Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Podsetite me, jel bilo nekih trzavica na relaciji Rakočević - Radonjić? Slušam Rakoča u podkastu kod Kalinića i Popa, izgleda da baš i ne miriše Radonju, ali je zato 1 Vladu Vukoičića nahvalio za sve pare.

Generalno dosadan nastup, gomila fraza i floskula, standardne naša deca - domaća osnova - zli stranci budalaštine, utisak je da ni ne prati košarku ozbiljno. Čini se da ga iz nekog razloga jako iritira naš budžet i kaže da je sve sem f4 neuspeh. Hau jes nou.

Znam da se on ovde često priželjkuje na nekoj bitnoj poziciji u klubu, ali zaista nemam utisak da je sposoban da dobaci dalje od Dozet nivoa.

• Like 13
  • Thanks 1
Posted (edited)
1 minute ago, fradler said:

Podsetite me, jel bilo nekih trzavica na relaciji Rakočević - Radonjić? Slušam Rakoča u podkastu kod Kalinića i Popa, izgleda da baš i ne miriše Radonju, ali je zato 1 Vladu Vukoičića nahvalio za sve pare.

Generalno dosadan nastup, gomila fraza i floskula, standardne naša deca - domaća osnova - zli stranci budalaštine, utisak je da ni ne prati košarku ozbiljno. Čini se da ga iz nekog razloga jako iritira naš budžet i kaže da je sve sem f4 neuspeh. Hau jes nou.

Znam da se on ovde često priželjkuje na nekoj bitnoj poziciji u klubu, ali zaista nemam utisak da je sposoban da dobaci dalje od Dozet nivoa.

Radonja ga nije hteo u timu, odnosno samo u ulozi vode 2nd unita...oBrana.

Edited by leki bg
  • Like 6
Posted
10 hours ago, DijametralnoSuprotan said:

Penjaroja ce da unakazi Obradovica.

d4bae0724c644b7c607fb845eae986d0.gif

Ovo je novi nivo ciganske bolesti. Avansno pljuvanje trenera i hvaljenje trenera druge ekipe pred utakmicu koja se još nije odigrala. 

Naravno, kada nakantamo komšije biće to jer su Nwora, Butler i Moneke majstori a ne jer ih vodi Obradović.

Bukvalno bih pre odustao od praćenja basketa i prebacio se na kriket ili karling nego da na ovaj način nipodaštavam trenera ekipe za koju navijam.

Na stranu što je ceo statement jedan wishful thinking, ne bi li se konačno ubolo sa pljuvanjem trenera pošto je do sada Saletov golden shower po vama trovačima prilično konzistentan.

• Like 17
  • Thanks 2
  • Pumpaj! 1
Posted
7 hours ago, fradler said:

Prošle ili predprosle sezone je bio redovan uz Žiku Vasića pored terena. Tada se pričalo o onoj stručnoj komisiji sa Gurovicem. Možda je on više bio za Teču

Posted

Zašto bi neko pljuvao Sašu? Kakve veze on ima s rezultatima komšija? Rekao bih čak i da Penjeroja nema mnogo veze s ovim timom jer je to ekipa Željka Obradovića, ali to je neka druga tema. 

Samo ima ljudi koji misle da smo mi mnogo bolji od njih i da je tragično ako ih ne pobjedimo što nikako ne kapiram. Jako dobra ekipa sa 10 odličnih igrača, i plejmejkerom koji je jedan od najboljih u Evropi i koji sve čini mnogo boljima. 

Nema potrebe da ikoga omalovažavamo, pogotovo ne kad zato nema nijednog jedinog razloga. U se' i u svoje kljuse i ostati skroman do kraja. 

• Like 1
Posted

Al ciganski kompleks od komsija je neverovatan.Svaka cast Penjaroji na uradjenom do sada sa njima nije mu bilo lako ali jedno su utakmice bez pritiska a drugo su utakmice gde se ocekujes da pobedis i drugacije se sprema za takve utakmice.

Svaka cast jos jednom grobarima na pobedi na Dubajiem ali ta ekipa mi bas smrdi na domacicu(to rezlutati i pokazuju gde su kuci ubedljivi i rutinski dobijaju a u gostima se bas muce btw i mi smo ih u EL dobili kuci).

Ali govoriti i plasiti se Partizana unapred i to sad kad dolaze nama u goste je ono novi nivo....

• Like 5
  • Love 1
  • Ha-ha 1
Posted

Bitno je da se dobije evroligaški derbi, to je jedna od presudnih utakmica za naš plasman u EL.

A ovaj aba ligaški o kom pričate, ako se ne varam nema nikakav značaj sem mjerenja patke? Mislim bolje ga dobiti nego izgubiti ali neću sigurno roniti suze ako se izgubi.

• Like 1
Posted

Bice veoma bitno da ne izgubimo sa vise od 18 poena razlike, nadam se da ce nas strucni stab uspeti na celu sa igracima uspeti to da uradi. A eventualna pobeda bila bi ravna plasmanu na f4

Posted

Потенцијална победа нас ставља у позицију, да смо врло вероватно обезбедили десето место, по мени... Сем ако се не обрукамо епски против Париза и Асвела. За мене ће то бити најтеже утакмице до краја сезоне. Против Барсе, Реала, Партизана и у Атини у петак ћемо лако. Нама ће мотивација за Басконију, Париз и Асвел бити проблем.

6 minutes ago, Mile1 said:

Bice veoma bitno da ne izgubimo sa vise od 18 poena razlike, nadam se da ce nas strucni stab uspeti na celu sa igracima uspeti to da uradi. A eventualna pobeda bila bi ravna plasmanu na f4

Posted
19 minutes ago, BB7 said:

Потенцијална победа нас ставља у позицију, да смо врло вероватно обезбедили десето место, по мени... Сем ако се не обрукамо епски против Париза и Асвела. За мене ће то бити најтеже утакмице до краја сезоне. Против Барсе, Реала, Партизана и у Атини у петак ћемо лако. Нама ће мотивација за Басконију, Париз и Асвел бити проблем.

Da li si ozbiljan? Problem će biti pritisak, jer su to utakmice gde se očekuje pobeda, a ne motivacija.

• Like 1
Posted

Ima i do motivacije, pristupa,to je po meni glavni problem ove ekipe, i nesto sto se Obradovicu moze zamjeriti.. 

Posted
20 hours ago, Вујке said:

Прво, не постоји шанса да у Црвену звезду следеће сезоне дође играч са Нворином статистиком. Буквално отиђите на сајт Евролиге па погледајте, идеално би било да се сагледа кроз напреднију статистику (број шутева у односу на број поена). Могуће да је то покварио у последње 2-3 утакмице, али пре тога је био трећи у лиги (иза Везенкова и Лувавуа). Мислим да се људи олако одричу човека који је можда и најбољи стрелац у историји нашег клуба кад је у питању Евролига. Код Нворе није ствар само у томе да ли га иде шут, као што је показао више пута ове сезоне, а последњи пут против Фенера. Он је буквално напаст, кидише на кош непрестано, са свих страна, а има сасвим добро тело за играча на његовој позицији. У контрама си малтене сигуран да ће постићи кош ако је иоле изгледна позиција. Невероватно лако решава такве ситуације, у шта се у петак уверио и Биберовић којег је рутински решио у контри. На крају крајева, човек нам је малтене сам (уз Добрићеву помоћ у финалу) донео једини трофеј ове сезоне. Његова одбрана наравно може да буде боља, али против Фенера је одиграо одлично у том сегменту. Гледао сам детаљно снимак утакмице, не сећам се да су га један једини пут пробили. Имао је два фаула која можда није морао да направи, али то свакако није последица недостатка вољног момента, а имао је и две украдене лопте. Ако би порадио на томе да мало више обраћа пажњу на саиграче у нападу и наставио да игра одбрану као против Фенера, Нвора би се зацементирао као најбољи играч Звезде ове сезоне. Мислим да је доста наивно очекивати да се може лако наћи замена за њега. 

Kao predsednik udruženja skeptika u vezi Nwore, priznao sam više puta u toku sezone da za sada izgleda da ja nisam bio u pravu i da je bila ispravna odluka staviti dosta toga u ruke ovog privatnog preduzetnika. Biću vrlo srećan ako se i na kraju sezone ispostavi da sam pojeo govno u vezi sa njim. Ipak, ne bih se zaletao još ni sa kakvom nedodirljivošću i slično. Tako smo mislili i za Petruševa i bili spremni da mu istovarimo kamion para pa se ispostavilo da nam ipak bolje ide sa možda napadački manje talentovanim ali čvršćim i znatno odgovornijim opcijama. Gledam ga i sinoć protiv KKP, to je ona standardna mekanost i mlitavost, nesposobnost da se obezbedi skok u bitnim momentima, da se ishustluje bar malo. Namerno povlačim paralelu Nwore sa Filipom jer mislim da su vrlo uporedivi, ne mogu da pobegnem od utiska da obojica igraju pre svega za sebe i da ih stvari koje ne beleži bazična statistika ne zanimaju (što je @Princeton lepo primetio još odavno), ako ekipa pobedi super, ako ne - opet super ako je on nabio svoju ličnu statistiku. Low effort stil je kod njega baš upadljiv, ne znam da li sam ja lud, a gledam bukvalno svaku našu utakmicu. Još su mu i procenti pali i sad je na skromnih 35% za 3 i ispod 80% sa bacanja. Uz sve mane, vrhunski je Nwora ove sezone, ima ga i na skoku, ali i dalje mi je nekako utisak ovo što sam naveo gore, a takvi igrači su po meni zamenljivi, bez obzira na statistiku. 

• Like 9
Posted

I treba mu prigovoriti, jer nije motivisao ekipu protiv Dubaija, na manje od 48 sati od pobede i fizicki zahtevne partije protiv sampiona Evrope, a koji je ujedno bio i neporazen u 18 utakmica. Mozda je trebalo da zapnemo tu utakmicu kao Dubai, sta je moglo poci naopako. Evo Dubai je dobio sinoc, oh wait 🙂

• Like 2
  • Ha-ha 1
Posted

Pobeda na Fenerom ti ne daje zapravo da se blamiras u Aba ligi kl. Primiti 63 poena je porazavajuce za jednu profi ekipu i to za jedno poluvreme. 

Ne moraš da pobedis, ali neka igra , motivacija, želja , mora da postoji. Ovo je bio kriminal i samo to neće reći onaj ko se krije od problema.  Nije ovo prvi put da njima pada fokus pa da ih protivnik dere po 30 -40 razlike.

Godinama je Zvezda sticali reputaciju kroz tu aba ligu, nije dozvoljavala ni jedan poraz za celu sezonu, krvarili su razni igrači i treneri da Zvezda bude to što jeste, da bi se neki sad zajebavali po terenu i birali utakmice i takmičenja. 

Poraz ? OK...ali neko dostojanstvo mora da postoji, neka reakcija. Ne igrate vi za klikere da vas boli uvo, nego za masne pare, da se igrate sa reputacijom kluba. Da su zapeli kao na treningu bolji bi bio rezultat.  

I onaj Dubai, je vezao 5 pobeda u EL, pa dobio nas u Aba, i evo sinoc poraz. Sve Ok ali nisu dopustili da im neko trpa muda u usta nego su igrali na MAX u tom trenutku,  protivnik bolji,teraj dalje.

Ne moze pobeda u EL biti izgovor za debakl u ABA. Mi smo sad elita boli nas uvo za aba, a do juče smo se svi lozili na trofeje sad nas ni to ne zanima. Pazi boga ti.

• Like 4
Posted
12 hours ago, Gudura said:

Sasu Obradovica je na f4 sa ekipom verovatno poslao uticaj neke kosmicke sile, nama nedokucive.

Ma igrači sami prošli, uprkos njemu

• Ha-ha 1
Posted
6 minutes ago, VISOKOLETAC said:

I treba mu prigovoriti, jer nije motivisao ekipu protiv Dubaija, na manje od 48 sati od pobede i fizicki zahtevne partije protiv sampiona Evrope, a koji je ujedno bio i neporazen u 18 utakmica. Mozda je trebalo da zapnemo tu utakmicu kao Dubai, sta je moglo poci naopako. Evo Dubai je dobio sinoc, oh wait 🙂

Nisam mislio samo na tu utakmicu protiv Dubaija, sve utakmice u aba ligi slicno igramo, samo sto neke dobijemo na kvalitet. A i ove dvije Makabi i Bajern da smo usli u utakmocu kao protiv Fenera nema sanse da bi izgubili,po meni je protiv Fenera od prve minute odbrana bila dobra.

Posted
1 hour ago, Dzo23 said:

Zašto bi neko pljuvao Sašu? Kakve veze on ima s rezultatima komšija? Rekao bih čak i da Penjeroja nema mnogo veze s ovim timom jer je to ekipa Željka Obradovića, ali to je neka druga tema. 

Samo ima ljudi koji misle da smo mi mnogo bolji od njih i da je tragično ako ih ne pobjedimo što nikako ne kapiram. Jako dobra ekipa sa 10 odličnih igrača, i plejmejkerom koji je jedan od najboljih u Evropi i koji sve čini mnogo boljima. 

Nema potrebe da ikoga omalovažavamo, pogotovo ne kad zato nema nijednog jedinog razloga. U se' i u svoje kljuse i ostati skroman do kraja. 

Partizan sa Karlikom je ozbiljna ekipa, narvno i mi smo, ali nije tolika razlika kolika je bila bez njega pa smo opet izgubili. Ne treba potcenjivati komšije pred derbi, nadam se pobedi ali očekujem egal utakmicu od početka do kraja.

• Like 4
Posted

Монеке за овонедељно изненађење у Евролиги одредио победу Звезде у Атини. Каже да је кључ у томе да убрзамо темпо и да их натерамо да играју изолације. То ми говори да екипа и даље верује да у игри 1 на 1 нема много тимова који могу да надиграју нашу одбрану. Само се мора Нвори то објаснити да не би исправљених колена дочекивао Нана.

Успут је и потврдио да нису само емоције причале из њега после победе над Фенербахчеом, него да свакако мисли да је тренутно друга најбоља четворка у Евролиги. Додуше има много поштовања за Хејс-Дејвиса и трпа себе испред само јер нисмо много видели од овог од повратка из Америке. Мишљења сам да не греши много, ако уопште, кад само Сашу и Најџела види испред себе. Чак и бројке стоје иза њега у овом случају, а јасно је већ свима да се његов допринос не огледа само у њима.

• Like 1
Posted

Moneke je poslednje 2-3 godine u samom vrhu ako gledamo PIR, i definitivno ima osnova da za sebe kaže da je trenutno samo Vezenkov bolji. A one sezone dok je Saša bio u NBA verovatno i najbolji PF

Posted
47 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Razlika je što mi nismo igrali sinoć. Ne igramo ni danas. Ne igramo ni sutra.

Imalo je mnogo više smisla da mi budemo ti koji će zapeti.

• Like 1
Posted (edited)

Гледајући синоћ како је Хапоел на крају ипак лагано изашао на крај са незгодном екипом Париза јер је Блејкни у кључним тренуцима погодио 4 тројке заредом, и гледајући Фурнијеов рекорд каријере против Фенера, дошао сам до закључка да је ЕЛ мање-више изједначена, али да победу врло често односи екипа која има више појединаца са потенцијалом да се запале у кључним тренуцима. Рецимо ми смо решили Монако код куће јер се Батлер запалио у завршним моментима, а Макаби у гостима и Жалгирис кући решили смо тако што су Ебука и Нвора дали по 10-12 поена у последњим минутима меча. 

Панатинаикос има више таквих појединаца који могу да се упале на крају, тамо чак и Рогавопулос уме да убаци 8 тројки, али имаће и много већи притисак, буквално су кренули да пуцају по шавовима, што се види и по овој афери са Холмсом и његовом женом. Иде нам на руку и да ће Кендрик Нан дан-два пре меча мењати временске зоне и провести укупно 20ак сати у авиону.

Моја поента је у следећем: ако у последњу четвртину уђемо резултатски изједначени, мислим да ће шансе бити на нашој страни. 

Edited by Вујке
  • Like 2
Posted

Znam da je baš pred utakmicu sa PAO. Izvinite na objavi. Turkiši bi da odvedu Ebuku nazad tamo :)

Изунду је прошлог лета потписао уговор 1+1, дакле годину дана плус опција за следећу годину. Како је саопштио и Донатас Урбонас из БаскетЊуза, играч сада процењује своју будућност, јер не би имао ништа против да остане у Београду и зато разматра могућност да искористи ту опцију да продужи бар још једну сезону у српском клубу.- uradio sam translate. 

https://www.backdoorpodcast.com/stella-rossa-ebuka-izundu-futuro-interesse-anadolu-efes/?doing_wp_cron=1773828089.2880110740661621093750

Posted

EL jeste manje-više izjednačena ali nekako na kraju uvek isplivaju isti klubovi - Real, Fener, CSKA, grčki blizanci i provuče se tu neki Monako, Barsa ili Efes (u svakom slučaju EL teškaši). Poslednji iznenađujuć učesnik F4 je bio Žalgiris pre ravno 8 godina.

• Like 1
Posted
53 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Razlika je što mi nismo igrali sinoć. Ne igramo ni danas. Ne igramo ni sutra.

Imalo je mnogo više smisla da mi budemo ti koji će zapeti.

Ali smo igrali 46 sati pre toga, plus putovanje do Sarajeva. Da ne pricam o sudijskom kriterijumu na pocetku utakmice, gde su onda nasi stranci rekli, sto bi se cimali, ako ovi sude ovako. I evo da ponovim da do plejofa ABA lige, to takmicenje treba shvatiti kao takmicenje za razigravanje mladjih i vracanje u zivot onih koji se vracaju iz povrede i onih koji su van forme. Moja zamerka je sto tu utakmicu nisu riljali Jago, Karter celu i klinci. Rezultat ne bi bio drugaciji, a smanjili bi opterecenje na nosioce. Jednostavno je nemoguce biti naspanovan non stop i umesto da ventil budu utakmice ABA lige, nama se desava da padnemo na Bajernu.

I da, nismo mi Real, pa da se poredimo sa njima. Niti imamo roster kao njihov, niti imamo logistiku (u svakom pogledu), niti organizaciju kluba. Inace i oni izgubise kup kralja, pa ne videh da je smak sveta.

• Like 1