Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

https://www.hindustantimes.com/world-news/pakistan-comes-out-in-support-of-iran-after-israels-attack-urges-muslim-countries-to-unite-101749902755305.html

Bogme ovo bi moglo da:

escalated-quickly-anchorman.gif

Pakistanski ministar odbrane prakticno poziva na dzihad protiv Izraela.

Asif said that Israel is targeting not just Iran, but also Yemen and Palestine, adding that unity in the Muslim world is crucial. “If we remain silent and disunited today, then everyone will be targeted eventually,” he said.

Edited by MeanMachine
Posted
1 hour ago, MeanMachine said:

Pakistanski ministar odbrane prakticno poziva na dzihad protiv Izraela.

I onda kad opet dobiju svi kolektivno po ****** ima da bude kuknjava kako Izrael napada kako oni nista nisu krivi a fripalestinci ce suze roniti……Jebemu misa pa koliko treba da budes lud i da vise mrzis nekog tamo nego da volis sopstvenu decu i da ti se hebe sta oni rade i kojem Deda Mrazu se klanjaju……

Posted

Izrael se za ovo spremao decenijama. Upravo je krenuo novi napad iz Irana. Izrael u medjuvremenu operise u Iranu, izmedju ostalog skidaju ciljeve odakle se lansiraju rakete. Prve sirene su na severu Izraela. 

Posted

Rojters prenosi da su Ameri kivni sto je Iran gadjao neko gasno polje koje je vlasnistvo Irana i Katara:

An Israeli strike on Iran's South Pars gas field caused a fire and temporarily suspended some gas production. A U.S. official told Reuters the attack was "reckless" and located 200 kilometers from important U.S. gas interests in Qatar. The field is jointly owned by Iran and Qatar, and the strike targeted a unit in Phase 14. Some reports say the fire has been extinguished, but production of 12 million cubic meters of gas was halted. 

Posted
1 hour ago, Dzoni_m said:

I onda kad opet dobiju svi kolektivno po ****** ima da bude kuknjava kako Izrael napada kako oni nista nisu krivi a fripalestinci ce suze roniti……Jebemu misa pa koliko treba da budes lud i da vise mrzis nekog tamo nego da volis sopstvenu decu i da ti se hebe sta oni rade i kojem Deda Mrazu se klanjaju……

Isto važi i za drugu stranu. Npr ilegalna naselja, protivljenje formiranju palestinske države, ministri koji predlažu veliki Izrael itd. Dakle obema stranama su bitni nekakvi verski mitovi nego deca...

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
4 hours ago, MeanMachine said:

Isto važi i za drugu stranu. Npr ilegalna naselja, protivljenje formiranju palestinske države, ministri koji predlažu veliki Izrael itd. Dakle obema stranama su bitni nekakvi verski mitovi nego deca...

Pa ja nikad ne bi povukla paralelu, samo zato sto Izrael ima par desnicara, I nesto religioznih. Definitivno izraelci vise brinu o svojoj deci, dok Iran ili Hamas nemaju problem da zrtvuju svoje za vecnu slavu, to uopste nije thing u izraelu.

Od 7og oktobra, Izrael je promenio politicku mapu na ME. Hamas je skoro potpuno unisten, Hezbollah moze samo da zvizdi, bukvalno su izgubili sve, uticaj u Libanu, posledicno Asad je pao. I sad ovo sa Iranom, gde su bukvalno obrisali vojno vodjstvo, duboko ostetili nuklearni program. Sad traze Khamenei po Teheranu. Po svim izvestajima dosta porodica vodjstva u Iranu su pobegli iz zemlje u Rusiju, I zemlje saveznike. Nebo iznad Teherana je free fly zone za izraelske avione. Mossad I njihovi saveznici sprovode akcije direktno u Teheranu.

Postoji I mogucnost da Iran zavrsi sa padom rezima. Mislim "Rising Lion" .... za to vreme Izrael za sada veoma efektivno brani svoje gradjane. 

Usput I povremeno udare Hute, nema potvrde ali probali su da ubiju njihovog Chief of Staff.

Posted (edited)

Da bolje razumeš, u pitanju je domaći, balkanski, nacionalni sport namernog besmislenog izjednačavanja svega i svačega, radi namernog obesmišljavanja svega i svačega. Nije da nismo navikli.

Edited by 033zero330
Posted
1 hour ago, 033zero330 said:

Da bolje razumeš, u pitanju je domaći, balkanski, nacionalni sport namernog besmislenog izjednačavanja svega i svačega, radi namernog obesmišljavanja svega i svačega. Nije da nismo navikli.

Got it 👆 meni je to glupo. Verovatno sam se odvikla za prethodnih 20 godina, ali primetila sam da se poziva na Kosovo ili Bosnu, kad God se rasprljava o ME, iako veze nemaju. Hvala na objasnjenju.

Posted (edited)
5 hours ago, Angelia said:

Pa ja nikad ne bi povukla paralelu, samo zato sto Izrael ima par desnicara, I nesto religioznih. Definitivno izraelci vise brinu o svojoj deci, dok Iran ili Hamas nemaju problem da zrtvuju svoje za vecnu slavu, to uopste nije thing u izraelu.

Da imaju nesto desnicara, ne bi bi Bibi zavisio od podrske istih niti bi ministar finasija Izraela govorio po raznim skupovima podrske velikom Izraelu. Steta sto je Beonegro banovan samo zato sto ti nemas pisu, pa malo ostrija rasprava sa tobom aktivira modove koji smatraju da su zene slabiji pol. Elem Beonegro bi mogao da lepo napise ko je sve seseljoidi u Izrealu.

A gde ces boljeg primera seseljomanije od ilegalnih naselja, mozes misliti od onoliko pustare zatucani bas hoce da grade naselja tamo gde treba da bude palestinska teritorija.

Druga strana je radikalnija ali daleko od toga da Izraelci nisu radikalni. To sto su da kazemo blizi zapadnoj civilizaciji ne znaci da nisu radikalni.

Edited by MeanMachine
  • Like 2
Posted
9 hours ago, MeanMachine said:

Pa Netanyahu je više puta citirao Toru i razne hebrejske skripte kako bi "opravdao" ono što čine u Gazi, a njegovi desničari se često pozivaju na Stari zavet.

• Like 2
Posted (edited)
14 minutes ago, DameTime said:

Pa Netanyahu je više puta citirao Toru i razne hebrejske skripte kako bi "opravdao" ono što čine u Gazi, a njegovi desničari se često pozivaju na Stari zavet.

Meni se bas povraca kad forumasi su u fazonu to je civilizacija pa je okej da ubijaju ove varvare.

Ja sam inace bio vise na strani Izrael do ovog sto sad cine po Gazi. Uz sve zlocine Hamasa (koji su izraelski desnicari inace mazili i pazili) ne mozes pravdati ovo sto cine. Sto rece Pedro Sancez ako nastavimo da se pravimo blesavi na zlocine Izraela u Gazi bicemo totalno smesni pred ostatkom sveta kad od njih trazimo da se okrenu protiv Rusije.

Pri tome ovo likovanje na uspehe Izraela sto radi Andja je pa glupo. Rat je maraton a ne sprint. Videti Ukrajinu, gde od mlevenja Rusa koji su bili ko muve bez glave dosli smo do toga da zadnja razmena mrtvih preko 1000 Ukrajinaca i 0 Rusa a i prethodne razmene su bile uzas za Ukrajince.

Dakle ako Izrael ne uspe da srusi mule u Iranu, svet ce biti totalno protiv bilo kakvih sankcija Iranu jer svako malo ih Bibi bombarduje a islamski svet pre svih Pakistan bi mogao da pomogne Iranu da napokon naprave bombe. I sta cemo onda?

Po meni Izrael nema snage da srusi mule, morala bi Amerika da se u to moze da bude vrlo uspesno i brzo a moze da se pretvori u Irak 2.0 samo daleko gori. I sta ce onda Izrael da cini ako bi Amerika zavrsila ko SSSR?

Bibija doduse boli dupe njemu se smesi robija pa je bitno samo da sacuva svoje dupe...

Edited by MeanMachine
Posted (edited)

Pedro Sancez je budala.

Izrael i Rusija ne mogu da se porede, jer Izrael nije agresor.

I da percipiras Izrael kao agresora, oni to ne rade da bi osvajali nove teritorije.

I da to rade, oni za protivnika imaju teroristicku organizaciju.

Gaza = Islamska drzava. Kada je ID unistavana poginulo je takodje mnogo civila. Niko nije lio suze za njima.

Sve reakcije su to jer su to jelte Jevreji, a Jevreje je lako i zgodno i uvek moderno mrzeti.

Edited by McLeod
  • Like 7
  • Thanks 3
  • Tuzno 1
Posted
11 minutes ago, MeanMachine said:

Meni se bas povraca kad forumasi su u fazonu to je civilizacija pa je okej da ubijaju ove varvare.

Ja sam inace bio vise na strani Izrael do ovog sto sad cine po Gazi. Uz sve zlocine Hamasa (koji su izraelski desnicari inace mazili i pazili) ne mozes pravdati ovo sto cine. Sto rece Pedro Sancez ako nastavimo da se pravimo blesavi na zlocine Izraela u Gazi bicemo totalno smesni pred ostatkom sveta kad od njih trazimo da se okrenu protiv Rusije.

Netanyahu je još pre više od 10 godina izjavljivao kako im je bitno da Hamas bude jak, jer ako on ima dva rivala (jednog u Gazi, drugog na Zapadnoj obali), koji se pritom međusobno ne slažu, to sa njega skida pritisak za two-state rešenje. Može da kaže - pa nemam s kim to da uradim. 

5 minutes ago, McLeod said:

I da percipiras Izrael kao agresora, oni to ne rade da bi osvajali nove teritorije.

U ovo više ne veruje čak ni dobar deo Izraelaca. Israeli settlers su dovoljni da se utvrdi kako ovo nije istina, makar ponovio još 10 puta.

5 minutes ago, McLeod said:

Sve reakcije su to jer su to jelte Jevreji, a Jevreje je lako i zgodno i uvek moderno mrzeti.

Glupo je, da ne kažem bezobrazno, učitavati ljudima antisemitizam samo zato što se ne slažu sa radikalnom politikom Izraela. 

• Like 10
  • Thanks 1
Posted

Narativ da je neko antisemitista ako je protiv ovoga sto radi Izraela je najpodmuklija stvar. Treba odvojiti strahote koje su se desile Jevrejima pre osamdesetak godina i ovo danas.

Srbi su doziveli genocid u drugom svetskom ratu, pa to ne anulira sa su sami posle ucinili genocid, ratne zlocine. To što Izrael nije agresor u Gazi ne znaci da samimi tim ne čini zločine tamo. Zločine mozes da činiš i na svojoj teritoriji.

• Like 9
Posted (edited)
1 hour ago, McLeod said:

Pedro Sancez je budala.

Izrael i Rusija ne mogu da se porede, jer Izrael nije agresor.

I da to rade, oni za protivnika imaju teroristicku organizaciju.

Gaza = Islamska drzava. Kada je ID unistavana poginulo je takodje mnogo civila. Niko nije lio suze za njima.

Sad je pitanje da li ne osvojaju nove teritorije, jer ako se setimo da je bio plan da se Gaza lepo iseli, i sta mislis da bilo posle? Ostati ko nekakav prirodni rezervat?

Naravno to bas ne ide lako jer ne mogu da nadju zemlje koje bi prihvatile proterane, komsiluk nece zbog toga sto je protiv Izraela a drugi nece da se ne bi zamerali islamskom svetu.

Ali ajde da kazemo da tu nema sirenja. A sta su nelegalna naselja na zapadnoj obali i koje ti to opravdanje imas za ista?

A ako pogledamo u proslost pa jbg Izrael nije samo vodio odbrambene ratove vec i osvajacke.

Izrael i Rusija se ne mogu porediti. Tu si u pravu. Jedna drzava je lokalna supersila koja zavisi od zastite Amerike, druga je svetska supersila sa populacijom od 150miliona i par hiljada atomki, dakle klasicna imperijalisticka supersila koja moze da povlaci vrlo glupe poteze i da je to ne kosta egzistencije. Tako da moze da vodi rat u Ukrajini da se americki generali krste, licno slusao podcast ucestovao bivsi zamenik petagona za evropu i kaze covek da mu je neshvatljivo da Rusija ne koristi powell's shock and awe da ne tuce struju ,vodu i putnu infrastrukturu (podcast bio pre nego sto je Ukrajina pocela da dobija dosta pvo od zapada).

Evo npr kako to rade Iranci:

https://t.me/boris_rozhin/168602

Hipersonik prolazi gvozdenu kupolu i pogadja trafo stanicu.

Rusi pak spucaju Oresnik sa 36 hipersonicnih trupaca na nekakvu fabriku u Ukrajini koja pitanje da li radi:

0x0.gif?fit=scale

Ali ko sto rekoh mogu da se tako ponasaju jer im dupe nije u procepu.

Izreal pak ne moze da vuce glupe poteze a po meni vuce.

Ako neko do sad nije skontao nisam ja antisemita, vec se prosto cudim potezima Izraela koji mogu biti vrlo kobni i u buducnosti. Ako si vec izgradio kucu u okruzenju gde te nece pa jbg ne mozes da se ponasas ko slon u staklariji pogotovo sad kad Amerika vise nije alfa i omega...

Edited by MeanMachine
  • Like 2
Posted
59 minutes ago, MeanMachine said:

Ako si vec izgradio kucu u okruzenju gde te nece

A zašto ih neće? Samo zbog religije. Izem ti razlog. 

To je bila kuća i Jevreja i Arapa dok Jevreji nisu silom proterani. Arapi su ostali, par vekova kasnije primili Islam. Kad su se Jevreji vratili u svoj deo kuće prvog dana su skočili da ih teraju. Samo zbog drugačije religije. 

Izem ti razlog. 

• Like 3
Posted
2 hours ago, McLeod said:

Suština.

Zaslužilo da se ponovi.

• Like 3
Posted (edited)
3 minutes ago, fancy said:

Suština.

Zaslužilo da se ponovi.

Suština jeste za mnoge ali ne i za forumaše ovde. Podmetati antisemitizam samo zato što se neko ne slaže sa Bibijem i misli da je Izrael preterao sa ovim što radi u Gazi nije ok. 

Edited by Darko
  • Like 9
  • Thanks 1
Posted
22 minutes ago, Darko said:

Suština jeste za mnoge ali ne i za forumaše ovde. Podmetati antisemitizam samo zato što se neko ne slaže sa Bibijem i misli da je Izrael preterao sa ovim što radi u Gazi nije ok. 

Vidiš da su Mekov post lajkovala dva trenutna moderatora na Politici (ne sumnjam da će i treći) + jedan bivši moderator. U skladu sa takvim postom, koji je pun (logičkih) grešaka se i uređuje ovaj topik. 

• Like 2