DameTime Posted Wednesday at 12:57 PM Posted Wednesday at 12:57 PM Idi bre u peršun, Sone. Nemam ovakav odnos prema Vujoševiću, ali se u ovom tvom postu oseća čista emocija. Zasuzile su mi oči dok sam čitala. ❤️ 1 1 1
Dzep Posted Wednesday at 12:59 PM Posted Wednesday at 12:59 PM (edited) Dva sata ne mogu da se smirim... Sećam se kad me je lično on spasao od batina na kraju utakmice u Zagrebu kad je na dodeli pehara ostalo samo desetak razbacanih Grobara a neki redar Purger, sa dvojicom kompanjona, penio na mene i moju bivšu kao morate da izađete, ja naravno zadrvio ne idem, izbacite me. General prišao, zamolio nas da izađemo, ja salutirao, izašao bez pogovora. Mnoge priče možemo da ispričamo i mnoge ćemo pričati u danima koji dolaze. Značajnijeg trenera nismo imali. Jednog dana, kada budemo imali svoju halu, svi znamo kako će se zvati Edited Wednesday at 12:59 PM by Dzep 8 19
Elevator Operater Posted Wednesday at 01:08 PM Posted Wednesday at 01:08 PM (edited) Da dodam da je prelepa 1 stvar u svemu ovome - kako smo svi do jednog izignorisali Ex partizanovci temu. Dule nikada nije i nikada nece biti ex partizan. Svaka KKP glavna tema, svake godine, njegova je tema. Edited Wednesday at 01:09 PM by Elevator Operater 17 4
L' Imperatore Posted Wednesday at 01:10 PM Posted Wednesday at 01:10 PM Neka počiva u miru. Subjektivno mišljenje, sa kojim se verovatno ne slažu mnogi. Ali meni su bile posebne te borbe pre nekih 10ak godina. Pa čak su mi i oni porazi sa Pešićem recimo, bili draži od ovoga što gledamo danas. Ponavljam, možda nisam u pravu. Možda je "produkt" na terenu bio manje kvalitetan. Ali je meni bio draži. 1
SteveFrancis#3 Posted Wednesday at 01:15 PM Posted Wednesday at 01:15 PM Nasa je sramota sto je otisao gledajuci svoj Partizan ovakav. Nije mene niti bilo koga od nas bolelo vise nego njega. Utoliko mi je teze. 3 2 1
NikadProtivŽelimira Posted Wednesday at 01:17 PM Posted Wednesday at 01:17 PM Just now, L' Imperatore said: Subjektivno mišljenje, sa kojim se verovatno ne slažu mnogi. Ali meni su bile posebne te borbe pre nekih 10ak godina. Pa čak su mi i oni porazi sa Pešićem recimo, bili draži od ovoga što gledamo danas. Ponavljam, možda nisam u pravu. Možda je "produkt" na terenu bio manje kvalitetan. Ali je meni bio draži. Mnoge stvari su se promenile od tada, i sama kosarka. Taj zeitgeist u kojem je Dule brusio i pobedjivao je svim navijacima Partizana izrazito drag, i drugaciji je od ovog skorasnjeg. Bilo je lako poistovetiti se sa njime, kada kao mali, mlad, siromasan i uporan mozes trudom i radom da uradis sve sto pozelis. Bajkovito, i nesto sa cime se identifikujes po svakoj liniji. Dule je bio i bice mnogo vise od trenera, neponovljiva licnost i vecna legenda za sve nas. 11
Perkos2 Posted Wednesday at 01:21 PM Posted Wednesday at 01:21 PM Živeo je košarku svaki dan, veliki težak protivnik koji je podigao Partizan na neki viši nivo od onog iz doba SFRJ no koliko god bio omiljen kod navijača crno belih toliko mu oni koji su napravili karijere iz samog kluba nisu bili baš odani maximalno, jesu teška vremena ali Dule nije zaslužio da ga zaborave saradnici. Spokoj duši njegovoj a iskrenim grobarima saučešće zbog smrti najboljeg trenera u istoriji KK Partizan 2 2
Borca Posted Wednesday at 01:57 PM Posted Wednesday at 01:57 PM Neka mu je laka crna zemlja, počivao u miru.
Eddard Posted Wednesday at 02:04 PM Posted Wednesday at 02:04 PM 3 hours ago, 40Wins said: Sta reći, osim hvala za sve, hvala za divne uspomene iz detinjstva. Pravi čovek, iskreni Jugosloven, pedagog mladim momcima u vremenima kada se čekovi nisu pisali tako lako kao danas. Partizan. Ovo. Partizanština. Veliki naklon i hvala! 2
Coz29 Posted Wednesday at 02:05 PM Posted Wednesday at 02:05 PM Otac jedne ogromne porodice, Dule Vujošević! Uz tebe sam odrastao, naučio sta je iskrena ljubav, istinska borba, hrabrost! Hvala na svemu! Večna ti slava!
Golijat Posted Wednesday at 02:06 PM Posted Wednesday at 02:06 PM Baš se smorim kada nas napusti neka osoba koja je obeležila moje detinjstvo na ovaj ili onaj način a verujem i detinjstva i dobar deo života mnogih. Tada kao klinac sam redovno pratio Partizan u evroligi na TV Avali, Studio B i baš sam bio ljubomoran na sve ono što je Dule pravio sa Partizanom (iskreno verujem i mnogi cigani) i maštao da ću i moju Zvezdu gledati u EL protiv evropskih velikana. Van terena i van košarkaške priče Dule je bio čovek sa čijim se razmišljanjem i stavovima u potpunosti slažem. Danas kada je preminuo (jbt ne verujem šta pišem, u šoku sam kako vreme leti) od njega se opraštaju klubovi širom evrope ali i klubovi i narod širom stare jugoslavije, bez obzira na naciju i veru. Valjda i to dosta govori ko je bio Duško. Verujem da će biti ispraćen kako dolikuje i kako je zaslužio. Poslednji pozdrav Duško i ogromno poštovanje za sve što si uradio. 7
le piaf Posted Wednesday at 02:13 PM Posted Wednesday at 02:13 PM Baš težak trenutak za svakog partizanovca, bolan dan za sve ljubitelje košarke. Stoji knedla u grlu, biće tu svaki put kada ga se setimo. Istina je da smo mi, crno beli, skloni romantizovanju, idealizovanju, obožavanju određenih ličnosti našeg Košarkaškog kluba, do nekih granica i patetike. Tako smo naučeni, tako se osećamo, živimo ovaj klub, volimo košarku više nego fudbal, a KKP je bez sumnje ljubimac SSD. I osećamo ljude koji su dali sve ovom klubu, a Dule je jedan od njih. Nije važno ko je kome ispred, da li Želimir ili Duško, obojica su sinonim Partizana, našeg odrastanja, mladosti, lekcija, velike sreće i velike tuge. Sjajan post brata @Son_of_a_gun, koji d(p)okazuje kakve emocije navijači Partizana gaje prema jednom od dvojice svojih najvećih velikana. 2 2
Goofy Posted Wednesday at 02:48 PM Posted Wednesday at 02:48 PM ne znam... ne mogu... nemam šta da kažem... 3 13 5
Beonegro Posted Wednesday at 02:57 PM Posted Wednesday at 02:57 PM Izgoreo je u svojoj strasti čovjek čudan, prijek, isključiv, ponekad agresivan. Možda smo imali trofejnije, ali nismo imali odanijeg. Možda smo imali pametnije, ali nismo imali hrabrijeg. Umro je čovjek koji se nije plašio da svoj zanat mjeri savršenstvom. Stalo je srce Partizana. 15 14 2 3
Elevator Operater Posted Wednesday at 03:21 PM Posted Wednesday at 03:21 PM (edited) Da se malo našalim na ovaj tmuran dan, ako se ne ljutite...Magia kad ubode naziv teme, ubo je, svaka era se zavrsila ove sezone. Zato ga molim da za sledecu opet on otvori i temu nazove "KKP 26/27 - Osvajamo EL trofej ove sezone, da ne bude zabune i dvosmisla, Limar odlazi i Zeljko postaje predsednik kluba" 🥲😁 Edited Wednesday at 03:22 PM by Elevator Operater 7 2
Utopista Posted Wednesday at 03:22 PM Posted Wednesday at 03:22 PM Veliki protivnik dok sam stravstveno navijao za Crvenu Zvezdu. Ali hrabar čovek sa integritetom i svojim JA - takve sam uvek poštovao a sve ih je manje u ovom svetu ulizica, prodanih bulja, 'neopredeljenih koji samo gledaju svoja posla', ljigavih... Šteta što nije dočekao pad ovih ološa koji su mu sigurno kao i mnogima od nas skratili život. Neka mu je večna slava i laka crna zemlja. 2
nemanjaol Posted Wednesday at 03:28 PM Posted Wednesday at 03:28 PM Sećam se posle plasmana na F4 i utakmice u Areni drugar i ja malo zujili po gradu i nakon svega išli u Ilije Garašanina da pojedemo pljeskavicu. Kad tamo - Dule! Mi naravno odmah trčimo ka njemu i pevamo kao dva naložena klinca, a on odgovara: Dobro je momci, nemojte da preterujete sa pićem 😄 2 6
Miloš 52 Posted Wednesday at 03:43 PM Posted Wednesday at 03:43 PM (edited) Duboki naklon. Cigan sam, živce sam gubio, silne cigarete popušio, gutao knedle kada mi moj (pokojni) kum Bane analizira hladnokrvno tu, još jednu pobedu Partizana i zašto smo mi u tom momentu "KK SLedeća sezona" i "Evropska Zvezda"...Taj fini kulturni a znalački "podprc", sa punim pravom svih tih godina....A generacije samo pljušte i izlaze novi asovi a vi grabite na EL titulu 2010...Pa radost i ono "evo vam ga na" kada smo konačno pobedili Duletov Partizan. Prošle su godine, a on je od znalca i košarkaškog naučnika, postao u mojim očima, mudrac, čovek čije sam misli voleo da čujem, pročitam, vidim....Ja Cigan do koske, odajem iskrenu, ljudsku počast, neka je Duletu (i vašem ali se ne ljutite Grobari i našem, narodnom), pokoj duši i iskreno saučešće svima. Edited Wednesday at 03:45 PM by Miloš 52 3 7 2
realno *w Posted Wednesday at 04:49 PM Posted Wednesday at 04:49 PM Taman malo skrenuo misli i naletim na ovo... 8 5
Dzep Posted Wednesday at 04:56 PM Posted Wednesday at 04:56 PM ^ Ovo me je malo pre ubilo, žena sa detetom ulazi, ja krijem suze... Ne znam kako ćemo preživeti utakmicu u petak, braćo i sestre 3
Barkley#34 Posted Wednesday at 05:02 PM Posted Wednesday at 05:02 PM Davis Spoiler Bo Spoiler Leo Spoiler https://x.com/westermann_leo/status/2041854680351834183 I jedna da me razvali Spoiler 9 5
wrach Posted Wednesday at 05:13 PM Posted Wednesday at 05:13 PM Huventud/Unikaha.. Lietuvos Rytas/Zalgiris Nekako mi je prva misao bila "Vidimo se u Beogradu" On za sluzuje da se u petak utakmica posveti njemu. I ne samo to. 3 4
Recommended Posts