Jump to content

Euroleague 2025/26 - Acropolis calling

Recommended Posts

Posted

Strasti mase cigana i mase grobara prema Zalgirisu su najbolje ogolele kakav je toksicni kurton taj arhitip prosecnog cigana ili grobosa, pogotovo kad jedni druge pljuju i patkometrisemo.

Znaci toliko smo toksicni da smo uzeli iz cista mira da hejtamo Zalgiris jer eto... slicna prica kao mi, zemlja kosarke, vole kosarku, prave igrace (tj oni prave, mi vise ne pravimo, mislim na nasa 2 kluba).
Puka zavist, trula sujeta i potreba da se istice da je samo jedan klub nesto specijalan.

Gde se vracamo na pocetak ovog posta, i da svako jedenje govana cigana protiv grobara je puka zavisti i ozlodjenost. Isto tako, svako jedenje govana grobara za cigane je puka zavist i ozlodjenost. Jer eto, dokazano, ne radimo to jer marimo za argumente. Argumente izmisljamo kako bi pothranili i opravdali nasu zavist.

• Like 5
Posted
41 minutes ago, Losmi17 said:

Samo ove sezone 2 tima...

Moguce je ali nije realno, koliko je tih timova bilo na f4 zadnjih godina,a za ta 2 tima ove sezone cemo jos vidjeti.. 

I da, ti kao navijac Panatenaikosa to jest Atamana probaj nekad napisati nesto vezano za tim za koji navijas, ako uopste navijas.. 

Posted

Odvratan je Žalgiris, kako god da okreneš. Respekt da ali simpatije nikako. 

Od ostalih vijesti, djeluje mi kao čudo scenario u kom Grci ne osvajaju ove sezone. Jedino da se sastanu međusobno u polufinalu pa da drugi finalista baš pokida tu jednu tekmu. 

Posted
2 hours ago, Barkley#34 said:

Kai Džons iz Efesa je jeziv igrač, žali bože fizikalija.

25 godina. Najbolje godine za centra tek dolaze. Uz ove fizikalije i dobrog trenera ocekujem da bude mnogo bolji sledece godine.

• Like 1
Posted

Upoznao sam u par različitih prilika navijače Žalgirisa, i iznenadilo me da oni nas (Zvezdu) doživljavaju kao največeg rivala u Evropi. Prvo sam bio zbunjen, mislio sam da govore o reprezentaciji, ali ne, Zvezda je njima najveći rival, i sve bi dali samo da nas dobiju.

Kasnije sam pratio ovaj fenomen po društvenim mrežama, i nije izolovan slučaj, nego masovno nas doživljavaju kao glavnog konkurenta i rivala.

Stvarno nisam imao taj doživljaj sa naše strane.

• Like 3
Posted
1 hour ago, Princeton said:

Upoznao sam u par različitih prilika navijače Žalgirisa, i iznenadilo me da oni nas (Zvezdu) doživljavaju kao največeg rivala u Evropi. Prvo sam bio zbunjen, mislio sam da govore o reprezentaciji, ali ne, Zvezda je njima najveći rival, i sve bi dali samo da nas dobiju.

Kasnije sam pratio ovaj fenomen po društvenim mrežama, i nije izolovan slučaj, nego masovno nas doživljavaju kao glavnog konkurenta i rivala.

Stvarno nisam imao taj doživljaj sa naše strane.

Da, Zvezdu baš ne vole, a za Partizan naročito dok je vodio Željko su imali dosta simpatija. Mislim da je ta netrpeljivost prema nama prouzrokovana time što su Delije potpuno ruska priča, i uvek imaju neke političke poruke, plus ona utkamica gde nismo želeli da držimo ukrajinsku zastavu na kojoj je pisalo Stop War i da oni to doživljavaju bukvalno kao borbu protiv Rusa koje ne podnose.

• Like 11
Posted (edited)
24 minutes ago, El Duderino said:

Da, Zvezdu baš ne vole, a za Partizan naročito dok je vodio Željko su imali dosta simpatija. Mislim da je ta netrpeljivost prema nama prouzrokovana time što su Delije potpuno ruska priča, i uvek imaju neke političke poruke, plus ona utkamica gde nismo želeli da držimo ukrajinsku zastavu na kojoj je pisalo Stop War i da oni to doživljavaju bukvalno kao borbu protiv Rusa koje ne podnose.

Toliko postuju Partizan da su izdali saopstenje pred zadnje njihovo gostovanje u Kaunasu da su Zvezda i Partizan "isto" i da ih treba mrzeti podjednako. Ljudima zive nasi klubovi u glavama i to je mozda njihova najveca kazna jer je tesko i nama koji navijamo za njih da je tako, kako je tek drugima.

Edited by Problem sa licnim greskama
Posted

Litvanci definitivno imaju taj momenat da doživljavaju nas i našu košarku kao nešto što je njihov arch enemy, a Zvezda jelte kao "stub srBstva" im je poseban trn u oku, objašnjeno gore i zašto. Litvanci, izuzev košarke, nemaju baš previše za ponuditi svetu i nekako se ni u jednom drugom segmentu ne ističu ni po dobrom ni po lošem, pa na taj način verovatno sebi malo bustuju ego i značaj u nekim evropskim okvirima. Njihova košarka svakako zaslužuje veliko poštovanje. Pretpostavljam da i tamo ima kriminala, al čisto sumnjam da im kriminalci drže tribine i rade poslove za državu tako da je u pitanju prava košarkaška publika koja je vrlo odana i prisutna svuda po Evropi gde igra Žalgiris ili njihova reprezentacija. Litvanija je, uz Filipine, valjda jedina država u svetu gde je košarka po popularnosti sport broj 1. Naravno da se njihovi "tifozi" ne mogu meriti sa našima koji su organizovani kao militantne grupe i kriminalne organizacije koje u saradnji sa pandurima unose pirotehniku, lasere, oružje i ostalo, i to sve uglavnom nekažnjeno i čak podstrekavano od strane onih kojima takve grupe služe kao pešadija i pretorijanska garda. Jako mudo inače ko će jače da arlauče na stadionu/hali, ja sam mislio da se ta vrsta "uspeha" ostavlja još posle osnovne škole. 

• Like 12
Posted
3 minutes ago, Estrella Roja said:

Ja upoznao par Litvanaca iz Viljnusa koji su mi se žalili da sav novac i logistika ide za provincijski klub iz Kaunasa a da za njihov Ritas niko i ne pita

I Baltik je izgleda Balkan.

Meni je bila u Rigi situacija ispred hale simpaticna gde je Finac odjebao Litvance koji su molili da prihvati da navijaju za njih protiv Srbije. "Bez'te bre budale". Atipicno za severnjake, ali tako se resavaju psihoze takvih razmera izgleda u razvijenim zemljama.

• Ha-ha 1
Posted

Литванци су народ који је кошаркашки симпатичан, као што би и Жалгирис био симпатичан као клуб да не мрзе толико српске клубове. То нема много везе са русофилијом Делија, већ са русофилијом српског народа. Литванци су патолошки опседнути Русима, па су ту своју патологију пренели и на однос према нама. Већ годинама није одиграна утакмица без украјинских застава у Каунасу, а на готово свакој утакмици постоје и политичка скандирања против Руса и Путина. Нека остане и то примећено, да не буде баш да зли Срби политизују, а фини Литванци само пружају подршку угроженима. 

• Like 2
Posted

ebo vas Zalgiris više, ekipa kao i svaka druga. Ne znam samo od kud sada priča da ih i grobari mrze, bukvalno ne znam nikoga ko je zauzeo nekakav poseban stav u odnosu na njih.

• Like 1
Posted
16 minutes ago, Вујке said:

Литванци су патолошки опседнути Русима

Baš čudno, rekao bi čovek da bi trebalo da budu opsednuti Paragvajcima.

• Like 2