DameTime Posted yesterday at 10:50 AM Posted yesterday at 10:50 AM 2 hours ago, fancy said: Sumnjam u ovo. Ima da se fura do te većine. A opet, manje me plaši ta većina nego islamska većina. Jevreji su ortodoksni za sebe, nisam čuo da im je nametanje "ortodoksnosti" drugima (hrišćanima...) cilj, dok s druge strane... Well, jedan je džihad ljubi ga majka Ja zaista nemam problem sa ortodoksnim Jevrejima, upravo zato što kod njih ne vidim taj element indoktrinacije prema drugima. Ono sa čim imam problem je, sada već repetitivno ignorisanje činjenice da u vrhu Izraela sede religijski ekstremisti. Koji citiraju Toru, Stari zavet i druge hebrejske tekstove, kako bi opravdali ubijanje palestinske dece.
Angelia Posted yesterday at 12:25 PM Posted yesterday at 12:25 PM 6 hours ago, berti said: Kakvi crni faktori kada se govori o civilnim ztrvama. Ja iskreno vise nemam pojma sta ti pricas, da ja ne treba da imam razlicite nivoe empatije? Ali mislim da sam skontala, nemas empatije prema vojnicima? Bitno je samo da su civili, znaci isto ces se boriti za izraelske civile? Ja sam te pitala sta je standard, za tvoju empatiju 6 hours ago, berti said: Dvostruki standardi.... Da je tako, Izrael bi popio najtvrđe moguce sankcije od svih mogucih institucija , za pocetak. Pa ne bi, jer je jasno da se bori za opstanak protiv teroristickih organizacija, pa bi tako napravili presedan 6 hours ago, berti said: Sve zemlje onda da prestanu da priznaju jurisdikciju i da rade sta požele. Ako im to odgovara I mogu 4 hours ago, HAMMER said: projekcije ortodoksnih jevreja je da ce do 2050 biti 100 miliona (kk) jevreja. ima smisla s obzirom na cinjenicu da su najbrze rastuca zajednica na svetu. Malo su se zaneli, ukupan broj jevreja u svetu je oko 15 miliona, a ortodoxni Haredi su samo deo. Ali oni ionako zive sami za sebe. Tu upravo lezi problem u Izraelu sa ortodoxnim jevrejima, jer je vecina dobrano sekularna, ili iako religiozni nisu zatucani. Pa pokusavaju da ih nateraju da barem sluze vojsku. Oni van Izraela nikom nisu problem. Ne namecu svoju religiju, tacnije ne veruju cak ni u oruzje za odbranu, njima sve Bog daje. Poenta nije ko je verski zatucan, nego da li svoju ideologiju namecu drugima.
DJORDJE Posted yesterday at 01:41 PM Posted yesterday at 01:41 PM (edited) Poslao poznanik iz Izraela, iranska raketa oborena stotinak metara od njegove kuce. Editovanje na fotografiji da bi bila u skladu sa izraelskim zakonima i onemogucilo lociranje. Edited yesterday at 02:31 PM by DJORDJE promenio misljenje
Angelia Posted yesterday at 01:55 PM Posted yesterday at 01:55 PM 13 minutes ago, DJORDJE said: Poslao poznanik iz Izraela, iranska raketa oborena stotinak metara od njegove kuce. Editovanje na fotografiji da bi bila u skladu sa izraelskim zakonima i onemogucilo lociranje. I ja sam dobila slicne slike ali necu da ih postavljam iz istih razloga.
suptil Posted yesterday at 04:14 PM Posted yesterday at 04:14 PM Odredjeni izvori sugerisu da bi USA mogle da se ukljuce u konflikt na strani Izraela u naredna 48 sata.
McLeod Posted yesterday at 04:34 PM Posted yesterday at 04:34 PM Ne verujem, jer Tramp nije u stanju da donese dobru odluku.
033zero330 Posted yesterday at 04:57 PM Posted yesterday at 04:57 PM (edited) Još je veliki broj, ali pitanje je vremena, kad će postati neefektivni. I malo trampa. Edited yesterday at 05:27 PM by 033zero330
djura.net Posted yesterday at 05:06 PM Posted yesterday at 05:06 PM 50 minutes ago, suptil said: Odredjeni izvori sugerisu da bi USA mogle da se ukljuce u konflikt na strani Izraela u naredna 48 sata. Posto su sad, jelte, potpuno neukljucene, nemaju pojima ni o cemu sta se desava na ME.
Dzoni_m Posted yesterday at 05:13 PM Posted yesterday at 05:13 PM (edited) Ne, nego je Izrael obavio ‘prljav’ posao. Samo se setite kako su prali ruke na samom pocetku Izraelskih udara i kako je narandzasti ko pizdica cutao. Sad kada je Izrael izbusio PVO, ima totalnu dominaciju nad nebom iznad Irana i sada mogu da ih kecaju do sutra, US ‘ulazi’ u sukob. kao u vicu kada mis i slon trce preko drvenog mosta, a mis odusevljeno, ala grmi kad MI trcimo Edited yesterday at 05:17 PM by Dzoni_m 5
033zero330 Posted yesterday at 05:22 PM Posted yesterday at 05:22 PM Da, ali će uzeti sebi zasluge, ako poleti B-52 za fordow. 1
Dzoni_m Posted yesterday at 05:37 PM Posted yesterday at 05:37 PM To sigurno. Nekoliko scenarija za posustalu holivudsku produkciju. Naravno#nowoke
Rex Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago On 6/16/2025 at 8:26 AM, NMX said: državu koju vode kalifi iz 15. veka koji su zatrli svaku ideju da ta država može biti blizu civilizovane. Slažem se sa celom poentom posta, i žao mi je što moram da sitničarim, ali bih samo hteo da ispravim ovo. Ne treba mešati Iran sa ostatkom Bliskog istoka kada su kultura, umetnost i civilizacija u pitanju. To je minimum 2500 godina neprekidne tradicije i istorije umetnosti. Iranska umetnost ima jako bogatu književnost, ne samo poeziju, nego i romane, ima svoju prebogatu istoriju muzike, kasnije i filma. Uopšte to ne treba mešati sa arapskim kulturama u kojima je islam osnova svake civilizacije. Iranska kultura je mnogo starija od islama i taj niz traje i dalje. Plus, Arapi uopšteno (osim Katara) ne podnose Iran. Tako da, čisto što se tiče kulture i umetnosti, Iran je vrlo, vrlo civilizovana zemlja, jedna od najcivilizovanijih na svetu. Samo što je vode fanatici, pa ostatak sveta to ne zna. Ako treba neka preporuka za neki iranski film, piši PM ili me taguj na filmovima... Izvinjenje svima na offu. 16
Prijatelj Mitar Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Kažeeee, Vrhovna Mula preko društvenih mreza najavila da "bitka počinje" i jedno veliko iznenađenje za Izrael i celi svet. Pretpostavljam da će otkriti da je on u stvari agent Mosada čim sakupi 3 miliona pratilaca na ig.
djura.net Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Al Jazeera Balkans Američki zapovjednici stavili su trupe u stanje visoke borbene spremnosti u cijeloj regiji jer raste strah od šireg rata. Iran je pripremio rakete i drugu vojnu opremu za udare na američke baze na Bliskom istoku ako se Sjedinjene Američke Države pridruže izraelskom ratu protiv te zemlje, prema američkim dužnosnicima koji su pregledali obavještajne izvještaje, prenosi The New York Times. SAD je poslao u Evropu tridesetak aviona za dopunjavanje gorivom koji bi se mogli koristiti za pomoć borbenim avionima u zaštiti američkih baza ili za proširenje dometa bombardera uključenih u bilo kakav mogući napad na iranska nuklearna postrojenja. Ako se Sjedinjene Američke Države pridruže izraelskoj kampanji i napadnu Fordow, ključni iranski nuklearni objekt, pripadnici Husa koju podržava Iran gotovo sigurno će nastaviti napadati brodove u Crvenom moru, rekli su dužnosnici. Dodali su da će proiranske milicije u Iraku i Siriji vjerovatno pokušati napasti američke baze tamo. Drugi su dužnosnici rekli da bi u slučaju napada Iran mogao početi minirati Hormuški moreuz, što je taktika čiji je cilj blokirati američke ratne brodove u Perzijskom zaljevu. Sjedinjene Američke Države imaju više od 40.000 vojnika raspoređenih na Bliskom istoku, piše The New York Times.
ras kass Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago NYT valjda pise da je Trump gledao izraelsku akciju na fox news, da mu se svidelo i da bi hteo malo da se ugradi i prikupi deo slave za sebe. Debilno zvuci ali mi pricamo o coveku za koga je potvrdjeno da "security briefing" dobija tako sto gleda fox news . 1
40Wins Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 1 hour ago, Prijatelj Mitar said: Kažeeee, Vrhovna Mula preko društvenih mreza najavila da "bitka počinje" i jedno veliko iznenađenje za Izrael i celi svet. Pretpostavljam da će otkriti da je on u stvari agent Mosada čim sakupi 3 miliona pratilaca na ig. Secam se 2003. kad Sadam objavljuje kako koalicione snage upadaju u klopku iračke republikanske garde, a likovi prošli kroz njih kao pišaćka kroz sneg. 2
deez nuts. Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago (edited) Pise se da je Ahmadinejad popio metak na ulici. Negde pise da je rahmetli, negde da je preziveo. edit: mada pise da je bilo nesto sa kolima… Edited 11 hours ago by deez nuts.
Angelia Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago IRCG objavio da ima potpunu kontrolu nad Izraelskim nebom 😂 nemam pojma na cemu su. Izdali poziv za evakuaciju Tel Aviva i Haife, izraelci se gledaju zacudjeno jer nisu videli nijedan iranski avion. Za to vreme IAF kaze da je unistio izmedju 30-50% launchers u iranu. I izraelski avioni su iznad Teherana, na snimcima. Svi iranski avionu su statirali u Top Gun Maverick 🤣 Bez zezanja, mozda ce probati nesto ocajno, ali za sada ovo izgleda kao game over za rezim. Kad nemacki kancelar prizna da Izrael obavlja "prljavi posao" za ceo svet.
Recommended Posts