Angelia Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 52 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Kad se nesto veliko sastoji iz malih delova. U ovom slucaju jedna bomba pa se raspadne na gomilu malih sitnih bombi. Te bombe obicno su opasne kasnije jer ne eksplodiraju odmah, ali posle budu kao mine. Sad vidim da ih zovu "cluster warheads". Dva drone su udarila ambasadu US u SA, ali zgrada je bila prazna. 6 vojnika poginulih je u Kuvajtu, ali posto je Kuvajt uspeo da obori 3x F-15 u friendly fire, izgleda da nisu bas sposobni I nisu odradili dobar posao zastite. Nije cak ni baza, nije bilo alarma, bilo je civilno naselje. Tako da za sada, ukljucujuci zrtve iz svih zemalja (ukljucujuci Izrael sa najvise stete i zrtava), iako tragicno, svaki zivot je vredan, ovo nije ni blizu ocekivanja. Grci se umesali! A UK i EU sede. UK je dozvolio US da im brani baze 😵 pateticno
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 9 minutes ago, Angelia said: Sad vidim da ih zovu "cluster warheads". Dva drone su udarila ambasadu US u SA, ali zgrada je bila prazna. 6 vojnika poginulih je u Kuvajtu, ali posto je Kuvajt uspeo da obori 3x F-15 u friendly fire, izgleda da nisu bas sposobni I nisu odradili dobar posao zastite. Nije cak ni baza, nije bilo alarma, bilo je civilno naselje. Tako da za sada, ukljucujuci zrtve iz svih zemalja (ukljucujuci Izrael sa najvise stete i zrtava), iako tragicno, svaki zivot je vredan, ovo nije ni blizu ocekivanja. Grci se umesali! A UK i EU sede. UK je dozvolio US da im brani baze 😵 pateticno Ne znam, pratim koliko mogu da nadjem snimaka i koliko toliko relevantnih vesti, samo sam rekla sta je cluster bomba... to znam jos iz skole. Za ostali vid ratovanja nisam bas neki relevantan sagovornik, volela bih da tako i ostane i da se sve ovo zavrsi sto pre.
Angelia Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ne znam, pratim koliko mogu da nadjem snimaka i koliko toliko relevantnih vesti, samo sam rekla sta je cluster bomba... to znam jos iz skole. Za ostali vid ratovanja nisam bas neki relevantan sagovornik, volela bih da tako i ostane i da se sve ovo zavrsi sto pre. Ovo je drugacije oruzje. Nije cluster bombs, to I ja znam iz skole. Ali ovo je delovalo.drugacije
djura.net Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Pogodjena je i USA ambasada u Rijadu i to sa dva drona.
Tex_Willer Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Kakvo je stanje sa pvo Irana, gde se nalaze f35, f22 raptor i B2 bombarderi?
djole Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Nakon sto su isplivale informacije da je Pentagon na saslusanju Kongresa rekao da nije bilo informacija da je Iran hteo da napadne SAD, Rubio kaze kako su ustvari znali da ce kada Iran bude napadnut, oni odgovoriti napadom na SAD, pa ko veli da ne cekaju nego da udare prvi. Kako je lepo imati takve prijatelje i saveznike kao sto je Izrael ❤️ A izgleda i da su uspeli konacno da se dogovore sta je cilj vojne akcije: trenutno je to "zaustavljanje razvoja balistickih raketa kratkog dometa". Videcemo sta donosi novi dan i sta ce biti cilj sutra. Edited 3 hours ago by djole 6 2 1
djole Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Neverica sta je covek izgovorio. Mada, ovo je pomak - imamo secretary of state koji otvoreno govori ko diktira americku spoljnu politiku i za ciji racun ce neciji sinovi i cerke da ginu. Sto bi rekao onaj smecar Bill Ackman, to je najveca zrtva koju neko moze da napravi - steta samo sto nije on u prvim redovima. 3 1
NMX Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Najviše volem kad grune neki rat, posebno na bliskom istoku, pa iskokam kokice i gledam obračun ljudi kojima je sasvim normalno da se napadne suverena zemlja uz obrazloženja iz diznilenda i onih koji brane ludake koji vode te suverene zemlje i predstavljaju pretnju koja je u 99.9% slučajeva usmerena ka mučenom narodu koji živi u takvim državama. Samo nastavite. 11 3 1
McLeod Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago SAD kojem Izrael diktira sta da radi je maltene savrseno stanje stvari u poredjenju sa SAD kojem Rusija diktira sta da radi. Jos kad bi to prvo bila istina svet bi bio mnogo lepo mesto za zivot.
Smrtokapa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Dve tvrdnje koje zapravo ne mogu da se definitivno označe kao tačna/netačna već postoji neka skala od ~0 do ~1. Izrael je više odvrnuo na tom sokoćalu. (Mada nije lako ni porediti jer diktiraju sa dosta različitih pozicija.) Edited 1 hour ago by Smrtokapa
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 15 minutes ago, NMX said: Najviše volem kad grune neki rat, posebno na bliskom istoku, pa iskokam kokice i gledam obračun ljudi kojima je sasvim normalno da se napadne suverena zemlja uz obrazloženja iz diznilenda i onih koji brane ludake koji vode te suverene zemlje i predstavljaju pretnju koja je u 99.9% slučajeva usmerena ka mučenom narodu koji živi u takvim državama. Samo nastavite. Izgleda neka skola za devojcice u Iranu bila legitimna pretnja po demokratiju u svetu. Dobro, to su neutralisali. 2
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, JPM said: Izgleda neka skola za devojcice u Iranu bila legitimna pretnja po demokratiju u svetu. Dobro, to su neutralisali. Kolateralna šteta. Btw, ja skroz verujem da je prvi interes ove USA položaj žena u Iranu. Iste USA u kojoj su republikanci na vlasti i planiraju da u saveznoj državi Tennessee proglase abortus sa zločin u rangu ubistva, sa mogućnošću smrtne kazne... 1 1
madzone Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 2 hours ago, djole said: Neverica sta je covek izgovorio. Mada, ovo je pomak - imamo secretary of state koji otvoreno govori ko diktira americku spoljnu politiku i za ciji racun ce neciji sinovi i cerke da ginu. Sto bi rekao onaj smecar Bill Ackman, to je najveca zrtva koju neko moze da napravi - steta samo sto nije on u prvim redovima. Odavno je jasno da je USA marioneta Izraela, i mislim da više nema sumnje da je i Epštajn tome dobrano doprineo pored para koje se ulažu u kupovinu USA političara. Jednostavno ih imaju u šaci, USA nije imala apsolutno nikakac interes da napadne Iran. Evo jedne slike koja govori više od hiljadu reči. Edited 1 hour ago by madzone
djura.net Posted 46 minutes ago Posted 46 minutes ago 26 minutes ago, JPM said: Izgleda neka skola za devojcice u Iranu bila legitimna pretnja po demokratiju u svetu. Dobro, to su neutralisali. A, sad, da ne preterujemo. Nema trika da me neko ubedi da je to neko namerno gadjao. Pogotovo sto nemamo pojima ko je to ciljao i zasto. U ovakvim 'igrama' uvek ispastaju nevini, nazalost. 14 minutes ago, madzone said: Odavno je jasno da je USA marioneta Izraela, i mislim da više nema sumnje da je i Epštajn tome dobrano doprineo pored para koje se ulažu u kupovinu USA političara. Jednostavno ih imaju u šaci, USA nije imala apsolutno nikakac interes da napadne Iran. Evo jedne slike koja govori više od hiljadu reči. Ne mislim da je USA marioneta Izraela. Zasto bi bio? Jedna sigurna stvar kad je rec o aktuelnoj americkoj administraciji je da je zanima goli interes i nista drugo. Pre ce biti da USA koriste Izrael, odnosno njihov fanatizam za svoje ciljeve na Bliskom istoku.
Barkley#34 Posted 39 minutes ago Posted 39 minutes ago Ne znam koliko je ovo precizan pogled na stvari ali bilo mi je zanimljivo da pročitam 2
McLeod Posted 23 minutes ago Posted 23 minutes ago 11 minutes ago, Barkley#34 said: Ne znam koliko je ovo precizan pogled na stvari ali bilo mi je zanimljivo da pročitam Pocetak je dobar, ali se onda izgubio. Ispade da je to sto su im pobili trecinu rukovodecih ljudi u drzavi dobra stvar za mule. I ja sam od pocetka pricao da je ovo pre Izraelov nego americki potpis. Oni su slicno uradili Hezbolahu i efektivno su ga unazadili 20 godina, a mule su jos vise obezglavili. Ne vidim kako se to Iran konsoliduje i kako ce ovo imati neke dalekosezne posledice. Jedini problem koji postoji je Hormuz i to je jedini kec u rukavu Irancima. Naravno, ogromna zemlja je u pitanju i efektivna okupacija/potpuna smena rezima zahteva mnogo obimniju operaciju od vazdusne kampanje i pitanje da li ce do iste i doci i kako ce se ovo zavrsiti. Zato se ne zna da li ce Iranci imati ikakve koristi od ovoga, a sto se ovakvog rezima tice mislim da sa solidnom sigurnoscu mozemo reci da su zavrsili svoje.
madzone Posted 13 minutes ago Posted 13 minutes ago 23 minutes ago, djura.net said: Ne mislim da je USA marioneta Izraela. Zasto bi bio? Jedna sigurna stvar kad je rec o aktuelnoj americkoj administraciji je da je zanima goli interes i nista drugo. Pre ce biti da USA koriste Izrael, odnosno njihov fanatizam za svoje ciljeve na Bliskom istoku. Zašto bi bio? Zato što je kompletna vrhuška političara u rukama Izraela. Prvo preko finansiranja njihove kampanje a ko da pare očekuje uslugu to tako funkcioniše u USA (to važi i za demokrate i republikance, Izraelu sve jedno ko je na vlasti, njihovi su). Drugo i trenutno verovatno još važnije, ucene preko Ep fajlova. Čovek je bio agent koji je snimio gomile moćnika u svakakvim situacijama, snimao je decenijama, nema ko nije bio na ostrvu, pa vi vidite koliko tu materijala za ucenu ima. I nije neophodno da je neki političar ucenjen, dovoljno je da ga pozove i za uslugu zamoli političar koji jeste ucenjen. To što je prikazano javno od fajlova je sigurno samo vrh ledenog brega, a po fiokama stoji materijal koji se po potrebi može izvaditi. Šta je lakše Trampu, da zvekne Iran u ime Izraela ili da se pojavi ko zna kakav snimak (ovo što je već u javnosti je da uzde budu zategnute, bič je u nekoj fioci). Ali da, i to je tačno da je Izrael nosač aviona za USA na bliskom istoku.
Drug Crni Posted 7 minutes ago Posted 7 minutes ago Nekada bih bio razočaran činjenicom da se na ovom forumu tako vatreno brane tirani. Režim koji svoje građane kažnjava javnim vešanjima, masovnim ubistvima političkih protivnika, društvenih disidenata, a ženu tretira kao nižu rasu, treba sravniti sa zemljom. To nema nikakve veze ni sa kakvom religijom niti sa verom, kao uostalom i kod svih drugih manifestacija ovakvog zlikovnjištva. Danas nisam razočaran. Nema ovom narodu pomoći jednostavno..40 godina uvek i nepogrešivo na pogrešnoj strani 1
sreta-steta Posted 4 minutes ago Posted 4 minutes ago 27 minutes ago, Barkley#34 said: Ne znam koliko je ovo precizan pogled na stvari ali bilo mi je zanimljivo da pročitam Odlicna analiza. Tacno je da je malo zbrzao na kraju i recimo UAE sta tacno moze da eskalira? Posalje Induse i starlete da preplivaju zaliv i napadnu Iran? Ono sto ce se desiti je pritisak iz regiona da se stvar zavrsi jer biznis pati (sto duze traje pitanje je sta ce ostati od imidza Dubajia kao najsigurnijeg mesta na svetu). I onda je svasta moguce, te zemlje nisu monolitne i pitanje je vremena kada ce se pitanje postaviti zasto Muslimani ratuju protiv muslimana a za racun Izraela.
madzone Posted 3 minutes ago Posted 3 minutes ago Patriot je efikasan i kada zakaže (što je izgleda regularnost). Kako je samo majstorski odradio poso i isključio struju.
Recommended Posts