Chaos Is Me Posted 4 hours ago Author Posted 4 hours ago Ne treba nam ni za kurac ove sezone, ja pričam o sledećoj. Znam da ima očajne šuterske brojke, ali moramo da podmlađujemo domaću osovinu, fizički je dobar, neće se od njega tražiti neka kreacija. Naravno, to bi značilo da se razmotri Dobrićeva uloga jer se potpuno preklapaju igrački, taman da ga oblikujemo kao nekog Kalinićevog sina naslednika. 9
JPM Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 36 minutes ago, Chaos Is Me said: ali moramo da podmlađujemo domaću osovinu Situacija što se domaće osnove je bukvalno daj šta daš, tako da uz Miljenovića, sledeće godine dovesti Đurišića i ubaciti par likova iz podmlatka, biće dovoljno. Đurišić je daleko od sjajnog igrača, ali je odličan atleta. 3
JPM Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 11 minutes ago, bodo said: Jel' popravio šut Nikola? Ne verujem. Da jeste, igrao bi NBA.
Estrella Roja Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Može se reći da jeste, prošle sezone šutirao 18% za 3 u G ligi, ove 19% 18
Shunsuke Nakamura Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ja bih radije doveo Pavla Nikolića na poziciji Dede. 3
bodo Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 2 hours ago, JPM said: Ne verujem. Da jeste, igrao bi NBA. to bi mogao biti problem i u EL. U Nba-u to više ne prolazi odavno. Atleta je ali bez šuta teško da se može nadati nekoj značajnijoj karijeri. ali i šut se može popravit samo treba dosta želje i rada. 2 hours ago, Shunsuke Nakamura said: Ja bih radije doveo Pavla Nikolića na poziciji Dede. bukvalno sam isto pomislio jučer gledajući ga Edited 2 hours ago by bodo
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 9 minutes ago, Estrella Roja said: Može se reći da jeste, prošle sezone šutirao 18% za 3 u G ligi, ove 19% Au...ovo je loše i za amaterski nivo. Ja sam siguran da bih šutirao bar 25%.
Dzo23 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Solidan kamenko je Djuriša, ali je odličan atleta što reče @JPM. Ima 203cm, zna s loptom mnogo više od Dobrića ili Kaline, i može postati elitni defanzivac. Ne bi ga trebalo propustiti.
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Nećemo mi njega da propustimo, siguran sam. Daćemo mu i masnu platu jer je domaći talenat. Bojim se samo da će biti bačene pare, ako debelo ne zalegne na vežbanje šuta. Ali na to smo navikli, šta je jedan milion, gore dole... 1
Kosjan Willavić Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 45 minutes ago, Shunsuke Nakamura said: Ja bih radije doveo Pavla Nikolića na poziciji Dede. Jesam i ja, ali mislim da ce pre kod ovih preko puta. Bio je valjda neki intervju skoro gde je naveo da je grobosm 2
Sector Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Teško je u današnjoj košarci nadomjestiti nedostatak šuta. Ali mi samo neke kamenjare štancamo. Atleta bez šuta, koliko sam ovo puta čuo zadnjih godina... Edited 3 hours ago by Sector
TB Told Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 12 minutes ago, Sector said: Teško je u današnjoj košarci nadomjestiti nedostatak šuta. Ali mi samo neke kamenjare štancamo. Atleta bez šuta, koliko sam ovo puta čuo zadnjih godina... Pa i ne baš toliko često. M smo uglavnom skupljali domaće neatletične igrače i u opisu njihovih kvaliteta uglavnom navodili BBIQ, u nedostatku drugih kvaliteta. 2
Bruda Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Daleko od toga da je Đurišić neki elitni šuter ali nije baš ni toliki kamenjar. U poslednjoj sezoni u Megu je imao 33.6% u ABA ligi na 110 šutnutih trojki. Ove sezone nam uopšte ne treba, a i da dođe neće imati neku ulogu u EL i playoff-u ABA lige. Sa druge strane nemam problema da bude potpisan na duže staze, 2004 je godište. A i nema nešto mnogo mlađih domaćih igrača sa kojima može da se proba, tako da što da ne, nije neki high risk. 1
Disfruto Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, JPM said: Nećemo mi njega da propustimo, siguran sam. Daćemo mu i masnu platu jer je domaći talenat. Bojim se samo da će biti bačene pare, ako debelo ne zalegne na vežbanje šuta. Ali na to smo navikli, šta je jedan milion, gore dole... Bojim se ako u NBA nije popravio sut da kod nas tek nece 1 hour ago, Dzo23 said: Solidan kamenko je Djuriša, ali je odličan atleta što reče @JPM. Ima 203cm, zna s loptom mnogo više od Dobrića ili Kaline, i može postati elitni defanzivac. Ne bi ga trebalo propustiti. Ovo nije + jer on sa pozicije 3 loptu nece dobijati. Dobric je u teoriji savrsen domaci role igrac odbrana + u napadu coskari (nazalost samo u teoriji)
Sector Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, TB Told said: Pa i ne baš toliko često. M smo uglavnom skupljali domaće neatletične igrače i u opisu njihovih kvaliteta uglavnom navodili BBIQ, u nedostatku drugih kvaliteta. Imali smo primjer Gudurića i to je to. Ovo ostalo uglavnom igrači koji su bez šuta ili tanki sa loptom i tapkanjem iste.
Markoss Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Misko gura Djurisica u KKP da se iskupi za Dilana. Ali Drcelic bas hoce malog, i Sasa je dao zeleno svetlo. Bice zanimljivo… 7 1 3
Starakajla Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 hours ago, Estrella Roja said: Može se reći da jeste, prošle sezone šutirao 18% za 3 u G ligi, ove 19% Važno je da trenduje pozitivno! 1
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 4 minutes ago, Starakajla said: Važno je da trenduje pozitivno! Znači za jedno 20 godina biće elitni šuter.
Gudura Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 1 hour ago, Sector said: Teško je u današnjoj košarci nadomjestiti nedostatak šuta. Ali mi samo neke kamenjare štancamo. Atleta bez šuta, koliko sam ovo puta čuo zadnjih godina... To je problem loseg rada u mladjim kategorijama. Deca se obucavaju da hastluju, kidaju, i da budu fizicki zveri, a tehnicki su nepismeni. Kako mi je klinac u juniorima, nagledao sam se tehnicki nepismene dece, a sut je u toj kategoriji statisticka greska. Bukvalno po ekipi imas jedno ili ni jedno dete, koje je u stanju da pogodi otvoren sut, sa procentom vecim od 30%. A pricamo o poslednjem nivou pred seniorsku kosarku. Otud golem broj atleticnih krila, a krstenog beka koji zna da pogodi otvoren sut ili moze da spusti loptu na parket, nismo izbacili evo vec skoro 10 godina. I nema ga ni u najavi Edited 1 hour ago by Gudura 1 1
aleksa7 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Довођење Ђуришића је no-brainer. Момак има 22 године, сениорско тело и добру дозу искуства у улози протагонисте. Ова сезона је већ показала да регионална лига може само да нам измори носиоце, тако да је Ђуришић идеално решење за наредну сезону да макар на рачун развоја млађих домаћих играча нешто извучемо из ње. Са 22 године је далеко од готовог производа и уз квалитетан рад у квалитетним условима које имамо сигурно да може да напредује у сваком сегменту игре. Има потенцијал и физикалије да буде играч за било коју од три спољне позиције и у време када српска кошарка од колеџа губи и оно мало талента што се покаже, уопште не треба оклевати када се неко попут њега појави као доступна опција. Није ни први ни последњи којем није легла Америка и извлачити закључке из бројки са небитних G-League утакмица је неозбиљно. Довољно је само узети у обзир да би синоћ откинуо Мекинтајеру десет минута и Нвори и Калинићу по пет па да се каже да би послужио сврси. Три носиоца нам у четвртфиналу одиграше по 25+ минута управо јер је број за Звезду корисних младих играча са српским пасошем минималан. То је једна утакмица, а таквих имамо 20-25 по сезони. Да су нам на свакој "домаћој" та три играча играла за по толико минута мање, не сумњам да бисмо имали бар једну победу више у Евролиги, а вероватно и 2-3. 31 minutes ago, Markoss said: Misko gura Djurisica u KKP da se iskupi za Dilana. Ваљда се нешто и играч пита? Не видим сценарио у којем је свестан трансфер политике Звезде и Звездиних навијача и одлучује да потпише за Партизан...
Petkovic Miroslav97 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 40 minutes ago, Markoss said: Misko gura Djurisica u KKP da se iskupi za Dilana. Ali Drcelic bas hoce malog, i Sasa je dao zeleno svetlo. Bice zanimljivo… Mali je ciganin, ali baš onaj ciganin koji nema šanse da igra u Partizanu. Može on da gura, ali neće mali da uđe, xexe. 😎
Guru Posted 32 minutes ago Posted 32 minutes ago Čovićevska politika skupljanja i preplaćivanja dostupnih domaćih igrača je prevaziđen i dokazano neuspešan koncept na EL nivou, insistirati na istom u postojećim okolnostima može biti samo kontraproduktivno za klub. Mladi domaći igrači srećom više ne zavise od Zvezde i Partizana, tržište im je otvoreno, imaju opcija više nego ikad i mogućnost da donesu odluku za koju smatraju da je najbolja za njihovu karijeru. Potpuno isto treba da važi i za klubove: otvoreno tržište na kome biraš najbolju opciju po kvalitetu, karakteristikama, karakteru i ceni, pa ako se potrefi da je to baš domaći igrač - super, ako je pak to stranac - opet super. Trenutno imamo 9 stranaca u rotaciji i još 3 pod ugovorom, u dva ubedljivo najvažnija takmičenja u kojima učestvujemo ne postoji apsolutno nikakvo ograničenje, tako da ne vidim ni potrebu da se opterećujemo domaćom osnovom i dovodimo igrače na osnovu državljanstva u 2026. godini. 1
Nellthe Posted 28 minutes ago Posted 28 minutes ago Ja sam misljenja da Djurisic, moze biti jako dobar igrac na EL nivou. Ima svoje nedostatke na kojima se treba i mora raditi, ali isto tako ima i prednosti. Meni ima smisla dovesti njega, ali samo u slucaju da trener misli da ima mjesta za njega i da moze igrati odma 15-20 minuta u rotaciji (po kvalitetu, ne domacoj osnovi) u suporotnom taj potpis nema smisla i da je dzabe igrac, a znamo da nece biti dz.
fradler Posted 17 minutes ago Posted 17 minutes ago Đurišić je meni za izbegavanje, sa svojih 18% za 3 i sklonošću da napušava trenera i saigrače. Pritom pokriva pozicije na kojima smo najbolje popunjeni. 1
Recommended Posts