Jump to content

End of an era (KKP 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Ni sa čim što se trenutno dešava oko kluba ne mogu da se povežem, te je u skladu sa tim i moje praćenje Partizana u proteklom periodu - nepostojeće.

• Like 1
Posted
On 1/30/2026 at 1:04 AM, rodriguez said:

da ali ste pre svega toga pripremili teren, promenili trenera i doveli par igrača na kojima vam sada uglavnom počiva igra. promena je bila samo pitanje vremena. moguće da je bilo i do moje želje da se dovedete u red jer je i sudbina KKCZ dobrim delo vezana za stanje u partizanu, ovo mogu da obrazložim jednog dana ko ne vidi vezu, sad me mrzi

Sto samo znaci da treba navijati da se ovo stanje u kojem KKP baca desetine milione evra po sezoni sto pre okonca. Jer ce onda i KKCZ prestati da po 100. put napada F4.

KKP je vec duze vreme besmislen projekat sa stanovista interesa nase kosarke. To sto su sada doveli Radanova je samo simbol svega onoga u sta su se pretvorili - imaju u svojim redovima Bosnjakovica, na istu poziciju dovode novu mogucu evropsku zvezdu Muurinena, a osim njih u timu imaju 7 skupih spoljnih igraca koji moraju da igraju. Od te sedmorice, sestorica su stranci, jedan je igrac koji je krenuo na kosarkaski put kada je KKP imao suludo puta manje novca nego sada. Sto samo potvrdjuje sta je pravi put - sigurno ne Oyeleje, Moneke, Butler, Nwora, Bolomboy vs. C. Jones, Brown, Bonga, Parker, T. Jones. 

Posted
On 1/15/2026 at 10:23 AM, Dzep said:

@goldberg molim te stavi me na ignore listu.

Ignore lista sluzi za ljude koji su toliko optereceni svojim misljenjem i potrebom da uvek budu u pravu da ne mogu da istrpe kada neko ima drugacije stavove. Drugim recima, rec je o besmislenoj stvari stvorenoj za slabe karaktere.

Elem, samo sam odgovarao na stav "zar biste ikome pozeleli ovakve rezultate"? Ovaj, da! I zasto je to problem? Sta, svi treba da smo odusevljeni pokusajem drzave da kupi uspehe u EL i odusevljavanjem velikog dela kosarkaske javnosti koja bi da zivi u nekoj realnosti u kojoj podrzavaju nesto veliko, bitno i superiorno? Ne znam kako se to razlikuje od kulta licnosti nekog diktatora? Radi se o potpuno istim stvarima, potrebi da se bude deo neceg mocnog, superiornog i pobednickog i potrebi da se svaki glas kritike obesmisli, ugusi i izvrgne ruglu.

Evo, recimo, stalno se prica o navijacima KKP koji pune hale bez obzira na timove i rezultate. Kad ono, 4500 ljudi doslo protiv Olympiacosa u "Pionir". Zasto, pa ne zato sto je to sad SNS prica, nego zato sto nema jurnjave za F4, nema pobeda, slave i neceg velikog. 

Dok god mediji i navijaci u Srbiji budu pisali o KKP kao necem sto je nesto neponovljivo i jedinstveno, sto ni NBA timovi ne mogu da dostignu, dotle ce i biti komentara koji ce izrazavati svoj revolt prema takvoj vrsti megalomanije. Isto kao sto ima dosta ljudi u Srbiji koji stvarno misle da su Srbi u necemu superiorni u odnosu na neke druge narode i ljudi koji ne vole da slusaju takve stvari. 

Posted
1 hour ago, Barkley#34 said:

Možda sam propustio, od kad tačno treba da se izvinjavam što i dalje navijam za Partizan?

Nisam ni ja ispratio, kome bi trebao da se izvinjavaš što i dalje navijaš za Partizan? 

Posted

Karlik Džons je u razgovoru za "Sportal" istakao da je njegov izostanak zbog povrede značajno uticao na rezultate ekipe, ali i da uprkos svemu tim ne sme da odustane.

"To je dobro pitanje. Teško pitanje. Zaista loša sezona.

Mislim da je moja povreda prouzrokovala veliki problem. Da sam ja bio zdrav, da sam igrao, bio lider, mislim da bi i ekipa bila u drugačijoj situacji. Ne želim da kažem da bismo bili prvi na tabeli da sam ja igrao ili da bismo bili najbolji tim u ligi, ali mislim da bismo bili u drugačijoj situacji. Jer, išlo nam je prilično dobro pre nego što sam se povredio. Prošle sezone nam je najveći problem bilo zatvaranje utakmica, a čini mi se da smo na početku ove bili mnogo bolji u tome, da smo naučili iz sopstvenih grešaka. Videlo se to u mečevima sa Milanom, Efesom, Baskonijom. Shvatili smo da detalji rešavaju pitanje pobednika. A onda sam se ja povredio, nastao je pravi haos, i eto...

Teško je, ali moramo da gledamo napred. Naš posao je da igramo košarku, ali naravno da primećujemo neke stvari. Vidimo šta se dešava van terena, vidimo kako ljudi reaguju, kako se osećaju, ali sve što mi možemo jeste da ostanemo uzdignute glave, i da svakoj utakmici pristupimo s pobedničkim mentalitetom. Kao što si rekao, ovo je jedna od najtežih sezona, i zato moramo da pokušamo da izvučemo bilo šta dobro iz nje."

Posebno emotivno govorio je o navijačima Partizana i njihovoj strasti.

"Čak se i meni to desilo kada sam došao ovde prošle sezone... to da nisam odmah uspeo da shvatim i razumem svu tu strastvenost, ljubav. Navijačima Partizana nisu toliko bitne pobede, koliko da igrači ginu za klub. Na primer, prošle sezone je Arena uvek bila puna čak i kada smo gubili. Zaista mislim da su Partizanovim navijačima borba i požrtvovanje najbitniji."

"U tom smislu, neki igrači možda nisu shvatili koliko su navijači "zagriženi". Rekao bih da smo se ponekad previše zanosili stvarima koje su se dešavale van parketa, i da smo dopuštali da nas neki porazi slome. Mnogo smo pričali o tome kako da prekinemo seriju poraza. I zaista vidim da igrači pokušavaju da shvate gde se nalaze. Jasno mi je da navijači možda misle da mi nismo dovoljno brzo shvatli gde se nalazimo... Bio sam tu i kada smo gubili, i znam da navijači od nas žele samo da se borimo. Za njih nije kraj sveta ako smo izgubili, a borili se. Ali ako izgubimo a ne borimo se, e onda je kraj sveta. Mnogo nam se toga izdešavalo ove sezone, ali su igrači i dalje pozitivni. Ne odustaju i pokušavaju da dođu do pobedničkg recepta."

Posted
19 hours ago, pendulum said:

Oni malo svesniji stvarnosti insistiraju samo na odlasku Ostoje za početak i tu bih i sebe uračunao jer je on direktno odgovoran za situaciju sa Željkom. Samo je pitanje da li pripadate grupi koju apsolutno ništa ne zanima dok Ostoja ne ode ili onima koji će i dalje makar sa pola mozga pratiti sva dešavanja. Ja sam iskreno u ovoj drugoj grupi. Mrzim Ostoju što mi je uništio i to malo radosti i otklona od stvarnosti koje je nosio odlazak na utakmicu KKP-a makar i bio samo "hleba i igara" fazon i makar bio SNS u nekakvom obliku na čelu klubu, ali je to bio SNS sa Željkovom fasadom, našminkan, kosmopolitski, evropski sa gomilom tu nekih operativaca koji svakako nisu u SNS ali su pristali da igraju tu igru kao i mnogo drugih ljudi u zemlji. Sad je to samo ogoljena SNS priča

Nisam pisao neko vrijeme jer nemam šta da pišem. Nisam mogao ovo da preskočim jer baš dobro sažima i moje stanje, sa posebnim naglaskom na bold. Kad smo okrenuli Hapoel a meni ravna linija, svaki poligraf bih prošao. 

Tuga.

12 hours ago, ScepanScekicSto said:

i onda kad najzad odete, dovedu mediokriteta na vase mesto, njemu kazu, samo ti dodji, bice sve ok, exceli krenu da se menjaju, ciljevi "prilagodjavaju" i onds za sta bi vama glavu sekli, sad je to sasvim solidno, uz dobar power point to se sve spakuje lepo

8 hours ago, le piaf said:

Nisam ni ja ispratio, kome bi trebao da se izvinjavaš što i dalje navijaš za Partizan? 

Ostoji.

• Like 1
Posted
12 hours ago, Barkley#34 said:

Možda sam propustio, od kad tačno treba da se izvinjavam što i dalje navijam za Partizan?

Uh... oduvek brate 😛 

• Ha-ha 2
Posted

Niko ovde ne treba da se izvinjava bilo kome. Sasvim je jasno da niko nije prestao da navija ili voli KKP kao klub. Ljudi pate, odnosno pokusavaju da se izbore sa tuznom realnoscu svako na svoj nacin.

Iz mog ugla - ostajem zaljubljen u Partizan, u ideju, u ime, pokret, u istoriju, u generacije nasledja i ono sto on predstavlja u kosarkaskom svetu. Nevolja je sto je to sada samo mirage, sto to postoji samo u nasim glavama. Danasnji, stvarni pojavni oblik kluba je takav da ne moze da izazove nista, stavise, repulsivan je. Kao sto rece Dame, za ogroman broj ljudi je nemoguce da se sa njim povezu, osete jednaku emociju kao ranije, sazive se sa njim.

Mozda je radikalan tejk, ali Scepan nije rekao neistinu. Ne mogu se sloziti doduse sa tim da ekipa nije slabija, no dosta dobro je opisao stvari, cak je i parabola sasvim na mestu. Ne mogu reci da znam koji je vid borbe bolji, da treba bojkotovati ili napuniti dvorane preko kapaciteta i urlati Ostoji i gmazovima. Utisak je da nijedno ne rsdi posao. Zato sto zajednickog fronta i dovoljno jakog, neizdrzivog pritiska nema. 

Ne zelim nikome da moralisem, ali ja zaista ne mogu da pobegnem od snaznog ubedjenja da moje ponasanje kao da se nista ne desava i nastavak bezbriznog pracenja tekmi predstavlja saucestvovanje u daljem urusavanju i konsekventnom krahu kluba. Tacno je da je meni lakse da stvari tako dozivim jer sam sebi vec objasnio da ovo nije moj KKP nego zli doppler koji pokusava tako da se predstavi. Takodje je fakat da se zaba kuva dosta dugo i da sam i sam bio nedovoljno principijelan kao navijac jer sam dosta toga do sad izgutao. Ali, negde konacno linija mora da se povuce. Videli smo gde nas je i kao drustvo odvelo to stalno pomeranje gol linije. Arguably najveca legenda odlazi, clan UO i legenda glumista, dok se istovremeno kreature poput prcednika jos grcevitije hvataju za fotelju, a mi to gledamo. Sta tu vise ima od KKP? Samo ime, fasadica. A i ona se vec kruni, otpada. Dok se okrenemo srusice se nasa nadstresnica. Mislim da svi to znamo. Put kluba sa ovim kadrom i sa ovakvom postavkom stvari vodi direktno u propast na svim nivoima, pa naravno i rezultatski. Znaci cak ni transakcijski nema smisla, dacemo i ono malo duse, a svakako dobiti jedno masno spolovilo.

• Like 3
  • Thanks 1
Posted

Izmedju 2 krajnosti (prazna Arena ili prepuna gde se trikoloru jebe mater 40 min), za dugorocnu dobrobit Partizana je bolje da je prazna Arena i daleko bitnije - da se proda mizeran broj sezonskih na leto.

Dakle, patićemo rezultatski i finansijski u jako nezgodnom momentu - u sred uživanja trogodišnje licence, sa rizikom da nas više nikad ne puste u to (organizaciono i sudjenjem) smeće od takmičenja... ali bez prodaje karata, sa članovima UO koji su donosili pare i otišli...Ostoyah neće imati za šta više da se uhvati i predstavi bilo kakav vid finansijske solventnosti i potentnosti. Neće više imati nikalav rezon kojim opravdava fotelju za koju se kandžama drži. Biće shodno tome prejadan tim, užasni rezultati (za koje će ova sezona banja Koviljača) i pat pozicija. 

Posted

@Son_of_a_gun

Nije mi baš najjasnije, iskren da budem. Meni se učinilo da Barkli misli na neke od prethodnih upisa. 

Delim Frensisovo razmišljanje, ne baš toliko radikalno da se skroz distanciram od KKP, ali od trenutne garniture u klubu, i igrača koji trenutno nose dres - da. 

Ali da žmurim na jedno, ili oba oka na ono što su nam priredili, i to pravdam psihičkim stanjem igrača, kojem su sami doprineli nepoštovanjem i bušenjem trenera, kluba, navijača, sramotnim pristupom.. ne mogu, ne želim, a i neću. Limara ne treba objašnjavati. 

Nikoga ne treba osuđivati,koju god opciju odabrao. Neki od naših žele osvajanje preostalih trofeja i to je takođe u redu. Neki se nadaju nečemu. Neke boli dupe. Neki ih više i ne prate. 

Ali se niko nikom ne treba izvinjavati, ljubav prema KKP je ista kod svih nas, samo su principi i razmišljanja nešto drugačiji. 

Posted
2 minutes ago, le piaf said:

Nije mi baš najjasnije, iskren da budem. Meni se učinilo da Barkli misli na neke od prethodnih upisa. 

Ma nebitno brate, glupa fora kad joj vrijeme nije. Zanemari.

Elem, kako god se postavite u odnosu sa klubom u pravu ste. I u krivu ste. Svaka čast i sram vas bilo. Šrodingerov KKP.

• Love 1
Posted
1 minute ago, Son_of_a_gun said:

Ma nebitno brate, glupa fora kad joj vrijeme nije. Zanemari.

Elem, kako god se postavite u odnosu sa klubom u pravu ste. I u krivu ste. Svaka čast i sram vas bilo. Šrodingerov KKP.

image.png.b466cd2b3ad3a7b3fad7276386f8ede1.png

Ovaj rad...

• Ha-ha 1