Jump to content

Recommended Posts

Posted
22 minutes ago, NikadProtivKaline said:

nwora je fizicki jako mocan igrac, i siguran sam da bi kod trenera koji zapravo ima i po neki napadacki set bio efikasniji

oveko mu se previse daje da igra 1na1, umesto da ide na cutove i koristi mismatch kad moze
a i kad pogledas koje su druge iso opcije...nije to najgora, tako da negde kapiram zasto uzima vise suteva nego sto treba

edit:

i jos jedna stvar - nije ova ekipa, posebno kad bi svi bili zdravi toliko losa da se u svakom postu pominje neki frankenstajn od tima

da, fali malo suta, i fali defanzivni switch centar. to je i dalje resivo
ono sto deluje neresivo jeste da sfero bilo sta promeni, mislim da mu je vreme isteklo i da je vreme za promenu

sve se slažem osim ovog dela da Nwora previše igra 1na1... On najčešće igra 1na5. 

• Like 1
  • Ha-ha 2
Posted (edited)
8 hours ago, NMX said:

Manje toksična tema :lol_2:

Pa druze, cuvari vatre zdravog razuma pokusavaju (svakako bezuspesno) da temu ociste od otrova koji sipate ovde mesecima sa vise ili manje zara. Cuj da se ocisti od otrova a ono desetine stranica najgorih uvreda na racun trenera. Plus, da vas neko napusava valjda bi bilo nekih kazni majku mu, nego slabo ide razlikovanje napusavanja i neslaganja.

Frustriran narod koji zivotne probleme istresa na jebenoj tastaturi terajuci trenera a onda kaze - kome to smeta cini temu toksicnom :lol_2:

Nista, sad kad ode Janis bice cvece i prolece na temi jer vi koji niste cuvari vatre imate kosarku u malom prstu, imate strpljenja i razumevanja za novog trenera i ovde ce se citati Jesenjinovi stihovi a ne najgore uvrede na racun trenera i igraca i veciti prelazni rok.

Druze, oduvek sam te smatrao za krajnje korektnog forumasa, pises godinama, generalno ti se uvek i slazem sa postovima. Sve pet.

Kazne ima za licno vredjanje, procitaj bolje.

Iznenadilo me je da si me uvrstio u one koji sipaju otrov i vredjaju trenera, jer je to neistina i laz. Bezveze ti je i ova generalizacija sa frustriranim narodom, ne znam sa kim se svadjas. Nemoguce da je bas svako ko je nezadovoljan Janisom frustrirani sipac otrova, ajde da se i ovde ogradimo u torove.

Moze da se diskutuje o radu trenera, bez padanja u vatru, argumentima.

Za mene licno argumenti za smenu su nedopustivo losa igra protiv Zadra, jos vise ucestalo vredjanje sopstvenih navijaca od kojih zivi, napusavanje publike za Pumpaj, zahvaljivanje gazdama za nesto sto je njihov posao itd. Najmanje je problematicno 0-2 u EL.

Proslu sezonu ni ne pominjem, bilo je uspona i padova, kada je zasluzio cestitke prvi sam bio da mu cestitam.

Slobodno mozes da me preskocis ubuduce, ako ces ovako da se obracas.

Edited by Cavani
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Posted

Kod Sase Obradovica smo izgledali gore nego kod Janisa danas. Imao je celo leto da selektira i napravio solidan frankenstajn od tima, slicno kao i Janis sada, gde nam je Dzoni O Brajant bio alfa i omega. Lik je posle toga valjda u Koreju otisao da igra. 

Radonja dosao, utegao tim za dve nedelje i igrali smo kosarku. Osvojili smo sve, a i da nismo, nema veze, makar smo licili na tim i lozili se.

Licno, neverovatno mi je da se ikakva dilema pravi oko njih dvojice. Kao sto ne sumnjam da ce uprava ako se bude odlucivalo izmedju njih da prelomi u korist Sase. Jer to je toliko KKCZ potez. Bukvalno kao da Covic nije ni odlazio. I onaj produzetak ugovora sa Janisom od januara kad mu vreme nije, pa nasilno zadrzavanje nakon blamaze od Spartaka, iako se videlo da ne znamo gde bijemo i sad ovo gde mu prakticno prave od Armanija situacija da se sam pokupi i ode. 

• Like 18
  • Thanks 2
Posted

Kada pričate o opcijama ukoliko dođe do smene Sferopulosa, većina vas gleda kratkoročno. Danas za sutra, ko će spasiti sezonu, ko će prekinuti niz loših rezultata, ko će instant napraviti igru i ekipu za PO. 

Iz moje perspektive - pogrešan rezon. 

Opcija 1 - svima, Radonjić. Neću ulaziti u emocije na toj relaciji navijači - Dejo, ali on, iako je vaš legendaran trener nije i ne pripada ni širem krugu kvalitetnih evroligaških stručnjaka. Nije ta klasa, ima svoje limite, kao da je u kvadratu iz kojeg nikada neće izaći. Videli ste to u oba njegova mandata, neka sredina, ali gotovo uvek ispod te neke projektovane crte. Da, možda će pokupiti neki trofej, možda će izazvati Želimira u domaćim hrkljušima od KRK i KLS, nalupati sve do finala ABA sa KKP, i čak uzeti trofej u zavisnosti od domaćinstva, jel. Prednosti - dobar tip, odnos sa navijačima najbolji mogući (doduše na ispitu bi bilo vaše strpljenje i lojalnost ako se zaređa sa porazima) - ekipa ne bi imala velike amplitude, defanzivno bi se posložili. 

Mane: Nije dovoljno za iskorak, nema visok plafon. 

Opcija 2 - Obradović. 

Poljuljan odnos sa navijačima, svojeglav, tvrdoglav - što u principu nije nužno loše, i gradi autoritet strogoćom. I njega smo videli u prvom mandatu, kad kola krenu nizbrdo - čovek okrivi igrače. To može samo jedan (trener) Obradović u Evropi da radi, a da mu se dozvoli, a njegovo ime nije Saša. On bi recimo kratkoročno, na galamu, buku, ali i određeno znanje vrlo verovatno prekinuo ovaj loš niz. 

Da li će prvom sledećom prilikom kad ekipa uhvati lošu formu opet divljati i svaliti krivicu na sve ostale? Da li on može izdržati na užarenoj klupi duže od godinu dana? Monakova klupa nije užarena, da se razumemo. 

I, za kraj, bar od ovih dostupnih imena, ako izuzmemo Trinkijerija koji je verovatno rođen za ovakve situacije, ali iz raznih raloga nije, ili bar ne bi trebao biti opcija; ostaje jedini slobodan trener, top tier kvalitet - Xavi Pasqual. 

Kratkoročno/dugoročno, kako god okreneš- apsolutno najbolje rešenje. Tri sezone licence, stabilnost u tom smislu ima, autoritet, klasa, znanje, rezultati, ponašanje, unlock new level za ovaj klub. Automatski postajete rado viđena destinacija za sve igrače, ambicije skaču u nebo, navijači, ogroman hajp. Izvukao bi i ovu sezonu pošteno - a već od sledeće ozbiljan pretendent na plasman. 

Prednosti - sve. Mane - i nema nekih vidljivih. 

Skup? Koga boli k, kvalitet se plaća. Jel lova problem? Nije. Torba pred nos dok ne kaže da. Nije gadljiv na lovu sigurno inače ne bi dangubio 3 sezone u Zenitu van EL. 

Ima i on valjda nekih aspiracija da se vrati pod svetla pozornice. 

Naravno, ja se nadam da Drčela ne zna de bije, ko što i ne zna, pa verovatno misli da postoji samo dva trenerska Xavi-ja na svetu, a obojica su u fudbalu i da se u tom pravcu i neće gledati. 

Ajd' poy cigani

• Like 15
  • Thanks 4
  • Ha-ha 2
Posted

Cavi Paskval definitivno kao najbolji izbor,licenca je tu a para se ima,da progledamo konacno i uspostavimo neki sistem,covjek je bez kluba i nije naravno gadljiv na pare,rekao je da mu je cilj povratak u euroligu.

• Like 3
Posted

Pa ja tek sad skontao posle Papanikoleskuvog posta da je Xavi free agent. Mislio sam da i dalje vodi Zenit, delom zato i rekoh da je sci-fi (da ga možemo oteti), a delom i svakako jer je pitanje da li mu se dolazi ovde. 

Onda to ne zvuči baš 100% nerealno, ako postoje pare da se otvorimo za njega, jer kad ako ne sad. Ovaj roster kad se svi oporave je i dalje top8/top10 ekipa, plus imamo licencu i verovatno sličan ili veći budžet za naredne dve sezone. Svakako je prvo pitanje šta nam je činiti sa Janisovim ugovorom ali je to doslovno jedini potez koji bi mi dao nekakvu nadu da ćemo zapravo biti konkurentni u EL i ove, a i sledeće sezone. :classic_biggrin:

• Like 1
Posted
4 minutes ago, Disfruto said:

Luka Banki je slobodan i ne bi uopste bio losa opcija.

Скоро је именован за селектора Италије, мислим не спречава га то да води ЕЛ тим, али није скроз слободан.

Posted
3 minutes ago, Disfruto said:

Luka Banki je slobodan i ne bi uopste bio losa opcija.

pa da mu na derbiju zapevaju "Evo Banki, cigane moj ..."

• Ha-ha 3
Posted

Koliko sam cuo, razmislja se i o Paskvalu, ali nam je od Spanaca Laso najzanimljiviji. Cudi me iskreno da se jos uvek nista konkretno nije desilo. Pogotovo jer znam da Sasu zaista jesu zvali i da je on zainteresovan bio na prvu loptu.

Iz ovog ugla, cini se kao veliki fail sto je Janis ostao i posle Spartaka. Pogotovo sa aspekta toga sto se jos na pripremama kad je gubio ono sa 20 plus poena pricalo da ne moze, da nece docekati novembar i slicno. 

Kao da Covic nije ni odlazio, bukvalno. Sve njegovi TM potezi.

• Like 8
Posted

Nov trener se podrazumeva. Ako ništa bar imaš nadu da će biti bolje i nešto promeniti. Za početak igrači će krenuti da još više grizu i da se nameću. Prvo što treba da uradi je da se bore da ne izgledaju malodusno ,pogubljeno. 

Ozbiljnog ovde materijala ima što je dovedeno, može ovo itekako da se utegne da se znaju uloge.

Prvi izbor je Paskval. Iskustvo, znanje,  njegovo vraćanje u EL itd...

Drugi je Radonjic ...Covek je sa malim budžetom pravio rezultat,  ako ništa drugo ovde je borba zagarantivana. Imao je vrlo dobre rezultate u EL s'obzirom na ulaganja u tom periodu. Neke utakmice koje se i dan danas prepričava su upravo njegovo delo. Imao je i taj top 8, titule , itd. 

Voleo bi da ga vidim ponovo u timu. Hajp bi se sigurno podigao do maksimuma, a red je sa se i on oproba sa većim budžetom da vidimo koliko može.

• Like 1
Posted (edited)

I laik je iz aviona video da je Grk završio priču, još tokom prošle sezone. Imao je on lepih pobeda, niko to ne spori, ali mu je igra uglavnom bila "oči nam krvare", čak i kad smo pobeđivali Albe i Asvele.. Jbg, ako ono njegovo "trust the process" znači onakvu blamantnu igru protiv Zadra, vraćanje Jaga iz očaja, pa Spartak prošle sezone... njegova najgora odluka po meni je CMM, i poverenje da on može da drži ključeve ekipe... pa smo videli da to nije baš tako... nije imao ni sreće sa povredama igrača, ali Spartak i Zadar su pokzatelji da sa njim na klupi neće cvetati cveće u naše preduzeće...

Edited by Issey
Posted

Kad već ponavljate kao papagaji priču kako je Radonjić sa malim budžetom pravio dar-mar, imajte u vidu da je taj mali budžet u današnjim uslovima otprilike ovaj koji mi imamo sada. Nekada smo kvalitetne strance plaćali 400k $, sad taj kvalitet, pa i lošiji plaćamo preko milion. 

• Ha-ha 3
Posted
3 minutes ago, fradler said:

Razmislja se o Paskvalu, zanimljiv Laso, kontaktiran Obradovic, Sfero sprema Fener.

KKCZ business as usual.

Razmislja se o Paskvalu a doci ce Sale fake nacionale.

Posted
9 hours ago, Nate said:

Radonja bi bio pojacanje ko nedovic pre par godina. Da ciganima zamaze oci, u sustini smesan trener bez rominga

Pa i ne treba mu roming ako bi radio kod nas.

• Ha-ha 2
Posted

Sad sam u fazonu da dodje Dragan Jakovljevic, samo da ne gledam Janisa vise na klupi. Naravno da to nije tacno, ali sama pomisao da jos uvek, posle one blamaze od sinoc, nije objavljeno da je Janis na putu za Solun je uznemiravajuca.

• Like 1
Posted

Zalgiris je otpustio Trinkijerija i ako je osvojio tituli i kup u minuloj sezoni, a ovde se nešto čeka.

Ovaj nije smeo da dočeka današnji dan na klupi Zvezde. Svaki minut proveden sa igračima bice poguban. Verujem da se samo čeka konačan odgovor od potencijalnih kandidat, i da se Sveropulos razreši.. Bilo bi dobro da to bude što pre. U petak tim može da vodi i Nesa Ilić,  ista stvar, poraz je zagarantovan.