Jump to content

Recommended Posts

Posted
14 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

Ако смо у нечему напредовали у односу на претходне године то јесте да нам је екипа физички и атлетски на добром ел нивоу чак и овако окрњени тако да ми је нејасно како неко пише да је то Асвелова предност. 

Ni meni nije jasno, Dekolo i Watson glavni igraci sa najvecom minutazom.. 

Posted

Batler je dosao iz Arizone, 8h razlika.

Dzet-leg stvarno postoji, nije samo fora na koju se vadimo zasto smo blejali po NYC filmskim lokacijama, a muzeje nismo takli...

• Like 2
Posted

Mislim da niko ne kaže da su u prednosti, čak i sa situacijom u kojoj se mi nalazimo trenutno, ali da treba biti oprezan, treba! Svaki tim ima dovoljno ponosa klupskog, a i igrači ličnog, da neće dozvoliti da gube bez borbe. Čvrsti su, nezgodni, vidjeli smo da to zna da nas poremeti i protiv Baskonije u prvom, tako da oprez i jako, uz nadam se 20k ljudi, pa da posle bez opterećenja idemo u Pionir protiv Makabija. 

• Like 3
Posted (edited)

Mislim da je neozbiljno u našoj situaciji računati na sigurnu pobedu protiv tima u kojem je De Colo, koji je u odličnoj formi i kojem se sasvim slučajno diže baš protiv nas. 

Od naših ja se nadam i očekujem da sada malo Ođelele preuzme deo odgovornosti i povuče. Sad kada su neki igrači koji su pre njega na listi prioriteta da završavaju povređeni, došlo je njegovih pet minuta i nadam se da će da ih iskoristi. Do sada kako sam ja to kapirao, podredio se timu i nije hteo da narušava hijerarhiju. 

Edited by Sinnerman
  • Like 3
Posted (edited)

Ja jedva čekam sutra da vidim ovaj tim. I da vidim kako se snalazimo i kad nam najbolji igrač ne igra. Da li imamo alternative, hoće li Saša nešto promeniti u igri kad nema Nwore. Baš sam znatiželjan i sutrašnja utakmica protiv fizički nezgodnog protivnika može mnogo toga da nam pokaže koliko ova ekipa prvo želi a onda i može ove sezone. 💪❤️

Edited by Čočo
  • Like 1
Posted
1 hour ago, aleksa7 said:

Какав црни Асвел... Осим физикалија на крил(ном центр)у и Де Колоа од 38.5 година они немају ништа достојно Евролиге у саставу. Ову двојицу које користе као примарне опције у рекету да је неко довео у Звезду, био би каменован. Мекинтајер на Вотсону и мање помагања са Сељаса уз приступ са претходних утакмица и ово је меч готов до краја треће четвртине да могу да се носиоци сачувају за четвртак. Чуј потцењујемо Асвел; нико га не потцењује него изводи закључке из онога што види на утакмицама које играју. Квота 1.2 мања него против Басконије коју смо решили са пет минута јачег фокуса, са све Добрићем (+12 за 8') на терену и Нвором на клупи. Ако смо ми залуђени, кладионице нису.

Ако има трунке сумње у стање Нвориног листа, не треба да игра против овог залуталог евролигаша, већ да се одмара за Макаби. Други део дуплог кола је друга прича, о том потом.

Niko ne diže Asvel u nebesea, jer su kvalitetom dno EL .Samo se mi previše dižemo kao da smo zvanični šampion Evrope, a ne ekipa koja ne zna šta je top 8, ima pola tima van rostera, nije igrala van BG mesec dana i zbog toga je u seriji pobeda!

Asvel kao što rekoh je krš ekipa, ali ne vidim da ih je bilo ko razvalio, čak su veliki deo mečeva vodili do poslednjeg kvartala.

Mi Žalgiris ne bi dobili da se nije upalio taj Nwora i sam zgazio za četvrtinu.

Kome nije jasno da u EL nema lagano, i ta kvota 1,2 ništa ne znači, samo smo mi dobili Baskoniju prošlo kolo, cela EL prošlo kolo je otišla u "kontru" kada su kvote u pitanju.

Ja bih jako voleo da to bude rutiniranje, ali bekovska linija, CMM,Jago, Miljenović, Dobrić ne verujem da uliva baš strah i skromoj ekipi iz Fra.

• Like 2
Posted

Sutra znači istih 12 kao protiv Mege, gde smo izgledali fantastično na parketu od prve do poslednje sekunde i to u petorci sa Miljenovicem i Kodijem na 1 i 2, uz to ocekivano Kalina, Moneke i Motiejunas od trojke do petice.

Sutra očekujem konačno i neki baš veliki napadački doprinos igrača iz drugog plana, pre svih Semi Odželej.

Uz njega vreme je i za Dobrića, Dedu, pa što da ne prvi put na evroligaškom nivou Miljenovića.

Uz naravno očekivano standardno dobre partije Mekintajera, Kaline, Motiejunasa napadački, te solidan meč Izundua i Jaga u napadu.

Bio bih zadovoljan sa 5 asistencija i makar 8-9 poena Jaga sutra kodijevih 20-ak poena i takodje 5-6 makar asistencija.

Motiejunas da svojim iskustvom obezbedi jedno 2-3 faula u napadu protivnika, po koju ukradenu i sigurnost u reketu u našemi i protivničkom 😉 

Posted

Pošto sad ponegdje vidim da Batler neće moći da igra, ne samo protiv Asvela, već ni protiv Makabija, da li bi neko mogao da mi pojasni zbog čega je to tako?

Da li je realno da je to:

a) administrativni problem koji je bilo nemoguće riješiti?

b) čista nesposobnost naše uprave da to završi na vrijeme?

c) štedimo platu da krene od novembra?

d) neka, ne daj Bože, povredica (od 2 do 202 dana pauze)?

Posted

Zar Batler nije mogao juče na preglede? Ili preglede radimo u Domu zdravlja Vračar pa ne radi nedeljom?

• Like 6
  • Ha-ha 4
Posted
3 hours ago, pilif88 said:

Da li iko zna od kada rade prostorije kluba na Malom Kalemegdanu? Lose mi je odstampan QR kod na sezonskoj i moram da odem do Kalemegdana da zamenim. Hvala 🙂

znam da do 5 rade, e sad da li je od 8 ili 9 ne mogu ti potvrditi

Posted

Voleo bih da vidim face stručnom štabu Asvela kad priprema utakmicu i paralelno čita vesti i sluša izjave. E ovaj će možda da igra, a možda i neće, ovaj drugi videćemo kako se zvezde postave u odnosu na Sunce 😂

• Like 3
  • Ha-ha 8
Posted

Nadam se samo da se Nwora nece forsirati rovit, i da se ne daj Boze povreda pogorsa, nek bude 100% spreman za Makabi, a Asvel cemo vec nekako preziveti.

Posted
18 minutes ago, Sinnerman said:

Voleo bih da vidim face stručnom štabu Asvela kad priprema utakmicu i paralelno čita vesti i sluša izjave. E ovaj će možda da igra, a možda i neće, ovaj drugi videćemo kako se zvezde postave u odnosu na Sunce 😂

Vjerujem da su vec odustali, pa ce i oni gledait sutra kad krene zagrijavanje koga ima koga nema, pa ce na brzinu nesto sklepati, neki plan 😄

• Like 2
  • Ha-ha 1
Posted

Odsustvo Nwore kao našeg (daleko) najboljeg iso igrača verovatno znači sledeće:

- CMM nam je opet najvažniji igrač

- mnogo Yaga

- Dobrić na SG

- minuti za Miljenovića

- kreacija kroz Kalinića, Monekea i Motiejunasa

Jedino ako Butler bude spreman. Ako je on taki mamojeb kako se priča trebalo bi da može solo iz aviona da doprinese protiv najslabijeg evroligaša. 

Asvel nije bauk ali za razliku od recimo Baskonije nemaju midžete, a imaju elitnog kreatora (doduše vremešnog ali ove sezone igra maltene kao u prajmu), a mi smo po svoj prilici u najtanjem sastavu od početka sezone. Tako da to se mora dobiti nekako makar poenom razlike i rezultatom 49-48.

• Like 12
  • Thanks 1
Posted
35 minutes ago, Erik Kartmen said:

Pošto sad ponegdje vidim da Batler neće moći da igra, ne samo protiv Asvela, već ni protiv Makabija, da li bi neko mogao da mi pojasni zbog čega je to tako?

Da li je realno da je to:

a) administrativni problem koji je bilo nemoguće riješiti?

b) čista nesposobnost naše uprave da to završi na vrijeme?

c) štedimo platu da krene od novembra?

d) neka, ne daj Bože, povredica (od 2 do 202 dana pauze)?

Batler će pravo na platu imati nezavisno od datuma registracije. 

Najbitniji administrativni deo je LOC koji stiže preko FIBA od USA Basketbal organizacije. Sve ostalo zavisi od kluba. 

Posted
1 minute ago, TB Told said:

Batler će pravo na platu imati nezavisno od datuma registracije. 

Najbitniji administrativni deo je LOC koji stiže preko FIBA od USA Basketbal organizacije. Sve ostalo zavisi od kluba. 

Ma znam, ovo je gore više bila sprdnja... Za ugovor se zna od srijede (ako se ne varam), odakle treba više da stugnu ti papiri majka mu stara? 

Da je Nvora tu, pa i da se strpimo, ali bez njega Batler nam treba kao ozeblom sunce... Da ne pričam da bi sjutrašnji nastup pomogao da se lakše prilagodi i Makabiju za dva dana. 

Posted

Ako zaziremo od Asvela u Beogradu onda stvarno Mon Dieu što bi reko Derek Troter, u kakvom god da smo sastavu...

• Ha-ha 2
Posted

Ljudi, ne znam za vas, ali meni ova izjava Saše Obradovića deluje ipak dosta pozitivno.

On je ako se sećate baš u sredu pre meča sa Baskonjom isto ovako muljao i pričao kako mediji pišu svašta i da će se videti tek ovih dana šta je istina za Batlera, pa evo i sada za Nworu sličnu izjavu daje, kao: ,,Nadamo se čudu pa da će već igrati, iako nije trenirao..

To znači da kod Nwore zaista neće izvesno biti velike pauze i da to nije ipak teža povreda.

Takodje za Butlera mi deluje da isto postoji šansa da već sutra obuče naš dres, ili makar protiv Makabija, nego je tek stigao, prvi put je u Evropi i logično treba mu neki trening.

Nije isto kada dodje igrač iz evrolige u Zvezdu i poznaje ovakvu vrstu košarke i ceo sistem takmičenja i kada je igrač potpuno neiskusan i nenaviknut.

Ja bih sutra u vatru bacio Batlera makar malo pa šta bude makar i 8-9 minuta odigrao..

Posted

Od ove sezone clan naseg fizio tima je Filip Volsek koji je radio individualni oporavak od najtezih povreda sa velikim brojem reprezentativaca iz razlicitih sportova. 

Znam da su nasi letos kupili 3 najsavremenija aparata za oporavak , gde jedan tretman menja npr 5 standardnih terapija. Sale mi u izjavi bas deluje da ceka u neizvesnosti da Marijana i Filip u oporavku naprave cudo. 

U ovoj situaciji Batlerovo prisustvo bi nam znacilo, jer je Sale i sam rekao da nemamo previse sablona i pravila u napadackim setovima. 

Smart je kod Duska potpisao 14.01 a 18.1 je igrao 17 min. protiv Baskonije. 

• Like 3