Jump to content

Košarkaška oprema


Chaos Is Me

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Dajte preporuku za neku dobru loptu za vanjsku upotrebu. Imam Wilson Team Tribute LA Lakers i neku Moltenku FIBA official, al razmisljam da ovu potonju odnesem kod roditelja da imam za tamo i da kupim neku koja bi mi bila prvi izbor. E sad ne znam sta gledati, dal neku gumenjaru il od kompozita, budzet 3-4k, ne bih isao preko... Gledao sam neku Tarmak bt500x grip i ona mi se dojmila, a od gumenjaka Spalding EL replika i Spalding Graffiti. Nzm one 3x3 varijante (Wilson, Molten, Tarmak, sad ima i u Planeti neka Proball), al one su velicina 6 a s njom nikad nisam igrao, pa bih voleo i oko toga da cujem iskustva. 

Link to comment
Share on other sites

Meni su najbolji odnos cene i kvaliteta bile nike versa tack lopte, ali izgleda da ih ne proizvode više, bar nema nigde na stanju kod nas u prodavnicama. 

Vidim da imaju neke all court, možda im je to kao neka zamena, a upadaju ti u budžet. 

 

Što se tiče ovih za 3x3, tu sam bio u fazonu kao @Chaos Is Me, ali naravno da sam igrao jer sam igrao i basket sa tim pravilima.

Mnogo lakše ju je kontrolisati kad se navikneš, ali i dalje sam za standardnu. 

Link to comment
Share on other sites

Ta lopta nama na terminu služila samo kao pomoćna. Za zagrevanje i dok pauziraš. (Wilson 3x3 ako se dobro sećam). Ne bih je nikad usvojio umesto "Velikih" (Da me neko pita). Molten i Adidas standardne veličine su nam bile redovne, tj stalne.

Link to comment
Share on other sites

Ne znam, šestice su sranje za sve osim za 3X3...  a ni tu basketaši meni ne deluju baš nešto precizno.

Šestica za 3X3 nije čak ni standardna šestica (koja se koristi za mlađe kategorije) jer je zapravo težine sedmice...  meni je mnogo lakše (i ne samo meni, košarkašima - as in 5x5 -  listom) da igram sa standardnom sedmicom.  Ko je navikao na nju, šestica mu odskače ko blesava i na obruču je ko loptica skočica :classic_biggrin:

Što daje dodatno na akciji u 3X3 - morali su da uvedu taj momenat neizvesnosti i različitosti u odnosu na košarku proper, imam osećaj da bi 3X3 sa standardnom sedmicom bio bar dve nijanse sporiji i statičniji.

 

Što se lopti tiče - Wilson Solution ili Evolution su neprikosnovene u sali.... iako kod nas uglavnom vlada kult Moltenki...

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Kronostime said:

I nosilo se i habalo se

 

CIKLfQ5UsAAEoSB.jpg

 

:default_coffee:

 

.

 

Ajde preterujete...bila je ona prodavnica valjda alpina u Cika Ljubinoj, mogao si da kupis i Adidas i druge brendove, krenule su i Nike iz Turske. Nisam ni Starke nosio,  a ne proletersku verziju , sangajke...Starke su mi na moju visinu izgledale kao skije , a i svi su ih nosili...

 

Tigar je bila nenadjebiva, ako je bila dobro balansirana a ne s fabrickom greskom...Sinu sam kupio nedavno modernu verziju, kinesku🙂

 

Ovo drugo u pravu si...sin izgleda kao iz fashion revije kad ide na basket, jedanaest godina...

 

 

.

Edited by attolini
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...