Jump to content

Opšte diskusije


Borko

Recommended Posts

Agasi nikad nije pao na doping. On je kasnije u svojoj autobiografiji priznao da je koristio kristalni met. Slično je Mekinro po završetku karijere pričao da je koristio stvari koji su bili namenjeni konjima. Vilander je pao na kokain kad je bio na zalasku karijere. Halep i Šarapova  u vreme njihovih doping skandala bili su već u nekom padu. Puerta, Kanjas, Korija i ostali Argentinci nisu bili takva velika imena da sa svojim doping skandalima uzdrmaju tenis. Korda je uhvaćen odma nakon što je osvojio AO, ali on je tada imao 30 godina, u to vreme to su bili penzionerske teniske godine.

 

Siner je prvi i jedinstven ovakav slučaj do sada imo. Broj jedan na svetu, igrač u neviđenom usponu, sadašnja i buduća velika zvezda tenisa, marketinški izuzetno važan za ovaj sport, i onda se desi ovako nešto. Videćemo šta će biti dalje i dali će i kakve će posledice ovo ostaviti na Italijana.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Elias said:

Agasi nikad nije pao na doping. On je kasnije u svojoj autobiografiji priznao da je koristio kristalni met.

U autobiografiji je priznao da je pao na testu pa je komisiji servirao neko objašnjenje koje mu je prošlo, tako da nije suspendovan kao što je prvo trebalo i sve je zataškano. Ne bi se ni danas znalo da sam nije pisao o tome.

 

Quote
In extracts from his book serialized in London's The Times newspaper, he recalled receiving a phone call in 1997 from a doctor who informed him that he had failed a drugs test.
"My name, my career, everything is now on the line. Whatever I've achieved, whatever I've worked for, might soon mean nothing. Days later I sit with a legal pad in my lap and write a letter to the ATP. It's filled with lies interwoven with bits of truth," Agassi said.
He said he concocted a story that he had accidentally drunk a soda spiked with crystal meth belonging to Slim.
 

"Then I come to the central lie of the letter," Agassi writes. "I say that recently I drank accidentally from one of Slim's spiked sodas, unwittingly ingesting his drugs. I ask for understanding and leniency and hastily sign it: Sincerely.

"I feel ashamed, of course. I promise myself that this lie is the end of it."

Agassi said the ATP reviewed the case, accepted his explanation and threw it out.

 

Edited by alcesta
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ozbiljna mrlja za Sinera. Francuska sobarica odbrana. Reakcija teniskih vlastodrzaca mlitava.

Sto mi je bio simpatican - bio je. Ladno cu u narednih 10godina navijati za Alkaraza ako Muzeti ne nastavi uspon...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Bilo je ranije nekih govorkanja i o Nadalu, ako se dobro sećam 2012 godina je bila, da je u stvari bio dopingovan ali da se nagodio da bude kao povređen pola godine ili tako nešto.

 

No to nikad nije ni blizu dokazano. Ovo sa druge strane je javno otkrivena stvar i činjenica da će on proći sa 300k evra manje u džepu koje njemu znače kao meni 20 dinara što mi onomad ispala iz džepa, je skandalozna sama po sebi. Ako ne bude suspenzije to je jasna poruka da su u tenisu svi jednaki ali su neki jednakiji od drugih.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, alcesta said:

Samo što joj odavno nije on bio trener kad joj se to desilo, nego Muratoglu.

Znam, mislila sam na "stavljanje bubica" u glavu.

To je sve mlad svet, Halep je uvek bila na pola koraka do slema, čak je i grudi operisala.

Slična priča je i sa Sinerom, uvek fali pola koraka, pa sa Novakom je igrao pet setova na Vimbldonu.

Ja ne verujem da je ovo slučajno, pa mislim si videla mast, krupno piše DOPING, pa precrtano.

Ako to ne znaju Fizioterapeut i trener, šta da kažem.

Što se pak Nadala tiče, uvek se vuku one slike izuzeća od lekara od pre desetak i više godina plus je francusku ministarku(?) tužio i dobio sud kad je otvoreno izjavila da se dopinguje.

Na ruku mu ne ide ni to što su Španci uništili (e sad...) uzorke krvi svojih sportista upravo zbog dopinga, pa se i on pominje tu.

Mislim da je i Serena imala neka izuzeća zbog vena.

 

 

Pisala sam napamet, slobodno koriguje.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Imali su izuzeća ali kad neko ima izuzeće sve je legalno, ne možeš mu ništa. Da je Siner dobio izuzeće zbog bilo čega to bi mnogo drukčije izgledalo nego ovo sada, ne bi ni bilo neka vest.

Ne sećam se koja je tačno materija kod Simone bila u pitanju, ali mnogo mi je lakše Muratoglua da zamislim da se bavi mutnim radnjama nego Kejhila.

Sve u svemu pošto čitam da je u pitanju neki steroid sa jako kratkim rokom za otkrivanje ima smisla što je tako popularan kod italijanskih sportista. 

Edited by alcesta
Link to comment
Share on other sites

"Srbi nisu teniski fanovi, već vole da pobeđuju s Noletom"

 

Duci Lajović :

"Iskreno mogli smo to da vidimo i na Serbia openu i na nekim Dejvis kup izdanjima ranije kada smo igrali u Beogradu. Iskreno, ne mislim da su Srbi neki teniski fanovi, mislim da su fanovi doživljaja da pobeđuju sa Noletom i da gube itd. To verovatno ima neku dublju pozadinu. Sa druge strane, kada odeš na male turnire u Italiji, Francuskoj ili Španiji, njima je to u krvi, to su im društvena dešavanja, okupljaju se tamo i to je mesto gde provode vreme prateći tenis bez obzira da li ima italijanskih igrača ili ne. Kod nas se to ne dešava, ali bilo bi lepo da se promeni. Zavisi ko će igrati od drugih stranih igrača, ali videli smo na tribinama u Beogradu da publika baš i nema neko interesovanje za bilo kog drugog ko nije Novak ili Top 3 što je nerealno gledati nekog takvog u Beogradu na turniru iz serije 250. Daj Bože da pogrešim i da budu pune tribine."

 

...Ehhh, natera me da pišem ovako rano - ukratko,ne slažem se sa ovim.

Od Bobe Životinje (verovatno i ranije) preko Monike do JJ - Srbi prate tenis.Ovo tvrdim,iz prve ruke, to je nekih već četiri banke tj.veći deo mog života.

Četrdeset godina je neki sport popularan i praćen, jbga - mislim da je to dovoljno za kvalifikaciju da taj sport ima fanove kod nas.

E, da smo malo bogatiji i da nam se društvo nije raspalo - verovatno bi bilo i mnogo više igrača/ica ali nismo bogati i raspali smo se po svim parametrima.

Novak i Monika su nešto posebno,na svetskom nivou i to je možda zamaglilo tu popularnost tenisa ali JJ i Ana su bile samo jako dobre pa smo ih svejedno voleli i pratili.

Duci verovatno posmatra stvari iz perspektive igrača, i možda je u pravu što se tiče posećenosti na turnirima ali jbga - spustite cene karata pa će neko verovatno i doći.

Hteo sam samo da kažem da ovakve kvalifikacije vređaju i pokazuju da taj koji i hdaje i nema baš jasan uvid o onome što priča...Pa makar bio i teniser.

Link to comment
Share on other sites

E vidiš, ja mislim da je Lajović mnogo više u pravu nego recimo Jokić kad je nešto slično izjavio. Jer Lajović govori o popularnosti sporta u širokim narodnim masama, a ne o užem krugu ljubitelja tenisa koji bi ga svakako pratio. Širi krug se zanima za tenis kao i za ostale sportove, samo kad su rezultati spektakularni. Što se čak i u tvom postu odražava kad si napisao da su Ana i JJ bile samo "jako dobre". Troicki je bio jako dobar, Ana i JJ su bile svetski vrh, ali je nas Novak toliko razmazio da su nam se kriterijumi izvitoperili, a to ćemo tek videti u godinama koje slede kad će većina naših igrača na velike turnire ulaziti kroz kvalifikacije pa će biti pitanje ko će uopšte upasti u žreb, a ne hoće li neko osvojiti titulu. Da ne pričam što će se to sigurno odraziti i na medijsku pokrivenost tenisa van ES.

Što se tiče cena karata, Đokovići su napravili eksperiment sa poslednjim turnirom koji je bio u Beogradu, ili pretposlednjim, zaboravila sam, kad su baš nenormalno snizili cene, čini mi se oko 5 eura da je bilo u dinarima. Ništa nije pomoglo. Teorijski bi verovatno pomoglo da stalno budu takve cene i da se to oglasi na sva zvona, pa da se ljudi naviknu posle nekoliko godina da i to postoji kao mesto gde se može provoditi vreme svake godine u određeno doba sezone, ali nijednom privatniku se ne bi isplatilo da održava takav turnir.

Edit: vidim sad da se Mek ubacio u međuvremenu, naravno ovo je odgovor na Lalin prethodni post.

 

 

Edited by alcesta
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Intenzitet praćenja tenisa kod nas će sigurno opasti nakon Novaka, ali to ne znači da se tenis nije oduvek pratio.

Pratio se period Samprasa i Agasija kada nikog našeg nije bilo na vidiku u obe konkurencije.

 

Stariji su pratili Borga i Mekenroa. Nije baš da se uopšte nije pratilo.

Edited by Ledd
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Naravno da se pratilo, ja sam kao klinac drzao antenu po sred sobe jer je tako jedino bila dobra slika na BK tv i gledao Vimbldon.

 

Ali da se vratim na Lajovica, a nije jedini koji je nesto slicno rekao - Srbi ne vole, ne prate i ne razumeju sport zaista, oni vole da kolektivizuju uspeh.

 

To je bukvalno sve.

 

Pracenje tenisa je u poslednje dve godine vec opalo sigurno 20-30%, to verovatno moze i kvantitativno da se dokaze recimo po gledanosti SK za vreme slemova, a kad se Djokovic povuce bice desetkovano, ako ne i preko toga.

 

Pa evo i ovde cak na ovom i drugim forumima, od 2011. do neke 2019. (i pre toga naravno, ali u ovom periodu narocito) random fan tenisa je znao minimum sve igrace u top 100 i 90% njih gledao bar jednom, danas mogu da se kladim da mogu da nadjem bar 10+ za koje pojedini nisu culi, a 30+ sigurno nikada nisu gledali.

 

I to u prostoru gde se tenis i dalje prati, random lik u kaficu/kladionici koji je sve ovo znao pre 10 godina danas nece znati 10% od toga.

 

A kako ce biti za pet godina zivi bili pa videli.

Link to comment
Share on other sites

Evo mozemo da se igramo, redom:

 

23. Sebastian Baez, nikada nije igrao protiv Djokovica, nikada nije prosao 3R na slemu, mnogi ga ni ovde nikada nisu gledali, mozda ne znaju ni kako izgleda.

31. Flavio Cobolli, isto vazi i za njega. Za Baeza su mozda culi, Cobollija sam recimo u kladionici cuo da mesaju sa Cipolom i pitaju se kako i dalje igra.

34. Nuno Borges

37. Luciano Darderi

43. Pedro Martinez

49. Alex Michelsen

52. Giovanni Mpetshi Perricard

61. Alexander Shevchenko

64. Facundo Diaz Acosta

65. Jakub Mensik

72. Juncheng Shang

87. Christofer O Connell

90. Luca Nardi

91. Arthur Cazaux
93. Camilo Ugo Carabelli
94. Thiago Agustin Tirante
95. Adam Walton

 

Na ovoj listi ima dva igraca koje cak ni ja nikad nisam gledao.

 

Nekada je tesko bilo da se nadje teniser u top 300 kojeg nisam gledao bar jednom.

 

A sto se tice random Srba, sigurno imas dosta ljudi koji satro gledaju tenis, a nisu nikada gledali Seltona, Pola, Kordu i Umbera (pogotovo poslednju dvojicu) koji su top 20 igraci. Za par godina ces isto to moci da nadjes za top 10.

Edited by McLeod
Link to comment
Share on other sites

Ja mislim da ne postoji teniska nacija , nije to fudbal ili košarka, i nije nikakav ovdašnji specijalitet.

Ljudi prosto vole uspehe, eno imamo Talijane  odjednom tenisku velesilu, bez ironije kažem.

Ja znala nisam za Živojinovića do Monike.

Jesam čula za Borga, a Samprasa sam baš volela, a Agasi mi bio odvratan.

I eno tamo u USA su Vilijamsove držale tenis (silna je šteta za Venus, uvek je bila bolja od sestre).

Kod muškaraca ko...niko, već dvadeset godina.

 

Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, Ledd said:

Intenzitet praćenja tenisa kod nas će sigurno opasti nakon Novaka, ali to ne znači da se tenis nije oduvek pratio.

Pratio se period Samprasa i Agasija kada nikog našeg nije bilo na vidiku u obe konkurencije.

 

Stariji su pratili Borga i Mekenroa. Nije baš da se uopšte nije pratilo.

Pa to je ta razlika između uskog kruga ljubitelja tenisa i širokih masa koje tenis u suštini ne zanima. Mislim, nije da se može uporediti sa popularnošću fudbala ili košarke, i tako će biti uvek. Ima i sad dosta ljudi koji prate biciklizam, snuker i NFL koji nikakve veze s nama nemaju, ali to nikad neće biti u nekom značajnijem broju u odnosu na fudbal. Pa i tu bi skočila gledanost i popularnost kad bismo imali recimo neke bicikliste kao Slovenci, ali bi ta popularnost trajala koliko i njihove karijere.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...