Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Ne treba nam ni za kurac ove sezone, ja pričam o sledećoj. Znam da ima očajne šuterske brojke, ali moramo da podmlađujemo domaću osovinu, fizički je dobar, neće se od njega tražiti neka kreacija. Naravno, to bi značilo da se razmotri Dobrićeva uloga jer se potpuno preklapaju igrački, taman da ga oblikujemo kao nekog Kalinićevog sina naslednika.

• Like 6
Posted
36 minutes ago, Chaos Is Me said:

ali moramo da podmlađujemo domaću osovinu

Situacija što se domaće osnove je bukvalno daj šta daš, tako da uz Miljenovića, sledeće godine dovesti Đurišića i ubaciti par likova iz podmlatka, biće dovoljno.

Đurišić je daleko od sjajnog igrača, ali je odličan atleta.

• Like 2
Posted (edited)
2 hours ago, JPM said:

Ne verujem. Da jeste, igrao bi NBA.

to bi mogao biti problem i u EL. U Nba-u to više ne prolazi odavno. Atleta je ali bez šuta teško da se može nadati nekoj značajnijoj karijeri. ali i šut se može popravit samo treba dosta želje i rada. 

2 hours ago, Shunsuke Nakamura said:

Ja bih radije doveo Pavla Nikolića na poziciji Dede. 

bukvalno  sam isto pomislio jučer gledajući ga

Edited by bodo
Posted
9 minutes ago, Estrella Roja said:

Može se reći da jeste, prošle sezone šutirao 18% za 3 u G ligi, ove 19%

Au...ovo je loše i za amaterski nivo. Ja sam siguran da bih šutirao bar 25%.

Posted

Solidan kamenko je Djuriša, ali je odličan atleta što reče @JPM. Ima 203cm, zna s loptom mnogo više od Dobrića ili Kaline, i može postati elitni defanzivac. 

Ne bi ga trebalo propustiti. 

Posted

Nećemo mi njega da propustimo, siguran sam. Daćemo mu i masnu platu jer je domaći talenat. Bojim se samo da će biti bačene pare, ako debelo ne zalegne na vežbanje šuta. Ali na to smo navikli, šta je jedan milion, gore dole...

• Like 1
Posted
45 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Ja bih radije doveo Pavla Nikolića na poziciji Dede. 

Jesam i ja, ali mislim da ce pre kod ovih preko puta. Bio je valjda neki intervju skoro gde je naveo da je grobosm

• Like 2
Posted (edited)

Teško je u današnjoj košarci nadomjestiti nedostatak šuta.

Ali mi samo neke kamenjare štancamo. Atleta bez šuta, koliko sam ovo puta čuo zadnjih godina...

Edited by Sector
Posted
12 minutes ago, Sector said:

Teško je u današnjoj košarci nadomjestiti nedostatak šuta.

Ali mi samo neke kamenjare štancamo. Atleta bez šuta, koliko sam ovo puta čuo zadnjih godina...

Pa i ne baš toliko često. M smo uglavnom skupljali domaće neatletične igrače i u opisu njihovih kvaliteta uglavnom navodili  BBIQ, u nedostatku drugih kvaliteta. 

• Like 1
Posted

Daleko od toga da je Đurišić neki elitni šuter ali nije baš ni toliki kamenjar. U poslednjoj sezoni u Megu je imao 33.6% u ABA ligi na 110 šutnutih trojki.

Ove sezone nam uopšte ne treba, a i da dođe neće imati neku ulogu u EL i playoff-u ABA lige.

Sa druge strane nemam problema da bude potpisan na duže staze, 2004 je godište.

A i nema nešto mnogo mlađih domaćih igrača sa kojima može da se proba, tako da što da ne, nije neki high risk.

Posted
1 hour ago, JPM said:

Nećemo mi njega da propustimo, siguran sam. Daćemo mu i masnu platu jer je domaći talenat. Bojim se samo da će biti bačene pare, ako debelo ne zalegne na vežbanje šuta. Ali na to smo navikli, šta je jedan milion, gore dole...

Bojim se ako u NBA nije popravio sut da kod nas tek nece

1 hour ago, Dzo23 said:

Solidan kamenko je Djuriša, ali je odličan atleta što reče @JPM. Ima 203cm, zna s loptom mnogo više od Dobrića ili Kaline, i može postati elitni defanzivac. 

Ne bi ga trebalo propustiti. 

Ovo nije + jer on sa pozicije 3 loptu nece dobijati. Dobric je u teoriji savrsen domaci role igrac odbrana + u napadu coskari (nazalost samo u teoriji)