Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Da nije bilo krompirove zlatice i njegovog imbecilnog poteza radila bi metla. Ali ni to nije poenta. U priču smo krenuli o igri protiv njih na njihovom terenu. Ja verujem da možemo jer smo i u toku sezone pokazali da sa dobrim stavom i pristupom možemo protiv svih, bilo gde. 

Posted (edited)
1 hour ago, Dzo23 said:

Taj Partizan iz 2022-23 je najbolji srpski tim zadnjih 15 godina, a vjerovatno i duže. Bili su na korak od f4. Igrali su najbolju košarku u EL od januara do te tuče i tragičnog Ribnikara.

Mi imamo po imenima vrlo jaku ekipu, ali timski nismo na tom nivou, ni blizu. 

Upravo tako. Imali su sve tada...

snagu i eksplozivnost pod košem, Pantera koji nije mašio duge dvojke iz naskoka nakon probijanja spoljne linije, Nanelija klačera, Lideja sa strašnim statsima i hodajući mismeč na kecu - Egzum koji je na prodoru bio nezaustavljiv, a verovatno i najmudrija glava u KKP ikad. Jedini igrač kojeg sam poželeo u našem dresu iz tog rostera.

Mora se priznati i da im se namestio raštelovani Real sa Hezonjom i Musom koji su rasipali lopte, Tavares prve dve bio povredjen ali jebiga...treba i to umeti iskoristiti.

...ipak je bronx u kapitenu povukao na stranu, ispostavilo se, najvećeg fejla u istoriji učešća srpskih timova u EL.

Naravno da će španci ako im u četvrtak zagusti probati neku kombinaciju iz svog širokog asortimana koja se ne uči po akademijama i kampovima ali samo Čimu i Kalinu vidim kao rizične na tu vrstu provokacije. Ne sumnjam da je i Saši to  jasnije od medalja Jasne Šekarić.

Edited by wing
  • Like 1
Posted
31 minutes ago, Golijat said:

Real je dobio zahvaljujuci svinjariji koja veze nema sa kosarkom i u kojoj se po pravilu bolje snalaze. 

Do tog trenutka u drugom mecu, i u kompletnom prvom mecu, Partizan je drzao cas kosarke kakav nije vidjen dugo.

Čas košarke im je samo nekoliko dana kasnije održao Ćaćo Rodrigez i to 3 puta za redom. Ta Ljuljova svinjarija dodatno potcrtava ko je i šta je Real i kad ne mogu na terenu, mogu da te izvaćare na mentalnom planu. Plus su kasnije morali i na terenu da se čupaju iz 0-2 što su i uspeli i na kraju uzeli titulu. Prljav potez svakako ali da mentol iz KKP nije naseo...to su ŠBBKBB priče kakvih je istorija sporta prepuna. Nema potrebe da razglabamo o tome, ta KKP ekipa je bila opaka, ta uža rotacija je bila zdrava i stvarno su bilo ozbiljna ekipa, ali očito nedovoljno ozbiljna za najviši domet. Uostalom, ni taj Real nije bio nešto specijalno pa opet...

• Like 3
Posted

Šta da tražimo u top 8 ako ne verujemo u pobedu u Madridu? Koji F4 sanjamo? Što reče neko gore, nož u zube i udri. Ja verujem! Idemo po to 7. mesto! 💪🏼

Što ne može niko možeš ti! ❤️🤍

• Like 2
Posted

Real je prošle godine u plej in utakmici izgubio od Pariza u Madridu, tako da nema potrebe dizati do mitskog nivoa njihovu logistiku i domaći teren. Svakako su veliki favorit, ali nismo bez šansi.

• Like 3
Posted
3 hours ago, Don Dusko said:

Ja recimo mogu da zamislim sta bi se pisalo da smo mi recimo imali 2-0 i onda 15-16 razlike u majstorici i izgubili tako.

Msm da Sasa ne bi smeo da se vrati u Beograd.

A zamisli tek da je "Sasa" umesto od Reala,izgubio kuci od rekreativo trija Makabi,Bajern,Partizan? Mislim da bi od sramote podneo ostavku.Mozda cak ne bi ni tuzio klub za pare, pa posle ljubio grb na parketu dvorane..

• Ha-ha 1
Posted
2 hours ago, Golijat said:

Real je dobio zahvaljujuci svinjariji koja veze nema sa kosarkom i u kojoj se po pravilu bolje snalaze. 

Do tog trenutka u drugom mecu, i u kompletnom prvom mecu, Partizan je drzao cas kosarke kakav nije vidjen dugo.

Svinjariju je napravio Panter.Ljulj je napravio nesportski faul,koji se cesto vidja,ne samo na utakmicama Reala.Slazem se da je u prve dve utakmice Partizan drzao cas,ali je u naredne 3 to uradio Real..finis 5 utakmice je pokazao ogromnu razliku u kosarkaskoj intelegenciji...na zalost,u Evroligi je vrlo malo,skoro nimalo,takvih "mozgasa" kao sto su Rodrigez i Ljulj.

Posted
16 minutes ago, liv7 said:

A zamisli tek da je "Sasa" umesto od Reala,izgubio kuci od rekreativo trija Makabi,Bajern,Partizan? Mislim da bi od sramote podneo ostavku.Mozda cak ne bi ni tuzio klub za pare, pa posle ljubio grb na parketu dvorane..

Jel moguce da se i dalje potenciraju ovi porazi ? Pritom se nije izgubilo od Asvela nego od timova koji imaju svi redom izmedju 40.5% i 48.6% pobeda. Taj Makabi koji nazivas "rekreativo" tim je pre 2 kola imao solidnu sansu da zavrsi u plejinu. Ne znam bas da li se to poklapa sa definicijom rekreativo tima. Pritom sve to bez domaceg terena (mislim da su mozda 5 meceva odigrali u Tel Avivu). Ne znam koliko pratis druge meceve EL ali bi trebalo da ti bude jasno da svako moze dobiti svakog ukoliko im je dobar dan a protivniku nesto losiji. Jesu ti mecevi kiksevi ali apsolutno svaki tim je imao slicne kikseve - evo izvoli pa mi navedi jedan tim koji nije imao barem 3 kiksa.

Taj isti Partizan je dobio i Valensiju i Panatu i Hapoel i Monako. Makabi je dobio Fener, Monako, Panatu, Zalgiris (DVA PUTA), Valensiju, Real i Hapoel - dakle rekreativo tim sa cak 8 pobeda vs ovih timova koji su u top10 (9 ako racunas i nas). Poprilicno dobro za jedan rekreativo tim. A Bajern je dobio Fener, Monako, Hapoel, Valensiju, Panatu i Real...

• Like 1
Posted (edited)
4 hours ago, Chaos Is Me said:

Nije samo Gidra tada odigrao dobro, mislim da je to bila Codijeva najbolja partija prošle sezone, bio je na pragu triple doublea uz vrhunsku efikasnost. Drugim rečima, treba nam baš opaka partija da dobijemo tamo. Naravno, izvodljivo je, ne igramo protiv OKC Thundera ali šanse su stvarno male, razumem cigansko loženje i sve, ali ova utakmica mnogo znači i Realu plus ne mogu da kalkulišu jer igramo prvog dana kola. Porediti to sa nekom nebitnom utakmicom za Olimpijakos je bezveze.

Realnost je da nama znaci jos vise a za ostalo se slazem, tesko cemo do pobede.

1 hour ago, TB Told said:

Real je prošle godine u plej in utakmici izgubio od Pariza u Madridu, tako da nema potrebe dizati do mitskog nivoa njihovu logistiku i domaći teren. Svakako su veliki favorit, ali nismo bez šansi.

Ali su posle toga lako izbacili Bayern bese, vec se i ne secam, tako da poraz od Pariza nije ostavio preveliki oziljak.

Edited by nunilo
Posted
7 minutes ago, nunilo said:

Realnost je da nama znaci jos vise a za ostalo se slazem, tesko cemo do pobede.

Ali su posle toga lako izbacili Bayern bese, vec se i ne secam, tako da poraz od Pariza nije ostavio preveliki oziljak.

Ako se dobro secam Bajernu nije igrao Edvards tada. Odigrao je mec vs nas, sabio nas i onda batalio taj drugi mec plej ina 😀

Posted
22 minutes ago, m0k1 said:

Jel moguce da se i dalje potenciraju ovi porazi ? Pritom se nije izgubilo od Asvela nego od timova koji imaju svi redom izmedju 40.5% i 48.6% pobeda. Taj Makabi koji nazivas "rekreativo" tim je pre 2 kola imao solidnu sansu da zavrsi u plejinu. Ne znam bas da li se to poklapa sa definicijom rekreativo tima. Pritom sve to bez domaceg terena (mislim da su mozda 5 meceva odigrali u Tel Avivu). Ne znam koliko pratis druge meceve EL ali bi trebalo da ti bude jasno da svako moze dobiti svakog ukoliko im je dobar dan a protivniku nesto losiji. Jesu ti mecevi kiksevi ali apsolutno svaki tim je imao slicne kikseve - evo izvoli pa mi navedi jedan tim koji nije imao barem 3 kiksa.

Taj isti Partizan je dobio i Valensiju i Panatu i Hapoel i Monako. Makabi je dobio Fener, Monako, Panatu, Zalgiris (DVA PUTA), Valensiju, Real i Hapoel - dakle rekreativo tim sa cak 8 pobeda vs ovih timova koji su u top10 (9 ako racunas i nas). Poprilicno dobro za jedan rekreativo tim. A Bajern je dobio Fener, Monako, Hapoel, Valensiju, Panatu i Real...

Dzaba ti je to pisati, ima ovdje grupica koja ce to ponavljati, taj Partizan je imao 6 pobjeda zaredom u evroligi a Makabi mislim 8-1 seriju i na korak do play ina.