Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Sinoc su poceli posle finala demontazu, nadam se da ce danas objaviti da se igra u Arene. Imaju vremena da zavrse valjda.

Posted
12 hours ago, kolanidja said:

Ja bih bio previse srecan da ostane ista ekipa i sledece godine sa svim prednostima i manama.

Баш јуче разговарам са оцем у вези овога и заједно констатујемо да нам ништа у овој екипи не смета и да вероватно не треба на силу тражити простора за неке промене. Ако се не рачуна на Девонтеа и Кенана за следећу сезону, одлучио бих се за једног поузданог евролигашког бека и то је то јер мислим да би овај тим наредне године са једном потенцијално успешном сезоном иза себе био само још бољи.

Ако бисмо лицитирали о имену тог бека, на памет ми падају само петорица којима истичу уговори на лето — Хол и Форест као швајцарски ножеви, Саторански и Лапровитола као сигурице и Франциско који је можда сад већ и превише добар да би упадао у Звездин систем као неко око кога се неће градити игра. Батлер, Коди и остали заслужују да им се даље верује, а не да у тим улази нови лидер који сигурно неће од старта бити на истој таласној дужини као остатак екипе.

Кад у мају буде јасна слика од којег центра шта можемо очекивати, распитати се о плановима Николе Вучевића и комплетирати ростер њиме или Нибом којем такође истиче уговор. Са само два додатка овом тиму, мислим да бисмо успут и испоштовали момке који се од почетка ове сезоне жестоко боре и против повреда, и против јаких противника, и против наратива да "није то та Звезда јер нема довољно домаћих играча". Утисак ми је да никад ниједан Звездин тим није био уједињенији и пожртвованији од овог, а успут из меча у меч имамо прилику да видимо колико су сви добри једни са другима и колико им је стало чак и ако немају неке озбиљније улоге.

У сваком случају, приче о променама не треба ни да буде међу навијачима док лето не наступи јер овај тим тренутно јуриша ка најуспешнијој сезони Звезде у (скоријој) историји и заслужује максималну подршку, колико због резултата толико и због отворености играча у комуникацији са навијачима и позитивних вибрација које свлачионица емитује.

• Like 3
Posted
1 hour ago, The_Big_S said:

Nadam se da ćemo bar večeras videti nesrećnog Grejema na terenu 20tak min....

Nema šanse. Igramo protiv neugodne Viene. Pre će ući Nedeljković.

Posted

Sta mislite hocemo produziti Kodija?

Ne znam kome sve istice ugovor, ali mogli bi fino i jos bolje nadograditi ekipu na postojoce nosioce.

Mada mislim da nece biti mnogo tumbanja, mozda 2-3 igraca samo ako i toliko.

Posted

Kakvo je ove sezone mrcvarenje ova aba liga. Prvo ove debilne grupe, drugo cluj, beč??? Užas. A pucamo na najjače jbg, mi smo Zvezda! I ako radije bi nas gledao s B timom po kls nego protiv Beča i Cluja.

Posted
1 minute ago, Stefi88 said:

Sta mislite hocemo produziti Kodija?

Ne znam kome sve istice ugovor, ali mogli bi fino i jos bolje nadograditi ekipu na postojoce nosioce.

Mada mislim da nece biti mnogo tumbanja, mozda 2-3 igraca samo ako i toliko.

Sve zavisi od njega i doprinosa u finisu sezone. Ako se uzmu trofeji 3/3 i ode u playoff EL mislim da ce ga produziti. 

Posted

Nepopularno mišljenje: nadam se da ćemo izbeći metak zvani Vučević. Svaka njemu čast na navijačkom opredeljenju koje nikad nije krio i na sjajnoj karijeri ali jednosmerni centar napadač kojeg bismo shodno reputaciji morali da promovišemo kao prvu zvezdu ekipe i apsolutnog alfamužjaka jednostavno nije moja šolja čaja.

Čini mi se da sezona pokazuje da nas je sreća pogledala i u slučaju Petrušev. Koliko god on bio talentovan napadač, defanzivno i karakterno se ne uklapa u ovu ekipu, a ja sam ubeđen da samo uz krvava kolena kao zvezdu vodilju možemo ostvariti zacrtano. 

• Like 7
Posted (edited)
15 minutes ago, crni96 said:

Kakvo je ove sezone mrcvarenje ova aba liga. Prvo ove debilne grupe, drugo cluj, beč??? Užas. A pucamo na najjače jbg, mi smo Zvezda! I ako radije bi nas gledao s B timom po kls nego protiv Beča i Cluja.

laughs-no-seth-meyers.gif

Edited by Don Dusko
Posted
1 hour ago, The_Big_S said:

Nadam se da ćemo bar večeras videti nesrećnog Grejema na terenu 20tak min....

Ma kakvi,nece ni dobiti vise od 10 minuta.

Posted (edited)

Ukoliko Bolomboj bude i ostane zdrav, i bude mogao da pruzi 60-70%od onoga sto je pruzao, mislim da nije pitanje ko bi trebao da bude prvi centar, i takvu centarsku liniju ne treba ni pokusavati nadogradjivati. Zdrav Bolomboj-Izundu-Rivero je centarska linija, koju bi gotovo svaka ekipa u ligi potpisala.

Cetvorka Moneke-Ojeleye je beton.

Krine pozicije sa Nworom, Kalinom i Dobricem takodje.

Bekovska linija takodje treba da dozivi minimalne izmene, ukoliko Carter ponovo bude spreman za najvisi nivo kosarke. Raditi na ostanku Kodija i narocito Batlera, Miljenovic kao solidan dodatak iz domace osnove, tako da je ovom timu potreban jos samo jedan pouzdan bek koji ne mora da bude elita, ali da zna svasta ponesto u oba smera da nadopuni Cartera (zameni Grejema). Bukvalno se ne secam da smo imali ekipu koju je potrebno manje menjati, i sto se tice skautinga, nikada nije odradjen bolji posao. Dakle,glavni posao uprave je da zadrzi ekipu, i da ne izmislja toplu vodu

P.S. Sad citam sta sam napisao, i pitam sebe  koji mi je...tek smo na polovini sezone, koja preti da bude za pamcenje, a ja se bavim prelaznim rokom, jeb' se covece, gledaj ovo sto traje i navijaj😆

Edited by Gudura
  • Like 7
Posted

Za utakmicame Aba lige, gde se ocekuje da cemo da dobijemo bez vecih problema, treba u roster da se uvrste mladji domaci igraci i da im se da sansa. Ta nova domaca osnova, koju smo pre 2-3 sezone trebali da pocnemo da formiramo, drugacije ne moze da se formira i nece ici brzo. Potreban je Stefan Miljenovic iz Aba utakmica sa pocetka sezone. Za sledecu sezonu, koja je mnogo daleko, sigurno ce biti promena, kako domacih, tako i stranih igraca. Ali okosnica mora da se zadrzi ili bar veci deo nje.

Posted (edited)
16 minutes ago, Gudura said:

sto se tice skautinga, nikada nije odradjen bolji posao

Zli jezici bi rekli da je jedan predsednik ukrao spisak od svog trenera, a koji je volsebno zavrsio kod naseg sportskog direktora. 😂😂😂

Edited by VISOKOLETAC
  • Like 1
  • Ha-ha 2
Posted

Kada se vec spominje ovo oko prelaznog roka treba napomenuti da  od dolaska Batlera ovdje nije bilo price o nekom pojacanju i prelaznom roku,bar se ja ne sjecam,i mi mozemo biti zadovoljni igrackim kadrom, znaci da je ovih godina uvijek nesto falilo, nije do nas bilo :) 

Posted

Docice vrlo brzo, turnir nacionalnog kupa, gde neki stranci nece imati pravo nastupa, zbog propozicija o najvise 5 stranih igraca u tumu. Tada ce mnogo da znaci da nam domaci igraci koji su na margini, pre svega Miljenovic, odigraju bar korektno.