što je Snape sad crnac, ali nijedan glumac ne može ponoviti ulogu Alana Rickmana. Taj čovek je jedini true Snape; mada kompletan kasting za HP je bio perfektan. Ovo će biti sranje.

Bio je casting odličan (osim neke dece tu i tamo ali jbg, ne možeš sve da znaš 😄 ) kada su glumiili bukvalno svi vrhunski Britanski glumci iz tog doba. Teško da to može da se ponovi

Posted

Završi se prva sezona Nebojše. Osećanja pomešana, ali ide u dobrom pravcu.

Najveći maler serije su praktično dve serije u jednoj. Inicijalni kreatori serije, Mat Korman i Kris Ord su kompletirali šest epizoda od devet prve sezone i prikazali ih Marvelovom odboru. Kad je video tih šest epizoda, Odbor je smesta otpustio i njih i sve režisere, eto koliko je bio dobar materijal. Najveća zamerka, pored očajnog kvaliteta je bila što, osim likova Meta Murdoka, Vilsona Fiska i žene mu Vanese, serija nije imala nikakve veze sa Netfliksovom verzijom Daredevila. Doveden je Dario Skardapane, kreator Netfliks Panišer serije i rečeno mu je da poveže priču sa starom serijom. Skardapane je napisao i snimio tri epizode i još ponešto dodatnog materijala i premontirao materijal šest snimljenih epizoda koliko je mogao da se sve uklopi.

Na kraju su Skardapaneove epizode prva, osma i deveta i one sadrže poveznicu sa Netfliks serijom. Od druge do sedme je stari materijal i vidi se debela razlika. Kraj sezone je, kao što se i očekivalo, cliffhanger za drugu sezonu i cela priča će se (nadam se) zaokružiti tamo 2026. Finiš sezone je postavljen tako da lako u drugoj sezoni možemo da vidimo još Netfliks likova, najpre Luka Kejdža i Džesiku Džons, a odlično bi legla čak i Elektra.

Više od ovoga ne mogu bez spojlera. Ali da jedva čekam drugu sezonu, jedva čekam :classic_biggrin:

Takođe je najavljena i one-off specijal jedna epizoda sa Panišom u glavnoj ulozi, teaser za nju je u post-credit sceni poslednje epizode.

• Like 2
Posted

Okej je Nebojša na kraju. Počeo je dosta jako, ali se posle malo razvodnio. Završena je i prva sezona The Pitt, ko voli medicinske realistične drame (ER, npr). Black Mirror bolji od prošle sezone, maltene bez praznih minuta.

Posted
On 4/15/2025 at 11:13 AM, berti said:

Gangs of london... stigla 3. sezona

Poceo da gledam Mobland, pa u iscekivanju novih epizoda bindzujem GoL...

Prva sezona - peta epizoda. Moram sa priznam, nisam skoro na velikom ili malom ekranu pogledao bolji komad akcije. 

Posted
7 minutes ago, Prijatelj Mitar said:

Poceo da gledam Mobland, pa u iscekivanju novih epizoda bindzujem GoL...

Prva sezona - peta epizoda. Moram sa priznam, nisam skoro na velikom ili malom ekranu pogledao bolji komad akcije. 

Prva sezona razvaljuje, druga je slabija. Trecu planiram neki dan da odgledam

• Thanks 1
Posted
4 hours ago, Papanikolesku said:

Odgledah upravo drugu epizodu The last of us, i kao neko ko nikad nije igrao igricu i nije imao predstavu šta će se dešavati

Hide contents

jebite se za ovo, neću više ni da gledam :v

Zaslužuješ medalju ako dosad stvarno nisi čuo za taj događaj. Pa kreatori igrice i glumica koja je igrala Abi su dobijali pretnje smrću zbog te scene tokom igre, kad je TLOU 2 izašla. O review bombing-u da ne govorim.

Inače odlična epizoda, taj događaj je verno prenesen na TV, a i napad na Džekson kog nema u igrici je dobro odrađen.

Jedino, uopšte ta komunikacija Kordicepsa na daljinu je izmišljotina serije, videli smo je i u prvoj sezoni. Po meni, glupost.

• Like 1
Posted
1 hour ago, Stiletto said:

Zaslužuješ medalju ako dosad stvarno nisi čuo za taj događaj. Pa kreatori igrice i glumica koja je igrala Abi su dobijali pretnje smrću zbog te scene tokom igre, kad je TLOU 2 izašla. O review bombing-u da ne govorim.

Dobro, to su već krajnosti, i bolesni ljudi. Ali da, nisam imao nikakvih informacija, čak ni nakon prve sezone nisam čačkao po redditu. 

I onda danas odgledam epizodu, i baš sam nekako razočaran, pritom Paskvala gotivim jako. Epizoda me je šokirala, nešto poput Red Wedding, i sad mi se više i ne gleda 😐

Posted
1 hour ago, Papanikolesku said:

Dobro, to su već krajnosti, i bolesni ljudi. Ali da, nisam imao nikakvih informacija, čak ni nakon prve sezone nisam čačkao po redditu. 

I onda danas odgledam epizodu, i baš sam nekako razočaran, pritom Paskvala gotivim jako. Epizoda me je šokirala, nešto poput Red Wedding, i sad mi se više i ne gleda 😐

Spoiler

Paskal postaje novi Šon Bin, još od GOT maltene nema filma i serije gde nije zaginuo.

Ozbiljno se plašim za g. Fantastičnog 😄

• Ha-ha 1
Posted

Jedno pitanje

Spoiler

Kada su u gradu ljudi lupali i lomili one cevovode, u njima se nalazila ta zarazna gljiva ili šta li je već? Pošto je ona živ entitet očito, da li su inficirani reagovali na to što se aktivirala nekako i zato skrenuli ka gradu?

Epizoda me, naravno, veoma podsetila na epizodu GoT-a kada su White Walkeri napali Winterfell. Samo, HBO je očito naučio iz svoje greške i sada su opsadu i bitku prikazali.. bukvalno prikazali, da možemo sve lepo da vidimo, bez da nam trebaju sočiva za mrak.

Posted
53 minutes ago, Drug Crni said:

Jedno pitanje

Hide contents

Kada su u gradu ljudi lupali i lomili one cevovode, u njima se nalazila ta zarazna gljiva ili šta li je već? Pošto je ona živ entitet očito, da li su inficirani reagovali na to što se aktivirala nekako i zato skrenuli ka gradu?

Epizoda me, naravno, veoma podsetila na epizodu GoT-a kada su White Walkeri napali Winterfell. Samo, HBO je očito naučio iz svoje greške i sada su opsadu i bitku prikazali.. bukvalno prikazali, da možemo sve lepo da vidimo, bez da nam trebaju sočiva za mrak.

Spoiler

Već napisah par poruka pre, ta komunikacija na kilometre preko micelijuma gljivice je izmišljena za seriju, to u igrici ne postoji. Objašnjavao je lik u drugoj epizodi prve sezone kako ako staneš nogom na mrežu gljivica one "prepoznaju" da si nezaražen i prenesu taj signal kilometrima do grupe zaraženih koje onda jurišaju na onog koji je nagazio. Par minuta pošto je to izgovoreno je i praktično pokazano kako to izgleda.

Pri kraju prve epizode druge sezone su prikazali kako se mreža gljivica širi kroz cevovod u Džeksonu i kroz tu mrežu su obavešteni zaraženi da u naselju ima onih koji još nisu. Tako je i nastao napad zaraženih na Džekson.

Toga u igrici nema.

• Thanks 1