kojan Posted October 31, 2023 Share Posted October 31, 2023 Pokusao sam da gledam ovde hvaljenu Person of interest, ali posle prve dve epizode jednostavno nisam mogao da se nateram da gledam dalje, ono je jako mucno iskustvo i ne vidim kako moze imati takvu ocenu (iako je glupo suditi na osnovu samo dve epizode ali sam razvoj radnje i kako ih glavni glumac nalazi i dolazi bas u pravi cas da spasi mi je jako los kao i cinjenica da ih mlati sve 1v5 ala Stiven Sigal). S druge strane, krenuo sam sa Mad Men i posle skoro 2 sezone prilicno sam zadovoljan, drzi paznju i nadam se da ce biti jos bolje kako bude odmicalo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zli Coban Posted October 31, 2023 Share Posted October 31, 2023 On 10/29/2023 at 9:46 PM, Knipex said: Jel gleda neko Derila Diksona? Ne mogu da kažem da je spin off jer se dešava u nastavku The Walking Dead? Danas sam odgledao prve dve epizode i bilo je skroz ok. Bolje nego Dead City. Za sada deluje mnogo zanimljivije. Deril se nekako obreo u Francuskoj. Pojavljuju se neke nove vrste zombija... Btw, odgledao sam drugu sezonu Wheel of time i nije toliko loše koliko se priča. Ide jbg što bi rekao onaj čobanin. Može da se gleda a da ne smori. Nastaviću i dalje sigurno. Doban je spin, nema toliko borbe sa zombijima ali valjda je to vreme proslo.Ko je voleo Derila ovo ce mu bas leci. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted November 3, 2023 Share Posted November 3, 2023 On 10/28/2023 at 5:32 PM, dali_man said: Twisted Metal Vrlo zanimljiva apokalipsticna komedija, o propasti sveta nakon sto su, iznenada i bez najave, nestali struja i internet. Na neki nacin omaz blokbasterima iz tog zanra (Mad Max, The Walking Dead...). Epizode traju oko pola sata, neopterecujuce za gledanje. Od mene preporuka Radjena po istoimenoj igrici. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted November 3, 2023 Share Posted November 3, 2023 El Cid (2020-) Vrlo dobra serija. Serija je na španskom što je dobra odluka jer utiče na atmosferu obzirom da je to njihova serija. Prati Rodriga Vivara, poznatijeg kao El-Sid ili Rui koji je jedna od najzanimljivijih ličnosti u istoriji starog kontinenta. Ja sam gledao stari film još kao dete pa otprilike znam šta će sve da se desi sa njim ali neću ići u detalje jer je njegova sudbina tema serije. Preko njegove sudbine pratimo i istoriju španskih država i njihovog odonosa prema južnom delu Iberijskog poluostrva gde su dugo vladali Mavri. Glumačka ekipa je vrlo dobra, rekao bih da je pola uloga odlično odrađeno dok su neki malo lošiji pa zato skidam malo ocenu. Tempo je relativno brz, kažem relativno jer se nekad bespotrebno upetljavaju u spletke koje dobiju bespotrebno mnogo vremena. Za sada imamo 2 serijala po 5 epizoda a u februaru bi trebalo da krene 3. sezona. Ovo je serija koja će sigurno imati još nekoliko sezona pa ko ne voli sezonu po sezonu da gleda može da odmori još par godina. Inače El Sid je jedan od najpopularnijih španskih nacionalnih junaka iz istorije, dobar deo njegovog života je verovatno i friziran, za neke delove života istoričari nemaju čvrste dokaze no to seriji ostavlja prazan prostor da to iskoriste za što bolju dramatizaciju. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
woolgatherer Posted November 6, 2023 Share Posted November 6, 2023 odgledah POI do kraja pa da se pospem s nesto pepela ali ne i previse i da dam nesto ali ne i sasvim drugaciji komentar serija zaista postaje drugacija, bolja i zanimljivija iz sezone u sezonu ali neke manjkavosti ostaju LIKOVI sto se likova tice, ostajem pri tome da su riz i so karikature, narocito trigger-happy so cija je jedina funkcija da imamo dobru ribu medju glavnim likovima, kako se obradjuje lik sa poremecajem koji ona ima pogledati pod svedsko-danski "bron/broen" riz je smesan sa onim svojim istim tihim, rapavim jednolicnim glasom bez obzira na situaciju i kontekst (ovde su umeli da se nasale na svoj racun kada seprtljasti sluzbenik koji sanja da bude heroj kao riz pita riza - how do you do that with your voice?) a onda naspram njega imamo zabavnu ali istovremeno iritantnu rut koja preglumljuje zoe morgan je najzanimljiviji zenski lik i mnogo bi bilo bolje da se pojavljivala vise razvoj likova (rut je izuzetak) i njihovih odnosa do kraja ostaje slab npr riz i karter Spoiler nigde mi ne vidimo cak ni posredno da su toliko bliski da on tesko ranjen i onoliko izbezumljen baulja ulicama zedan osvete, prestaje da veruje u svrhu, "daje otkaz" svrha onog poljupca ubacenog na silu i niotkuda je da objasni intenzitet rizove odmazde, ocigledno nisu imali pojma kuda tacno idu sa likovima i odnosima pa su na brzinu morali da se snalaze OMAZI kul su mi dilandogolike reference na manje ili vise poznate filmove npt istvudov gauntlet, odlicni film noar D.O.A, prisluskivanje, prozor u dvoriste, kaprin it's a wonderful life (ovo su primeri epizoda gde je ceo zaplet referenca a sitnih referenci po pojedinacnim scenama tek ima gomila) od nefilmskih referenci najvise mi se svidelo referenciranje cicada 3301 zagonetki takodje mogle su se nauciti neke pametne stvari poput djuieve decimalne klasifikacije ili bongardovih problema SCENARIO scenario su pisali ocigledno jako pametni i talentovani ljudi pa mi tako nije jasno kako su dopustili da im dijalozi variraju od ocaja do sjaja i nazad i da ekspozicija na momente bude toliko jadna npr Spoiler 4.sezona, epizoda u kojoj saznajemo da je onaj dominikov debeli vojnik zapravo sam dominik, scena ide ovako - uhvacena korumpirana pandurka koja je pokusala da pobegne sa parama kaze - sve cu objasniti, gde vam je sef? debeli je upuca i kaze - upravo si ga upoznala. znaci od tog trenutka je i najglupljima medju nama jasno da je debeli u stvari dominik. dominik i link onda nastavljaju razgovor da bi mu se link pred kraj razgovora obratio eksplicitno i krajnje neprirodno imenom dominik, znaci u fazonu za svaki slucaj ako neko nije razumeo ko je dominik da budemo sigurni takvih primera ima u svakoj epizodi, to je nepostovanje gledalaca i to su osobine jeftinih filler tv serija a da umeju mnogo bolje vidi se npr u tome kako je lepo diskretno u flesbekovima objasnjeno zasto finc za pseudonime uzima nazive ptica vigilance Spoiler odlican je twist da su oni zapravo bili izmanipulisana alatka, tu su me izvacarili mada je bilo ocigledno po tome koliko je grir bio spokojan na "sudjenju" MUZIKA pink floyd - welcome my son, welcome to the machine pitam se da li je ova pesma inicijalno bila razlog da finc svoju AI zove masinom nin - day the world went away, ista prica, ovo se verovatno imalo na umu od samog pocetka ZAKLJUCAK zanimljiva serija sa fenomenalnom premisom, uvukla me da odgledam progutam sa velikim interesovanjem do kraja ali razrada ipak nije dosegla nivo premise voleo bih da je akcenat bio na etickim i drustvenim implikacijama postojanja takve(ih) AI (dobronamerna AI je mnogo zanimljivija tema od zlonamerne), na datoj ideji da ce AI biti onakva kakva je osoba koja je iskodira i "istrenira" kao sto su i deca slika roditelja i okruzenja u kojem odrastaju, da su se vise bavili vigilance-om koji su najzanimljivija interesna grupa da su te teme bile kicma price umesto case of the week procedural pristupa, da je bilo duplo manje epizoda, manje pucanja i akcije, par drugih glumaca - imali bismo remek delo umesto vrlo dobrog/zamalo odlicnog uratka ps stric nolan je jedna skroz zanimljiva njuska ima tu fon sidou/ricard haris/dzon hert/dzonatan prajs/kristofer li/carls dens/skot glen/edvard fox harizmu kako to da nije napravio vecu karijeru? radio uglavnom u pozoristu? 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Besni lala Posted November 7, 2023 Share Posted November 7, 2023 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pangea Posted November 12, 2023 Share Posted November 12, 2023 https://www.imdb.com/title/tt5348176/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_3_nm_5_q_barry HBO produkcija... Odgledao 3 od 4 sezone. Neobična serija, ne znam kako da definišem, i sviđa mi se, a možda i ne baš... Ne znam, neobična. Odgledaću svakako do kraja. Ima po 8 epizoda svaka sezona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted November 13, 2023 Share Posted November 13, 2023 On 11/6/2023 at 11:58 PM, woolgatherer said: pink floyd - welcome my son, welcome to the machine pitam se da li je ova pesma inicijalno bila razlog da finc svoju AI zove masinom Jedan od najdirljivijih momenata u seriji definitivno, plus moj omiljeni album 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted November 14, 2023 Share Posted November 14, 2023 Odgleda sve cetiri sezone Succession. Definitivno vredi pogledati, odlicna gluma, dobar zaplet, rekao bih da im je Murdoch bio inspiracija. Cudi me da su zavrsili nakon samo 4 sezone, prica je imala potencijala za jos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pangea Posted November 28, 2023 Share Posted November 28, 2023 On 11/14/2023 at 9:00 PM, DJORDJE said: Odgleda sve cetiri sezone Succession. Definitivno vredi pogledati, odlicna gluma, dobar zaplet, rekao bih da im je Murdoch bio inspiracija. Cudi me da su zavrsili nakon samo 4 sezone, prica je imala potencijala za jos. Došao sam da napišem upravo ovo 🙂. Gledamo trenutno drugu sezonu i zanimljivo je, ako volite malo intriga, interesantne likove. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pangea Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Da li je neko gledao Power? Vredi li nešto? https://www.imdb.com/title/tt3281796/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted December 6, 2023 Share Posted December 6, 2023 (edited) Ponovo pustaju Charmed (1998) na SciFi - hello true witches. Edited December 6, 2023 by Kronostime 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted December 6, 2023 Share Posted December 6, 2023 Upravo zavrsio poslednju sezonu i definitivno vredi pogledati, odlicna gluma i zaplet. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted December 6, 2023 Share Posted December 6, 2023 U Aprilu kreće serija Fallout po legendarnoj video igri. Teaser izgleda dosta dobro, nadam se samo da nisu probrali najbolje kadrove 🙂 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polivalentni Stevica Posted December 7, 2023 Share Posted December 7, 2023 20 hours ago, Klotzen said: U Aprilu kreće serija Fallout po legendarnoj video igri. Teaser izgleda dosta dobro, nadam se samo da nisu probrali najbolje kadrove 🙂 Čim glumi Walton Goggins,ta serija obećava.😃 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted December 7, 2023 Share Posted December 7, 2023 Vidim da niko nije prijavio a već uveliko ide... Fargo S05 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old 666 Posted December 8, 2023 Share Posted December 8, 2023 On 12/6/2023 at 4:40 PM, Kronostime said: Ponovo pustaju Charmed (1998) na SciFi - hello true witches. Ah Alisa Milano...moj mladalački crush 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old 666 Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 Deluje kao nešto što ima potencijala. Biće provereno ovih dana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 Gledam Upright. Remek-jebeno-delo. Tim i Rhaenyra na epskom putovanju kroz pustaru Australije - what's not to like? 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krava kaze mu Posted December 29, 2023 Share Posted December 29, 2023 Blue eye samurai je jako lepo vozio, a onda pad u poslednje 2-3 epizode, odose u krajnost Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alek The Great Posted December 29, 2023 Share Posted December 29, 2023 Ja i supruga krenuli da gledamo Bodies. Posle 2 odgledane epizode deluje obecavajuce.https://www.imdb.com/title/tt18347622/Sent from my RMX3301 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grunf Posted January 1 Share Posted January 1 On 12/26/2023 at 6:15 AM, fancy said: Gledam Upright. Remek-jebeno-delo. Tim i Rhaenyra na epskom putovanju kroz pustaru Australije - what's not to like? Odgledao sam sve epizode za dva dana. Hvala, baš mi je dobro legla, trebalo mi je ovako nešto za razbibrigu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alek The Great Posted January 6 Share Posted January 6 Nisam primetio da je bilo pomena. Upravo zavrsio sa suprugom gledanje https://m.imdb.com/title/tt18347622/Nama se dopalo. Malo podseca na Dark pa ko voli nek' izvoli.Sent from my RMX3301 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted January 6 Share Posted January 6 Sjajno, hvala! Ja je imam u watchlist-i, ali nikako da krenem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrTripleDouble Posted January 6 Share Posted January 6 Guglam sad nesto i naidjem na to da Your Honor ima drugu sezonu koja se emitovala pocetkom prosle godine. 😮 Jel gledao to neko? Secam se da nisam bio bas odusevljen prvom sezonom ali sam je odgledao zbog Bryana Cranstona. Mislim da serija i nije imala dobru prodju, pa me je zato jos vise zacudila druga sezona. Plus sto je kraj prve delovao kao da je zaokruzena prica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts