Čočo Posted yesterday at 10:56 AM Posted yesterday at 10:56 AM Da nije bilo krompirove zlatice i njegovog imbecilnog poteza radila bi metla. Ali ni to nije poenta. U priču smo krenuli o igri protiv njih na njihovom terenu. Ja verujem da možemo jer smo i u toku sezone pokazali da sa dobrim stavom i pristupom možemo protiv svih, bilo gde.
wing Posted yesterday at 11:18 AM Posted yesterday at 11:18 AM (edited) 1 hour ago, Dzo23 said: Taj Partizan iz 2022-23 je najbolji srpski tim zadnjih 15 godina, a vjerovatno i duže. Bili su na korak od f4. Igrali su najbolju košarku u EL od januara do te tuče i tragičnog Ribnikara. Mi imamo po imenima vrlo jaku ekipu, ali timski nismo na tom nivou, ni blizu. Upravo tako. Imali su sve tada... snagu i eksplozivnost pod košem, Pantera koji nije mašio duge dvojke iz naskoka nakon probijanja spoljne linije, Nanelija klačera, Lideja sa strašnim statsima i hodajući mismeč na kecu - Egzum koji je na prodoru bio nezaustavljiv, a verovatno i najmudrija glava u KKP ikad. Jedini igrač kojeg sam poželeo u našem dresu iz tog rostera. Mora se priznati i da im se namestio raštelovani Real sa Hezonjom i Musom koji su rasipali lopte, Tavares prve dve bio povredjen ali jebiga...treba i to umeti iskoristiti. ...ipak je bronx u kapitenu povukao na stranu, ispostavilo se, najvećeg fejla u istoriji učešća srpskih timova u EL. Naravno da će španci ako im u četvrtak zagusti probati neku kombinaciju iz svog širokog asortimana koja se ne uči po akademijama i kampovima ali samo Čimu i Kalinu vidim kao rizične na tu vrstu provokacije. Ne sumnjam da je i Saši to jasnije od medalja Jasne Šekarić. Edited yesterday at 11:29 AM by wing 5
Chaos Is Me Posted yesterday at 11:31 AM Author Posted yesterday at 11:31 AM 31 minutes ago, Golijat said: Real je dobio zahvaljujuci svinjariji koja veze nema sa kosarkom i u kojoj se po pravilu bolje snalaze. Do tog trenutka u drugom mecu, i u kompletnom prvom mecu, Partizan je drzao cas kosarke kakav nije vidjen dugo. Čas košarke im je samo nekoliko dana kasnije održao Ćaćo Rodrigez i to 3 puta za redom. Ta Ljuljova svinjarija dodatno potcrtava ko je i šta je Real i kad ne mogu na terenu, mogu da te izvaćare na mentalnom planu. Plus su kasnije morali i na terenu da se čupaju iz 0-2 što su i uspeli i na kraju uzeli titulu. Prljav potez svakako ali da mentol iz KKP nije naseo...to su ŠBBKBB priče kakvih je istorija sporta prepuna. Nema potrebe da razglabamo o tome, ta KKP ekipa je bila opaka, ta uža rotacija je bila zdrava i stvarno su bilo ozbiljna ekipa, ali očito nedovoljno ozbiljna za najviši domet. Uostalom, ni taj Real nije bio nešto specijalno pa opet... 6
Zola Posted yesterday at 11:37 AM Posted yesterday at 11:37 AM Šta da tražimo u top 8 ako ne verujemo u pobedu u Madridu? Koji F4 sanjamo? Što reče neko gore, nož u zube i udri. Ja verujem! Idemo po to 7. mesto! 💪🏼 Što ne može niko možeš ti! ❤️🤍 5 1
wing Posted yesterday at 11:51 AM Posted yesterday at 11:51 AM (edited) nebia produžavo Nworu i CMM-a pre četvrtka... Edited yesterday at 11:52 AM by wing 1 3
TB Told Posted yesterday at 12:25 PM Posted yesterday at 12:25 PM Real je prošle godine u plej in utakmici izgubio od Pariza u Madridu, tako da nema potrebe dizati do mitskog nivoa njihovu logistiku i domaći teren. Svakako su veliki favorit, ali nismo bez šansi. 11
liv7 Posted yesterday at 01:17 PM Posted yesterday at 01:17 PM 3 hours ago, Don Dusko said: Ja recimo mogu da zamislim sta bi se pisalo da smo mi recimo imali 2-0 i onda 15-16 razlike u majstorici i izgubili tako. Msm da Sasa ne bi smeo da se vrati u Beograd. A zamisli tek da je "Sasa" umesto od Reala,izgubio kuci od rekreativo trija Makabi,Bajern,Partizan? Mislim da bi od sramote podneo ostavku.Mozda cak ne bi ni tuzio klub za pare, pa posle ljubio grb na parketu dvorane.. 3
liv7 Posted yesterday at 01:23 PM Posted yesterday at 01:23 PM 2 hours ago, Golijat said: Real je dobio zahvaljujuci svinjariji koja veze nema sa kosarkom i u kojoj se po pravilu bolje snalaze. Do tog trenutka u drugom mecu, i u kompletnom prvom mecu, Partizan je drzao cas kosarke kakav nije vidjen dugo. Svinjariju je napravio Panter.Ljulj je napravio nesportski faul,koji se cesto vidja,ne samo na utakmicama Reala.Slazem se da je u prve dve utakmice Partizan drzao cas,ali je u naredne 3 to uradio Real..finis 5 utakmice je pokazao ogromnu razliku u kosarkaskoj intelegenciji...na zalost,u Evroligi je vrlo malo,skoro nimalo,takvih "mozgasa" kao sto su Rodrigez i Ljulj.
m0k1 Posted yesterday at 01:58 PM Posted yesterday at 01:58 PM 16 minutes ago, liv7 said: A zamisli tek da je "Sasa" umesto od Reala,izgubio kuci od rekreativo trija Makabi,Bajern,Partizan? Mislim da bi od sramote podneo ostavku.Mozda cak ne bi ni tuzio klub za pare, pa posle ljubio grb na parketu dvorane.. Jel moguce da se i dalje potenciraju ovi porazi ? Pritom se nije izgubilo od Asvela nego od timova koji imaju svi redom izmedju 40.5% i 48.6% pobeda. Taj Makabi koji nazivas "rekreativo" tim je pre 2 kola imao solidnu sansu da zavrsi u plejinu. Ne znam bas da li se to poklapa sa definicijom rekreativo tima. Pritom sve to bez domaceg terena (mislim da su mozda 5 meceva odigrali u Tel Avivu). Ne znam koliko pratis druge meceve EL ali bi trebalo da ti bude jasno da svako moze dobiti svakog ukoliko im je dobar dan a protivniku nesto losiji. Jesu ti mecevi kiksevi ali apsolutno svaki tim je imao slicne kikseve - evo izvoli pa mi navedi jedan tim koji nije imao barem 3 kiksa. Taj isti Partizan je dobio i Valensiju i Panatu i Hapoel i Monako. Makabi je dobio Fener, Monako, Panatu, Zalgiris (DVA PUTA), Valensiju, Real i Hapoel - dakle rekreativo tim sa cak 8 pobeda vs ovih timova koji su u top10 (9 ako racunas i nas). Poprilicno dobro za jedan rekreativo tim. A Bajern je dobio Fener, Monako, Hapoel, Valensiju, Panatu i Real... 5
nunilo Posted yesterday at 02:14 PM Posted yesterday at 02:14 PM (edited) 4 hours ago, Chaos Is Me said: Nije samo Gidra tada odigrao dobro, mislim da je to bila Codijeva najbolja partija prošle sezone, bio je na pragu triple doublea uz vrhunsku efikasnost. Drugim rečima, treba nam baš opaka partija da dobijemo tamo. Naravno, izvodljivo je, ne igramo protiv OKC Thundera ali šanse su stvarno male, razumem cigansko loženje i sve, ali ova utakmica mnogo znači i Realu plus ne mogu da kalkulišu jer igramo prvog dana kola. Porediti to sa nekom nebitnom utakmicom za Olimpijakos je bezveze. Realnost je da nama znaci jos vise a za ostalo se slazem, tesko cemo do pobede. 1 hour ago, TB Told said: Real je prošle godine u plej in utakmici izgubio od Pariza u Madridu, tako da nema potrebe dizati do mitskog nivoa njihovu logistiku i domaći teren. Svakako su veliki favorit, ali nismo bez šansi. Ali su posle toga lako izbacili Bayern bese, vec se i ne secam, tako da poraz od Pariza nije ostavio preveliki oziljak. Edited yesterday at 02:14 PM by nunilo
m0k1 Posted yesterday at 02:22 PM Posted yesterday at 02:22 PM 7 minutes ago, nunilo said: Realnost je da nama znaci jos vise a za ostalo se slazem, tesko cemo do pobede. Ali su posle toga lako izbacili Bayern bese, vec se i ne secam, tako da poraz od Pariza nije ostavio preveliki oziljak. Ako se dobro secam Bajernu nije igrao Edvards tada. Odigrao je mec vs nas, sabio nas i onda batalio taj drugi mec plej ina 😀
Taki Posted yesterday at 02:25 PM Posted yesterday at 02:25 PM 22 minutes ago, m0k1 said: Jel moguce da se i dalje potenciraju ovi porazi ? Pritom se nije izgubilo od Asvela nego od timova koji imaju svi redom izmedju 40.5% i 48.6% pobeda. Taj Makabi koji nazivas "rekreativo" tim je pre 2 kola imao solidnu sansu da zavrsi u plejinu. Ne znam bas da li se to poklapa sa definicijom rekreativo tima. Pritom sve to bez domaceg terena (mislim da su mozda 5 meceva odigrali u Tel Avivu). Ne znam koliko pratis druge meceve EL ali bi trebalo da ti bude jasno da svako moze dobiti svakog ukoliko im je dobar dan a protivniku nesto losiji. Jesu ti mecevi kiksevi ali apsolutno svaki tim je imao slicne kikseve - evo izvoli pa mi navedi jedan tim koji nije imao barem 3 kiksa. Taj isti Partizan je dobio i Valensiju i Panatu i Hapoel i Monako. Makabi je dobio Fener, Monako, Panatu, Zalgiris (DVA PUTA), Valensiju, Real i Hapoel - dakle rekreativo tim sa cak 8 pobeda vs ovih timova koji su u top10 (9 ako racunas i nas). Poprilicno dobro za jedan rekreativo tim. A Bajern je dobio Fener, Monako, Hapoel, Valensiju, Panatu i Real... Dzaba ti je to pisati, ima ovdje grupica koja ce to ponavljati, taj Partizan je imao 6 pobjeda zaredom u evroligi a Makabi mislim 8-1 seriju i na korak do play ina.
aleksa7 Posted yesterday at 02:41 PM Posted yesterday at 02:41 PM Звездина гостовања топ10 екипама ове сезоне: Фенербахче — победа Валенсија — напад за продужетак Хапоел — напад за изједначење 30 секунди пре краја Жалгирис — одучавање од кошарке, мада уз гомилу промашених наших шутева у првом полувремену Монако — победа Олимпијакос — епска крађа Панатинаикос — двоцифрена предност пред последњу четвртину Бареселона — продужетак У седам од осам утакмица смо или победили или било екстремно близу томе да победимо. Нема разлога унапред се предавати против Реала иако су апсолутни фаворит. Чињеница јесте да су победили 17/18 утакмица код куће и не само то него и 11 од тих 17 мечева са десет и више разлике, али свакако нису непремостива препрека. Имамо много играча који могу да допринесу на евролигашком нивоу и уз добру психолошку припрему сигурно је екипа способна да се носи са њима упркос свему што гостовање Реал Мадриду носи. Једна победа нас дели од историјског успеха и треба веровати све до последњег звука сирене да је можемо остварити. Остајали или не сви ови играчи и за наредну сезону, ово им је савршен полигон да се покажу у најзначајнијој утакмици која се игра у четвртак у последњем колу Евролиге. Кад, ако не сад? 4
liv7 Posted yesterday at 03:29 PM Posted yesterday at 03:29 PM (edited) 1 hour ago, m0k1 said: Jel moguce da se i dalje potenciraju ovi porazi ? Pritom se nije izgubilo od Asvela nego od timova koji imaju svi redom izmedju 40.5% i 48.6% pobeda. Taj Makabi koji nazivas "rekreativo" tim je pre 2 kola imao solidnu sansu da zavrsi u plejinu. Ne znam bas da li se to poklapa sa definicijom rekreativo tima. Pritom sve to bez domaceg terena (mislim da su mozda 5 meceva odigrali u Tel Avivu). Ne znam koliko pratis druge meceve EL ali bi trebalo da ti bude jasno da svako moze dobiti svakog ukoliko im je dobar dan a protivniku nesto losiji. Jesu ti mecevi kiksevi ali apsolutno svaki tim je imao slicne kikseve - evo izvoli pa mi navedi jedan tim koji nije imao barem 3 kiksa. Taj isti Partizan je dobio i Valensiju i Panatu i Hapoel i Monako. Makabi je dobio Fener, Monako, Panatu, Zalgiris (DVA PUTA), Valensiju, Real i Hapoel - dakle rekreativo tim sa cak 8 pobeda vs ovih timova koji su u top10 (9 ako racunas i nas). Poprilicno dobro za jedan rekreativo tim. A Bajern je dobio Fener, Monako, Hapoel, Valensiju, Panatu i Real... Mogao bih sad da napisem spisak ekipa od kojih su Partizan i Bajern izgubili...spisak bi bio znacajno duzi od ovog koji si ti izneo..ali,nije to.poenta mog upisa..vec reakcija na tvrdnju da bi ovde neko "proterao Sasu iz Beograda" kada bi izgubio 3-2 cetvrtfinale plej ofa od velikana kao sto je Real.Ne bi,svakako.Kad nije smenjen posle Bajerna,Partizana,Makabija..Sto se mene tice,neka izgubi tako kao Partizan te godine,ja cu mu prvi cestitati. Edited yesterday at 03:32 PM by liv7
liv7 Posted yesterday at 03:39 PM Posted yesterday at 03:39 PM 1 hour ago, Taki said: Dzaba ti je to pisati, ima ovdje grupica koja ce to ponavljati, taj Partizan je imao 6 pobjeda zaredom u evroligi a Makabi mislim 8-1 seriju i na korak do play ina. Verujem da si slucajno propustio da napises u kakvoj seriji je bio Bajern kada nas je pobedio?Na sta je licio Partizan pre i posle prvog evroligaskog derbija? Ali,dobro,i grupica koja reaguje na svaku kritiku Implementatora ima potpuno pravo na postojanje. 1
m0k1 Posted yesterday at 03:46 PM Posted yesterday at 03:46 PM 11 minutes ago, liv7 said: Mogao bih sad da napisem spisak ekipa od kojih su Partizan i Bajern izgubili...spisak bi bio znacajno duzi od ovog koji si ti izneo..ali,nije to.poenta mog upisa..vec reakcija na tvrdnju da bi ovde neko "proterao Sasu iz Beograda" kada bi izgubio 3-2 cetvrtfinale plej ofa od velikana kao sto je Real.Ne bi,svakako.Kad nije smenjen posle Bajerna,Partizana,Makabija..Sto se mene tice,neka izgubi tako kao Partizan te godine,ja cu mu prvi cestitati. Nije poenta od koga je Partizan izgubio - poenta je da nedeljama pises kako smo izgubili od Partizana, Makabija i Bajerna kao da smo izgubili od Bosne, Splita i Studentskog centra. Takodje ukoliko te 3 ekipe smatras rekreativo ekipama zasto da se poredimo sa njima ? Hajde da gledamo top10 ekipe i njihove kikseve - zar to nije logicno ? Poenta je takodje da doslovno SVE ekipe su imale barem 3 kiksa tako da nismo mi jedini izuzetak. Pre neki dan sam video i post tipa imamo osmi najveci budzet znaci ako budemo sedmi to je uspeh a ako budemo bili deveti to je neuspeh. Ne znam kako moze tako crno belo da se gleda na to - mozda u nekoj aplikaciji i u vakuumu a u realnosti i ne bas. 2
Sector Posted yesterday at 04:01 PM Posted yesterday at 04:01 PM 2 hours ago, m0k1 said: Jel moguce da se i dalje potenciraju ovi porazi ? Ti porazi su napravili razliku između nas i npr. Valensije i Žalgirisa. Nije još ništa izgubljeno ali je velika šansa da zbog tih kikseva (da, kikseva) ne napravimo iskorak u odnosu na prošlu sezonu. 7
TB Told Posted yesterday at 04:16 PM Posted yesterday at 04:16 PM 13 minutes ago, Sector said: Ti porazi su napravili razliku između nas i npr. Valensije i Žalgirisa. Nije još ništa izgubljeno ali je velika šansa da zbog tih kikseva (da, kikseva) ne napravimo iskorak u odnosu na prošlu sezonu. Znam da je besmisleno ponovo pisati, jer će se guslanje nastaviti, ali Žalgiris je imao više "kikseva" od nas.
TB Told Posted yesterday at 04:24 PM Posted yesterday at 04:24 PM 2 hours ago, nunilo said: Ali su posle toga lako izbacili Bayern bese, vec se i ne secam, tako da poraz od Pariza nije ostavio preveliki oziljak. Nije bitno da li je ostavio ožiljak (mada su zbog tog poraza dobili za protivnika Olimpijakos, koji je u seriji na tri utakmice, po meni, teži protivnik od Fenerbahčea) nego što su izgubli plej-in meč u Madridu, nasuprot stavu ovde da su maltene nepobedivi na svom terenu i zbog terena, a još više zbog stvari van terena.
Sector Posted yesterday at 04:42 PM Posted yesterday at 04:42 PM 26 minutes ago, TB Told said: Znam da je besmisleno ponovo pisati, jer će se guslanje nastaviti, ali Žalgiris je imao više "kikseva" od nas. Ništa, nastavićemo da guslamo. 1
Dropkick Murphys Posted yesterday at 04:44 PM Posted yesterday at 04:44 PM 21 minutes ago, Sector said: Ti porazi su napravili razliku između nas i npr. Valensije i Žalgirisa. Nije još ništa izgubljeno ali je velika šansa da zbog tih kikseva (da, kikseva) ne napravimo iskorak u odnosu na prošlu sezonu. Bukvalno neverica. Sa Obradovićem imamo samo 5 poraza kući: Barsa, Valensija...i onda Makabi, Bajern, Partizan, ekipe koje neće biti u 10. Ne, najjače da nisu kiksevi. Praktično regularna stvar i kako smo igrali cele sezone i uopšte nismo fejlovali pod pritiskom. I hajde da ne pričamo o tome, jer...ovi timovi su dobili i neke druge, jake ekipe. Ne, jedino je problem izgubiti od Asvela kući, sve ostalo ćemo naći nekog ko je pobedio nekog. Kvalitet argumenata kao "samo Zadar je kiks". Svako svakog može da dobije, pa daj da bacamo novčić i tako odlučimo pobednika. 6 2
Stefi88 Posted yesterday at 04:50 PM Posted yesterday at 04:50 PM Opet nikako pojednici da nauce da u ovoj EL sezoni kiks moze da bude samo Asvel i to od kada im je otisao De Colo i povredio im se najbolji igrac ekipe.
TB Told Posted yesterday at 04:51 PM Posted yesterday at 04:51 PM Kao što rekoh, niko ne spori da su to utakmice gde su se očekivale pobede. Sporan i smešan stav je da se takvi porazi dešavaju samo nama. 1 3
Вујке Posted yesterday at 04:51 PM Posted yesterday at 04:51 PM (edited) 36 minutes ago, TB Told said: Žalgiris je imao više "kikseva" od nas. Иззвини али ово није тачно. Жалгирис је имао два кикса против Ефеса, а осим тога није губио од екипа које су сви отписали. Не могу се гостовања Басконији и Виртусу рачунати у киксеве, јер то нису утакмице у којима су екипе попут Звезде или Жалгириса некакви велики фаворити (поготово у Болоњи која је традиционално тешко гостовање, на страну што су се распали на крају сезоне). Генерално, ниједна утакмица на страни се не може сматрати киксом, осим евентуално Асвела и Ефеса који су у тоталном распаду. Ми смо кући изгубили од отписаних Партизана и Бајерна у кључном делу сезоне. То су два огромна кикса. На крају крајева, ми смо кикс против Бајрена имали 8 кола пре краја, а кикс против Партизана 4 кола пре краја. То није исто што и изгубити у првој половини сезоне јер си имао лош дан. Edited yesterday at 04:52 PM by Вујке 1
m0k1 Posted yesterday at 04:52 PM Posted yesterday at 04:52 PM (edited) 53 minutes ago, Sector said: Ti porazi su napravili razliku između nas i npr. Valensije i Žalgirisa. Nije još ništa izgubljeno ali je velika šansa da zbog tih kikseva (da, kikseva) ne napravimo iskorak u odnosu na prošlu sezonu. Panata ima 7 poraza od ekipa 11-20 mesta. Monako 7 Barselona 5 Zalgiris 8 Zvezda 8. Eto, mozemo reci da je Barsa jedina koja nije kiksirala previse od ekipa koje su 6-10 mesta. Mi imamo isti broj "kikseva" kao i Zalgiris a i Panata i Monako imaju samo 1 manje. Tako da nije tacno da je to napravilo razliku izmedju nas i Zalgirisa vec su oni ispred nas jer su imali vise pobeda vs "jacih" ekipa. Pritom mislim da je jako glupo gledati cisto ovako "oni su ispod nas na tabeli, moramo da ih dobijemo" vec treba uzeti u obzir i povrede (prva 2 kola smo direktno izgubili zbog toga npr). Da se razumemo - tacno je da smo dobili prvi mec protiv Partizana gde smo imali +16 bolje bismo prosli ali apsolutno nije tacno da smo sami mi prosuli tako nesto. Evo, gorespomenuti Zalgiris je vs Dubaija izgubio dobijen mec, Hapoel je vs Partizana vodio i vise nego mi, Bajern je isto imao dobijen mec vs Efesa, a recimo da je Makabi vs Olija prodao nesto slicno, Baskonija vs Barse, Armani zamalo prokockao 20+ u 4/4 nedavno, Dubai vs Asvela itd. I to samo ovako na prvu loptu da se secam a da sam gledao te meceve. Edited yesterday at 05:00 PM by m0k1
Recommended Posts