Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, Nellthe said:

Nemaju kladionice neke skrivene informacije da li igraci igraju ili ne, imaju sve dostupno ko i mi.

Kvote najvise padaju jer ljudi igraju 2 na Monako i to upareno sa upitnicima oko igrsnja monekea i nwore dovodi do pada kvote

Кладионице које су спонзори свима и свакоме да немају информације пре свих? Тешка прича баш 😅

• Like 1
Posted

Znam da sam neke navikao da citaju moje izvestaje iz hale, ali kao sto je poznato ove godine sam odlucio da imam neki bojkot ne prema samom klubu i timu, vec prema partijskom vodjenju kluba i maloumnicima sa tribina koji ne shvataju opstu drustvenu situaciju - samo mi jos trebaju neki napumpani bilmezi da mi brane da "pumpam"... 

I meni nedostaje to da posmatram sve sa lica mesta i podelim zanimljivosti sa vama. 🙄

Pa sam prethodnih dana zapalio u Dubai 🙂 lepo se poklopilo sve, neradni dani, brza organizacija oko avionskih karti, smestaja, i svega ostalog za jedno porodicno putovanje sa pracenjem Zvezde. 

Pa ko zeli da procita, evo izvestaja (necu smarati o samim Emiratima, ko zeli ili mu treba neki tip, info, neka pita na Kafani, nije mi prvi put da idem u Emirate). 

Na dan utakmice smo organizovali porodicne aktivnosti tako da budu oko Dubai mall-a, koji je "preko puta" Coca-Cola Arene, ali u Dubaiju sve sto deluje da je relativno blizu zapravo nije. A pre svega, ne znas kako da izadjes iz onog cuda od shopping mall-a. Jos ja, stipsa, necu da dam 100 dirhama (2750din) da me sa parkinga shopping mall-a, na koji sam nabasao trazeci izlaz, preveze covek do arene - nego cu ja pesaka... To pesaka je bilo skoro 30min za "preko puta". Jos kad smo se nasli ispred arene, s druge strane jos jedne ulice, vidim da nigde ne mozemo da predjemo, ograda na sredini, pesacki ni na vidiku. Oko nas se vec cuje psovanje na srpskom zbog iste situacije u kojoj smo se i mi zadesili 🙂 nisam hteo da proveravam koliko su revnosni saobracajni policajci tamo... pa onda jos trazenje ulaza (jer google maps ne prikazuje gde je nas ulaz). 

Vec na prilazu areni sve cesce se susrecu ljudi u crveno-belom, mnogo je bilo i porodicnih dolazaka. Na check-in punktu, naravno, ne daju nam da udjemo sa shopping kesama (imaju fino organizovan punkt gde besplatno ostavljas stvari koje oni cuvaju), medjutim bili smo iznenadjeni da nisu hteli ni ranac sa srpskom zastavom, Zvezdinom zastavom, dresovima, da nam dozvole da unesemo. Sto je suludo jer su ljudi dolazili u dresovima. Pa smo onda na brzinu se obukli, Zvezdinu zastavu sam strpao kod zene u torbicu (kao da niko ne vidi) a ostavio sam samo srpsku zastavu... Nisu mi dali ni kameru da unesem, samo telefon moze. Na finalnoj proveri, otvaraju zeninu torbicu i pitaju sta se to crveni i prstom pokazuju na zastavu ali ne vide sta je a ne smeju da joj diraju nista... ona gleda u mene sta da kaze i ja se ubacujem i kazem "moja marama za glavu" i pokazujem rukama kao da je motam oko glave. Imajte na umu da svi radnici tamo na tim low-end poslovima nisu Emiracani, konkretno ovo su bili neki Afrikanci, i da cvikaju naravno da ne uvrede nekoga a pogotovo nekog ko nosi maramu oko glave. Pa su nas pustili 😄 

Zbog svega ovoga smo u Arenu usli mnoooogo kasnije nego sto smo hteli, a hteli smo da dodjemo kad otvore kapije i da gledamo nase igrace na zagrevanju i mozda dobijemo neku fotku ili autogram jer smo imali karte tu negde iza nase klupe. Medjutim zagrevanje se vec zavrsavalo i ostalo je mozda jos 15ak minuta do pocetka utakmice. S obzirom da nisam pratio nikakve vesti niti forum, bio sam iznenadjen da se Moneke ne zagreva (iako je bio u sorcu). Odmah sam posumnjao da nesto nije ok i smorio sam se u startu. Bukvalno nije izasao ni na predstavljanje igraca, sedeo je na klupi i samo ustao da pozdravi saigrace. 

Inace, arena, multifunkcionalna, donji deo tribina otvoren, pa onda u prstenu dva nivoa nekih loza, pa onda iznad njih valjda idu jos jedne tribine ali em je bilo u mraku em deluje da su spustene neke crne zavese pa se ni ne vide. U parteru iza kosa sa strane nase klupe je bila kao neka hospitality zona a iznad nje neka posebna zona sa mestima za sedenje, a iza kosa domaceg tima nista, cak je i cela tribina iza bila zatvorena i stavljena crna zavesa. U principu, i ne treba im vise mesta jer oni, da nije bilo nas, gostujucih navijaca, tesko da mogu da skupe vise od 2000 gledalaca. Naravno, sve je cisto i uredno, nema nalepnica, zvrljotina ili polomljenih stolica (kao sto sam kod nas u Areni celu sezonu imao slomljenju stolicu na nivou 200 koja je koliko sam cuo od druga koji je obnovio sezonsku konacno popravljena i onda - moram ovo da kazem iskreno i kako jeste - nakon jedne utakmice komsija, opet osvanula polomljena). 

Bilo je bas dosta nasih navijaca, sa svih strana hale ali nekako najvise u tom sektoru gde sam ja bio. I odatle ja najvise i islo neko navijanje koje su ostali prihvatali. Levo sa nase strane, negde na visini necega sto bi kod nas bio nivou 400, bili su pozicionirani neki bubnjari njihovi, koji pokrecu njihove "navijace" da navijaju, ali osim 10ak ljudi koji su bili ispod njih koji su mlatili sa 1-2 zatave, i koji se nisu ni culi iako su nam bili blizu, ostatak njihovih "navijaca" je bio tih i eventualno se radovao nekom dobrom potezu domacih igraca. Bubnjari su bili show, nisu prestajali a nas deo hale je onda skapirao 2-3 ritma koji udaraju i uzvikivali smo "Zvezda!" u tom ritmu tako da je ispalo kao da nas podrzavaju a ne domaci tim. To verovatno niste bas mogli da cujete na AreniSport, jer smo osim "Zvezda" dobrano i "pumpali" uz taj isti ritam... Kad bubnjevi nisu udarali onda su se pevale nase pesme. 

Inace, u hali su bili i Drcela, Vasic, Bagzi, Dozet, Tomic (on je sedeo uz ekipu, dok su ostali u parteru)... Cini mi se da sam snimio i Gobeljica negde iza klupe 😏

Sto se same utakmice tice, rekao bih da je izostanak i Monekea uneo neku nervozu u tim, jos to pored svih ostalih izostanaka. Prilicno smo pogubljeno usli u utakmicu. Nikakav ritam, Sasa je pizdeo, neverovatno koliko se nervirao ali ne na neke konkretne igrace i nije nikom nesto srao vec onako generalno. Odbrana je bila uzasna, ubise nas skokovima, ali to ste i sami videli. Onako, bez ponovnog gledanja utakmice, rekao bih da su i sudije bile bas domacinski orijentisane, u 2 navrata kada smo imali momentum sekle su nas nekim glupim faulovima (na primer onaj Kalinicu, 3. ili 4. ne secam se koji mu je bio). 

Na poluvremenu, kako su prolazili nasi igraci pored nase tribine bas je bilo lepo videti kako ih nasi navijaci bodre. Na izlasku na drugo poluvreme skupila se deca da im igrace "bace pet" sto su mnogi ispostovali, cak i Drcela 😄 Yago jedino cini mi se nije, on je nesto bas delovao odsutno. Cima je cak i zastao i dao nekoliko autograma deci. 

A sve pohvale za D-Mo-a, covek je motivator, cak je i nesretnog Plavsica bodrio, pa ga i tesio posle one neslavne role, kada Plavsa u povratku ka klupi i nije smeo pored Sase da prodje 😄 Jos jedan zanimljiv momenat je bila i konverzacija Batlera i Kaline kada je Batler izasao iz igre nakon dosudjenih koraka, i dosao je do kraja klupe gde je sedeo Kalina, i stao je tu iza njega i cima ga da se okrene i pricaju o tome zasto su mu sudjeni koraci pa Kalina ustaje i pokazuje, simulira kretanje i trenutak kada mora da spusti loptu na parket. 

Nazalost desila se i ona povreda Izundua, tek posle na snimku sam video sta se zaista desilo, pravio je bas bolne grimase, seo je malo na stolicu i onda su krenuli da mu pomognu da izadje do svlacionice ali nije mogao ili nije hteo da se oslanja na to stopalo pa je odskakutao na jednoj nozi u svlacionicu (bukvalno sam imao flashback na povredu Lesora koji je isto tako skakutao i na kraju ispostavilo se da je teska povreda). Vidim posle da je i u kolicima izasao sa aerodroma. 

Detalj na samom kraju utakmice, sto ste verovatno i videli na samom terenu, da Aleksa nije hteo da igra poslednji napad ali mu je Golemac sa klupe vikao da igra i onda je krenuo. 

Inace, Aleksa i Petrusev su ispraceni neprimerenim povicima sa tribina - ne odobravam to - ipak su to nasi reprezentativci. Vikao sam "Aleksaaaaaaaaa" i "Filipeeeeee, Ficooooooo" kad su izvodili bacanja (kod Filipa je cak i upalilo kad mu je veci deo hale zvizdao - i sam je posle priznao da mu nije bilo lako), ali nista vise od toga jer smatram da je bas ruzno. 

Steta sto nismo pobedili da upotpuni ovaj porodicni dozivljaj, ali je i ovako bilo bas dobro iskustvo. 

Zapratite me za vise ovakvih izvestaja, a da bi ih bilo jos vise, podrzite moj rad donacijom preko Patreona, Paypal-a, ili direktnom uplatom na racun (DM za instrukcije). Slede Valensija (za jos malo sunca), Pariz (za Bozicni vasar), Istanbul (za proslavu Nove Godine)... najveca donacija bira destinaciju 😄 Zajebavam se, naravno. 

• Like 14
  • Love 4
  • Thanks 2
Posted
3 hours ago, JPM said:

Prvi put sam odgledao bilo koji ovakav sadrzaj i utisak je izuzetno pozitivan. Chima deluje kao rodjen za pred kameru, opusten, duhovit, elokventan. Neki showbiznis ga sigurno ceka. I lepo je cuti ovakva poredjenja.

Pogledaj i ostale njegove video klipove, svakako nije ono što su ljudi očekivali kada su saznali da će doći kod nas. Mi smo sa njim uboli pored dobrog igrača i boost za marketing. Lik je magnet na evropskom nivou, tako da skreće pažnju i na klub. Na stranu što se ovi naši trude oko zvaničnog marketinga, to je sve suvoparno i dosadno. Ovo je ljudima zanimljivo tako da se ipak na kraju identifikuju sa legijom stranaca. 

Posted

Naravno da kladionice nemaju nikakve tajne ekskluzive o tome ko ce igrati, a ko nece. Naprotiv, cesto kasne sa informacijama i azuriranjem ponude, pa su npr. pred Dubai sve vreme drzali Kabengelea u ponudi iako se znalo da nece igrati.

Kvota pada na Monako jer se dosta ljudi kladi na Monako. Sto je i logicno, jer se radi o jednoj od najboljih ekipa u Evroligi koja je jaca od nas i kad smo kompletni, a drasticno jaca od nas kad nam fali 7-8 igraca. Ja sam bio prilicno iznenadjen sto su nas inicijalno postavili za favorita, valjda zbog domaceg terena i pozicije na tabeli.

Objektivno, favoriti su, ali daleko od toga da smo bez sansi. Sale ih savrseno poznaje, ako neko dobro zna kako treba braniti, a kako napadati Dzejmsa, Okoba, Dijaloa... to je on. Motiejunas ce biti vrlo motivisan i ocekujem njegovu dobru partiju. Ako se Moneke vrati i odigra ono njegovo, a Batler malo iskulira sa faulovima, bice to neizvestan mec i uz buku sa tribina moze da se izvuce pobeda.

• Like 7
Posted

Da li neko ima info koliko dugo je naš medicinski tim u klubu? Bez obzira na sve, ljudi očito rade dosta loš posao na tom planu. Kad se npr otpušta trener niko ne uzima u obzir da mu je ekipa npr mogla biti desetkovana povredama, gleda se samo rezultat. Možda po istom principu treba razmisliti i o promeni medicinskog tima. 

• Like 10
Posted
2 minutes ago, Chaos Is Me said:

Da li neko ima info koliko dugo je naš medicinski tim u klubu? Bez obzira na sve, ljudi očito rade dosta loš posao na tom planu. Kad se npr otpušta trener niko ne uzima u obzir da mu je ekipa npr mogla biti desetkovana povredama, gleda se samo rezultat. Možda po istom principu treba razmisliti i o promeni medicinskog tima. 

To je novi tim. E sada me interesuje kako si procenio da rade los posao? Mozda i rade los posao, iskreno ne znam, samo me interesuje kako si ti to procenio?

Posted

Procenu sam doneo na osnovu izuzetno kompleksne matematičke formule za koju se znalo samo među uskim krugovima na Harvardu, Oksvordu i Jejlu - naime reč je o broju povređenih igrača.

• Like 4
  • Ha-ha 7
Posted

E da, cak i u ovoj situaciji Plavsic ne bi smeo da dobije preko 5 minuta, inace pisi propalo. Nek igra Semi na 5, Moneke, Deda, ko god, samo ne dobri Urke.

• Like 2
Posted
Just now, Chaos Is Me said:

Procenu sam doneo na osnovu izuzetno kompleksne matematičke formule za koju se znalo samo među uskim krugovima na Harvardu, Oksvordu i Jejlu - naime reč je o broju povređenih igrača.

Pa to mi kazi. Znao sam da je nekakva nauka, samo me interesuje kakvu ulogu je igrao medicinski tim u povredama igraca. Ja sam mislio da oni uglavnom lece povrede, ali svasta ce izmisliti u tim vasim Oksfordima i Havardima 😂

Posted (edited)
3 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Pa to mi kazi. Znao sam da je nekakva nauka, samo me interesuje kakvu ulogu je igrao medicinski tim u povredama igraca. Ja sam mislio da oni uglavnom lece povrede, ali svasta ce izmisliti u tim vasim Oksfordima i Havardima 😂

Mislim da su imali takvu ulogu, da jos uvek nismo docekali da neko od povredjenih igraca zaigra.

Edited by tejlor
  • Ha-ha 1
Posted

Sve drugo i nekako ali slučaj Graham. Trener kaže da se oporavio samo ga zahvatila prehlada pa ne trenira. Metar dana kasnije niko ga ne spominje. 

• Like 5
Posted
19 minutes ago, Chaos Is Me said:

Medicinski tim je ako se ne varam ceo promenjen ove sezone nakon hajke. Takođe je bilo tokom predsezone reči da su dovedeni možda i najbolji stručnjaci, plus su uslovi takođe poboljšani. Ja ne znam da li da se smejem ili da se razbesnim kad pročitam malo malo pa neko frustraciju leči na medical staff-u jer je Izundu doskočio Dobriću na nogu... 

• Thanks 1
Posted

Kodi/Jago/Miljenović

Batler/Dobrić 

Kalinić/Davidovac

Moneke/Odželej 

Motejunas

Mislim da sa ovih 10 igrača napadamo Monako. Treba očekivati dosta minuta sa niskim postavama. Praktično sve bez Di-Moa je smol bol. 

Posted
3 minutes ago, Sinnerman said:

Medicinski tim je ako se ne varam ceo promenjen ove sezone nakon hajke. Takođe je bilo tokom predsezone reči da su dovedeni možda i najbolji stručnjaci, plus su uslovi takođe poboljšani. Ja ne znam da li da se smejem ili da se razbesnim kad pročitam malo malo pa neko frustraciju leči na medical staff-u jer je Izundu doskočio Dobriću na nogu... 

kako vešto driblaš sa napisanim kritikama na račun medicinskog tima

nije kritika upućeno zato što je neki igrač izvrnuo nogu nagazivši saigrača nego zato što je oporavk naših igrača toliko misteriozan i usporen da se sa pravom pitamo ko i šta radi u tom timu.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Posted

Po svemu sudeći ostajemo na Donatasu kao jedinom centru u narednih par nedelja. Sreća u nesreći je da krajem novembra sledi reprezentativna pauza od nedelju dana. Pre toga imamo 3 meča u EL, Monako i Olimpijakos kod kuće i Valensiju u gostima. Iz ove perspektive bi i jedna pobeda bila zlata vredna.

Za 5. decembar i Barselonu se zaista uzdam da ćemo imati dosta bolju zdravstvenu situaciju, pre svega da će se bar Izundu oporaviti...

Posted
6 minutes ago, tejlor said:

Nisam spreman na Plavsicevih 5-10 minuta, tresem se na pomisao.

Uletim, razjebem sve, vratim se na klupu...volim.

• Like 1
  • Ha-ha 2
  • Pumpaj! 1
Posted (edited)
8 minutes ago, Perkos2 said:

kako vešto driblaš sa napisanim kritikama na račun medicinskog tima

nije kritika upućeno zato što je neki igrač izvrnuo nogu nagazivši saigrača nego zato što je oporavk naših igrača toliko misteriozan i usporen da se sa pravom pitamo ko i šta radi u tom timu.

Nisu sigurno oni odgovorni za laganje i prikrivanje informacija. Ljudi su u govnima do guše, svaki dan im stiže novi ranjenik, a ni starog nisu zakrpili. Ja ništa ne driblam, samo mi nema logike da internet Slavice sa Bagzija i Dozeta prešu na medical staff. Ako je neko kritikovao upravu i klub sve ove godine to sam ja. Ove godine im stvarno ne zameram jer su uslovi u kojima su se našli prosto nemogući. Pogodila su nas neka sranja koja su neobjašnjiva i pokrpili su nas i sad guramo nekako pri vrhu tabele. 

Edited by Sinnerman
Posted

Ako se igrači i trener bez rezerve kritikuju kad nema rezultata, nema razloga da se ne postavi i pitanje rada medical staffa u siuaciji kad se niko ne oporavlja.

Nisu to nikakve frustracije, to je normalna navijačka reakcija.

Posted
9 minutes ago, Manu said:

Za 5. decembar i Barselonu se zaista uzdam da ćemo imati dosta bolju zdravstvenu situaciju, pre svega da će se bar Izundu oporaviti...

A ko po tvom nece stici do 5. decembra da se oporavi?