Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ови стари форумаши ( част појединцима)  треба да се зову мала група "хејтера" пошто мрзе све што се зове Филип и презива Човић хехе 😁

Posted
1 hour ago, Esc said:

got nikad losiji brt, doduse 5. epizoda solidna

I onda mene proglase ludim kad kazem da je epizoda vrhunska. 😄

Posted
2 hours ago, Wingwalker said:

Za viši nivo ball handlinga ipak treba ozbiljniji ciljani rad tokom dužeg vremenskog perioda sa jačom minutažom i samim tim i većom ulogom u timu.

Ne mogu da dozovem mladog igrača koji je u tom segmentu vidno napredovao za manje od dve - tri sezone, posebno na toj poziciji.

Boriši nedostaje ono što se i očekuje od igrača sa takvim fizikalijama a da ne mora da vuče kontre, prodaje rolinge i ukrštene korake...a to je ulaz po čeonoj liniji  nakon pre toga hiljadu puta navežbane finte šuta aka Pero Antić...sledi jedno tapkanje lopte, dva koraka...skok i egzekucija sa ''statue of liberty" zakucavanjem. Ne samo zbog stepena atraktivnosti takve završnice već ne postoji način da mu blokiraju loptu u skoku na cirka 3 metra visine. Možda kada sutra - preksutra naleti na Durenta to bude manji problem.

Ako može buckasti Vasa Micić to da prodaje frontalno kroz ceo reket...Boriši jači trademark ne treba. 

Gledao sam zagrejavanje pre par sezona u Pioniru ispod našeg koša i bio šokiran šta su u stanju da izvedu Boriša i Dangubić onako opušteni a obojica u to vreme tanani ko slamčice...ali koji je to level skočnosti kada gledaš lajv sa par metara udaljenosti.

Zakucavali su naizmenično jedno 2-3 serije ali sa takvom lakoćom i sa onom zadrškom u vazduhu pre egzekucije da je Pionir buknuo dok Radonja nije shvatio šta rade...naravno ispizdeo i pozvao ih na ribanje.

Kasnije sam čuo priču da je Danguba nakon druge povrede navukao veliki strah od skokova u napadu iz drugog plana gde je uvek bio efikasan jer umesto u loptu on gleda gde će doskočiti...sve ga je manje bilo u tom segmentu. Ti zglobovi su jednostavno preuski i nemaju krtine da bar malo ublaže eventualni nesretni doskok na patiku nekog igrača i istegnuća mu prave maksimalnu štetu. 

Boriša je od tog perioda ozbiljno napredovao u definiciji i tonusu...ima znatno jaču kosku od Dangube i sada već dovoljno zaebano izgleda. Masa pretpostavljam dođe tek sa par godina ozbiljnog angažmana u Evropi (Gudura) ili za jednu sezonu u NBA (Rebrača). Samo da nam ga ne lome klošari ima on municije i vremena i za Zvezdu i za reprezentaciju...i za oba kontinenta...Bože zdravlja.

Odlicna analiza. Smatram da su  hronicne povrede kostale Dangubu da ostvari veliku karijeru. Borisa, kao sto si vec istakao, vec izgleda fizicki zilaviji od Dangube. Mislim i da ne mora da nabacuje preterano masu jer moze da izgubi na eksplozivnosti. Samo, nikako mi nije jasno sto ne koristi svoje fizikalije tj.brzinu i odraz da cesce napada kos. Brzi je od svih petica i vecine cetvorki a visi od trojki. Tako da bi mogao lom da pravi u reketu. U defanzivi me najvise podseca na Milera i njegove blokade iz drugog plana. Nekako imam utisak da mu je jedini problem jos uvek u glavi. Do pravog izrazaja je dosao tek u drugom mandatu u Zvezdi i to kad se Faje povredio. Mislim da jos uvek nije siguran u sebe i u strahu od greske ne pokazuje sve svoje mogucnosti. Sto se Filipa tice, potvrdjuje se ono sto sam vec pisao. Tata mu i on smatraju da je kalibar za EL. Kad se sudari sa defanzivnim azdajama u EL, doci ce do neprijatnog suocavanja sa stvarnoscu i njegovog, a bogami i naseg. Ako se dovede dobar(solidan) startni plej i combo bek i Fica bude igrao ABA i garbage time u EL, onda u redu. Da ne tupim vise, ko sto je vec neko napisao, ako je Tomic to aminovao ko sam ja da mu kenjam.

Posted

Danguba je ostvario sasvim solidnu karijeru imajući u vidu da je vrlo limitiran košarkaškim talentom, kod njega je sve nabiflano i mehanički, ništa ne dolazi prirodno i fluidno uprkos bogom danih fizikalija. Da ih nema, niko se nikada ne bi ni osvrnuo za njegovim skillsetom. 

Boriša je bezopasan iz driblinga i to mu je najveći problem. 

• Like 2
Posted (edited)
9 hours ago, Esc said:

got nikad losiji brt, doduse 5. epizoda solidna

бласфемија! 😮 (и Sectoru упућено 😊 )

Edited by Eladan
  • Like 1
Posted
9 hours ago, taliesin said:

Nisam siguran za igru ledjima, fali mu dosta mase. Mozda u nekim specijalima kad ga cuva nizi igrac ili tako nesto. Po mom misljenju on i treba da bude pretnja sa perimetra zbog tog suta koji se ne brani lako s obzirom na visinu, odraz i raspon ruku i da se zalece na skok u napadu sa tih spoljnih pozicija jer ima ogroman dohvat. Tesko ce on da bude neki hustler sa pozicije 4 osim ako se bas ne razvije makar do nivoa Nemanje Bjelice ili tako nesto. A ne deluje mi da ce to nagruvavanje na njegov frame ici lako, bar ne dok je u Evropi.

Naravno, kakva igra ledjima, samo licem. Ne treba ni posebna kontrola lopte kada treba da sposti 1-2 loptu na partket. Evo ovako kao sto je kvotovani kolega kaze.

8 hours ago, Wingwalker said:

Boriši nedostaje ono što se i očekuje od igrača sa takvim fizikalijama a da ne mora da vuče kontre, prodaje rolinge i ukrštene korake...a to je ulaz po čeonoj liniji  nakon pre toga hiljadu puta navežbane finte šuta aka Pero Antić...sledi jedno tapkanje lopte, dva koraka...skok i egzekucija sa ''statue of liberty" zakucavanjem. Ne samo zbog stepena atraktivnosti takve završnice već ne postoji način da mu blokiraju loptu u skoku na cirka 3 metra visine. Možda kada sutra - preksutra naleti na Durenta to bude manji problem.

Ako može buckasti Vasa Micić to da prodaje frontalno kroz ceo reket...Boriši jači trademark ne treba. 

Gledao sam zagrejavanje pre par sezona u Pioniru ispod našeg koša i bio šokiran šta su u stanju da izvedu Boriša i Dangubić onako opušteni a obojica u to vreme tanani ko slamčice...ali koji je to level skočnosti kada gledaš lajv sa par metara udaljenosti.

Zakucavali su naizmenično jedno 2-3 serije ali sa takvom lakoćom i sa onom zadrškom u vazduhu pre egzekucije da je Pionir buknuo dok Radonja nije shvatio šta rade...naravno ispizdeo i pozvao ih na ribanje.

Kasnije sam čuo priču da je Danguba nakon druge povrede navukao veliki strah od skokova u napadu iz drugog plana gde je uvek bio efikasan jer umesto u loptu on gleda gde će doskočiti...sve ga je manje bilo u tom segmentu. Ti zglobovi su jednostavno preuski i nemaju krtine da bar malo ublaže eventualni nesretni doskok na patiku nekog igrača i istegnuća mu prave maksimalnu štetu. 

Boriša je od tog perioda ozbiljno napredovao u definiciji i tonusu...ima znatno jaču kosku od Dangube i sada već dovoljno zaebano izgleda. Masa pretpostavljam dođe tek sa par godina ozbiljnog angažmana u Evropi (Gudura) ili za jednu sezonu u NBA (Rebrača). Samo da nam ga ne lome klošari ima on municije i vremena i za Zvezdu i za reprezentaciju...i za oba kontinenta...Bože zdravlja.

Za Borisu bi bilo vazno da nabaci jos koji kg misicne mase, ne mora puno, i 2-3 kg bi znacilo. Kada bi dosegao nivo Fajeove cvrstine znacilo bi mnogo, cisto da defanzivno manje pati, da moze da ostvari neki impakt u kontaktu pod oba kosa. Njegova igra u napadu ce lako da evoluira sa rutinom i sigurnim minutima.

• Like 3
Posted

Ne bi trebalo da je Borisa na Vi sa driblingom, koliko se secam on je u Bijeljini igrao sa loptom i napadao iz izolacija pre nego sto je dosao kod Klipe.

Posted

Nasi napadi se jos od Radonjica zasnivaju na pick-u sto ostavlja reket praznim. Nesrecno je sto nasa krila pa i cetvorke se usidre na liniji za 3 poena i cekaju povratni pas da opale trojku. Simani (i ne samo Simani) ne pada na pamet da sa vremena na vreme pokusa da se oslobodi cuvara (moze i za njega blok u ledja da se odigra) i da mirno polozi/zakuca loptu u kos. Mislim da je sto se ovoga tice Simana vec formiran igrac i da ce tesko promeniti svoju naviku. Bice usidren na trojci ceo napad i cekati. 

Posted (edited)

Boriša ima spretne i brze ruke ali i naravno jako visok i ranjiv dribling.

Ali gledajući kako dobro tačnije školski savršeno gradi loptu pred uručenje beku, kao i nakon skoka ili kako u retkim kontrama na sredini terena može da sačuva loptu u prenosu školskim okretom oko svoje ose za 180 stepeni što za njegovu poziciju spada u najmanje rizičan dribling, vidi se da je pismen sa loptom i da poznaje te elementarne kretnje.

Kod postavljanja ispod koša u napadu potpuno ima smisla da propusti svog težeg igrača "unutra" jer je često u prednosti i sa spoljne pozicije zbog, visine, raspona i skoka,

ali ipak u odbrani još uvek ima slabiji taj body-check od Fajea iako je teži od njega i više je skoncentrisan na blokadu i skok nego na efort koji će rezultirati povratnim pasom visokog. Faje bratina to radi iz sve snage i sa savršenim tajmingom. Nije lako prepisivati od njega...čista rutina pomnožena sa fajterskim stavom. Lav.

"Budi i ti kao Faje."

Tako mnogo prostora ima za njegov a posebno Odžov napredak i fino štelovanje kroz EL u našem dresu da sledeće godine u ovo vreme obojica mogu prezadovoljni i u top formi  da pale za ozbiljne novce i preterano obeštećenje klubu...ne vidim bolji scenario za obe strane jer na ovom advance levelu na kom se sada nalaze, sigurno neće imati ovakvu minutažu, odgovornost ali i podršku u bilo kom EL klubu. ...ali ni tako lep dres, naravno.

Kinta ko kinta ...ona sve jedno dođe.

Edited by Wingwalker
  • Like 4
Posted

Zna li se kada je i zasto Klipa ponovo zajahao juniore? Sta je sa starim trenerom? 

Sutra juniori pocinju ucesce na zavrsnom turniru EL kao wilcard-eri.

Posted
Zna li se kada je i zasto Klipa ponovo zajahao juniore? Sta je sa starim trenerom? 

Sutra juniori pocinju ucesce na zavrsnom turniru EL kao wilcard-eri.
Vodio je Klipa juniore i na prvenstvu Srbije

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

Posted
9 hours ago, Manu said:

Ne bi trebalo da je Borisa na Vi sa driblingom, koliko se secam on je u Bijeljini igrao sa loptom i napadao iz izolacija pre nego sto je dosao kod Klipe.

Ne znam da li sam odlepio, ali mi se čini da je i u juniorima igrao dosta sa loptom u rukama, barem dosta za četvorku.

Posted
13 minutes ago, pepe sancez said:

Liga za razigravanje mladjih u kojoj je pored poslovicne borbenosti Lazic namjestio i sut i time betonira svoje mjesto za narednu godinu. Kao i Faje.

Lazic kad nema veliku potrosnju u odbrani povremeno pokazuje koliko je bio dobar spot-up suter. No, ovako je napravio karijeru kakvu ne bi mogao ni da sanja kao bek suter.

• Like 2
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...