Jump to content

Recommended Posts

Posted

U ovakvoj, i ovako vodjenoj drzavi, nista i ne zasluzuje da uspe. Jednostavno nije fer. Klubovi,koji zbog politicke korektnosti, igraju predstavu za svoje navijace godinama, nista drugo nisu ni zasluzili, osim da tavore u ovoj ligi, bez nekog veceg uspeha, jer im je kupljeno da tu obitavaju. 

• Like 4
Posted
12 hours ago, Barkley#34 said:

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/ocokoljic-pitajte-igrace-zasto-nisu-reagovali-a-rekli-su-da-hoce/531245

Je l' će i sad da bude hiljadu komentara na temu kako je sramota da trener baca igrače pod autobus?

Inače, ja bih pravnika angažovao da nađe rupe u pojedinačnim i kolektivnim igračkim ugovorima pa da ekipici koja se zajebava ogadim sezonu i košarku na svaki legalan a ipak surov način.

Zasto bi? Ovo nije Ocokoljicev tim. Zeljkov jeste.

Ostalo je 6 bitnih igraca i ovi fringe domaci iz prosle sezone.

Ocigledno je cija krivica je najveca. Sta mozete sad uraditi - raskinuti ugovor najvecim stetocinama i baciti sezonu u vodu ili gurati ovako pa dokle stignete.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Posted

Nejasno mi je kako niste išilbovali neke igrače.. Ovo što oni rade je klasično nezalaganje i bol u preponama.. 

Odstranis 3 kancera iz ekipe, (i na svoju stetu) javno se izviniš navijačima za katastrofalan odabir ljudskih osobina.. 

Moraš i da vratiš tu ‘grobarštinu’ u timu, pa vratiš Gagija iz Igokee da ti završi karijeru u Partizanu,  zamoliš Duška Vujoševića da do kraja sezone preuzme klub, Novica Veličković obavezno u klubu, da li kao TIM menadzer ili kao pomoćnik, ma mora da ima mesta u ovakvom Partizanu. 
Nešto mora da se menja, nikom ne ide u prilog da ovi standardno igraju, a samo doprinose štetu kluba. 

• Like 1
Posted
23 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said:

Nejasno mi je kako niste išilbovali neke igrače.. Ovo što oni rade je klasično nezalaganje i bol u preponama.. 

Odstranis 3 kancera iz ekipe, (i na svoju stetu) javno se izviniš navijačima za katastrofalan odabir ljudskih osobina.. 

Inicijalno sam mislio da misliš na Željka zašto to sve nije uradio. Ali ostatak teksta ne govori tako.

Ja mu čak sve više zameram šta je napravio i šta je ostavio iza sebe.

• Like 2
Posted

Partizan je trenutno ekipa sa najlosijom igrom u EL. Uprava bi morala da hitno zavrsi disciplinski postupak protiv igraca ako ga je uopste pokretala po prici Ostoje. Gordijev cvor je mala beba u odnosu na ovaj Ostojin cvor u Partizanu. 

Posted
1 hour ago, McLeod said:

Ocigledno je cija krivica je najveca. Sta mozete sad uraditi - raskinuti ugovor najvecim stetocinama i baciti sezonu u vodu ili gurati ovako pa dokle stignete.

Onda prvo da smenimo Željka pa da guramo ovako dokle stignemo.

• Ha-ha 1
Posted
10 minutes ago, uvrnuto said:

Inicijalno sam mislio da misliš na Željka zašto to sve nije uradio. Ali ostatak teksta ne govori tako.

Ja mu čak sve više zameram šta je napravio i šta je ostavio iza sebe.

O Željku i njegovim odabirom neću, jer sam ovde dva puta dobijao banove zbog suprotnog mišljenja od većine populacije. 
Željko je prošlost, klub mora da gleda šta dalje. 
Meni je ponekad zanimljivo kad Partizan izgubi, najveći smo rivali i uvek je lepo “peckati” komšije. 
Ali ovakva situacija gde gomila amerikanaca oseća bol u k a prima milione vrlo lako može da se desi i nama. Ovde su Fudbal i Košarka više od igre, ne moraš da znaš ali borba mora da postoji! Svojevremeno su zbog (ne)zalaganja i kučevitosti neki Zvezdini fudbaleri dobijali vaspitne, a Ameri baš nemaju predstavu gde su došli i sa kakvim žarom se voli ovde i Partizan i Zvezda. 

Posted

Ne može Željko (niti bilo ko drugi) biti odgovoran za ovo neprofesionalno ponašanje pojedinih igrača.

Posle sinoćne blamaže je valjda jasno da je tu najmanje do stručnog štaba - sadašnjeg ili bivšeg.

• Like 2
  • Ha-ha 9
Posted

Moraću još jednom da podvučem u kakvoj sam zabludi bio dok sam kritikovao Želimira za rezultate na terenu. Da, jeste odgovoran i imao je neke nedopustive greške u proceni kako igračkih, tako i karakternih osobina igrača koje je dovodio, tvrdoglavost, ma i ovo i ono. 

Možda je na sebe preuzeo preveliki balast, pritisak i očekivanja Partizanove publike u čijim očima je božanstvo; koja je znala šta je imala, ali nije znala da ceni, nije znala šta može da izgubi. Na žalost, prvi ja. Znao sam ko je, znam koliko ga poštujem, znam i kakve emocije imam prema njemu, ali sam to uzeo zdravo za gotovo. 

I sad mi je kasno, čovek je otišao iz kluba koji voli, koji volim. 

Ostale su pijavice ovog društva, vučićeve kurve, pijuni, došli neki beskičmenjaci koji su prodali veru za večeru. Ostali su i neki košarkaši, bez karaktera i poštovanja, punih trbuha i ogromnog bola u kurcu. Sve bubašvabe su odjednom ugledale svetlost dana, a do sad su obitavale u prirodnom staništu, ušuškane iza imena i prezimena jednog čoveka. 

I, dame, gospodo, ovo je slika Partizana bez Želimira Obradovića. 

Rasulo. 

• Like 5
  • Love 1
Posted

Onog trenutka kada je Zeljko digao ruke, sezona je de fakto zavrsena. Tu nema kontrole stete, steta je totalna. Naravno, blavori hoce da kupuju vreme i stvore iluziju nekakve normalnosti kako bi amortizovali sve, no jasno je da su to samo Potemkinova sela i nista vise. 

Stav navijaca je ovde kljucan, jedini su koji mogu zaista da naprave neku razliku, da nateraju smradove da odstupe i da se vise prekine sa prodavanjem magle. Saucestvujemo svi u ovome i kada se radujemo nekim sitnim pobedicama u derbijima, raspredamo o nekakvim pojacanjima i slicnim tricama. Koliko god to nekoga bolelo, tako stoje stvari, to jesu trice. Pa meni je prvom muka i stomak mi je vezan u cvor zbog toga. Ali mi ovde sminkamo les, braco i sestre. Mozemo nastaviti to da radimo, ali zna se sta ide nakon toga - neminovni ukop tog mrtvaca, nakon sto ga sredimo za vecni pocinak.

• Like 12
  • Thanks 1
Posted
1 minute ago, kockooblastiŽelimir said:

DakleM, da ponovim predlog:

Da klinci + "nevini" igraju EL do kraja. 

Da ova goveda igraju ABU po 40 minuta. 

Kako bih im sve lepo organizovao, uplatili bi po milion da ih pustim da odu. 

I da svuda putuju autobusom

• Thanks 1
Posted

Pa da.. uskoro krece narativ da se hvata kako je zeljko sad kriv i za ovo... 

kao sto sam i onda pricao, tako i sad pricam.

ovo je sve posledica i rezultat sto je jedan covek radio sve i pokrivao sve neznalice, od igraca, preko strucnog staba do uprave.

svi su ziveli na zeljku, i ovo je sad posledica.

jabari parker nije problem ove skupine bio do odlaska zeljka.

problem je u ljudima koji nece da preuzmu svoj deo odgovornosti i da svojim odlaskom naprave prostor da klub zaustavi slobodan pad 

• Like 4
Posted

Sto se tice igre, jasno je sada da je Zeljko sa svojim strucnim stabom izvlacio maksimum koji ova grupa trenutno moze i tu nema nikave rasprave.
E sad ja ga licno krivim samo zato sto je ovakavu "druzinu" sklopio. Bez obzira na to sto niko od ovih igraca osim Bonge pa i Parkera nije bi njegov prvi izbor, sve je osim Osetkovskog prihvatio tj uzeo iz skupine ponudjenih tj dostupnih. To je njegov krst koji nije mogao da nosi i zavrsilo je kako je zavrsilo. 

Ovo danas je splet mnogih okolnosti, losi izbori, lose procene, losi katovi, losi odnosi, Zeljkova poruka podrske studentima, sukob Savica i "prelepog Misketa", Dzabarijeva baba kurana faza, Karlikova povreda, transparent na utakmici protiv Pariza pa napad svih rezimskim medija na Ostoju kao poruka da se to nece toleristi. Savrsena oluja koja je ogolila sve ono sto je bilo trulo u drzavi Danskoj, a trulezi je bilo nemerljivo mnogo samo dobro sakrivenih ispod Obradoviceve aure, ljubavi armije navijaca prema KKP i mnogo miliona zaradjenih od karata, merch-a i privatnog novca nekih bogatih ljudi koji se od tada/sada nisu u sport petljali. 

Ko je kriv? Pa najlakse bi bilo reci kriv je Aca Vucic jer mu je smetao Obradovic, ili kriv je Ostoja Mijailovic jer je busi Zeljka, ili kriv je Zeljko Obradovic jer njegova ekipa nije licila na ekipu sa 27 miliona budzetom, ili krivi su igraci jer su razmazena govna, nedostojna dresa. Medjutim nije to bas tako, u svemu tome ima istine, ali stvari nisu tako crno-bele i jednostavne.  Ono sto jeste jednostavno to je cinjenica da je Partizan bez Zeljka Obradovica klub koji gubi 40 razlike od jednog Zalgirisa, klub ciji igraci igraju kako oni hoce, klub koji ce sledece godine imati duplo manji budzet od recimo CZ, klub koji ce danas sutra kada se vrate rusi, biti drugi u redu za letenje posle Liona,...

Sta dalje? Nije naucna fantastika primetiti sta bi trebalo da se uradi, vec sam pisao, promeni predsednika za neko drugo caci govedo istog tipa kao Ostoja i Drcelic jer drugacije u ovoj drzavi ne moze, dovedi Andreu i daj mu sve u ruke, kazni jednog ili dvojicu igraca odstranjivanjem, dovedi dvojicu starijih domacih igraca sa karakterom tipa Gagi Milosavljevic da malo povezu svlacionicu, dovedi jednog stranca kvalitetnog na pleju ne mora da bude preskup nesto tipa Dzejlen Smit, kada zavrsi sezona resi se vecine ovih koji su sada tu, prvi dan prelaznog roka rokni kamaru love da dovedes tipa Hezonju ili nekog drugog za koga znas da ce napaliti masu da ponovo kupuje sezonske i iskoristi sledecu sezonu da ponovo izgradis ono sto smo imali. 

Pitanje je samo da li je tim ljudima koji odlucuju bitnije da ozdrave Partizan ili im je bitnija licna korist i fotelja. Kako je odgovor ocit, bojim se da nam nema pomoci, u svakom slucaju bolje protiv Manrese sa igrackim kadrom koji volim i osecam povezanost nego protiv Reala sa onima koje ne mogu ocima da gledam... 

• Like 10
Posted

Osvrnuo bih se i na temu domacih igraca i kapitena i drzanja svlacionice. Previse smo pojednostavili pricu. Mislim da se bas nenormalno mnogo ocekivalo/ocekuje od Vanje i da nije sasvim fer toliko smrtno mu zamerati sto nije uzeo da se izdere kao zivotinja i lupio po vugli drskom od pistolja Sterlinga i Jabaria. On prosto nije taj, a cak i da jeste, to samo po sebi ne znaci nista. Ako je ostatak ekipe takav, da im prosto puca pajcilo za sve, da su kavgadzije, kratkog fitilja, ne trpe nicija sranja i hoce da se sibaju za svaku sitnicu, jedan ili dva domaca igraca 'sa karakterom' ili 'sa mudima' bukvalno ne znace nista. Tako ni Gagi, ni Novica ni Incredible Hulk sami po sebi nisu nikakva garancija. Deluje mi da se bas preteruje sa tom pricom o domacem gangsteru koji drzi svlacionicu, do te mere da se to prodaje kao gotov recept za uspeh i nekakav warranty. Kljuc je da se malo vise povede racuna i o karakterima igraca kada se oni dovode i proba i taj segment koristiti kao legit input za donosenje odluke o angazovanju. Niti su svi stranci lelemudi koji ne osecaju i ne znaju sta je KKP ili evropska kosarka, niti su svi iskusniji domaci igraci, narocito ovi iskusniji svi redom nekakve stencuge i jedini pravi nosioci baklje.

• Like 8
Posted (edited)

@fedor Све је тачно што си написао. Мислим да је у очима надређених Остоја после обезглављивања Жељка аванзовао. Тако да је он као кадровско решење зацементиран у Партизану. Остоја ће се вероватно понашати као аутократа у Партизану. Форсираће причу после мене потоп а свакако ће гурнути руку у џеп и све покушати да исхендлује колико може не схватајући да је он део проблема а не део решења.

Edited by suptil
  • Like 1
Posted
On 12/19/2025 at 3:05 PM, fedor said:

Cak su i Duleta samo godina i zdravstveno stanje spasile ozbiljnih batina

Dakle, placem dok zamisljam kako Sasa u znojavoj siledzijki prebija Duleta kao volinu, u nekom uglu svlacionice…😭

Posted
6 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Osvrnuo bih se i na temu domacih igraca i kapitena i drzanja svlacionice. Previse smo pojednostavili pricu. Mislim da se bas nenormalno mnogo ocekivalo/ocekuje od Vanje i da nije sasvim fer toliko smrtno mu zamerati sto nije uzeo da se izdere kao zivotinja i lupio po vugli drskom od pistolja Sterlinga i Jabaria. On prosto nije taj, a cak i da jeste, to samo po sebi ne znaci nista. Ako je ostatak ekipe takav, da im prosto puca pajcilo za sve, da su kavgadzije, kratkog fitilja, ne trpe nicija sranja i hoce da se sibaju za svaku sitnicu, jedan ili dva domaca igraca 'sa karakterom' ili 'sa mudima' bukvalno ne znace nista. Tako ni Gagi, ni Novica ni Incredible Hulk sami po sebi nisu nikakva garancija. Deluje mi da se bas preteruje sa tom pricom o domacem gangsteru koji drzi svlacionicu, do te mere da se to prodaje kao gotov recept za uspeh i nekakav warranty. Kljuc je da se malo vise povede racuna i o karakterima igraca kada se oni dovode i proba i taj segment koristiti kao legit input za donosenje odluke o angazovanju. Niti su svi stranci lelemudi koji ne osecaju i ne znaju sta je KKP ili evropska kosarka, niti su svi iskusniji domaci igraci, narocito ovi iskusniji svi redom nekakve stencuge i jedini pravi nosioci baklje.

Meni lično ne znači da Vanja izigrava Hulka koji će ih držati u stroju, nametati lažni autoritet i šta li već. Smeta mi što je sisica, odrasla na Vračaru, odgojen u Partizanu a ne jebu ga 2%, i što je poslednja rupa na svirali. Za koji si kurac onda kapiten? Da razmeniš zastavicu sa kapitenom rivala? Da prodaješ maglu o nekoj borbi, davanju krvi, ostavljanju srca na terenu i ostalim floskulama, a onda izađeš na taj isti teren i izgledaš kako izgledaš, srozavaš i ponižavaš klub zajedno sa ostalim kretenima? Za to mi ne trebaš. 

Pritom Želimir se založio za njega kad je bila ona priča o ucenama jer je viđen na blokadama; a kad treba da se stane uz čoveka uz čiji si se uspeh vezao za crno belo, ti ne znaš o čemu se tu radi? Nije mogao da izađe i kaže ja sam uz Želimira, nek gori sve. Izabrao je da baca floskule, da se uvlači, dok u isto vreme izgleda kao bareni kurac. Nula poštovanja za njega. Nije moj kapiten. 

• Like 1
Posted

Nije se on sam izabrao za kapitena, vec ga je Zeljko tu postavio. Meni izgleda da se ni ne oseca komforno u toj ulozi i pitanje je da li je uopste zeleo tu odgovornost, ili mu je ovaj samo rekao kako stoje stvari i kako ce da bude, pa se Vanja nije ni pitao. 
A to sto je “sisica odrasla na Vracaru”, sta si mislio pod tim? Nisam bas razumeo?