Bogoljub Gagic Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Од позитивних изненађења до сада на припремама свакако највише оспораван центарски тандем Риверо, Изунду. Добар осећај за Картера се само наставља. Од замерки, па може ли се одиграти акција да Оџејеле шутне као најбољи шутер у екипи кад га већ ни на који начин не користимо у нападу? 17
tejlor Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Samo se bojim da Odzelej ne zavrsi kao Gidra prosle sezone. 12 1
Phobia Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 13 minutes ago, quentin said: Izgleda će Sfero pokušati da forsira Miljenovića, bar u ABA. I ostali će vidjeti minute u regionu, Dobrić nešto malo i u EL. Jedino mi se čini da bi Radošić lako mogao na neku pozajmicu. Baš je zelen. Rece Markos da je poenta Radosica da ga prodaju na kraju sezone valjda u NCAA, pa da se tu zaradi 1
Chaos Is Me Posted 3 hours ago Author Posted 3 hours ago 9 minutes ago, Daiki Ito said: Cinjenica je da je Miljenovic pokazao da ima mnogo veliku petlju veceras i nisam bas siguran da ce biti van 12 . Kakvu veliku petlju? Ovo je bila pripremna utakmica koja nikog neće zanimati za 3 dana. Iznudio je 2 puta bacanja i to je to od njega, nit ima šut nit može da završi na obruču na ovom nivou. Ima solidno telo pa bi mogao od njega da se napravi neki ok peti bek u rotaciji. Koga bi ti izbacio iz 12 zbog njega od ovih: Cmm, Graham Carter, Canaan Nwora, Kalinić, Dobrić Moneke, Ojeleye, Deda Rivero, Izundu 4
Dzo23 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Moraće Janis uključiti Odzeleja. Prije svega jer on za razliku od Gidre zna da igra na postu. Jak je ko bik i morali bi više spuštati da leđima pokuša ostvariti prednost. Greota da se ne iskoristi ovakva tijelesina. 22
Kooineeperk Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Meni ove pripreme deluju kao da cemo po starom dobrom obicaju da gubimo od ekipa koje bi trebalo da dobijamo bez nekog veceg problema, a da cemo se boriti do poslednje lopte sa onima koji su nacelno jaci od nas, i da cemo nekada nekog od njih i iznenaditi. Alba nije vise tu da nas ukanali ali bice vece neko drugi tu. Ali hajde da vidimo te prve takmicarske pa cemo biti pametniji. 1
Daiki Ito Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 4 minutes ago, Chaos Is Me said: Kakvu veliku petlju? Ovo je bila pripremna utakmica koja nikog neće zanimati za 3 dana. Iznudio je 2 puta bacanja i to je to od njega, nit ima šut nit može da završi na obruču na ovom nivou. Ima solidno telo pa bi mogao od njega da se napravi neki ok peti bek u rotaciji. Koga bi ti izbacio iz 12 zbog njega od ovih: Cmm, Graham Carter, Canaan Nwora, Kalinić, Dobrić Moneke, Ojeleye, Deda Rivero, Izundu Da me ne shvatis pogresno , ali vise je u rotaciji potreban Miljenovic , nego Deda . Dacu ti obrazlozenje na cetiri su dva igraca i jos Kalinic to moze pokriti . Na 1 i 2 su 4 igraca Miljenovic moze obe pozicije pokriti . Ne mislim da je Miljenovic bolji igrac od Davidovca , al mislim da je u nasem rosteru potrebni . 1
fradler Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 9 minutes ago, tejlor said: Samo se bojim da Odzelej ne zavrsi kao Gidra prosle sezone. Za sad ga otprilike tako nekako koristimo. Skromna minutaza (cak i u odsustvu Kaline) i bez ikakve akcije za njega u napadu. Nije mi ni Monekeova napadacka uloga bas jasna za sad, ali dobro, on je sam po sebi improvizator i dosta atipican igrac. 1
Bogoljub Gagic Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 minutes ago, Daiki Ito said: Da me ne shvatis pogresno , ali vise je u rotaciji potreban Miljenovic , nego Deda . Dacu ti obrazlozenje na cetiri su dva igraca i jos Kalinic to moze pokriti . Na 1 i 2 su 4 igraca Miljenovic moze obe pozicije pokriti . Ne mislim da je Miljenovic bolji igrac od Davidovca , al mislim da je u nasem rosteru potrebni . Пре ће Деда у састав. На 1 су ту Коди и Грем + пре ће Картер играти на 1 у ЕЛ него Миљеновић, затим на 2 ће врло вероватно Нвора често стартовати, а онда Картер и Кенан. 1 1
GameChanger Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 21 minutes ago, Bogoljub Gagic said: Од позитивних изненађења до сада на припремама свакако највише оспораван центарски тандем Риверо, Изунду. Добар осећај за Картера се само наставља. Од замерки, па може ли се одиграти акција да Оџејеле шутне као најбољи шутер у екипи кад га већ ни на који начин не користимо у нападу? Dobro pitanje ali vidis da se i za Monekea skoro nista ne crta, a nema sanse da se nije nesto kuvalo na pripremama. Kriju se karte za start sezone, videlo se to i u poslednjim napadima ovih dana. Mada svakako ocekujem bar po neki specijal na vtb superkupu, cisto da se proba protiv pravog protivnika.
nunilo Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Niasm bas pisao pa cu dati sebi za pravo na malo duzi post, hteo da sam da sacekam i VTB kup ali vec ima nekih pokazatelja. Prvo sto mi upada u oci da imamo kompletne crnopute petorke. Ne kazem da je lose niti branim domacu osnovu nego samo nisam navikao na takvu Zvezdu ali sve sto bi eventualno moglo da donese rezultat je skroz ok. Kako da kazem a da ne zvuci ruzno, mi smo bas buckuris ekipa. Svakako mogu da se sloze petorke i svasta mozemo da igramo od dobre odbrane, trcana u ledja ... Na prvu deluje da smo dosta fizikalniji i atleticniji za razliku od prethodnih godina. Sto se Ojeleya tice, covek ima dosta aduta, telesina je i ima fin sut ali gledajuci ga i u proslim ekipama nekako nezaokruzen igrac. Kao da mu fali nesto a nisam ne znam sta. Cesto mi deluje kao da je van fokusa i nezainteresovan za desavanja, nadam se da ce kod nas pokazati vise strasti, mozda mu bas to i fali da u nekim trenutcima preuzme na sebe inicijativu/odgovornost. Kod Nwore pozitivno vidim da ok napada closeout i fino pakuje, sut za sada zali boze. Da se nadamo da ce da proradi ali ne vidim da ce on da bude igrac od presudnog znacaja. Data mu je sloboda u ovim pripremnim ali tesko da ce to biti tako kad pocne sezona. Moneke ce uz jos par igraca preuzeti ovu ekipu, takav je karakter. Eto najzad da ne kukamo jer imamo cetvorku koja moze na razne nacine da doprinosi. Carter za sada deluje kao ubod (najpozitivniji utisak je ostavio na mene). Zna da divljaci sa ispaljenim trojkama u ranom napadu ali bek koji ne zasniva svoju igru na ispaljivanju istih nego ima i ulaz i poludistancu (like poseban za to) mada aj' skoro svi smo gledali Unicaju pa i znamo sta moze da se ocekuje od njega. Za centre me mrzi . Graham najveci znak pitanja. Ono sto sam siguran 100% da nece biti SabaN prica, vidi se to po njegovom govoru tela a koliko ce dati ekipi videcemo. Ako se adaptira kljucevi su njegovi. 2
Chaos Is Me Posted 3 hours ago Author Posted 3 hours ago 6 minutes ago, Daiki Ito said: Da me ne shvatis pogresno , ali vise je u rotaciji potreban Miljenovic , nego Deda . Dacu ti obrazlozenje na cetiri su dva igraca i jos Kalinic to moze pokriti . Na 1 i 2 su 4 igraca Miljenovic moze obe pozicije pokriti . Ne mislim da je Miljenovic bolji igrac od Davidovca , al mislim da je u nasem rosteru potrebni . Nisam neki fan Dedice al on može da igra i neku smallball peticu ako zatreba, mislim da nam je to potrebnije nego treći plej pored Cartera, a i Kalina, Moneke i Nwora vole da igraju sa loptom.
Daiki Ito Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 5 minutes ago, Chaos Is Me said: Nisam neki fan Dedice al on može da igra i neku smallball peticu ako zatreba, mislim da nam je to potrebnije nego treći plej pored Cartera, a i Kalina, Moneke i Nwora vole da igraju sa loptom. Ja sam laik za kosarku priznajem , moguce da si ti u pravu . Sto se tice Dede volim ga zato sto je igrac zadatka , sa vise adresa sam cuo da radi i 5% vise da bi bio medju par igraca u Evropi na svojoj poziciji .
NMX Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Zadovoljan sam. Poraz ko poraz ali se neke dobre ali i neke lose stvari vide. Sto je i ok za pripreme. Gledao sam i Armani danas, ako je samo sudeci po formi sa ovog turnira - favoriti smo u tom mecu. Ne brinem za Semija. Nacice mu se uloga. Grahama da oporavimo i ima da prsti. Jedino sto brine (ne toliko sada, pripreme su nego sto je to vec tradicija) je ocajan sut za 3 iako bi to sa ovom ekipom moralo da bude bolje nego prosle godine. Jedva cekam Armani 9 1
Dropkick Murphys Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 17 minutes ago, ljutikrilo said: nisam gledao nijednu od pripremnih, može li kratak rezime pojačanja? na šta liče? 1
harmonajzer Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Miljenović bi mogao da upadne u 12 iz raznih razloga: - Kapiten nije baš omiljeni igrač Sferopulosa - Davonteovo prilagođavanje bi moglo da potraje - Nekonstantnost Kenana znači veću minutažu i opterećenje za Kartera i CCM Po meni, DeDa je siguran u 12, do povratka Bolomboja.
forumko topic Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Taman htedoh da napišem kako uopšte ne koristimo Odželeja u napadu, ali više vas je to već primetilo. Dobar je bio u odbrani na Pitersu u završnici. Biće on važan šraf. Nwora kao da je tek stigao i NBA, pa često pravi korake, pre spuštanja lopte, srećom samo su mu jednom sudili, nažalost kad se lomio rezultat. A kad ne napravi korake, onda je baš jak na ulazu. Treba što češće da probija, ima ko da šutira spolja. Sve u svemu, lepo ovo izgleda, mnogo više atletike nego ranije, ima izgleda da možemo da se pobijemo sa svima. Prvo Gudurićeve drugare. 4
Bejn Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 10 minutes ago, forumko topic said: Treba što češće da probija, ima ko da šutira spolja. A ko je taj?
forumko topic Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 5 minutes ago, Bejn said: A ko je taj? Kenan, Karter, Odželej, Dobrić, Grejem 1
Zvezdaš96 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Eeeh nije se dalo Dobricu da na svom kapitenskom debiju uzme trofej na složićete se najjačem turniru ne samo Zvezdinom ovog leta, nego u odnosu na sve druge turnire, ovo je bio najkvalitetniji turnir ovih priprema. Dobric je imao šansu da u 5 dana uzme 2 trofeja sa 3 odigrana meča kao kapiten, ali nije se dalo. Što se utisaka tiče, prvo loše stvari: Katastrofalan šut za 3 već standardan ko god da igra za Zvezdu 4/22 jezaaa, uz to izgubljene glupe lopte baš u poslednjih 2 minuta kada se lomilo, a i u toku meča Nwora, Kenan, Mekintajer prodate lopte.. a rival bio napržen u praktično najjačem sastavu pogadjali su svašta večeras, jedino su bili kao i mi tanki sa linije slobodnih bacanja, što nas je ostavilo u igri. Loša stvar je i Kenan i Odželeje kao i danas 2 najslabija igrača, iako posebno Odželeje se mora bolje koristiti i praviti akcija za njega, jer je odličan šuter. Kenan za kojeg se nisu pravile akcije prošle sezone kada je bio mladjo i u formi, sada se prave akcije za njega, ali on kao i Miljenovic, Nwor i Dobrić maše otvorene trojke nažalost. Što se tiče dobrih stvari: Prvi medju jednakima su definitivno Rivero i Karter, obojica su se već sjajno prilagodili, igraju sjajno odbranu i napad, Karter ide na ulaz, zakucava, primorava protivnika na velike greške, svaka čast obojici! Moneke na većini mečeva ok, iako je slabiji bio večeras. Izundu sasvim solidan i igra i bolje od onoga što je verujem većina navijača očekivala, igra dobru odbranu, uvek je na skoku poput Rivera. Nwora i Mekintajer su slični, napraviće po 1 ili po 2 sjajne stvari, ali će onda kada se lomi posebno u drugom poluvremenu danas napraviti glupe faulove nesportske i za 3 bacanja, izgubiće lopte i doneti nažalost protivniku pobedu. Što se tiče Miljenovića i Dobrića, obojica dobri, posebno Miljenović koji nema šut, ali ima ulaz i igra odbranu i ima telo Boga mi čak i za Evroligu i mogao bi definitivno biti u 12 u Evroligi, pozitivno me iznenadio. Radošić će se prodati kao Kostić, to je plan. Pošto su neki pisali koga vide u 12 i u 1.kolu u Evroligi ako ne bude nadam se još tih povreda ko će biti u 12, što se mene tiče ko je na pripremama do sada ostavio najjači utisak, mislim da bih ja ovih 12 stavio u Evroligi definitivno: Kodi Graham Miljenović Carter Canaan Kalinić Nwora Dobrić Odzeleje Moneke Rivero Izundu Davidovac ili Miljenović će biti naš ili 12. ili 13.igrač to je jedina mala nedoumica, dok se ne vrati Bolomboj.
Creed Bratton Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Dobric, Deda i Miljenovic i kad budu u 12 ne bi smeli da imaju neku znacajniju minutazu. Imaml osnovu od tih 10 igraca koji treba da iznesu skoro sve minute u EL. Ono sto je dobro je da svi oni deluju spremno i da mogu da gule 25+ minuta u kontinuitetu. Posto nismo toliko koncepcijski dobri u pozicionom napadu dosta toga ce polaziti iz agresivne odbrane za koju imamo i dobar sajz i znanje. Janis ce kako god okrenes morati da ubrza igru jer jednostavno nema smisla ulaziti bez potrebe u pozicioni napad sa igracima koje imamo (Kodi, Karter, Nwora, Moneke svi su jako dobri u tranziciji). Znao sam i za Rivera da nije los u kontrama ali kad sam video danas da je uhvatio loptu ispod naseg kosa, pretrcao ceo teren i euro stepom zavrsio lagano bio sam pozitivno sokiran.
VISOKOLETAC Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Aman ljudi pripreme. Proba se jos dosta toga. Igrale su neke petorke koje nikada nece igrati. Miljenovic je igrao skoro celu poslednju cetvrtinu. Daleko je ovo od takmicarske kosarke, ali mogu da se vide neki obrisi buduce igre.
Crni Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Vec projekcike ko ce u 12, a zdravstveni karton je pokazao da je to obicna iluzija. Na osnovi par pripremnih, i zelja sa se tim uigra, da se proba nesto novo, vec se vidi ko je promaasaj, a ko pojacanje, ko ce imati ulogu, a ko zavrsiti kao Rokas. Ne znam, da se odigra barem desetak utakmica pa da vidimo ko koliko moze? Ja npr uzivam u ovogodisnjem sastavu. Nema Petruseva, Teodosica i Mitrovica da prikenjavaju sudijama, vidim jurnjavu, skocnost, atletiku, energiju, vidim nesto novo, za razliku od predhodnih godina gde se video limit ekipe i igraca, ovde niko ne moze nista predvideti. Mozemo da se nadamo da ce ovaj tim da se uigra, postigne odgovarajucu hemiju i uz pomoc navijaca donese super sexy kosarku, koju godinama iscekujemo. 5
Igor_ Posted 56 minutes ago Posted 56 minutes ago Bas fali jedan pass first pg na ovu ekipu. Odzelej se trudi, dobar u odbrani ali u napadu ga izolovao Sfero skroz i to me bas plasi. Da vidimo raspodelu minuta sa Kalinom u rotaciji, tada ce stvari biti jasnije malo.
Night wolf Posted 43 minutes ago Posted 43 minutes ago Meni se sviđa ovo što vidim. Ono što mi se najviše sviđa je to da momci riljaju odbranu, da se ne štede. Vidi se da tu ima momaka koji hoće, a i mogu, da se dokazuju. U najboljim su godinama i imaju atletiku na nivou. Naravno, nije sve savršeno, ima ispadanja u odbrani, ne služi nas šut (mada nam je to već zaštitni znak), poneki igrači imaju prazne minute.. Ali generalno ovo sve izgleda kao obećavajuća sezona, ne samo na osnovu njihove želje već i kvaliteta. Mislim i da je atmosfera na jako visokom nivou. Gledao ma malo reakcije, kako podržavaju jedni druge i posle grešaka, nesporazuma u napadu itd. Videlo se da ovaj meč služi i za isprobavanje, siguran sam da ne bi Miljenović igrao toliko niti da bi Moneke igrao tako malo u drugom poluvremenu, da se nisu isprobavale neke stvari i davane šanse igračima. Naravno treba videti kako će sve to izgledati kad krenu takmičarske utakmice. I dalje mislim da je najslabija karika ove ekipe trener. I da nam očajnički treba neki šuter za tri ili bar sa sigurnom poludistancom. Nadam se da će se Grejem oporaviti, i da neće postati Nedović 2 sa povredama. Ukoliko on pruži bar 50% onoga što ima u rukama, mi ćemo daleko dogurati.. I vidim da ću i ove sezone opet jedva preživljavati svaku drugu tekmu zato što su mi momci simpatični i navijaću punim srcem za njih, a EL ove godine će biti baš paklena.. Ps: Ima li neko info šta je sa Grejemom i Kalinom? Koliko su ozbiljne povrede?
Recommended Posts